Premier League v kostce (13. kolo)

30.11.2016, 00:11
Názory a komentáře
Před víkendem to byl jen řadový zápas dvou celků hrajících v bídné formě. Zápas dvou mančaftů, které velmi pravděpodobně v určité fázi sezóny zabředly/zabřednou do pásma sestupu. Nakonec ale Swansea a Crystal Palace udělaly ze vzájemného duelu fantastickou show, která oslnila celou Anglii. Šlágr Chelsea a Tottenhamu pak i přes vysokou kvalitu působil jako chudý příbuzný.

Devět gólů v jednom zápase už jsme viděli několikrát. I víc. Tady jde o způsob. Jednou už se Swansea radovala z vítězství, ale pak po šokující desetiminutovce dokonce prohrávala. Jenže i v nastaveném čase se dají udělat divy. A mnohdy hned dva, pokud máte na hřišti Fernanda Llorenteho.

Bob Bradley tak získal první vítězství v klubu a poskočil se Swansea z poslední příčky. Tam kvůli porážce v Liverpoolu opět spadnul Sunderland - prozatím sestupovou trojici doplňuje Hull, jenž uhrál alespoň bod s WBA.

Zajímavější je ale každopádně opačný pól tabulky, kde se po výhře ve zmíněném derby drží Chelsea. Sedm výher v řadě už je velmi solidní počin a Antonio Conte se výrazně přihlásil o druhou cenu pro manažera měsíce za sebou.

Naopak José Mourinho nadále strádá. Po páté remíze ze sedmi ligových zápasů vzhlíží Man Utd na čelo s jedenáctibodovou ztrátou; Portugalec byl navíc po dalším emocionálním výlevu opět odpraven na tribunu.
Zápas 13. kola: Swansea vs. Crystal Palace

Něco podobného jsme v Premier League dlouho nezažili - já si podobný duel rozhodně nepamatuju. Aby tým vedl 3:1, během deseti minut prohrával a nakonec ještě jednou celý výsledek otočil, a to během dvou minut v nastavení? To je scénář jako z nízkorozpočtového filmu. Jako realita už to ovšem tak špatné není, že? Po dvou gólech za šťastnou Swansea dali Fer a Llorente, zatímco Sigurdsson měl prsty v úplně všech gólech.


Gól 13. kola: Pedro Rodríguez

Tahle Pedrova paráda neměla jen estetické kvality. Španělský křídelník nesmírně důležitým gólem do šatny ukončil tlak Tottenhamu a zvrátil londýnské derby ve prospěch Chelsea. Po změně stran na něj totiž navázal další brankou Moses. Pedrova trefa každopádně patří k vůbec nejhezčím gólům Blues v sezóně. Devětadvacetiletý fotbalista se po Matićově přihrávce otočil s míčem a za vápnem napřáhl. Lloris si na balón letící skoro do šibenice ani nesáhl.



Zákrok 13. kola: Darren Randolph

Gólmani hostí se na Old Trafford poslední dobou vždy vzepnou k úžasným výkonům. Po Leem Grantovi ze Stoke a Tomu Heatonovi z Burnley se vyznamenal brankář West Hamu Darren Randolph. Tenhle reflexivní zázrak proti Mchitarjanovi je asi nejlepší z celé řady jeho skvělých zákroků. Dlužno podotknout, že dorážející Lingard stál v ofsajdu, a následná dorážka nemohla být uznána.



Hráč 13. kola: Alexis Sánchez

Jen málokterá akce Arsenalu nešla v tom utkání přes něj. Alexis Sánchez předvedl proti Bournemouthu výtečný výkon, což o sobě v neděli mohl říct málokterý Kanonýr. Chilský reprezentant byl nejlepší snad ve všech ohledech. Zase toho spoustu naběhal, stahoval se pro míče i do hloubi pole a byl nebezpečný ve vápně. A ta jeho šajtle na Özila... jedna báseň. Jo, a kromě toho dal dva góly.



Břídil 13. kola: Christian Benteke

Zápas Swansea - Crystal Palace (5:4) byl především festivalem šokujících zvratů, analytici Match of the Day si však vzali na paškál skandální bránění hostí při standardních situacích. Hlavním "zločincem" byl útočník Christian Benteke, jenž třikrát svůj úkol odflákl, podepsal se pod tři inkasované góly a naprosto znehodnotil svůj ofenzivní přínos týmu.



Hvězdy 13. kola dle WhoScored.com

1. Álvaro Negredo (Middlesbrough) - 9.14
- 2 góly, 10 vyhraných vzdušných soubojů, 3 odklizené balóny

2. Leroy Fer (Swansea) - 8.87
- 2 góly, 4 střely, z toho 3 na bránu, 2 úspěšné průniky, 8 vyhraných vzdušných soubojů

3. Alexis Sánchez (Arsenal) - 8.84
- 2 góly, 2 úspěšné průniky, 5 klíčových přihrávek, 2 vyhrané souboje
Ideální sestava 13. kola

obrázek

Autor: Víťa Horák

Na kartě každého hráče je vpravo nahoře umístěn počet nominací v sestavě kola.


Poslední týdny klasická záležitost, hostující gólman na Old Trafford v sestavě kola. Darren Randolph odchytal fantastický zápas, lapil sedm z osmi střel Manchesteru United a nejvýraznější měrou se podílel na remíze 1:1. Nejúchvatnější zákrok vytáhl proti střele Mchitarjana (viz Zákrok kola), ale vyznamenal se i jindy. Lapil samostatný únik Rashforda a parádně vyrazil přesnou ránu Lingarda.

Důležitou roli sehrál i všudypřítomný Angelo Ogbonna, který se zaskvěl nejen osmi odklizenými míči, ale především fantastickým skluzem proti nejspíš gólově ráně Ibrahimoviće. Ve skvělé formě pokračuje Virgil van Dijk, jenž se Southamptonem udržel na uzdě i druhý liverpoolský celek. Šest vyhraných vzdušných soubojů už je jeho standard. Totéž se povedlo i Garethu McAuleymu, jenž vedle nich přidal navíc ještě gól a hned šest přerušených akcí Hullu.

Teprve podruhé v letošní sezóně je Ideální sestava v systému 3-4-3, a i tentokrát je na pozici pravého wingbacka Victor Moses. Nigerijec má úžasnou formu, což potvrdil i proti Tottenhamu. V prvním dějství eliminoval na levé straně Sona, po změně stran se už zabydlel v ofenzivě a dal i vítězný gól. V čele tabulky si hoví před Liverpoolem, který proti Sunderlandu dohnal k vítězství Jordan Henderson. Anglický záložník ovládl střed pole a nahrál Origimu na vítězný gól.

Vůbec nejproduktivnějším borcem celého kola byl bezpochyby Gylfi Sigurdsson, jenž měl prsty ve všech pěti (!) gólech Swansea. Jeden dal, další ránu ztečoval do branky Llorente a z dalších třech Islanďanových standardek padly branky zbylé. To Josh Sims sice "pouze" nahrál na vítězný gól Southamptonu proti Evertonu, ale jeho výkon nadchnul celou Anglii. Devatenáctiletý debutant si s míčem počínal jako starý mazák, a to jak na pravém, tak i na levém kraji záložní řady.

Extrémně nabitá je i ofenzivní řada, kde vládnul již zmíněný Hráč kola Alexis Sánchez. Dvě branky však vstřelil také Álvaro Negredo z Middlesbrough, jenž navíc vyhrál úžasných 10 vzdušných soubojů. Nedisciplinovanost zadáků Boro však stála na hřišti Leicesteru dva body. To Fernando Llorente měl vliv ryze tříbodový. Za pětadvacet minut stihl natropit v obranných řadách Crystal Palace pořádný zmatek a svůj výkon korunoval dvěma góly v nastaveném čase.
Statistické okénko 13. kola

- Leicester doma jen remizoval s Middlesbrough 2:2 a to mohl být ještě rád; po 13 zápasech je každopádně druhým nejhorším obhájcem titulu v historii anglického fotbalu (po Ipswichi 1962/63)

- James Milner je po Emilovi Heskeym druhým fotbalistou, který se trefil proti Sunderlandu v dresu hned pěti různých týmů (Leeds, Newcastle, Aston Villa, Manchester City, Liverpool)

- Josh Sims proti Evertonu za Southampton debutoval a hned si připsal asistenci; dokázal to navíc po 41 vteřinách své kariéry v Premier League, což je bezpochyby rekord

- Manchester United remizoval čtyři ligové zápasy na Old Trafford za sebou; stalo se to poprvé od prosince 1980 (dokonce pět remíz v řadě)

- Tottenham prohrál na hřišti Chelsea 1:2 a natáhl svoji hrozivou sérii neúspěchů na Stamford Bridge; nevyhrál tam totiž už 30 zápasů ve všech soutěžích za sebou
Nejvtipnější momenty 13. kola

1. Epický Kariusův výkop



2. Zlomyslný Danny Welbeck

3. Nešťastný on-line komentátor zápasu Swansea - Crystal Palace


To nejlepší ze světa Premier League, včetně odkazů na články, naleznete i na naší Facebookové stránce. Staňte se fanoušky a žádná zajímavost z anglického fotbalu už vám neunikne!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (80)

Přidat komentář
Whitemedia

komentátor

Reagovat
smazaný uživatel

Fer 2 góly a v sestavě je stejně Henderson a Sims.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
cristiano.K.

přitom Hendův výkon byl slušný, ale sám bych ho do sestavy kola nedal, předvedl několik lepších výkonů v této sezoně.

Reagovat
13

Reagovat
hyper01

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

a videl jsi je?

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Usty

Ty už nezvládáš ani nominace ostatních týmů?

Reagovat
smazaný uživatel

když nedávají smysl, tak ano

Reagovat
Usty

Reagovat
Godwinson

Sims Už aby byla pětka.

Reagovat
hyper01

Reagovat
smazaný uživatel

tak uz i PL v kostce preslo na trendy 3-4-3

Reagovat
Wat

... neskutečně zaujatej autor!

Reagovat
frank

Reagovat
vladis271

https://www.youtube.com/watch?v=rp6DI7G8Li8

-obrana Ružomberku síce ako v LaLige, ale na 18 ročného nevídaný počin aj tak.

Reagovat
cristiano.K.

vždyt běžel jen rovně

Reagovat
HullCity

Který tým je podle vás nejslabší v Premier League? Dokud bude na lavičce CP Pardew,tak oni...

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa bohužiaľ Hull, hlavne čo sa hráčskeho kádra týka. No blízko je aj Swansea.

Reagovat
HullCity

Aha...no právě že podle hráčů je na tom náš tým dost dobře,akorát se někdy těžko motivují,proto ty výsledky jako např. proti Sunderlandu.

Reagovat
smazaný uživatel

Máte tragickej útok. Druhej nejlepší střelec po 13 kolech je Daws, stoper, se dvěma góly. Ten samotný post CF máte obsazený zdaleka nejtragičtějc z celé ligy. Mezi týmy, které teď vypadají nejvíc na sestup, má každý střelce, který pokud mu vydrží zdraví, dá 10+ gólů. CP má Bentekeho, Sunderland Defoea, Swans mají Llorenteho + Sigurdssona. U vás se tam, pokud mu vydrží fazóna, může dostat Snodgrass, ale příspěvek od klasického útočníka bude chybět. Nečekám, že se nějaké z těch vašich dřev rozehraje.

Reagovat
HullCity

Mbokani je nový,sehrává se.Diomande formu měl,ale pak dostal hloupý ban a Hernadez je věčně zraněný,takže není divu,že máme útok na nic.

Reagovat
tony223

To ovšem nic nemění na tom, že ta kvalita tam prostě chybí. Souhlas, že Hull a Swansea jsou momentálně nejhorší. Alarmující je forma CP a na Burnley bych si taky nevsadil.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fenixLFC

uprimne, nech akokolvek nemam rad pardewa tak furt radsej on ako phelan...

Reagovat
cristiano.K.

to není jen Pardewem. Už po odchodu Bolasieho jsem tu psal, že budou kandidátem na sestup, zatímco většina lidí si myslela opak. A to ještě Zaha a Townsend hrají lépe než bych čekal.

Váš kádr vidím taky nejslabší.

Reagovat
salami

Bolasie je každopádně oslabení, ale jinak ten tým má na střed tabulky uplně v pohodě, až se odpardewujou, tak se zvednou

Reagovat
nani92

Liverpool..ale maju dobry system, ktory to zachranuje

Reagovat
andrew96

Jako Leicester loni

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujimavým faktom je, že v minulom ročníku sme mali po 13. kole zhodne 24 bodov za 6 výher, 6 remíz a s 1 prehrou. Boli sme piaty ako teraz. A to sa nám vraj túto sezónu nedarí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

A není to "vraj nedarí" třeba vaším vystoupením v LM?

Reagovat
smazaný uživatel

Joleon Lescott by mel po konci v aek atheny zamirit do dunajske stredy nazory?

Reagovat
smazaný uživatel

konecne se pro zahranicni hvezdy stava ze slovenske ligy stejne lakava destinace jako MLS

Reagovat
B3n

Dostane auto ?

Reagovat
aurelio

Daj nejaký zdroj. Díky

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

napil se z Dunaje vody a má vředy

Reagovat
Zaschrona

VVD i Sims zrejme zaslouzene, hrali paradne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"idealni"...

Reagovat
nani92

Aj mne sa vcera podarilo otocit zapas v nastavenom case vo Fife

Reagovat
ADM

Reagovat
matteo17

Pro tyhle chvíle to hrajeme..

Reagovat
nani92

Reagovat
hyper01

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Azza

Reagovat
hyper01

Reagovat
matteo17

OT:

http://www.bezfrazi.cz/zkousej-to-dal/

Ta část s Pulpitem

Reagovat
Busby babes

Manchester United remizoval čtyři ligové zápasy na Old Trafford za sebou; stalo se to poprvé od prosince 1980 (dokonce pět remíz v řadě)

ty vole, challenge accepted.

Reagovat
r.mrazik

priste mame doma slepice ne? to neni zadna challenge...plichticka jasna

Reagovat
Busby babes

no vida, rekordy jsou od toho aby se prekonavaly. Zoze!!!

Reagovat
Svatej

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
lenckoj

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
andrew96

Moses asi před sezonou asi mc nedoufal, že se čtyřikrát z úvodních třinácti kol dostane do sestavy PL v kostce. Pohádka

Reagovat
kvasha16

ked uz kej rec o Mosesovi: Victor Moses byl fanoušky zvolen PFA Hráčem měsíce listopadu. V anketě na stránkách stanice Sky Sports hlasovalo více jak 40 000 lidí a hráč Chelsea obdržel 18 756 hlasů.

Reagovat
kvasha16

*je

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Moses mimochodem fanoušky zvolen hráčem měsíce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospovič

Reagovat
fajdax

Victor

Reagovat
fajdax

Ale ten Karius wtf

Reagovat
r.mrazik

Dejvid

Reagovat
smazaný uživatel

Hrdina. Tohle nám strašně chybí v týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/BenGrace_/status/803953300425048064

When your fanbase is so small you have to enter your own competitions.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
hyper01

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kucka

Heskey

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele