Premier League je naše priorita, vyhlásil Guardiola

28.02.2018, 16:55
Aktuality
Premier League? Liga mistrů? Manažer Pep Guardiola má zcela jasno tom, která trofej je pro jeho tým v této sezóně tou nejcennější.

Manchester City o víkendu získal svou první trofej pod vládou trenéra Pepa Guardioly, nicméně nyní už se pozornost obrací znovu na Premier League. V ní má Manchester City komfortní náskok a v případě vítězství nad Arsenalem ve čtvrteční dohrávce může odskočit nejbližšímu pronásledovateli Manchesteru United na 16 bodů.

Guardiola však své svěřence varoval před tím, aby se nechali příliš omámit ziskem první trofeje a maximálně se soustředili i na další zápasy.

"Ve fotbale musíte rychle zapomenout - ať na to dobré, nebo špatné - a připravit se zase na další zápas," upozornil Guardiola, pro kterého je zisk titulu v Premier League prioritou.

"Bojujeme o ten nejdůležitější titul. Premier League je pro mě nad Ligou mistrů, FA Cupem i Carabao Cupem. Samozřejmě jsme ve skvělé pozici, ale hotovo ještě není," pronesl Guardiola.

"Budeme hrát na Arsenalu, pak s Chelsea, Manchesterem United, Tottenhamem... K tomu venkovní zápasy ve Stoke nebo na Evertonu. Stále nás čeká ještě dost těžkých zápasů," řekl Guardiola.

Vítězstvím na Emirates Stadium by mohli Citizens udělat další zásadní krok k titulu. Celkem ale potřebují vyhrát ještě šest utkání. "Lehké to nebude," má jasno Guardiola, který však příliš do budoucna hledět nechce. Až v létě po sezóně se můžeme ohlédnout a podívat se na celý ročník jako celek - s dobrými i špatnými momenty," dodal kouč.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (325)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele