Premier League v kostce (4. kolo)

31.08.2015, 19:14
Názory a komentáře
Čtvrté kolo Premier League nabídlo dosud největší počet červených karet; a také největší počet překvapení. Z loňské TOP 6 dokázal zvítězit pouze Arsenal a Manchester City, který nadále suverénně vládne tabulce s tříbodovým náskokem nad Crystal Palace. Eagles senzačně vyhráli na půdě Chelsea, která se naopak nemůže vymanit z krize.

Trápí ji především zoufalá defenziva a ztráta formy loňských opor. Na obranné řady se naopak až do tohoto víkendu mohli spolehnout v Manchesteru United a Liverpoolu. Oba celky však tvrdě narazily, přičemž především svěřenci Brendana Rodgerse budou muset zpytovat svědomí.

Zatímco minulý týden vládli na trávnících brankáři, jejich skvělé zákroky a výkony, tentokrát bylo v Anglii až přespříliš břídilů. Ivanović z Chelsea, Lovren z Liverpoolu, Romero z United, Rooney, Mitrović, Adam, Affelay nebo Coutinho... ti všichni se museli sklonit před tím největším "zločincem" kola Stevenem Whittakerem z týmu nováčka soutěže Norwiche.

Další nováček Bournemouth ani tentokrát z piedestalu nezmizel, byť jeho svěřenec zvítězil "pouze" v rubrice gól kola. Nejvíce nominací do ideální sestavy má Swansea, tři, mezi nimi i nejlepší hráč víkendu Bafetimbi Gomis. Po dvou nominacích inkasoval West Ham a Manchester City.

Zápas 4. kola: Aston Villa vs. Sunderland

Zdánlivě neatraktivní zápas nakonec všechny diváky ve Villa Parku musel uchvátit. Skóre otevřel překrásným přímým kopem Yann M’Vila, který do Sunderlandu zamířil v aktuálním přestupním termínu. Hrdinou zápasu (který se přesto v obrovské konkurenci nedostal do ideální sestavy kola) byl však Scott Sinclair, jenž nejprve z penalty srovnal, aby potom skóre úplně otočil.

Zápas však nepatřil jen jemu, ale taky dalším posilám Black Cats. Konečné skóre 2:2 zajistili přihrávající Ola Toivonen a zakončující Jeremain Lens. Toivonen přišel do Sunderlandu teprve v pátek, na aklimatizaci mu tak stačil pouhý den. Na trávník přišel po přestávce, když nahradil Cattermola. Ten se do historie zápasu zapsal naopak negativně, když stupidním způsobem fauloval Sinclaira před zmíněnou penaltou.

Video se záznamem se mi nepodařilo vložit přímo do článku, můžete si ho však ve dvouminutové verzi prohlédnout zde anebo v prodloužené desetiminutové verzi zde.

Gól 4. kola: Callum Wilson

Minulý týden nastřílel West Hamu hattrick a Eurofotbalem byl vyhlášen nejlepším mužem kola. Proti Leicesteru se sice prosadil "pouze" jedinkrát, jeho trefa však stála za to. Cesta k ní přitom byla poměrně kostrbatá. Když si Daniels narazil s Tomlinem a odcentroval do vápna, míč tečoval jeden z bránících hráčů Leicesteru - stejně tak po hlavičce Gradela. Krásné nůžky Calluma Wilsona však už při trase směr síť už nikdo zastavit nedokázal.



Zákrok 4. kola: Jack Butland

Bývalý gólman anglické jednadvacítky konečně dostal ve Stoke City příležitost jako jednička a Marku Hughesovi se po Begovićovi rozhodně stýskat nemůže. Jack Butland patří k vůbec nejlepším brankářům dosavadní Premier League a kromě toho, že drží svůj tým jakž takž nad vodou, je také autorem těch zatím nejimpozantnějších zákroků. Vyhrál už ve druhém kole; nyní mu nominaci vynesla skvělá reakce proti ráně Jamese Morrisona z WBA.



Hráč 4. kola: Bafetimbi Gomis

Didier Drogba v nejlepších letech. Swansea už nemusí mrzet, že přišla o Wilfrieda Bonyho, jeho nástupce Bafetibi Gomis se totiž rozehrál do úžasné formy. Průměr gól na zápas v letošní sezóně podpořil i v domácím utkání proti Manchesteru United, pro jehož obránce byl naprosto nepolapitelný. Za pomoci skvělých pasů od Ayewa a především Shelveyho se dostával do dobrých pozic, kde si dovedl počít individuálně.

Prakticky s výjimkou prvního gólu Labutí byl u všech nebezpečných situací svého týmu. Gomis už v prvním poločase ošálil oba stopery a nastřelil tyčku, ve druhém dějství pak vsítil vítězný gól. Ještě platnější byl ale v mezihře - poradil si s dobrými devadesáti procenty nákopů, které úpěnlivě sklepával i přes bránění Chrise Smallinga.

Břídil 4. kola: Steven Whittaker

Pravý obránce Norwiche předvedl patrně nejhloupější vyloučení od slavné červené karty Chrise Smallinga v manchesterském derby. Whittaker nejprve v sedmadvacáté minutě fauloval Matta Targetta, načež mu v přerušené hře vyrazil míč z rukou a u toho mu ještě nasadil kravatu. Opravdový trest za tuto nerozvážnost dostal zadák za tři minuty, kdy zezadu přidržel unikajícího Tadiće a uviděl druhou žlutou kartu.

Whittaker navíc neodehrál dobré utkání ani předtím - podstoupil dva vzdušné souboje, oba neúspěšně; jediný pokus o "tackle" se mu taktéž nezdařil a ze dvou odkopů skončil jeden na kopačce soupeře. Po jeho hloupé červené kartě pak dohrávali Kanárci celou hodinu v oslabení, což na hřišti Southamptonu nemohli zvládnout bez inkasované branky. Zápas nakonec skončil 3:0 pro domácí.



Rubrika "Břídil kola" zpravidla patří hráčům či jiným účastníkům zápasu, kteří se na průběhu klání negativně podílí - ideálně zaviní porážku svého týmu. Pro jednou si však dovolím jako bonus přidat ještě jeden případ navíc, který dané utkání nikterak neovlivnil. Stoper Leicesteru Robert Huth však jednoznačně prokázal, že jeho mentální stav rozhodně neodpovídá normě.

Sestava 4. kola

obrázek

Za výslednou grafickou úpravu sestavy děkuji Lukáši Recovi.
Na kartě každého hráče je vpravo nahoře umístěn počet nominací v sestavě kola.


Nejlepším brankářem čtvrtého kola byl poměrně jednoznačně Tim Howard z Evertonu, jenž se několika skvělými zákroky podílel na bezgólové remíze svého týmu na půdě Tottenhamu Dvakrát si výtečně poradil gólovými šancemi Masona, lapil i samostatný nájezd Kanea či přesnou střelu Bentaleba.

V obranné řadě ani tentokrát neschází zadák Manchesteru City. Nominace se dočkal Bacary Sagna, jenž skvělým centrem nachystal vítězný gól pro Sterlinga a jedinou gólovou šanci Watfordu uhasil včasným skluzem. Heroický výkon Chancela Mbemby naopak Newcastlu v utkání s Arsenalem na body nestačil.

To kapitán Swansea Ashley Williams se na výhře 2:1 nad Manchesterem United přímo podílel. U gólu Juana Maty sice zaváhal, ale pak obranným zákrokem založil útok vedoucí k vyrovnávací brance. Dvakrát navíc senzačně "ukradl" stoprocentní šanci Waynovi Rooneymu. Dobrý víkend má za sebou i levý bek West Hamu Aaron Cresswell, jenž zapomněl na strašný výkon z minulého týdne a výrazně přispěl k šokující výhře 3:0 na Anfield Road. Mimo jiné i asistencí u vítězné trefy Lanziniho.

Manuel Lanzini prožil snový debut, když kromě zmíněné branky ještě napadáním Lovrena založil útok před gólem číslo dvě. Dvě branky Swansea zase zosnoval André Ayew. Hlavičkou po centru Sigurdssona vyrovnal, a pak fenomenální přihrávkou zařídil vítězný gól Gomisovi. Důležitou postavou Man City pak byl Raheem Sterling, jenž dal gól a byl nejaktivnějším ofenzivním hráčem lídra tabulky.

Sadio Mané byl hlavním strůjcem hladké výhry Southamptonu nad Norwichem, když u dvou branek přímo asistoval a o třetí se přičinil založením akce. O výkonu "zvířete" Bafetimbiho Gomise si můžete přečíst v rubrice "Hráč kola", zatímco Bakary Sako nasměroval Crystal Palace k senzační výhře na hřišti Chelsea. V první půli z levé strany školil zoufalého Branislava Ivanoviće, aby se po obrátce přesunul napravo, dal gól a druhý před poloprázdnou branku připravil Wardovi.

Statistické okénko 4. kola

- Chelsea překvapivě prohrála doma s Crystal Palace 1:2, přičemž Alan Pardew prodloužil pozoruhodnou sérii Josého Mourinha; ten totiž při posledních sedmi prohrách v Premier League vždy čelil manažerovi, jehož příjmení začíná na P (Pulis, Poyet, Pardew, Pochettino, znovu Pulis, Pellegrini a znovu Pardew)

- Stoke City prohrál doma s West Bromwichem 0:1, za což nesou hlavní zodpovědnost "červení hříšníci" Ibrahim Affelay a Charlie Adam; Potters jejich vinou hráli v devíti už od 31. minuty, což je třetí nejrychlejší dvojí vyloučení v historii Premier League

- Wayne Rooney se v Premier League herně i střelecky trápí, což dokonale potvrdil v utkání na hřišti Swansea, kde při porážce Man Utd 1:2 opět neskóroval; ligový gól tak nedal už 863 minut (10 zápasů), což je jeho nejdelší "období sucha" v kariéře - a to včetně angažmá v Evertonu v dorosteneckém věku

- West Ham v sobotu senzačně vyplenil Anfield Road, kde vyhrál jasně 3:0; poslední triumf ze stadionu Liverpoolu byl přitom starý bezmála 52 let

- Sunderland uhrál na hřišti Aston Villy cennou remízu 2:2, prodloužil však nechtěnou sérii; už popáté za sebou totiž Black Cats nevyhráli ani jeden z úvodních čtyř zápasů sezóny

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (155)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já se toho Gomise nekl

Reagovat
smazaný uživatel

*lekl

Reagovat
F.Torres

*negr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eL

dobrej vopičák

Reagovat
smazaný uživatel

jedina soutez na kterou se da koukat

Reagovat
mato Kreator

jasne

Reagovat
smazaný uživatel

to vypadá jako kdyby viděl ženu s velkým poprsím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
snuff24

co to kurva je málem jsem se posral a babča se začala křižovat když uviděla Gomise...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

po domingově úvodní portugalský fotce s kozama byla laťka vysoko, no...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

Reagovat
Svatej

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Mbemba ale i Coloccini byl v sobotu

Reagovat
fantomas

Suverénně nejlepší oslava co v PL pamatuju.

Reagovat
smazaný uživatel

fuuu, ani nie

Reagovat
fantomas

Ok, tak ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nani měl lepší

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

salto mortale?

Reagovat
smazaný uživatel

Co jinýho

Reagovat
fantomas

Pff, obyčejný už.

Reagovat
Error

Lepší než Cahill?

Reagovat
fantomas

Ok, s tim suveréně sem to přehnal

Reagovat
smazaný uživatel

Robbie Keane a Kevin Nolan!

Reagovat
GeneralGoat

Eto a jeho Old Man!

Reagovat
smazaný uživatel

Z poslední doby určitě

Reagovat
kiwwi

snad si chcel napisat najtrapnejsia

Reagovat
fantomas

Reagovat
kiwwi

no sorry, fakt mi to pride strasne po Robbiem Keanovi som sa snad necitil trapnejsie za toho hraca pri oslave

Reagovat
fantomas

Ty seš prostě jinej.

Reagovat
kiwwi

ako nie zeby som mal tento argument rad, ale ocividne nie som jediny...kazdopadne, je to vec vkusu tak neviem co tak bojujes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

takova ponizujici bych rekl

Reagovat
fantomas

Ale prd, takový kraviny v tom vidí maximálně (latentní) rasisti. Mě by to třeba samo od sebe ani nenapadlo.

Reagovat
Coutinho10

ale aspon to je originalni

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Nie som nejaky povrchny clovek, ale Gomis vyzera hrozne....

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak, no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Will Smith vypadá dobře, Gomis je hnusnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Strašnej průser, že to takhle musím napsat, abych nebyl za rasistu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
fenixLFC

on moze za to ze je cierny olino

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Error

K té oslavě teda - hned se mi vybavil Boogeyman z WWE, ještě si mohl prásknout hodiny o hlavu. Ale zapůsobil i bez toho.

Formou překvapuje ještě víc, obzvlášť po tom, co předváděl za dob Bonyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis

Reagovat
Sali5

Čekal bych Tadiče v té sestavě kola

Reagovat
Usty

Spolu se Sinclairem jsou na lavičce

Reagovat
Sali5

Jasně no, ono když si to vemu z jiného pohledu, než jen gólů, tak Sterling, Lanzini i Ayew byli důležitější pro tým než právě Tadič

Reagovat
fantomas

A Mané se mi třeba líbil víc v první půli než Tadić. I v tý druhý to potom Srbovi jednou nachystal.

Reagovat
Sali5

Jo, Mané byl pro mě MOTM.. i na whoscored dostal 9,56 Ale prý slabá liga, pfff, když 2 góly nestačí na sestavu kola

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

No když to srovnám s tím portugalským okýnkem...

Reagovat
smazaný uživatel

Který nemá takovou porci pw a souhrnu....

Reagovat
smazaný uživatel

Babrak(bridil) kola inak kludne Lovren

Reagovat
Usty

břídilové tohle kolo ovládli, jednoznačně

Reagovat
fenixLFC

lol

Reagovat
Billy McClane

Boze tie Gomisove oslavy

Potom bude nariekat, ze su ludia rasisticky. Prave takito si ten rasizmus priam pytaju.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, ty příspěvky Billyho McClanea.

Potom bude naříkat, že lidi nadávají lidem trpícím debilitou. Právě takto si o tu nenávist přímo říkají.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
bayern987

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
snuff24

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

bože

Reagovat
smazaný uživatel

Ayew Huth

Reagovat
smazaný uživatel

slaba liga,ale neni co se divit

Reagovat
FUnk

slaby komentar, ale neni se co divit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Trand

Chtěl bych pochválit autora za tyhle články. Délka tak akorát, grafický zpracování super. Přesně něco takovýho uvítám, jelikož už nemám tolik času na sledování fotbalu, tak si přečtu tenhle souhrn a mám pocit, že jsem vlastně o nic podstatného z daného kola nepřišel. A pochvala za fotku, dobře vybraná.

Reagovat
Swarley

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pagy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

jsem rád, že se to líbí

Reagovat
Wat

Výborná věc.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi zpravodajstvi o fotbale

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Counter

Supr na tom je to taky to kvantum obrázků / gifů / videí / odkazů.

Reagovat
Trand

To mi právě vyhovuje no.

Reagovat
matZz

Reagovat
smazaný uživatel

taky tak..

Reagovat
Trand

Jinak podle Novy už De Gea v Realu za 1 miliardu korun + Navas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nova všechno ví všechno zná ale na webu United ani Realu to ještě není

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis do Arsenalu, kdy už ten Wengele procitne?

Reagovat
Mada

Až po tobě...

Reagovat
FCSL

Bafe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Toto kolo slušné jatky :-)

Reagovat
raduinho

Dneska je na EF den extrémů ? Po zamilování do Belenenses přišlo zvracení z Gomise.

Reagovat
Spalovač šancí

Nehrál Gomis predátora?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Huth teda slušnej vylízanec, to jsem si o něm nemyslel.

Reagovat
Wat

A na straně druhé, stále lepší a lepší Shelvey, ten kluk je fakt borec.

Reagovat
Counter

On už prasil dříve.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
avicii

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
JacksLFC

Břídil kola aj Lovren

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí mi tam Fernandinho, kterej byl v tom zápase jednoznačně MoTM.

Reagovat
Usty

Taky na lavičce no... Občas je těžký vybrat 11 hráčů z 250.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný, no. Ale kdybych si měl někoho vybrat do té trojice záložníků, tak bych klidně obětoval Sterlinga I když chápu, že samozřejmě pro Sterlinga byl ten výkon v tom matchi důležitější.

Reagovat
Usty

upřímně jsem tam Fernandinha měl jako jediný DM/CM, ale pak jsem ho obětoval na úkor pěti ofenzivnějších záložníků a se tam ještě nevešli dvougóloví Tadić a Sinclair.

Reagovat
Usty

*a to

Reagovat
smazaný uživatel

Necekal jsem ze se tak Butland chytne.

Reagovat
Bakary3

tak jsem vcera koukal na zaznam Asenalu a musim rict, ze me prekvapilo mnozstvi negativnich reakci na jejich vykon, pravda, asi v 70.min. jsem usnul, ale jinak byli aktivni, hrali dobre, jen chybelo vetsi nebezpeci pred branou a Walcottovo promenovani sanci.

Obrana v pohode, Ox super, Alexis se mi taky libil,Coquelin jako vzdy.

A cervena pro Mitrovice bych rekl ok, ze mu doslapne, ale on mu na ty noze jeste zustane stat, aby ho to vic bolelo, redka zaslouzena.

A vyloucenej mel byt i Thauvin za skluz na Coqua, to bylo na zlomeni kotniku..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty negativa byla spíš na útok. Konkrétně Walcott tam prostě nemá co dělat. To co zahodil bylo na facku. Giroud se teď trápí (což na druhou stranu u TOP útočníka nepotvrzuje právě tu TOP úroveň). Myslím si, že Coquelina může kritizovat jen blázen a také ho snad ani nikdo nekritizuje. Alexis je také trochu z formy. Ox je skvělý hráč o tom není pochyb. Problém je, že ten Arsenal hraje momentálně mnohem hůř než loni. Zatím to opravdu vypadá na jednoznačný titul pro City protože to co předvádí Chelsea a břídilové z Manchesteru je hrůza...

Reagovat
smazaný uživatel

Butland snad super zakrok kazde kolo, pekne ... Sako si tiez ide som tak rad, ze siel zrovna do CP este ak sa v CP chyti a bude hravat Bamford, lebo Wickhamovi moc neverim, tak by tych viac ako 48b dat mohli a mozno by mohol vyjst aj ten moj sranda tip CP vitaz PL s hcp +40b

Reagovat
Usty

A to se jim ještě nerozehrál Cabaye

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele