Představení nejzajímavějších hráčů Chorvatska - Varteks Varaždin

13.11.2008, 15:37
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Klub ze severní Slavonie je v současnosti ve spodních patrech chorvatské ligy. Historií však patří mezi TOP 5 nejlepších a nejstarších klubů Chorvatska, projevoval se i v Evropě, například v roce 1999 hrál čtvrtfinále Poháru vítězů pohárů. Na webových stránkách se toho moc nedozvíte, takže musím zapátrat v paměti i na internetu.

NIKOLA MELNJAK - narozen 06.09.1981 ve Varaždinu
Výška:
180 cm, váha: 74 kg
Nejmladší z obránců Varteksu, ale bez něj by snad klub ani nemohl hrát. Letos nastoupil ve všech čtrnácti kolech, i když nedal žádný gól, je velkou oporou obrany. Jeho lepší noha je levá. Za Varteks hraje již od roku 2003, v roce 2005 hrál v Intertoto Cupu.

MILJENKO MUMLEK - narozen 21.11.1972 ve Varaždinu
Výška:
178 cm, váha: 70 kg
Kapitán Varteksu, miláček fanoušků, ikona domácího klubu. Aktuálně třetí nejlepší střelec v letošní sezóně chorvatské ligy. Profesionální dráhu začal ve Varteksu již v roce 1992 a až do roku 1999 byl jeho nejlepším hráčem. Poté přestoupil do Dinama Záhřeb, se kterým hrál také Ligu mistrů. Po konci sezóny se ale vrátil do Varteksu, kde hrál další tři roky. V roce 2003 nastoupil své první a jediné zahraniční angažmá a upsal se belgickému Standardu Lutych. Po dvou letech se vrátil do Chorvatska a nastupoval za Slaven Belupo. V roce 2007 se vrátil do mateřského klubu Varteks Varaždin. Za národní tým Chorvatska si připsal osm startů a vsítil dokonce jeden gól. Aktuálně je historicky čtvrtým nejlepším střelcem chorvatské ligy. Závěrem je třeba poznamenat, že se jedná o záložníka!

MATIJA SMREKAR - narozen 08.04.1989 ve Varaždinu
Výška:
185 cm, váha: 72 kg
Útočník, který má na svém kontě letos dvanáct startů, v nichž dal čtyři góly a jednou byl vyhlášen hvězdou zápasu. Stálý člen reprezentace do 21 let. V klubu hraje profesionálně druhou sezónu a má velké perspektivy to někam dotáhnout. Jeho největší předností je výborná hra hlavou.

Příštím klubem, ze kterého budeme představovat hráče, je NK Záhřeb.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Kapřík

Hmm, už se těším až přijde na řadu Split .

Reagovat
honziss

Taky taky. Hlavně na Nikolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ten má údajně zamířit k nám do Valencie (pokud myslíš Kaliniče), moc ho ale neznám. Ugljan by o něm mohl vědět více....? Statistiky má hodně dobré na svůj věk.

Reagovat
honziss

Jojo, přesně Kaliniče. To je talent jako hrom, pár měsíců ho už sleduju a má před sebou pěknou budoucnost. A ten přestup do Vale bych mu přál, respektive přeju mu přestup do Primera División, to je liga pro něho. Vůbec bych se nezlobil kdyby šel ve šlépějích Davora Šukera.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Hajduk se taky těším. Je radost psát o klubech a hráčích, o kterých je spousta informací. Doteď mám zatím velké problémy, protože část klubů vůbec nemá webové stránky a druhá část ještě loňskou sezónu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavé

Reagovat
stas87

neviete niekto ak skoncilo dinamo ked hralo ligu majstrov??

Reagovat
smazaný uživatel

poslední ve skupině

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele