Preview kvalifikace o MS 2022 - pondělí 15.11.

15.11.2021, 08:58, aktualizováno 15.11.2021, 08:58
Previews
Důležitý bude pondělní program kvalifikace MS 2022 pro skupinu C, kterou vede Itálie o skóre před Švýcarskem, a zatímco mužstvo z Apeninského poloostrova se představí na půdě Severního Irska, Švýcaři se střetnou s Bulharskem. Anglie chce udělat poslední krok proti San Marinu, Polsko se postaví Maďarsku. Dánové budou hájit stoprocentní bilanci ve Skotsku...
Skupina C
Severní Irsko - Itálie  (pondělí 20:45)
Trochu překvapivě nemá úřadující mistr Evropy z Itálie ani kolo před koncem kvalifikační skupiny jistotu postupu na světový šampionát. V pondělí se o něj porve na dálku se Švýcarskem, sám musí hlavně zvládnou utkání v Severním Irsku.

Jižané sice skupinou zatím prochází bez porážky, nicméně dvě remízy právě se Švýcary a jedna s Bulhary znamenají, že rozhodovat o prvenství bude dost možná skóre. Squadra azzurra má aktuálně o jedenáct gólů více vstřelených než inkasovaných, u mužů ze země helvétského kříže při stejném bodovém zisku činí tento rozdíl devět. Papírově je však čeká snazší utkání, doma totiž přivítají Bulharsko.

Páteční vzájemné utkání aspirantů na postup rozuzlení po výsledku 1:1 nenabídlo. Švýcaři vedli od jedenácté minuty díky brance Widmera, ještě během první půle však srovnal Di Lorenzo. Italové tak od úspěšného mistrovství Evropy vyhráli jen dva zápasy ze šesti, v říjnu navíc skončila i jejich dlouhá série neporazitelnosti, když v semifinále Ligy národů nestačili na Španěly.

Severním Irům tato kvalifikace vůbec nevyšla. Zvítězit dokázali jen v obou zápasech s outsiderem skupiny Litvou, naposledy ji doma porazili 1:0 díky Satkusově vlastenci. Jinak dokázali body vytěžit jen zásluhou bezgólových remíz s Bulharskem a Švýcarskem, v součtu s loňskou Ligou národů tak rozhodně nemohou být spokojeni s aktuálními výsledky.

První vzájemné utkání v této kvalifikaci skončilo v Parmě vítězstvím domácího mužstva 2:0, o to se brankami zasloužili Berardi a Immobile. Předcházející střetnutí se datují do zápolení o evropský šampionát v roce 2012, Itálie sice tehdy proti ostrovanům získala jen čtyři body, nicméně i tak skupinu s obrovským přehledem vyhrála, naopak muži ze Spojeného království skončili předposlední jen nad Faerskými ostrovy.

Utkání v Belfastu na Národním fotbalovém stadionu ve Windsor Parku začíná v pondělí ve 20.45, dozorovat na něj bude hlavní rumunský sudí István Kovács. Společnost mu budou dělat i tři krajané, na čarách to budou Vasile Florin Marinescu a Ovidiu Artene, čtvrtým sudím je Horatiu Fesnic. Za video se usadí Němci, Mikeu Pickelovi bude asistovat Bastian Dankert.
Severní Irsko - pravděpodobná sestava:
Peacock-Farrell - Cathcart, J. Evans, McNair - Dallas, McCann, Davis, Saville, Lewis - Washington, Magennis
Itálie - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Emerson - Barella, Jorginho, Locatelli - Chiesa, Belotti, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 16.00 - 6.68 - 1.21
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Švýcarsko - Bulharsko  (pondělí 20:45)
Tahle honba za přímým postupem může být pořádně zajímavá. O tuhle výsadu se totiž perou ve skupině C dva celky, které mají na svém kontě shodný počet bodů a téměř totožné skóre. A protože právě rozdíl vstřelených a inkasovaných branek je pro umisťování v tabulce klíčovým faktorem, bude muset Švýcarsko v souboji s Bulharskem zabrat i po stránce finálního resumé.

Vítězství totiž domácím nemusí stačit, tedy za toho předpokladu, že v Belfastu se v souběžně hraném klání neurodí senzace a Itálie náhodou neuzme tři body. Oproti výběru z Apeninského poloostrova mají Švýcaři o dva zaznamenané přesné zásahy méně. A přesně tato čísla nyní hrají v jejich neprospěch. Pořád však mají k dispozici poslední kolo, jak situaci ještě napravit.

Je poměrně nespravedlivé, že i když svěřenci trenéra Murata Yakina ještě ani jednou nepadli, a to ani s úřadujícími mistry Evropy, musejí zkrátka o první příčku tvrdě bojovat. Jenže tahle kvalifikace je prostě neúprosná a do Kataru může projít napřímo jen jeden. Na toho druhého zbydou jen nevyzpytatelné cesty v dodatečném play-off, kterému by se rádi Švýcaři vyhnuli.

Mužstvo kouče Jasena Petrova by pro Rossocrociati nemělo představovat větší překážku. Ale podceňovat by ho za žádnou cenu neměli. Jeho herní projev je mnohdy tak nevyzpytatelný, že třeba ani Italové v září tohoto protivníka před vlastními fanoušky neskolili a uhráli s ním jen plichtu. Hosté mimochodem zrovna se Severními Iry usilují na dálku o konečné třetí místo.

Yakin si moc dobře uvědomuje, že jeho tým musí útočit do plných, aby srovnal krok s Itálií. "Neměli bychom však měnit svůj systém hry," upozorňoval. "Máme poměrně hodně absencí v obraně. I tak ovšem musíme být ofenzivně naladění. Je potřeba být kreativní, nápaditý, též musíme vykázat slušnou rychlost a dynamiku. Je jasné, že brzké skórování by nám pomohlo."

V pátek sehrálo Švýcarsko rozhodně náročný duel s Gli Azzurri, jenž nakonec otázku ohledně první pozice zásadně nerozluštil. Zmobilizovat síly pro Yakinovu družinu bude možná vůbec nejdůležitější. "Potřebujeme se soustředit na naše automatismy. Musíme zůstat organizovaní, Bulharsko totiž může hrozit z brejků. Pokusíme se ho dostat pod tlak," dodal domácí stratég.
Švýcarsko - pravděpodobná sestava:
Sommer - Widmer, Schär, Akanji, Garcia - Freuler, Zakaria - Steffen, Shaqiri, Vargas - Gavranovic
Bulharsko - pravděpodobná sestava:
Mihajlov - Turicov, A. Hristov, K. Dimitrov, Velkovski - Jankov, Čočev - Despodov, Nedelev, Kirilov - A. Iliev
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 10.00 - 25.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Itálie743013:215
2.Švýcarsko743011:215
3.Severní Irsko72236:78
4.Bulharsko72236:108
5.Litva81074:193
Skupina F
Rakousko - Moldavsko  (pondělí 20:45)
Rakousko nemůže být se svým vystoupením v této kvalifikaci příliš spokojeno, jelikož nedokázalo konkurovat suverénnímu Dánsku ani rozjetému Skotsku a v nejlepším případě skončí třetí. Nicméně vzhledem k povedenému tažení Ligou národů ho baráž nemine, protože obsadí jedno ze dvou postupových míst a na světový šampionát se tak může dostat z jedné ze tří čtyřčlenných skupin, i když je jasné, že v úvodním střetnutí začne venku.

Nás soused vybojoval v devíti odehraných zápasech pouhých třináct bodů a za vítězným Dánskem zaostává o propastných čtrnáct bodů, na druhé Skotsko má manko nedostižných sedmi bodů. Ke čtyřem výhrám si připsal na konto hned čtyři porážky a to je v této konkurenci vskutku mnoho. Momentálně je čtvrtý se třinácti body o skóre za třetím Izraelem, právě s tímto rivalem dokázal otočit vývoj v páteční bitvě v Klagenfurtu (4:2).

Pokud nyní dokáže naplnit papírové předpoklady s podceňovaným Moldavskem a Izrael neporazí Faerské ostrovy, tak ještě poskočí na třetí pozici. Jestliže ale jeho konkurent uspěje, tak Rakušané potřebují nasázet Moldavsku o tři góly více, což v žádném případě nebude jednoduché. Hosté téměř jistě obsadí poslední šesté místo, neboť vybojovali jediný bod a i přes případnou senzační výhru už pravděpodobně Faerské ostrovy nepřeskočí.

Moldavsko hned na úvod remizovalo 1:1 v Kišiněvě právě s pátým výběrem skupiny F, jenže od té doby zaznamenalo hned osm proher v řadě za sebou. Naposledy přivítalo Skotsko a i přes celkem solidní výkon v defenzívě prohrálo 0:2.

Německý rodák Franco Foda v žádném případě nechce dělat příliš velké rošády v základní sestavě a doufá, že se jeho svěřenci dobře naladí na nadcházející březnovou baráž. "V celém průběhu sami vidíme, že je na čem pracovat. Musíme se zlepšit téměř ve všech ohledech, jinak se na MS jen těžko dostaneme. Všichni můžeme být vděční za tu šanci a je jen na nás, jakým směrem se vydáme. Teď se soustředíme na Moldavsko, určitě ho nepodceníme a hodláme zvítězit."
Rakousko - pravděpodobná sestava:
Bachmann - Trimmel, Lienhart, Dragovič, Alaba - Seiwald, Grillitsch - Schaub, Sabitzer, Grull - Arnautovič
Moldavsko - pravděpodobná sestava:
Namasco - Jardan, Posmac, Bolohan - Revenco, Rata, Dros, Ionita, Marandici - Ginsari, Nicolaescu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.06 - 14.30 - 50.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Izrael - Faerské ostrovy  (pondělí 20:45)
Ačkoliv zanechal v kvalifikaci na mistrovství světa dobrý dojem, obejde se nakonec Izrael bez závěrečného šampionátu. Na rozlučku si alespoň může připsat tři body proti outsiderovi z Faerských ostrovů.

Definitivní konec nadějí Izraelcům přineslo předposlední kolo, v němž nestačili na Rakousko a navíc Skoti zvítězili nad Moldavskem. Ve Vídni to však na porážku dlouho nevypadalo, brankami Bittona a Peretze totiž dvakrát vedli. Srovnat ale dokázali Arnautović i Schaub, druhý jmenovaný pak přidal ještě vedoucí branku a na konečných 4:2 upravoval Sabitzer. Mrzet ale muže z Blízkého východu může zejména měsíc starý zápas ve Skotsku, který ztratili obdobným způsobem. Kdyby v něm vyhráli, byli by teď blízko baráže.

Faeřané si své čtyři body do tabulky připsali v duelech s druhým z otloukánků skupiny Moldavskem. I v jiných zápasech se ale prezentovali sympatickými výkony, o čemž svědčí i pouhých dvacet inkasovaných branek v devíti zápasech. V pátek v Dánsku prohráli 1:3, když po trefách Skova Olsena a Bruuna Larsena snižoval Klaemint Olsen, nicméně Maehle pojistil domácím vítězství.

Asi největším neúspěchem ostrovanů můžeme nazvat první vzájemný střet, který na své půdě nezvládli jednoznačně 0:4. Řádil Eran Zahavi, jenž nasázel hattrick, zbylou branku přidal Dabbur. Rovněž v kvalifikaci na mistrovství světa roku 2006 Izrael uspěl v obou zápasech, tehdy se jen o skóre nedostal do baráže, naopak Faeřané skončili jasně poslední.

Utkání v Netanyi začíná v pondělí ve 20.45, dozorovat na něj bude šestice francouzských sudích. Tím hlavním je Jerome Brisard, jemuž budou na čarách asistovat Benjamin Pages a Guillaume Debart, za videem pak usednou Stéphanie Frappart s Mikaelem Berchebruem. Funkcí čtvrtého rozhodčího byl pověřen Mikael Lesage.
Izrael - pravděpodobná sestava:
Marciano - Abu Abaid, Bitton, Elhamed - Dasa, Peretz, Natcho, Menachem - Dabbur, Zahavi, Solomon
Faerské ostrovy - pravděpodobná sestava:
Gestsson - Mohr, Faero, Askham, Nattestad, Davidsen - H Hansson, Jensen, Andreasen, S Vatnhamar - Olsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.23 - 14.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Skotsko - Dánsko  (pondělí 20:45)
Dánové se na uplynulém evropském šampionátu prezentovali úchvatnou cestou a pobojovali se až do semifinále, k tomu ani finálová účast nebyla až zase tak daleko. Nyní v kvalifikaci o světový šampionát taktéž předvedli naprosto vynikající výkony a ve všech devíti duelech zvítězili. Proto si s velkým předstihem zajistili účast v Kataru a nyní si závěrečný zápas v Glasgow budou chtít především užít, i když je jednoduchá úloha v žádném případě nečeká.

Severský výběr má na kontě sedmadvacet bodů a právě před druhým Skotskem si vytvořil hodně solidní sedmibodový odstup. Až do minulého utkání ani jednou neinkasoval a na vedoucí příčce se vyhříval s úctyhodným skóre 27:0. Avšak o neprůstřelnost trochu překvapivě přišel v domácím prostředí s Faerskými ostrovy, když v samém závěru skóroval Klaemint Olsen. Jasný favorit přesto zvítězil po výsledku 3:1.

Jeho bilance i tak nemá v evropské konkurenci obdoby, se skóre 30:1 a plným bodovým ziskem je ze všech účastníků evropské části kvalifikace suverénně nejlepší. "Samozřejmě jsme chtěli zakončit naše působení s deseti výhrami bez inkasované branky. Druhý milník sice nenaplníme, ale vadit nám to rozhodně nemusí. V tuto chvíli se rozloučíme s touto kapitolou ve Skotsku a chceme fanouškům přinést nádhernou podívanou," řekl s úsměvem dánský kouč Kasper Hjulmand.

Jeho svěřenci dokázali v prvním vzájemném střetnutí v Kodani porazit Skotsko 2:0 díky dvěma trefám v rozmezí 14. a 15. minuty, podle Hjulmanda je ale na slavném Hampden Parku čeká zcela jiný zápas. "Skotsko se prezentovalo velmi dobrými výkony, celkově prohrálo jen s námi a doma je nesmírně silné. Abychom ho porazili, tak musíme předvést svůj vůbec nejlepší výkon této kvalifikace."

Reprezentace vedená koučem Stevem Clarkem dosáhla hned na šest vítězství, a i když před závěrečným kolem definitivně ztratila naději na přímý postup, tak si před třemi dny v Moldavsku (2:0) zajistila účast v baráži. S dvaceti body na kontě je jasně druhá a před třetím Izraelem i čtvrtým Rakouskem disponuje nedostižným sedmibodovým náskokem.

"Dánsko bylo považováno za favorita a všem ukázalo, že momentálně patří mezi evropskou špičku. Nás těší, že za námi skončilo silné Rakousko i nepříjemný Izrael a zanechali jsme dobrý dojem. V dalších měsících se pečlivě budeme připravovat na důležitou baráž a v ní chceme začít doma, proto teď hodláme suveréna porazit," prohlásil Clarke s obrovským odhodláním.
Skotsko - pravděpodobná sestava:
Gordon - Hendry, Cooper, Tierney - O'Donnell, Gilmour, McGregor, McGinn, Robertson - Adams, Dykes
Dánsko - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Vestergaard, Kjaer, Christensen - Wass, Delaney, Lindstrom, Maehle - S. Olsen, Poulsen, B. Larsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.41 - 3.18 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Dánsko990030:127
2.Skotsko962115:720
3.Izrael941420:1913
4.Rakousko941415:1613
5.Faerské ostrovy91175:204
6.Moldavsko90184:261
Skupina I
Albánie - Andorra  (pondělí 20:45)
Albánie v pátek inkasovala tvrdý debakl, v Anglii tahala jednoznačně za kratší konec, celkem si zapsala na své konto pět obdržených branek, a to navíc již v prvním poločase, a definitivně tak ztratila jakoukoli matematickou možnost postoupit na světový šampionát do Kataru. Proti Andoře se na závěr tohoto kvalifikačního cyklu pokusí udržet alespoň třetí příčku v tabulce.

Konkurovat Angličanům a Polákům, dvěma jasným favoritům skupiny I, představovalo určitě už předem velmi náročnou zkoušku. Albánci se každopádně popasovali se svou úlohou více než statečně. Za devět kol získali solidních pět vítězství, přičemž nyní rozhodně budou chtít přidat i šesté. Jedině tak za sebou nechají čtvrté Maďarsko, které se ještě představí v Polsku.

Tedy za toho předpokladu, že se za žádnou cenu nehodlají ohlížet na souběžně hrané klání do Varšavy. "Prohra v Anglii nám částečně sebrala motivaci," připomněl domácí obránce Elseid Hysaj fakt, že ani baráže se se svými spoluhráči neúčastní. "Snažili jsme se však na výsledek zapomenout. Míníme se soustředit na další utkání a zakončit působení ve skupině pozitivně."

Andorra se už v pořadí nemůže posunout výše, ani níže, zkrátka obsadí pátou pozici, ať už její duel v Tiraně dopadne jakkoli. Dosud zaznamenala dva skalpy, v obou případech posledního San Marina. "Náš soupeř štve snad úplně všechny. Je těžké mu čelit. Víme, že hraje tvrdě a neměli bychom ho podcenit. Musíme zůstat v klidu a být zároveň efektivní," zakončil Hysaj.
Albánie - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Hysaj, Dermaku, Mihaj, Hoxhallari, Lenjani - Uzuni, Laci, Ramadani, Bajrami - Balaj
Andorra - pravděpodobná sestava:
Iker Álvarez De Eulate - Moisés San Nicolás, Max Llovera, Albert Alavedra, Joan Cervós - Álex Martínez, Xavier Vieira, Ludovic Clemente, Márcio Vieira - Marc Pujol, Albert Rosas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 5.59 - 13.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Polsko - Maďarsko  (pondělí 20:45)
Předposlední kolo kvalifikační skupiny I v rámci evropského zápolení o mistrovství světa přineslo jistotu baráže pro Poláky. Ti ale proti Maďarům motivaci nepostrádají, jde jim totiž o nasazení v jejím prvním kole.

Naši severovýchodní sousedé si v pátek vyšlápli na Andorru, která od první minuty musela hrát v deseti. Na vítězství 4:1 se dvěma brankami podílel Lewandowski, další góly přidali Jozwiak a Milik. Za domácí snižoval Vales. Vzhledem k současné jednoznačné porážce Albánie v Anglii se tak v Polsku mohou radovat z jistoty druhého místa a tím pádem i baráže, první místo už je opravdu jen v rovině teorie.

Rovněž Maďaři naposledy jednoznačně zvítězili, na svém hřišti si poradili se San Marinem jasně 4:0. I tady se zrodil dvougólový střelec v podobě Szoboszlaie, po jednom zásahu si připsali Gazdag a Vecsei. V tomto zápase už ale o mnoho nešlo, naděje na závěrečný turnaj totiž byly ztraceny o dost dříve, a to zejména kvůli porážkám v zápasech s Albánií.

První vzájemné utkání v této skupině přineslo nevídanou přestřelku. V Budapešti se v začátcích obou poločasů prosadili Sallai se Szalaiem, načež po hodině hry slepenými trefami srovnali Piatek a Jozwiak. Orbán sice vrátil domácím vedení, nicméně brzy na jeho gól odpověděl Lewandowski a konečný výsledek tak zněl 3:3. Šlo o první soutěžní střetnutí těchto celků po skoro osmnácti letech, tehdy v kvalifikaci na EURO Poláci jednou vyhráli a jednou remizovali. Ve skupině ale nakonec oba ostrouhali, neboť z postupu se radovali Švédi a Lotyši.

Zápas na Stadionu Narodowém má naplánovaný výkop na pondělních 20.45. Řídit utkání bude ryze portugalská rozhodcovská formace na čele s Tiago Martinsem. Tomu budou na čarách asistovat Luis Campos a Pedro Almeida, za videem se připraví João Pinheiro s Vitorem Ferreirou a jako čtvrtý sudí byl delegován Helder Malheiro.
Polsko - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Bednarek, Glik, Dawidowicz - Jozwiak, Linetty, Moder, Frankowski - Zielinski - Lewandowski, Milik
Maďarsko - pravděpodobná sestava:
Dibusz - Botka, At. Szalai, Lang - Nego, Nagy, Schafer, Schon - Szoboszlai, Gazdag - Ad. Szalai
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.70 - 5.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
San Marino - Anglie  (pondělí 20:45)
Anglie ještě nemá jistý postup na světový šampionát do Kataru, je ovšem hodně blízko a razítko na něj hodlá dát v pondělí večer. Albion se představí na půdě trpaslíka ze San Marina a jen hodně těžko si někdo může představit, že nezíská potřebný bod.

Angličané v říjnu překvapivě jenom remizovali s Maďarskem a náladu si rychle spravili proti Albánii, tu minulý týden smetli pěti góly v prvním poločase a hned třikrát se do listiny střelců zapsal Harry Kane. Ten dal za národní tým 39 soutěžních gólů a v tomto směru překonal rekord Waynea Rooneyho (37).

Albion vede svou kvalifikační skupinu s 23 body, druhé Polsko je o tři body zpět a navíc má o šest branek horší skóre. "Chceme podat kvalitní výkon. Rozhodně nehodláme nic podcenit, přiletěli jsme sem splnit úkol a zajistit si postup," prohlásil trenér Gareth Southgate.

"Ještě jsme nikam nepostoupili. Cestují s námi tisícovky fanoušků a rovněž tomu musíme přizpůsobit výkon. Zápas bereme hodně vážně," dodal kouč, který co nevidět podepíše novou smlouvu.

Anglie letos nastřílela už 41 gólů a vylepšila si tak svoje maximum, dosavadním rekordem bylo 39 branek z roku 1908.

Do San Marina nyní necestuje hned několik hráčů z původní nominace. Z osobních důvodů se do Manchesteru vrátil Raheem Sterling, součástí týmu už nejsou ani Luke Shaw (Manchester United), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea) a Jack Grealish (Manchester City). Pozvánku naopak dostal Conor Gallagher (Crystal Palace). "Udělal na mě velký dojem, zaslouží si tady být," zdůvodnil Southgate nominaci Gallaghera.

San Marino je vůbec nejhorší evropskou zemí a v žebříčku FIFA se krčí na 210. příčce. Doma prohrálo 36 ze 37 zápasů kvalifikace o postup na MS při skóre 7:146. Naposledy nepadlo v březnu 1993, ostudu si zde tehdy uřízli Turci (0:0).

Co se týče kvalifikačních utkání všeobecně, prohrálo San Marino 35x za sebou. Anglie s ním tradičně nemá problémy, vyhrála všech sedm vzájemných střetnutí a celkem v nich nastřílela 42 gólů.
San Marino - pravděpodobná sestava:
Benedettini - Battistini, Fabri, Rossi, Grandoni - Zafferani, E. Golinucci, Lunadei, Ceccaroli - Nanni, Hirsch
Anglie - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Maguire, Coady, Mings - Alexander-Arnold, Phillips, Bellingham, Chilwell - Saka, Abraham, Smith Rowe
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 80.00 - 45.00 - 1.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Anglie972029:323
2.Polsko962129:920
3.Albánie950411:1215
4.Maďarsko942317:1214
5.Andorra92078:236
6.San Marino90091:360

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (77)

Přidat komentář
Liquid

Pokud budou mít úplně shodné skóre Švýcaři s Italama 1.skončí kdo a proč ?

Reagovat
PaYaB

Švýcarsko, má "lepší" vzájemné zápasy (0:0 doma, 1:1 venku)

Reagovat
Liquid

takže se to stále zohledňuje.....i po té "revoluci o definitvním zrušení výhody gólů venku"

Reagovat
Shevchenko

Je to až 7. možnost, pak je fair play a los.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší by byl ten los a ideálně ho provést u všech zápasů, aby se kvůli nim nemusela přerušovat sezóna.

Reagovat
PP

co navrhuješ, když bude rovnost bodů, stejné skore a vyrovnané vzájemné zápasy? Teoreticky větší počet vstřelených golů celkem, ale jinak tam nemáš kde brát.

Reagovat
Coutinho10

V případě, že dva či více týmů mají shodný počet bodů, rozhodne o pořadí následující:

1. Brankový rozdíl

2. Počet vstřelených branek

3. Vzájemná bilance

snaha je, aby vzájemná bilance nerozhodovala, proto má přednost rozdíl v skóre a pak má přednost ještě větší počet vstřelených gólů, pokud rozdíl ve skóre je stejný...až pak vzájemná bilance, pokud by to jinak nešlo

Reagovat
Modroočko

Myslím si, že Švajčiari tú skupinu vyhrajú, pretože vedia zabrať proti outsiderom a proti Bulharom by ma neprekvapil ani 5-6 gólový náklad. Naopak Taliani sa v Belfaste podľa mňa na výhru nadrú. Bola by sranda, keby sa potom Taliani a Portugalci stretli ešte v jednej barážovej vetve.

Reagovat
Liquid

a oba vypadli na úkor ČR

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
iamek

Proti San Marinu v základu Maguire, Kane a Arnold? Zbytečnost

Reagovat
John Obi Mikel

Proti Albánii hrál James, tak proti San Marinu hraje druhý bek. Stopery krom Maguirea taky protočil, jen tomu Tammymu měl dát šanci místo Kanea

Reagovat
Shevchenko

Poslední zápas ve skupině a nemají jistý postup, i když na 99,9999% ano. Myslím, že by to anglická hrdost nedovolila, aby nastoupili s béčkem.

Reagovat
REPLIKATOR

Švýcaři, pojďme aspoň 5:0

Reagovat
Ichbin Kobalt

ticho bud

Reagovat
Ichbin Kobalt

za všechno muže Jorginho

Reagovat
Zark

Jžš, zase hater všeho italského už přes dekádu chrlit žluč na netu, ale ti nemůžou za tvůj pestrý život

Reagovat
Coutinho10

twl Italie tam nevyhraje a pri vyhre Svycarska (neco tam ve 2. polocase urcite dotlaci), tak mimo Portugalsko nam tam bude hrozit i prave Italie

Reagovat
Shevchenko

Ty seš hlava

Reagovat
Coutinho10

bohuzel bylo jasny

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
REPLIKATOR

Švýcarsko 12 rohů za poločas a hovno z toho

Reagovat
FORZAMILAN

Italové podle tlačej, 67% držení míče a 5:0 střely na bránu, celkem 10 a taky nic

Reagovat
smazaný uživatel

Okafor

Reagovat
John Obi Mikel

Itálie pome

Reagovat
Selänne

To mi neříkejte, že to Itálie takhle dojebe

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Ichbin Kobalt

Jorginho to dojebal ,puta stačilo 1 posranou penaltu

Reagovat
Liquid

ale nebrečte, mistři evropy a vymlouvají se na 1 penaltu za celou kvalifikaci, byste měli být kvalitnější než vyhrávat 1 gólem z pecky

Reagovat
John Obi Mikel

2 penalty

Reagovat
Ichbin Kobalt

ale jo,ale když to posere v dalšim zapase a pred tim finale euro ,tak něco je špatně a Mancini toho vy..baneho brazilca tam furt sere

Reagovat
John Obi Mikel

Bez něj by na Euro nevyhráli.

Reagovat
Greny

Reagovat
Liquid

vždyť mu půlka Itálie volá po zlaté loptě

Reagovat
Zark

Co tu zas nacvičuješ, při euru si byl určitě celý mokrý z Itálie jako dalších 90% těch co se jí teď směje. Klasici

Reagovat
Liquid

tam jste hráli po Dánech nejlepší fotbal, ale jen tu naznačuju, že házet krach na 1 penaltu mi přijde u mužstva typu Itálie dost slabý

Reagovat
smazaný uživatel

Švajčiarsko sa rozohralo tam ešte ďalšie 2 - 3 góly dajú

Reagovat
smazaný uživatel

Taliansko ma ešte šancu dve tesne ofsajdy Švajčiarov..

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 žeby už platil konečne xD

Reagovat
OTASi

skvělý no, naše naděje na MS je čímdál menší

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Liquid

výborně Švýcaři, je tu slušná šance, že by MS mohlo být bez Portugalců i Italů

Reagovat
John Obi Mikel

Ti se přes baráž dostanou jak nic, bohužel možná.na náš úkor.

Reagovat
Liquid

Souček tyhlec Gordinhy a CR7 strčí do kapsy třeba 3

Reagovat
John Obi Mikel

Masíčko zničí Cancela a Kuchtič Bonucciho

Reagovat
Coutinho10

Bah na hristi

Reagovat
wwwx

Kdo postoupí při stejném skóre teoreticky? Italie, nebo Švýcaři.

Reagovat
Greny

Celtic

Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Švajčiarsko keďže strelilo na ihriskách súperov viac gólov.. Taliansko potrebuje dve góly alebo gól Bulharska a potom už bude stačiť len jeden

Reagovat
wwwx

Reagovat
Greny

Tak si nejdřív námaze Jorginha a pak ČR > CR

Reagovat
Selänne

Korupčníci vym*daný

Reagovat
smazaný uživatel

Italia

Reagovat
smazaný uživatel

Je hotovo Freuler

Reagovat
OTASi

No ale teda skoti dost dobrá kvalifikace teda.. sledoval je někdo víc? je to pořád ta jejich urputná hnusná antifotbalová holomajzna? v tý jejich skupině bych nás tipoval tak max na tetí místo, a oni maj 23 bodů

Reagovat
Liquid

s naší klikou je vyfásnem my a zase bude ve vzduchu rasismus

Reagovat
John Obi Mikel

Ještě zítra postoupí Finsko a dostaneme nejprve Finy a pak Skoty.

Reagovat
Liquid

a já ti říkám, dostat Finy tak Kamara nevyleze ani z letadla a bude to historicky první zápas kvalifikace co se bude muset odehrát online přes esport

Reagovat
Greny

Tam máme Jankta to jsme v klidu

Reagovat
John Obi Mikel

Mají pár hráčů z PL. Robertson, Gilmour, Tierney, Adams, McGinn, Cooper z Leedsu, Armstrong, McLean.

Překvapuje mne, že stále chytá Gordon.

Reagovat
OTASi

právě že na papíře tam ten potenciál maj a pak hrajou ten jejich "fotbal"

Reagovat
Liquid

1,21 kurz, mistři Evropy nejsou schopný dát gól zoufalému Severnímu Irsku

Reagovat
Selänne

Korupčníci odjakživa.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Zark

Nedělej Teemovi ostudu

Reagovat
Ichbin Kobalt

Mancini jak potka Jorginha A řekne mu ,tak co jak to jde

Reagovat
Hafna

Pojd mi ve finále baráže jednu dvojici ITA x POR

Reagovat
Liquid

Zlatan je zničí všechny

Reagovat
John Obi Mikel

Itálie

Reagovat
smazaný uživatel

Tí severní iry sa radovali v hľadisku ako keby postúpili oni na šampionát

Povedali im, že skončili až tretí?

Reagovat
O.Giroud

najlepsia radost, skodoradost.

Reagovat
eleven11

Tá je aspoň úprimná!

Reagovat
REPLIKATOR

Švýcarskooooo Shaqiri velký šéf

Reagovat
Visca el barca

Jakým stylem se losuje baráž? Mají šanci se potkat ve druhém kole Italové a Portugalci?

Reagovat
Modroočko

Majú. Baráž sa losuje tak, že k nasadenému sa vždy vylosuje nenasadený a podľa poradia, v akom sa jednotlivé dvojice vyžrebujú, sa určia barážové vetvy - čiže 1 vs 2, 3 vs 4 je prvá vetva, 5 vs 6, 7 vs 8 druhá vetva a 9 vs 10, 11 vs 12 tretia vetva. Čiže je tam reálna šanca, že v jednej barážovej vetve budú nasadení Taliani a Portugalci a bude môcť postúpiť len jeden.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele