Preview kvalifikace o MS 2022 - neděle 14.11.

14.11.2021, 08:42, aktualizováno 14.11.2021, 08:42
Previews
Španělská reprezentace (© AFP)
Stěžejním bodem nedělního programu kvalifikace o MS 2022 jsou tři přímé souboje o letenky do Kataru. Domácí Chorvati potřebují zvítězit, Rusům stačí k postupu na šampionát i remíza. Portugalsko a Srbsko se srovnali na čele skupiny. Lepší skóre dává výhodu Ronaldovi a spol., hosté by museli venku vyhrát, aby mohli slavit. Švédové si zkomplikovali život prohrou v Gruzii, nyní tedy k postupu musí vyhrát ve Španělsku...
Skupina A
Lucembursko - Irsko  (neděle 20:45)
Ve skupině A jsou karty jasně rozdané z hlediska postupu, jinak ale kromě posledního místa Ázerbájdžánu není rozhodnuto o konečném pořadí. V ostře sledovaném souboji mezi Portugalskem a Srbskem půjde o přímý postup na MS a dodatečnou baráž, v utkání Irska s Lucemburskem se naopak rozhodně o třetí, respektive čtvrté příčce skupiny A. V o něco lepší pozici se nachází domácí výběr, který před Irskem drží tříbodový náskok a nyní mu stačí i remíza.

Lucembursko udělalo v posledních letech obrovský pokrok, opustilo nejnižší výkonnostní skupinu Ligy národů a v tomto kvalifikačním cyklu se za své výkony určitě nemusí stydět. Ve velké konkurenci vybojovalo v sedmi utkáních solidních devět bodů, jelikož si hned dvakrát dokázalo poradit s Ázerbájdžánem (3:1, 2:1) a senzační výhru si přivezlo z irského Dublinu (1:0), navíc daleko k bodům nemělo ani doma proti Srbsku (0:1).

Na závěr nesmí prohrát, neboť oproti Irsku disponuje horším skóre a v případě neúspěchu by se tak propadlo těsně za něj na čtvrtou pozici. Hosté naopak nemohou být se svým působením příliš spokojeni, na kontě mají jedinou výhru s Ázerbájdžánem (3:0). Před třemi dny však dokázali zaskočit největšího favorita Portugalsko a po zodpovědném výkonu s ním remizovali v bezbrankovém poměru, což jim může pomoci po psychické stránce.

Hlavní kouč ostrovního výběru Stephen Kenny doufá, že se nepovedenou kvalifikaci podaří alespoň částečně zachránit. "V každém případě jsme věděli, že skončit v tabulce před Portugalskem či Srbskem bude nesmírně obtížně, avšak s Lucemburskem jsme moc nepočítali a tento soupeř nás překvapil. V tuto chvíli mu rozhodně máme co vracet a chceme ho porazit, konečné třetí místo by přes všechny problémy bylo celkem uspokojivé," řekl Kenny vážně.
Lucembursko - pravděpodobná sestava:
Schon - Jans, Chanot, Carlson, Pinto - S Thill, Barreiro, Martins, O Thill, Deville - Rodrigues
Irsko - pravděpodobná sestava:
Bazunu - Coleman, Duffy, Egan - Doherty, Hourihane, Cullen, Stevens - Ogbene, Robinson, Idah
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.75 - 3.15 - 2.19
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Portugalsko - Srbsko  (neděle 20:45)
Pět výher, dvě remízy, žádná porážka. Portugalsko i Srbsko podstoupily v tomto cyklu vlastně shodnou cestu a až tenhle zápas definitivně rozluští otázku, kdo se na MS v Kataru probojuje přímo a kdo buse muset podstoupit nástrahy následného play-off. Vrchol kvalifikační skupiny A v sobě skrývá jednoduchou matematiku. Pokud domácí neprohrají, udrží se na samém čele.

Portugalci totiž disponují lepším skóre než má jejich úhlavní rival, a protože rozdíl vstřelených branek a těch inkasovaných rozhoduje o konečném umístění v tabulce, můžou v tomto ohledu daleko lépe kalkulovat. Hostům nezbývá nic jiného než uspět v Lisabonu naplno, jestli ještě chtějí na první příčku poskočit. V březnu v Bělehradě se mimochodem oba protivníci rozešli smírně.

Výběr trenéra Dragana Stojkoviče je pasován do role toho, kdo může v podstatě jen překvapit. Portugalci jsou těmi, kdo plní úlohu favorita. "Od samého začátku jsme nastavili jeden směr. A tak nyní není důvod měnit sestavu," povídal hostující lodivod. "Chceme na hřišti působit atraktivně a hrát útočný fotbal. Naší prvotní myšlenkou je nepřizpůsobovat se Portugalsku."

Ve čtvrtek jeho družstvo zvládlo přátelské měření sil s Katarem, jemuž nasázelo čtyři góly. Mělo by být v podstatě v dobré pohodě před kláním na Pyrenejském poloostrově. "Nemyslím si, že náš sok bude směřovat utkání k remíze," pokračoval Stojkovič. "Kdo zkrátka bude tím lepším, proklouzne na turnaj v roce 2022. My jsme sem přijeli samozřejmě jedině zvítězit."

Od roku 2007 narazili Srbové na svého soupeře celkem sedmkrát. A ani v jednom případě se nedopracovali k výhře, jež je každopádně právě teď zapotřebí. "Jsem přesvědčený, že uvidíte dobře působící Srbsko," ujišťoval srbský šéf lavičky. "Jsme připraveni především na urputný boj. Portugalsko bude sledovat z tribun padesát tisíc fandů, ti nehodlají koukat jen na plichtu."

Domácí kouč Fernando Santos čelil v posledních dnech kritice. Jeho svěřenci si totiž opravdu moc dobře nepočínali v Dublinu, kde uzmuli pouze bod za bezbrankový výsledek. Celkový výkon se přitom vážně hodně vzdaloval nějakým ideálům. Nicméně finální rezultát A Selecao stačil k upevnění pozice v průběžném pořadí a i k faktu, že Portugalci nemusejí nutně zvítězit.

Velkou kaňkou bezpochyby bylo vyloučení stopera Pepeho, který se tak nebude moci účastnit rozhodující duelu. "Nepředpokládám, že mač se Srbskem bude o trpělivosti. Ale také si nemyslím, že Srbové budou pouze bezmyšlenkovitě útočit," uvedl portugalský stratég. "Srbsko nás sice potřebuje porazit, to ano, neřekl bych však, že bude na hřišti tak agresivní."

Před vlastními fanoušky je Portugalsko v rámci této kvalifikace stoprocentní. Připomeňme ale ještě jednou, že tříbodový rezultát nemusí být v jeho podání v tomto klání tou zásadní ambicí. "Od března roku 2015 na sebe narazíme už pošesté," upozorňoval Fernando Santos. "Známe se navzájem vážně velmi dobře. Narazí na sebe mančafty, v jejichž DNA je touha vyhrávat."

Ani v domácím složení by nemělo dojít k nějakým klíčovým zvratům. Vyřešit se musí zkrátka pouze nová dvojice uprostřed defenzívy. "Mám absolutní důvěru ve všechny dostupné hráče," vzkazoval Fernando Santos. "Očekávám, že se nám budou v určitých pasážích utkání otevírat prostory pro protiútoky. Věřím, že ukážeme solidní vystoupení a že dosáhneme našeho cíle."
Portugalsko - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Joao Cancelo, Danilo Pereira, Rúben Dias, Nuno Mendes - Bruno Fernandes, Joao Palhinha, Joao Moutinho - Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota
Srbsko - pravděpodobná sestava:
Rajkovič - Milenkovič, S. Mitrovič, Pavlovič - Radonjič, S. Milinkovič-Savič, Gudelj, Kostič - Tadič - A. Mitrovič, Vlahovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.13 - 5.53
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Portugalsko752016:417
2.Srbsko752016:817
3.Lucembursko73048:159
4.Irsko71338:86
5.Ázerbájdžán80175:181
Skupina B
Řecko - Kosovo  (neděle 20:45)
Prostor pro vyzkoušení nových věcí bude mít v neděli večer řecká reprezentace. Ta je v kvalifikační skupině B na třetím místě a na tom se už nic nezmění. O co hrát naopak má Kosovo, i když šance na odpoutání se z poslední příčky je jen teoretická.

Řecko začalo cyklus senzační remízou ve Španělsku a doma si dokázalo poradit se Švédskem, jeho výsledky ovšem byly hodně kolísavé, když na vlastním stadionu ztratilo s Gruzií. Ve čtvrtek si zopakovalo souboj se Španělskem a znovu sahalo po překvapení, nakonec ale padlo 0:1.

Kosovu se kvalifikace nepovedla a na jeho kontě jsou pouhé čtyři body, po říjnové porážce s Gruzií byl odvolán Bernard Challandes a na jeho místo usedl Primož Gliha. A Slovinec nezačal dobře, v týdnu přišla prohra v přátelském souboji s Jordánskem (0:2).

"Před utkáním s Jordánskem jsem říkal, že potřebujeme vyhrávat, abychom získali vítěznou mentalitu. Věříme, že můžeme porazit kohokoli, na druhou stranu utkání v Řecku bude v porovnání s tím proti Jordánsku zcela odlišné. Všichni do toho musí dát maximum, jedině tak budeme moci uspět. Bude to těžké, ale dáme do toho vše," slibuje Gliha.

"Pro nás je důležitý každý zápas, atmosféra v kabině je velmi dobrá a tři body z Řecka by znamenaly strašně moc. V kvalifikaci jsme mohli uhrát více bodů, to je pravda, ovšem je třeba dívat se dopředu," dodal.

Řecký kouč John van 't Schip podle všeho udělá řadu změn v sestavě a šanci by mohli dostat Christos Tzolis nebo Anastasios Douvikas.
Řecko - pravděpodobná sestava:
Vlachodimos - Androutsos, Goutas, Tzavellas, Tsimikas, Giannoulis - Tzolis, Siopis, Bouchalakis, Mantalos - Douvikas.
Kosovo - pravděpodobná sestava:
Murić - Vojvoda, Rrahmani, Fazliji, Aliti - Halimi, Zhegrova, Berisha - Shala, Muriqi, Rashica.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.56 - 5.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Španělsko - Švédsko  (neděle 20:45)
Švédsko po zpackaném zápase v Gruzii přišlo ve skupině B o "pole position". Na první místo tak poskočili Španělé, kteří již hodlají na postupové příčce setrvat. K tomu jim stačí i remíza z posledního kvalifikačního zápasu, jenž odehrají na domácí půdě právě proti největšímu soupeři ze severu Evropy.

Karty se oproti tři dny starým očekáváním dokonale otočily. Původně to totiž byli Švédové, kdo se před závěrečným rozhodujícím střetnutím třásl na výhodu lépe postaveného mužstva. Tu si Blågult drželi až do čtvrtka, v Gruzii ovšem nečekaně vyhořeli a propadli se za úhlavního rivala z Pyrenejského poloostrova.

Selhání pod masivem Kavkazu přitom nic nenasvědčovalo. Švédsko proplouvalo kvalifikací téměř bez ztráty kytičky, pouze jednou podlehlo nevyzpytatelnému Řecko. Doma si naopak poradilo se silnými Španěly a aktuálně navíc může po dlouhé době zase počítat s ikonickým Zlatanem Ibrahimovićem. Ani tak Seveřanům v gruzínském Batumi pšenka nekvetla. Chviča Kvaracchelija dvakrát překonal gólmana Robina Olsena, Blågult se naopak neprosadili ani jednou.

Ani Španělsko ve čtvrtek nikterak zvlášť nekoncertovalo, k výhře však navzdory nepříliš přesvědčivému výsledku 1:0 dokráčeli poměrně pohodlně. Řekové totiž doma v Aténách zaostávali a na bodový zisk mohli doufat jen v případě udržení čistého konta. Těsně před půlhodinou hry se ale z penaltového puntíku prosadil Pablo Sarabia, jehož zásah se nakonec ukázal býti rozhodujícím.

"La Roja" se tak Řecku pomstila za ztrátu z úvodního kvalifikačního klání letos v březnu, které v Granadě skončilo překvapivě 1:1. Když pak Španělé na začátku září prohráli ve švédské Solně, nevypadalo to s jejich vyhlídkami na přímý postup na mistrovství světa kdovíjak růžově. Od té doby už ale svěřenci kouče Luise Enriqueho nezaváhali a po klopýtnutí Švédů v Batumi se dostali do čela skupiny.

Pokud Španělé v neděli neprohrají, katarský mundial je určitě nemine. "Samozřejmě si myslím, že si v neděli zajistíme místo na šampionátu. Věřil jsem tomu už v době, kdy jsme byli druzí. Čeká nás dobrý soupeř, který teoreticky bude víc útočit. My ale budeme hrát na vítězství, ne na remízu. Ať žije tlak. Budeme hrát stejně, napadat a útočit," přislíbil Enrique, že navzdory přívětivému výchozímu stavu se jeho družstvo neuchýlí pouze k defenzivě.

Už v Řecku se Enrique musel obejít bez tria zraněných hráčů — obránce Erica Garcíi a mladých ofenzivních pušek Yeremiho s Ansuem Fatim. Utkání v Aténách zase nedohrál další mladík Gavi, pro nedělní seanci už by nicméně měl být záložník Barcelony zase v pořádku. Švédové chtějí na zářijový úspěch proti La Roja navázat i s Albinem Ekdalem, jenž by se měl do středu pole vrátit po odpykání disciplinárního trestu za žluté karty. Do sestavy se tlačí též Dejan Kulusevski, jenž v Gruzii jako střídající hráč alespoň částečně oživil skomírající útok žluto-modrých.

Španělsko bude v Seville dle bookmakerů favoritem, přestože na Blågult nevyzrálo v posledních třech duelech. Vedle prvního kvalifikačního zápasu se obě mužstva střetla též na letním mistrovství v Evropy — shodou okolností na stadionu La Cartuja, kde se bude hrát také nyní. Tehdy bylo Švédsko s remízou 0:0 jistě spokojeno, nyní by mu ovšem stejný výsledek k úspěchu nestačil.
Španělsko - pravděpodobná sestava:
Simón — Carvajal, Laporte, Martínez, Gayá — Gavi, Busquets, Koke — Sarabia, Morata, Olmo
Švédsko - pravděpodobná sestava:
Olsen — Krafth, Lindelöf, Nilsson, Augustinsson — Kulusevski, Ekdal, K Olsson, Forsberg — Isak, Ibrahimović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.54 - 8.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Španělsko751114:516
2.Švédsko750212:515
3.Řecko72327:79
4.Gruzie82156:127
5.Kosovo71154:144
Skupina H
Chorvatsko - Rusko  (neděle 15:00)
Závěrečné kolo v rámci kvalifikační skupiny H slibuje velkou bitvu o postup na MS v Kataru. Buď se přímo na šampionát prokouše Chorvatsko, které každopádně potřebuje nutně zvítězit, aby ještě urvalo konečnou první příčku v tabulce, nebo Rusko, jemuž naopak bude stačit uhrát bod a udrží se na čele. Rozdíl mezi oběma celky je před rozhodujícím utkáním dvoubodový.

Už když se obě družstva střetla naposledy začátkem září, na hřišti jejich vzájemné měření sil působilo vyrovnaně a ve finále se opravdu nachýlilo k nerozhodnému výsledku. Dá se čekat, že těsný boj se bude konat i teď. Zatím si Chorvaté i Rusové v průběhu tohoto kvalifikačního cyklu vedli v podstatě hodně podobně, balkánský výběr jenom posbíral o jednu plichtu navíc.

I proto budou muset Vatreni situaci v posledním utkání dohánět, aby se vyhnuli baráži a ještě svého protivníka předskočili. "Jsme sebevědomí. Zároveň ovšem projevujeme plný respekt k ruskému národnímu týmu," uvedl na předzápasové tiskové konferenci domácí kouč Zlatko Dalič. "Jeho trenér Valerij Karpin zatím odvádí dobrou práci. My si na něj ovšem věříme."

Obě reprezentace si doposud připsaly na své konto jednu jedinou porážku, obě přišly na řadu ještě v březnové části programu. Na podzim však žádný bezbodový nezdar nezaznamenaly. A vlastně zaslouženě si proklestily cestičku až k tomuto mači, který pro ně představuje rozhodně nejdůležitější artikl roku 2021. "Jsem klidný a koncentrovaný. Každému věřím," uvedl Dalič.

Jeho svěřenci si před pár dny bez větších obtíží poradili venku s Maltou, kterou skolili hned o šest gólů. Lépe se snad na aktuální střetnutí s Ruskem ani nemohli naladit. "Nemáme žádné problémy se zraněními. Všichni jsou zdraví a připraveni," ujišťoval chorvatský stratég. "Moc změn dělat nebudeme. Bez ohledu na sestavu ale říkám, že všichni hráči jsou v dobré formě."

Ani hosté by údajně neměli se svým složením nějak zásadně hýbat. Fit by měli být Aleksandr Golovin i Georgij Džikija, jakési zdravotní problémy hlásil též Dmitrij Barinov, avšak i on by se na hřiště měl podívat. "Připravujeme se úplně stejně jako na ostatní duely," povídal Karpin. "Napětí tu samozřejmě panuje. A myslím si, že se ještě zintenzivní během neděle," dodával.

I hosté si před tímto kláním s chutí zastříleli a dostali se do optimální pohody. Šest branek se jim totiž povedlo vsítit proti Kypru, celkově tedy prodloužili svou sérii již na páté vítězství za sebou. "Můj asistent Dražen Ladič sledoval Rusy v posledních třech zápasech. Natočil je a ukázal hráčům. Myslím si, že postaví obranu ve třech a budou hrozit z brejků," varoval Dalič.

Chorvaté můžou být přece jenom pod větším tlakem než jejich soupeř, protože jestli nechtějí zůstat na druhé příčce v pořadí a zaobírat se nevyzpytatelným play-off v březnu příštího roku, nezbývá jim nic jiného než získat výhru. Rusové naopak mohou hrát jaksi více na jistotu. "Já se domnívám, že obranně spíše působit nebudou. Karpin má rád ofenzivní pojetí," řekl Dalič.

Od roku 2006 se oba týmy střetly celkem v pěti případech a Rusko zatím Chorvatsko nikdy nedokázalo porazit. Teď nicméně po tříbodovém počinu vyloženě prahnout nemusí. Klíčový bude jen ten fakt, zda bude jeho výkon na vyprodaném stadionu ve Splitu stačit na postup či nikoliv. "Mezi oběma stranami nejsou tajemství. Známe se navzájem dobře," zakončil Dalič.
Chorvatsko - pravděpodobná sestava:
Grbič - Juranovič, Čaleta-Car, Gvardiol, Sosa - Modrič, Brozovič, Pašalič - Majer, Kramarič, Perišič
Rusko - pravděpodobná sestava:
Safonov - Sutormin, Divejev, Džikija, Kudrjašov - Jerochin, Fomin, Golovin - Al. Mirančuk, Smolov, Mostovoj
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.07 - 6.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Malta - Slovensko  (neděle 15:00)
Už před tímto listopadovým programem bylo jasné, že Slovensko se na světový šampionát do Kataru neprobojuje. Usilovat může jenom o konečné třetí místo v tabulce, o nějž se na závěr porve na dálku se Slovinskem. Ani výhra z půdy Malty mu přitom stačit nemusí, pokud jeho rival dokáže zvítězit ještě vyšším rozdílem v souběžně hraném střetnutí proti Kypru.

Z tohoto pohledu se vlastně může jednat o zajímavou přetahovanou, neboť Slováci mají lepší skóre než Slovinci o opravdu nepatrný rozdíl. Konkrétně hovoříme o jediném inkasovaném gólu, jenž zatím hraje v neprospěch slovinského výběru. Oba týmy by dle papírových prognóz neměly mít se ziskem výhry větší potíže. Hlavní otázkou je, o kolik případně své soky porazí.

Slovensko se před pár dny utkalo právě se Slovinskem v přímém souboji o příčku třetí a ve finále se urodila asi zasloužená plichta. Na Maltu přicestovalo napravit si reputaci poté, co s tímto soupeřem v březnu před vlastními fanoušky nečekaně pouze remizovalo. "Důležité je, abychom se nechvástali jen slovy o odvedli dobrý výkon," uvedl obránce Milan Škriniar.

Právě březnová část kvalifikace vlastně v mnohém předurčila definitivní nezdar Slováků, kteří si připsali ještě hned na úvod zaváhání na Kypru. Ačkoli následně skolili Rusko nebo uhráli bod v Chorvatsku, nerozhodných rezultátů, jichž posbírali pět, bylo prostě příliš. "Je pravda, že někdy jsme o vítězstvích spíše jen mluvili. A tenhle přístup se nám vymstil," řekl Škriniar.

I Malta má v podstatě dost podobné cíle jako Slovensko, zápasí o výsledné umístění. Také má shodný počet bodů jako její úhlavní protivník z Kypru, před nímž je v tabulce pouze vlivem lepšího poměru zaznamenaných a obdržených branek. A nakonec může být tím rozhodujícím faktorem, jak vysokou porážku utrpí, poněvadž náskok nemá v tomto ohledu nijak dostatečný.

Domácí naposledy nevykázali vůbec dobré vystoupení, s favorizovaným Chorvatskem padli ostudně. "Malta už dokázala devětkrát skórovat. My jedenáctkrát," srovnával statistická fakta Škriniar. "Máme co napravovat v tomto souboji. Kvalita sice je na naší straně, musíme ji však potvrdit přímo v zápase. Nečeká nás nic jednoduchého, o tom jsme se již jednou přesvědčili."
Malta - pravděpodobná sestava:
Bonello - Z. Muscat, Shaw, J. Borg - Attard, Guillaumier, Teuma, Camenzuli - J. Mbong, Satariano, P. Mbong
Slovensko - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Koscelník, Šatka, Škriniar, Hancko - Lobotka - Suslov, Rusnák, Duda, Haraslín - Strelec
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.10 - 4.46 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Slovinsko - Kypr  (neděle 15:00)
O konečné umístění se bude hrát v závěrečném kole kvalifikační skupiny H. Rusko a Chorvatsko čeká vzájemný zápas, v dalších dvou případech se bude bojovat na dálku. Slovinsko se může posunout na třetí pozici a potřebuje k tomu porazit Kypr.

Slovinci ve čtvrtek loupili na Slovensku, přestože byli horším týmem. V utkání hraném v Trnavě dokonce dvakrát vedli a pokaždé o náskok přišli, dělbu bodů zařídil v 78. minutě Dávid Strelec.

Právě tyto dva týmy se poperou o třetí místo, oba zatím posbíraly jedenáct bodů a ve prospěch Slovenska hovoří mírně lepší skóre. Domácí hostí Kypr a mají mu co oplácet, koncem března s tímto soupeřem prohráli 0:1.

"Stále existuje několik dobrých důvodů, proč kvalifikaci zakončit vítězně. Jedním z těch hlavních je zápas v Nikósii, kde jsme podali špatný výkon a prohráli, jednalo se asi o náš největší nezdar v této kvalifikaci. Proto očekávám motivované, organizované a silné Slovinsko. Cílem je zakončit kvalifikační cyklus vítězstvím," říká trenér Matjaž Kek.

"Do každého utkání jdete s cílem zvítězit. Jsme profesionálové a je to naše práce. A Kypr má svou kvalitu, my s ním v minulosti měli problémy. Očekávám další těžký zápas," přidává se Miha Zajc.

Kypr má na svém kontě stejně jako Malta pět bodů a tento týden schytal výprask v Rusku (0:6). V souboji dvou ostrovních států tahá překvapivě za kratší konec, Malta dokonce nastřílela trojnásobný počet branek.

V domácí sestavě se neobjeví vykartovaný Miha Blažić, v té kyperské bude absentovat Paris Psaltis.
Slovinsko - pravděpodobná sestava:
Oblak - Stojanović, Mevlja, Karničnik, Balkovec - Zajc, Štulac, Lovrić; Iličić, Šporar, Verbić.
Kypr - pravděpodobná sestava:
Dimitriou - Sotiriou, Karo, Laifis - Psaltis, Kastanos, Artymatas, Ioannou - Tzionis, Sotiriou, Papoulis.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 4.80 - 10.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Rusko971119:522
2.Chorvatsko962120:420
3.Slovensko925211:1011
4.Slovinsko932411:1111
5.Malta91269:245
6.Kypr91263:195
Skupina J
Arménie - Německo  (neděle 18:00)
Již s předstihem si Německo zajistilo účast na závěrečném šampionátu v Kataru v roce 2022 a nynější dlouhý kvalifikační rok by velmi rádo zakončilo povedeným způsobem. Čeká ho klání v daleké Arménii, která ještě živí jakousi teoretickou možnost na účast na turnaji, prakticky se však jedná o tak utopickou záležitost, že jí spíše půjde o postup aspoň na třetí místo v tabulce.

Aby totiž tým kouče Joaquína Caparróse ještě proklouzl na druhou příčku, nejenže by musel Německo v tomto případě porazit, a to navíc vážně zásadně vysokým rozdílem, jelikož má výrazně horší skóre než druhá Severní Makedonie, zároveň musí věřit, že právě balkánský celek nebude bodovat s Islandem a že také třetí Rumunsko neuspěje na půdě Lichtenštejnska.

Domácím zkrátka srazil vaz pětigólový debakl se Severní Makedonií. Do této chvíle si vedli velmi slušně, tenhle výsledek nicméně smazal jejich reálné šance na proklouznutí do baráže. "V první řadě se musím omluvit všem našim fanouškům," povídal arménský lodivod Joaquín Caparrós. "Vkládali jsme do zápasu hodně nadějí, těšili se na něj, ale vůbec se nám nezdařil."

Arménie musela být opravdu hodně zklamaná. Přece jenom očekávala daleko vyrovnanější boj, obzvláště v tak důležitém měření sil. "Snadno se říká až po utkání, že jste mohl vybrat do sestavy někoho jiného. Nováčci za porážku nemůžou," obhajoval se Joaquín Caparrós. "Náš soupeř jednoduše působil na hřišti dobře a my ne. Snad se psychicky dáme ještě do kupy."

Německo naopak prožívalo ve čtvrtek v podstatě pohodových devadesát minut. Devět branek nasázelo Lichtenštejnsku a potvrdilo tak, tedy až na jeden výpadek se Severní Makedonií, že se tato kvalifikace dá hodnotit rozhodně pozitivně. Hlavně pak příchod kouče Hansiho Flicka, který tohle září převzal žezlo po Joachimu Löwovi, dlouholetém vládci lavičky Nationalelf.

Šest utkání, šest vítězství, dvacet sedm vstřelených branek a jedna inkasovaná, to je statistika nového německého stratéga od jeho příchodu. A byť nebude mít oproti minulému duelu hned dvanáct hráčů, kteří se po drtivé výhře nad Lichtenštejnskem rozprchli zpět do svých klubů, je i tak jeho tým, tentokráte vedený kapitánem Thomasem Müllerem, pasován do role favorita.
Arménie - pravděpodobná sestava:
Jurčenko - Terterjan, Harojan, Calisir, Margarjan - A. Grigorjan, Udo - Barseghjan, Zelarayán, Mchitarjan - Adamjan
Německo - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Hofmann, Ginter, Kehrer, Günter - Neuhaus, Gündogan - Havertz, Müller, Sané - Nmecha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 16.80 - 8.49 - 1.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lichtenštejnsko - Rumunsko  (neděle 18:00)
Reprezentace Rumunska si v posledním duelu tohoto kvalifikačního cyklu lehce zkomplikovala svou cestu do evropské baráže o MS 2022, a i když nyní zvládne duel s posledním výběrem skupiny J Lichtenštejnskem, tak musí čekat na výsledek souběžné hraného utkání Severní Makedonie s Islandem. Pokud totiž jeho konkurent z Balkánského poloostrova ve Skopje zvítězí, tak pravděpodobně obsadí třetí nepostupovou příčku.

Hostům průběh tři dny starého předposledního kola příliš nenahrál. Severní Makedonie totiž deklasovala Arménii 5:0 a Rumuni si naopak nedokázali poradit s Islandem, se kterým jen remizovali bez branek. Kvůli tomu se propadli na třetí pozici se čtrnácti body o bod za svého úhlavního rivala a teď musejí doufat v jeho zaváhání. Lichtenštejnsko je beznadějně poslední šesté s jediným bodem na kontě a Rumunsku by nemělo klást příliš velký odpor.

Domácí totiž doposud skórovali pouze dvakrát a na konto si naopak připsali hned dvaatřicet inkasovaných branek. Před třemi dny v Německu navíc hráli téměř celý zápas v oslabení a nakonec schytali obrovský debakl 0:9. "Jsme trochu zklamaní, momentálně se však musíme stoprocentně zkoncentrovat na souboj s Lichtenštejnskem. Pevně věříme, že nakonec nám štěstí bude přát a probojujeme se do baráže," uvedl toužebně rumunský kouč Mirel Rădoi.

Toho zároveň mrzelo, že jeho svěřenci možná promarnili neopakovatelnou možnost. "S Islandem jsme toho bohužel v ofenzívě příliš nepředvedli. V závěru jsme mohli rozhodnout, jenomže to se nestalo a teď věříme, že nám právě Island v Severní Makedonii pomůže."

První vzájemné střetnutí obou soupeřů skončilo vítězstvím Rumunska v poměru 2:0. Rădoi by příliš změn ve své sestavě udělat neměl, domácí kvůli červené kartě ve Wolfsburgu nenasadí Hofera.
Lichtenštejnsko - pravděpodobná sestava:
Buchel - Yildiz, Kaufmann, Malin, Grunenfelder, Goppel - Sele, Meier, Hasler - Salanovič, N. Frick
Rumunsko - pravděpodobná sestava:
Nita - Manea, Chiriches, Nedelcearu, Bancu - Morutan, Marin, Stanciu - Hagi, Puscas, Ivan
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 37.00 - 13.70 - 1.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Severní Makedonie - Island  (neděle 18:00)
Ve skupině J se před posledním kolem základní části musí vyřešit ještě jeden otazník a tím je, jestli se do baráže o světový šampionát v Kataru překvapivě probojuje Severní Makedonie nebo ambiciózní Rumunsko. V tuto chvíli drží všechny trumfy v rukávu první zmiňovaná země, neboť se nachází na druhém místě se ziskem patnácti bodů o bod právě před třetím Rumunskem a k uhájení současného postavení mu stačí porazit Island.

Svěřenci trenéra Blagoji Milevskiho se přiblížili ke svému snu ve čtvrtek vysokou výhrou v Arménii (5:0) a zároveň jim pomohla právě bezbranková remíza Rumunska s Islandem. Teoreticky ve hře o druhou pozici zůstává i Arménie, ale ta je vzhledem k hodně nelichotivému skóre a duelu s Německem prakticky bez šance. Islandu nyní patří pátá pozice s devíti body a v případě tříbodového zisku se ještě může posunout na čtvrtou příčku.

Domácí výběr prohrál v dosavadních devíti utkáních pouze dvakrát a na konto si mimochodem připsal senzační vítězství 2:1 na půdě suverénního Německa. "Před pár dny se nám dařilo střelecky a jsme moc rádi, že teď máme situaci ve svých rukách. Všichni si strašně přejeme proniknout do baráže a k tomu prostě musíme Island porazit, i když jednoduchá úloha nás v žádném případě nečeká," prohlásil Milevski natěšeně.

Hosté nemohou být se svou cestou příliš spokojeni, avšak minule ukázali, že zadarmo žádné body odevzdávat nechtějí. "Náš nedělní soupeř se dlouhodobě spoléhá na vynikající defenzívu a určitě ji nebude snadné překonat. Je potřeba předvést trpělivý výkon po celý průběh," dodal vzápětí stratég Severní Makedonie.

První vzájemný souboj na Islandu skončil i přes dvoubrankové vedení výběru z Balkánského poloostrova remízou 2:2. Milevski se oproti střetnutí v Arménii může spolehnout na svého kapitána Stefana Ristovskiho, naopak na trávník se pravděpodobně nepodívá Stefan Aškovski.
Severní Makedonie - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - S. Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Kostadinov - Čurlinov, Elmas, Bardhi, Trajkovski - M. Ristovski
Island - pravděpodobná sestava:
Olafsson - Sampsted, Brynjar Bjarnason, Gretarsson, Thorarinsson - Johannesson, Birkir Bjarnason, Thordarson - Gudmundsson, Gudjohnsen, Thorsteinsson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.73 - 5.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Německo980132:324
2.Severní Makedonie943220:1015
3.Rumunsko942311:814
4.Arménie93338:1612
5.Island923411:159
6.Lichtenštejnsko90182:321

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (155)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Srbija do útoku!

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo hattrick

Reagovat
Coutinho10

ten, co komentuje na Sport 2 Slovinsko - Kypr, tak tenhle komentator uz me dlouha leta bavi

Reagovat
Shevchenko

Chtěl bych znát důvod, proč sleduješ tenhle zápas

Reagovat
Coutinho10

tiket + oblibeny komentator jako bonus , ale sledoval jsem to pouze na tabletu...Cborvatsko jako hlavni slagr v tv

Reagovat
Seydou Doumbia

kdo to komenuje, popřípad jak přesně tě to baví ten komentář? čím?

Reagovat
Coutinho10

Jiri Hronik...jeho intonace je top a dobre se posloucha

Reagovat
Seydou Doumbia

neznám asi, komentoval někdy i na čt sport, nova sport?

Reagovat
Coutinho10

podle efotbalu na Novasport a Fandovi pry jo...clanek z 2014, ale uprimne si ho tam vubec nepamatuju...ja ho mam zafixovanyho pouze se Sport 1 a 2 a vim, ze driv treba komentoval mimo repre zapasy treba Skotskou ligu, kdyz ji jeste Sport 1 a 2 drive mel, ale hodne komentoval i jine sporty, ale to uz slo mimo me, takze zase az tak casto na nej nenarazim u nejakeho prenosu, protoze jine ligy tolik nesleduju a sporty taky ne

Reagovat
Seydou Doumbia

není někdě k nalazení jeho hlas, nějaký odkaz někde? možná po hlasu znám, ale jinak fakt ne

Reagovat
Coutinho10

zkousel jsem hledat uz odpoledne a bohuzel jsem nic nenasel...kdyz bych neco jeste nasel, tak poslu, ale ani na googlu jsem o nem moc nenasel...pouze zminku na efotbal, ale jinak skoro nic

Reagovat
Seydou Doumbia

škoda...večer jinak sleduješ které uplakané jižany?

Reagovat
Coutinho10

nakonec jsem si uvedomil, ze ja si to vlastne muzu pustit zpetne, takze neni potreba to nekdo googlit nahral jsem kousek ze zaveru, kdy Kypr snizil na 2:1 a uploadnul

https://streamable.com/7h0zuj

btw. vecer urco Portugalsko vs Srbsko jasny a na tablet asi dam Spanelsko, ale pokud pujdou do vedeni, tak je asi vypnu

Reagovat
Seydou Doumbia

dík že sis dal práci při tak pěkné brance ale podle hlasu mi to vůbec nic neříká, ale je pravda že já nikdy sport 1 ani 2 neměl a sledoval jsem to vždy v cizím jazyce na netu, když byla kvalda

Reagovat
Coutinho10

nemas zac zrovna hezkej moment v tom zapase + i ta akce a strela po obdrzenym golu od Slovinska, takze komentator mel dobre prilezitosti se projevit podle sveho stylu vcetne te jeho intonace jinak podle me komentuje uz dlouho, ale jak rikas i ja si nevybavuju, ze by komentoval nekde jinde, takze asi jsi na nej jeste nenarazil, ale pro me prijemna zmena oproti te klasice dnesni doby, co je napr. na O2TV ci CT Sport

jinak co sledujes ty ted od 20:45 ?

Reagovat
Seydou Doumbia

zaučoval kamaráda s přípravou a věci okolo yerby maté a čekal, co se po poločase bude jak vyvíjet...podle toho že nehraje ibra a nebyla tam ani jedna střela na bránu si raději pustím horkokrevný jižany proti balkánu teda

Reagovat
Coutinho10

ja teda sleduju oboje a jako Svedove maji sance, kazdopadne oba zapasy zajimavy

Reagovat
Seydou Doumbia

cchci tam srby a švédy, aby byla prdel v té kvalifikaci potom

Reagovat
Coutinho10

no jako ale z druhe stranky o to vetsi a neprijemnejsi pripadni souperi pro nasi repre do baraze

jako Svedsko klidne at jde primo a Spanelsko hezky at si uzije baraz , ale Portugalsko musi uz ted, protoze pro ne by ta baraz mohla bejt komplikovanejsi a oni na MS nesmi chybet....jinak obecne ta baraz pro vsechny bude o dost narocnejsi nez v minule podobe jednoho dvojzapasu, takze jako baraz v te nove podobe, to nikomu nezavidim

Reagovat
Seydou Doumbia

jak je ta baráž ted? nemám přehled...jinak mitroviic pičoooooooooooooo já jsem rád že portugalci si užijí baráž a klidně at hrají s čechy at je prdel...Srbi ve kvalifikaci na Euro vs na MS :

https://scontent.fprg3-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/247280125_1899580993586532_4468977416970252760_n.png?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=NUrE1_2rxRYAX88cF9A&_nc_ht=scontent.fprg3-1.fna&oh=403a05a62aedee751997b7d24780d7b3&oe=6196DCEB

Reagovat
Coutinho10

no jako byla na Euro 2020, kdyz postoupili Slovaci tam...cili musis prejit pres 2 soupere a hraje se na 1 zapas, takze o dost slozitejsi, ze nasazeny ma vyhodu v 1. z tech 2 zapasu domaciho prostredi...2. zapas uz je o losu....jako docela se obavam, abysme je nemeli v tom nasem pavouku... je to 1 ku 3....budou 3 pavouci po 4 tymech a pokud budeme nenasazeni, jako ze to je pravdepodobnejsi, tak to bude hodne narocny

Reagovat
Seydou Doumbia

alespon bude sranda kdy že se to má hrát?

Reagovat
Coutinho10

los je myslim nejak v pulce prosince a baraz nejak v breznu...jj zajimavy to bude hodne, to jo

Reagovat
Seydou Doumbia

abych chápal základy - všichni na druhých místech jdou do kvalifikace a kolik ještě z těch třetích týmů?

Reagovat
Coutinho10

mrkni na ten odkaz, tam to trochu z toho pochopis...2 tymy tam do te baraze jeste pujdou z ligy narodu (3. z nasi skupiny + Rakousko)...takze celkem 12 tymu do baraze a 3 postoupi na MS z nich...jinak ze 3. mist nejde nikdo

Reagovat
Seydou Doumbia

jo díky přeju Rusku, Švýcarsku a Rakousku teda...ještě tedy Norsku a Ukrajině, pokud se jím povede závěr kvaldy

Reagovat
Coutinho10

jinak tady aktualni tabulka tech barazovych tymu

https://twitter.com/JanPodrouzek/status/1460001506338512902?s=19

Reagovat
Coutinho10

Zlatan na hristi

Reagovat
Kaspar

Maji Slovaci sanci jit ze 3 mista do baraze? Ostatni skupiny jsem nesledoval, tak se to docela divim, ze maji takovy odstup od druhyho mista, rikal jsem si ze budou na druhym fleku za Chorvatama, prece jen Rusove nejsou zadni zazraci, to maji dobrou generaci ted?

Reagovat
Benfica

Silno pochybujem lebo vydli aj po 2x z ich urovne v LN.. a sa mi zda ze k tomu trebalo postupit

Reagovat
Benfica

*vypadli

Reagovat
Coutinho10

nn, nemaji...Rusko nakopla vymena trenera, ale taky pro me prekvapeni, ze jsou vlastne 45 minut od primeho postupu na MS

Reagovat
Shevchenko

Z LN do baráže jde Rakousko a Česko/Wales

Reagovat
Benfica

Dnes po dlhsom case na vypredanom da Luz, sam som zvedavy ako to bude vyzerat v post-covid dobe, ci to bude full house ako za starych cias, (ale mozno hej, prispelo k tomu asi aj zrusenie fanusikovskej karty.. ) taketo zapasy repre vie hrat a na da Luz v poslednom zapase kvalifikacie ocakavam celkom solidnu vyhru o 3 goly.. stat sa sice moze vselico (ale tak na rozdiel 1 zapasu bude VAR) ale nemyslim, ze by Srbsko malo nejaku sancu na 3 body.. to by bol skor zazrak, je to menej pravdepodobne ako to ze Grecko vyhrala vo finale eura na da Luz proti Portugalsku..

Reagovat
smazaný uživatel

Mitrovič a Vlahovič vás zničí

Reagovat
Benfica

Kto? tych nepoznam

Reagovat
Seydou Doumbia

Drugoligový střelec Fulhamu, co je v repre důležitý jako Ronaldo a one season wonder, který potvrzuje, že není one season wonder

Reagovat
smazaný uživatel

Už ho znáš, ty hlavo?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
flamengo

No čo ty mudrlant?

Reagovat
mistr129

Reagovat
tunkic

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
stas87

Smiat sa ti nebudem, teba uz zivot potrestal tym, ze si si vybral na fandenie tie spiny.

Skusali si ti trapaci skocit do bazenu? Uplne som cakal, ze v nejakej piatej minute nadstaveneho casu si penaltu vymysli a zachrani tak portugalcom prdel.

Reagovat
smazaný uživatel

V Chorvatsku je na hřišti pěkný bazén, to bude ještě sranda

Reagovat
Mishko

na horšom povrchu sa snáď hralo naposledy 2009 Poľsko - Slovensko

Reagovat
Mishko

a vyzera ze to takisto rozhodne vtipny vlastenec

Reagovat
Coutinho10

lol ten vlastnak Ruska

Reagovat
cubinho

Goool!! Hezky, Kudryashov!

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavo netakticky hral Kudryashov. Najprv ľahkú loptu zakopne bez tlaku do autu. Chytí sa za lýtko a namiesto toho, aby si sadol pokračuje. A asi o sedem sekúnd si dá vlastný gól. Akože všetká česť ,že si nesadol a nevydýchal, ale na druhej strane so svojou netaktickou hrou stratili zápas. Aj keď ten zápas bol jednostranne na jednu bránu.

Reagovat
smazaný uživatel

tvl, Chorvati úplně bezradní, ale haluz pomohla

Reagovat
Mishko

to je neskutočné aká zaslepená závisť kvoli jednej zlatej lopte dokáže vzniknúť...

Reagovat
smazaný uživatel

Jebe? Já Chorvatům přeju, ale že se celý zápas trápí a jenom kopou přetažené centry, to je fakt

Reagovat
Mishko

vzhľadom na podmienky hrali to jediné, čo sa dalo a boli o 3 triedy lepší, nebyť ruského brankára skončilo by to 4:0

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Modroočko

Z tej našej skupiny sú Chorváti aj tak najkvalitnejší, takže som rád, že postúpili oni a nie Rusi, tí by v Katare nič neukázali. Dnes ideálne ešte prekvapenia Švédska a Srbska a cez baráž postup vás, Škótska a Portugalska.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako kvalitativně tam zase na tom MS Španěli chybět nemůžou, na úkor takové dědiny jako je skotsko určitě ne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co s Kudrjašovem? Veřejná poprava, nebo zmizí nějak v tichosti, aby do toho západ nerýpal?

Reagovat
Seydou Doumbia

Kdoví. Měl dobrý život, mohl mít, ale posral to. Vybral si bohužel rizikový sport a post.

Reagovat
Coutinho10

nevim, zda se to uz resilo, ale co rikate na to, ze narodak Slovenska uz nebude na jejich Jednotce, ale presune se na Sport 1, 2

https://sport1tv.cz/pribehy/9820/exkluzivni-zapasy-slovenske-reprezentace-zive-na-sport1-a-sport2-az-do-roku-2028/

to my si Karocha a spol jeste budeme uzivat ...zadny presun u nasi repre neni

Reagovat
smazaný uživatel

Tešíme sa, snáď nevezmu komentátorov z STV

Reagovat
Coutinho10

Eisele si to nenecha vzit

Reagovat
Mirek na tenisu

Merčiak je výborný komentátor. Osobně mám raději jeho způsob komentu. Kombinaci informací a patosu. Takhle komentují taky Poláci třeba Darek Szpakowski. I když už má to nejlepší za sebou. Určitě lepší než machrování a bonmoty Bosáka, chechtání Karocha a dojemné výlevy Vláška.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Merciak je v pohode kým nekomentuje SK repre a nevie sa odosobnit od fandenia, to vtedy vyznieva fakt otrasne. Stano prihraj, Juro vystreľ atd atd.

Hlavena toho komentovanie nekomentujem

Reagovat
ámoš

Nechápu, já mam tohle právě nejradši. Ještě mi přijde že Merčiak už to bohužel neprožívá zdaleka tolik jako dřív

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já myslím že národní reprezentace by měli být na veřejnoprávních televizích, stejně jako Euro a MS, klubové soutěže ale patří čistě na sportovní TV

Reagovat
Coutinho10

j jako, ale tak nejak vse jde mimo verejnopravni, tak asi budme radi, ze u nas to zatim na CT Sport zustava, ze to nemusi lovit nekde jinde...ikdyz Karocha apod. bych se rad vyvaroval, ale neda se nic delat

Reagovat
Benfica

Necudujem sa, RTVS je uplne mimo.. akurat teraz miesto na Sport TV bude zaberat jeden nezaujimavy zapas a ostane miesto uz len na 1, aj ked v jeden den tam je co vyberat

Reagovat
Coutinho10

+ kolikrat tam cpou i jiny sporty misto kvalifikaci, takze je fakt, ze vyberove to bude omezenejsi zvlast, kdyz Slovensko bude napr. v roce 2022 hrat ligu narodu C skupinu, takze nic atraktivniho

Reagovat
Benfica

Btw ale to ze zapasy slovenskej repre bude exkluzivne vysielat madarska sportova stanica ako neviem ako hlboko este moze RTVS klesnut.. pred par tyzdnami som si myslel ze viac uz nie, ale dokazali to

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Benfica

A navyse tym ze maju prava navsetky FIFA turnaje a nevysielaju nic, tak blokovali free stream na YouTube na FIFA TV.. to ma sralo tiez dost.. (august plazovy futbal, september futsal)

Reagovat
Mirek na tenisu

Proč je RTVS mimo? Copak by v Česku bylo možné, aby mezistátní fotbal šel na ČT 1?! Tam přece musí běžet humus jako je Star Dance...

Reagovat
Benfica

No RTVS uz nebude mat ani to.. CT ma aspon CT Sport.. cize vacsi priestor pre sport + do vysielania nedavaju na co maju vysielacie prava, a to ani cez net..

Reagovat
Tromas

Snad Španělsko win s Chorvaty a Rusy už to dopadlo, tak jak mělo. Portugalci by to kvalitativně a ještě doma měli zvládnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Gudelj

Reagovat
smazaný uživatel

Tadiiiiiič Zaslouženě, Portugalci hrají hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

Patricio

Reagovat
smazaný uživatel

Serbia ešte jeden!

Švédsko by si tiež zaslúžilo už dať gól!

Reagovat
smazaný uživatel

Srbsko hraje hodně dobře, škoda Vlahovičovy tyčky.

Reagovat
smazaný uživatel

Srbsko si viem predstaviť na MS ak budú hrať takto

Reagovat
John Obi Mikel

Španělsko - Švédsko, 68 minut za náma, držení míče 70:30, střely na bránu 0:1

Reagovat
Coutinho10

Svedsko melo ale 2-3 velky sance k tomu...bud vedle nebo se tam nekdi ukopl a netrefil mic, takze strely na branu nejsou vse

Reagovat
Coutinho10

ted by Zlatan mohl rozhodnout

Reagovat
John Obi Mikel

Jako Švédy a Zlatana mám raději než Španěle, ale zrovna Španělsko bych v baráži potkat nechtěl.

Reagovat
Coutinho10

to ani ja ne, ale porad by mela bejt sance byt nasazeny ne ? ikdyz to neni v nasi moci

Reagovat
Coutinho10

tak rozhodnuto, takze neni potreba spekulovat, obavat se jich...

Reagovat
John Obi Mikel

Místo Boha rozhodl Alvaro.

Reagovat
Coutinho10

Zlatan uplne neviditelnej..bez nej asi hrali lepe mi prijde, meli vetsi sance, ale pro nas takto asi lepe no

Reagovat
smazaný uživatel

vamooos

Reagovat
Coutinho10

omg Srbsko

Reagovat
John Obi Mikel

Portugalsko

Reagovat
smazaný uživatel

MITROOOOOO

Reagovat
Coutinho10

Cristiano ukvapene

Reagovat
Kixi Syhimour

Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika už chcú penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

Fantasticky Srbija, očekávaná výhra nad věčně přeceňovanými Portugalci

Reagovat
smazaný uživatel

Serbia Serbia Serbia!!!

Reagovat
OTASi

Notak v baráži bych radši narazil na srby než portugalce ale Srbům to MS přeju, o tom žádná

Reagovat
PaYaB

šance na Portugalce je 1/3, tak uvidíme.

Reagovat
Benfica

Tak to je neuveritelne.. ten neuznany gol z prveho zapasu nakoniec naozaj rozhodol..

Btw tak dlho sa hraje na remizu az kym z nicoho nic nedostanes gol..

Reagovat
Allianz_Arena

Ostatní zápasy jsem neviděl, ale dnes byli Srbové lepší, výhru si zaslouží.

Reagovat
Benfica

Ta ani ne.. skoda len ze sa hralo na remizu zo strany Portugalska.. to mal by jednoznacny zapas.. to je trapas to je snad mozno aj na odvolanie trenera.. prehrat takyto zapas s takymto superom..

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Allianz_Arena

Lepší byli rozhodně Srbové. Nemám je rád, ale mají spoustu výborných fotbalistů. V ničem za Portugalskem nezaostávali, včetně práce s míčem. Zřejmě to není jen o jednom zápase, kvalifikace se hraje dlouhodobě.

Reagovat
Benfica

To ze nezaostavali to hej, ale zeby boli lepsi, to isto nie.. okrem jednej tycky dali 2 nahodne goly.. hlavne ten prvy.. a nezaostavali kvoli tomu ze ich Santos nechal hrat.. chybu vidim v tom, ze sa hralo na remizu po gole na 1:1.. potom sa to stava, ze superovi nieco padne.. a hla mame tu prehru zo Srbskom!!! to snad ani neni mozne.. so Srbskom

Reagovat
flamengo

Tento zápas Portugalci prehrali absolútne zaslúžene, mali k tomu prístup ako ty. ..takýto zápas s takýmto súperom... Srbi boli lepší, posledné tri minúty domáci dúfali vo svoju klasiku, nákop do 16- ky a padnúť.. veď kto je Srbsko, Mitrovič ?

Reagovat
Benfica

No ja ti neviem.. pozeral som cely zapas a nespravili na mna dojem ze by boli lepsi.. ani stats nemaju nejake uzasne, aby sa dalo povedat ze boli lepsi.. bolo to o nahode, a o tom ze Portugalska repre bola pasivna..

Reagovat
flamengo

Držení míče: 44 % : 56 %.

Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:7. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:13.

Jasné, tuším malo byť ľavou zadnou 3:0

Reagovat
Benfica

Drzanie lopty vyrovnane

Zblokovane strely 5:2.... Celkove strely 9:12 cize v nic neukazuje ze boli nejak lepsi.. to ze maju tie stats o nieco lepsie ukazuje to ze oni boli tí ktori museli hrat.. ale nie o tom ze bolo v tom zapase vyrazne lepsi.. skor vytazili maximum z toho co im Portugalsko dovolilo a v tom je problem tej prehry..

Ak by Portugalsko hralo na vyhru tak to tych 3:0 je s prehladom.. bohuzial Santos zvolil hru na neprehru..

Reagovat
flamengo

Aha, na keby som zabudol. Že na to ten tréner neprišiel. Nakoniec od 3:0 boli iba jednoduché štyri góly, 2 nedostať a dva pridať. Už tu bol kedysi taký majster športu, čo tu presviedčal, že keby ten zápas sa nehral v septemri, ale v októbri, tak by to dopadlo úplne opačne.

Reagovat
Benfica

Popravde nerozumiem co si napisal, nevidim suvis s mojim prispevkom.. takze ani neviem ako mozem oponovat

Reagovat
flamengo

No napriek tomu, že prehrali, tak tvrdošijne píšeš, že keby hrali na výhru, tak s prehľadom dajú 3:0. Čiže nemáš čo oponovať.

Reagovat
Benfica

No ved to je pravda.. to ti kazdy povie.. keby Santos vyuzil potencial ktory ma.. je to s prehladom.. popravde nic ine sa ani teraz v Portugalsku neriesi..

Reagovat
Benfica

Lebo tam ta kvalita je jednkznacne na strane Portugalska lepsia.. to nemoze popriet nikto.. chyba je tam kde som pisal.. uz par rokov hra Portugalsko na neprehru a vela ludom to lezie krkom, po vcerajsku uz aj mne.. vcera Srbi mali navrh lebo im to portugalsky hraci dovolili..

Reagovat
flamengo

Keby mali byť výsledky podľa hodnoty a kvality jednotlivcov, tak by sa nemuselo hrať. Domáci zlyhali ako kolektív, ak majú komplikáciu, tak je to pre nich ťažký problém. Od zápasu s Islandom 1:1, keď nadčlovek Ronaldo si odmietol po zápase s Islanďanmi podať ruku a neúctivo o nich hovoril, tak by som Portugalsku držal palce snáď iba proti Rusom a Albáncom.

Reagovat
Benfica

Vsak jasne, len vcera nezlyhal kolektiv, ale taktika..

Presne zapas Portugalsko - Island 2016 je ukazka toho ako si predstavujem to ked je jeden tym lepsi ako druhy.. Portugalsko vtedy dominovalo cely zapas co si mohol vidiet ako na prejave hry tak na stats.. to iste potom ostatne 2 zapasy v skupine.. a nepriat niekomu kvoli takej prkotine.. no neviem, to potom asi nemozes drzat palce nikomu

Reagovat
flamengo

Reprezentácie mám viac-menej v péčku, ale včera som sa dvakrát mimoriadne potešil z postupov Chorvátov a Srbov, takže ako vidno možem držať palce niekomu aj na repre úrovni, ale iba v jednotlivých zápasoch a nie tak ako klubovému celku. Z Ronalda si berú príklad mladí chlapci a keď ich učí k neúcte k súperovi, tak to nie je prkotina. Navyše okrem toho, že Islanďania sú slabší futbalisti, sú aj slabší herci. Nakoniec sa tie tvoje idoly preremizovali k titulu, gratulujem.

Reagovat
Benfica

No a drzat prave Srbom nedava logiku ked ti vadi nepodanie ruky.. tie srbske zapasy pritom obsahuju tolko nesportoveho.. napriklad aj ten Ronaldov neuznani gol, ktory sa ukazal ako rozhodujuci.. ale to je nic oproti tomu co predvadzali v zapase s Albanskom napriklad (2015) totalna ukazaka sportovosti.. koko x si ich fans donesu tie nezmysli nabstadion o tom ze Kosovo je Srbsko? normalne to je perfektny priklad pre deti co to pozeraju.. ale ako fanusik Trnavy asi taketo veci ti nevadia.

To ta az tak beru 3 remizy v skupine? nikdy som nechapal tuto logiku ze preremizovali l, ale budis haters gona hate, vzdy sa nieco najde ak sa chce.. a nakoniec nikdy to nie je o nepodani ruky alebo remizach.. staci len napisat ze nemas rad Portugalsko.. ale aspon nemas z neho komplexy ako Stats, tak Ok

Reagovat
flamengo

Vidím, že už si zatiahol do toho aj Trnavu Aj tam mi vadia ch.ji, čo nosia na štadión delobuchy a behajú po ihrisku, neskutočne mi vadia.

S Albánskom, pokiaľ si dobre pamatám, tak začali provokovať s tým dronom Albánci, to je stále "vojnový stav", hlavne, že ich vylosujú spolu, hoci napr. Španielsko s Gibraltarom nesmie byť v jednej skupine.

K tým ME len toľko, že z Grécka sa smejú ako to kedysi vyhrali, ale to Portugalsko s takými kvalitnými hráčmi to vyhrali tak, že zo 7 zápasov v riadnom hracom čase vyhrali jeden. Tým chcem povedať, že boli nepoučiteľní, len im to nakoniec so šťastím vyšlo.

Jbm na celé repre, idem na pivo, čau

Reagovat
Benfica

Ale aj tak to nebolo nkc sportove.. ani z jednej strany.. vyhovarat sa ze zacali ti a ti je hlupost ak sa toho zucastnili obe strany.. to mas zasa paralelu so Slovanom.. Trnavu som dal len ako priklad lebo mas ju v profile, nic co by si mal brat za nejaky atak. Docela chapem ze vacsina fans su normalne zmyslajuci ludia len islo o ten priklad pre deti..

K remizam len tolko v playoff bud vyhras alebo prehras, remiza nie je mozna.. neni moznebaby vypadoli alebo postupili obaja, vzdy niekto musi vyhrat..

Grecko si to vybojovalo, smiat sa im moze iba looser.. ze to ubranili? Tak ak zvladli ubranit Francuzov, Cechov a Portugalcov tak klobuk dole.. onj sa mozu smiat jak su hlupi ti co sansmeju im..

A k tomu stastiu.. vcera to bola dost podobna taktika ako v tom playoff a stastie nebude trvat vecne.. preto som pisal vsetky tie veci hore..

Na zdravia

Reagovat
flamengo

Nedávno som prišiel z pivečka, no šofér by som teraz nebol, ale skúsim ti niečo odpovedať. V tej krčme bola pustená tv a behal tam Eusebio. Bol tam nejaký dokument, logo sa mi zdalo ta3, bez záruky. Najvačší hráč, teraz už asi druhý po Ronaldovi. Ale to si nepamatas, ked o Trnave vieš, že sú známi akurát v trnavskom vesmíre.

Reagovat
Benfica

Hehe to si teda nepamatam.. ale Eusebio is the King!!

Reagovat
flamengo

Som rád, že si pochopil aj obdobia, ktoré boli keď si ešte nežil, tak ako aj s Eusebiom, tak aj s Trnavou, ktorá je tiež Numer One

Reagovat
Benfica

to mi čosi hovorí, aj s tou Trnavou.. len popravde ja si to pamätať nemôžem a nejak extra som sa o to nezaujímal, ale videl som pár dokumentov počas majstrovstiev nejakých kde to dávali..

Reagovat
flamengo

Aby som to odľahčil, tak som si našiel jeden list mne adresovaný od Sport Lisboa e Benfica 24 de Outubro de 1969" Com os nossos cumprimentos, juntamos ao presente, 1 fotografia a 1 emblema solicitados por V. ...

Fotografiu nemám ,výmenný systém, odznak je medzi tými mojimi 600 futbalovými odznakmi sveta. Skrátka vtedy kluby odpovedali, posielali suveníty. Taký WBA, Leyton Orient, River Plate ...odpovedali vždy s odznakom, vlajkou.

Takže tá terajšia antipatia k ich repre je dosť sposobená tou prkotinou nadčloveka. Obyčajní ľudia sú v pohode, úslužní, pohodoví, mám také skúsenosti z neďalekej krajiny od nich, kde chodili za prácou...

Reagovat
Benfica

tak to mas peknu zbierku. Dnes ti uz odpisu len na socialne siete, jeden z prikladov kde su fans ochudobneni o nieco extra.. na druhu stranu dnes uz mam fotky z timom basketbalistov a futsalistov.. od futsalistov mam aj podpisany plagat, a to vdaka IG..

Antipatia k Portugalsku je z 99% tvorena Ronaldom, bohuzial aj vacsina symatii.. ale tak neni dnes znamejsieho cloveka, tak to chapem ze ne kazdy ho ma rad

Reagovat
flamengo

To bola totálna eufória, prísť zo školy a hneď do poštovej schránky. Koľko bolo tých vykradnutých obálok. Toto fungovalo v Trnave, v BA nie, mal som prehľad. A tie výmeny. Ja som mal možno 5 odznakov a vlajok River Plate, tak som vymieňal. To boli obchody Lebo taká Benfica neposielala často, ale niekto mal tiež niečo iné....Najvzácnejšie sú listy od pána Malatinského ako trénera Admiry Wien a Gordona Banksa so špeciálnym odznakom Stoke City. Teraz už je to iba o nákupoch a daroch. Pred štyrmi týždňami som bol na koncerte v Edinburgu, tak pribudli vlajky a odznaky Hearts a Hibernian. Už to ide pomaly, tisícku nedám.

Reagovat
Benfica

Ja mam tiez nejake vlajky, co mi este oco dal ale to len par ja som vyrastal az na kartickach, dnes uz ani neviem na com si idu deti

Reagovat
flamengo

Netuším na čom frčia teraz deti, moje sú 20 + , obe frčia na robote, syn aj na futbale a muzike, poobede idem preňho z dvoch koncertov v Dubline. Fanatik, skoro každý víkend je na Ostrovoch na muzike.

Reagovat
Benfica

Taa ja deti este nemam, a krstna ma este len 6

Reagovat
flamengo

Však nájdeš nejakú z Porta a bude

Tak dnes pribudol odznak Shamrock Rovers, dal som si tú robotu a zrátal to : 662, z toho trikrát Benfica

Reagovat
Benfica

Tak to mas peknu zbierku musi byt docela kopa

Reagovat
flamengo

Ďakujem, je toho dosť, ale som za to rád. A vlajky? Na chalupe je jedna izba celá ovlajkovaná

Reagovat
Benfica

chapem, ved sa tomu venujes dlhodobo, nie je dovod preco nebyt na to hrdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Tak tie tvoje kone mali dat aspon jeden gol v Irsku a nemusel si tu vytahovat prvy zapas z Belehradu.

Reagovat
John Obi Mikel

I kdyby vyhráli v Irsku, tak je stejně Srbsko první

Reagovat
stas87

No ale isli by do zapasu s tym, ze by boli v tabulke na prvom mieste a na Srbsko by bol daleko väcsi tlak.

Reagovat
Stannis Baratheon

První byli i před tímhle zápasem... Nic by to nezměnilo

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Diskostu

Vie mi nikto povedať prečo Dias Cancelo Bernardo v City hrajú jak králi a za repre jak totálne hovna ?

Reagovat
Visca el barca

Protože tam mají top trenéra. Jednoduchý.

Reagovat
Diskostu

to neide oto myslím tie individuálne chyby Guardilolu nikto za top trénera nepovažuje...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Visca el barca

Portugalsko nejpřeceňovanější repre. Snad nedají ani baráž.

Reagovat
Diskostu

nezvládaš....

Reagovat
Benfica

Praveze te musi mat teraz velku radost, Romaldo este nema iste MS..

Reagovat
Diskostu

nikto kto fandi Messimu nemôže mat v terajšej situácii radosť ....

Reagovat
Diskostu

ale zas je pravda ked už Messi hra odpad tak aj takéto maličkosti ho potešia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele