Preciado si zahraje FORTUNA:LIGU, Genk vyměnil za Spartu

04.09.2023, 10:26, aktualizováno 04.09.2023, 12:24
Aktuality

Pražskou Spartu posílil krajní obránce Ángelo Preciado z Genku. Pětadvacetiletý ekvádorský reprezentant, který si zahrál na loňském mistrovství světa v Kataru, uzavřel s obhájcem titulu víceletou smlouvu.

"Od prvního momentu, kdy jsem měl tuhle příležitost, jsme dvakrát nepřemýšlel. Jsem nadšený. Viděl jsem zázemí a jaké má Sparta mužstvo," prohlásil Preciado pro klubovou televizi. "Praha je překrásné město. Klub je silný, konkurenceschopný. Vidět stadion na Letné na vlastní oči je fantastické," uvedl. Sám sebe charakterizoval jako výbušného a rychlého hráče. "V obraně jsem připravený hrát tvrdě, abych měl co nejvíc vítězných osobních soubojů."

Preciado dříve působil v Independiente del Valle a s týmem vyhrál v roce 2018 pohár Jihoamerický pohár, obdobu Evropské ligy. V roce 2021 odešel do Genku, který za něj podle neoficiálních zpráv zaplatil tři miliony eur (nyní 72 milionů korun). S Racingem získal Belgický pohár. V dresu rodné země si dosud připsal 30 startů.

Na světovém šampionátu v Kataru nastoupil v základní sestavě ve všech třech utkáních skupiny A. Ekvádor v konkurenci Nizozemska, Senegalu a domácí reprezentace skončil třetí a do vyřazovací části nepostoupil.

"Máme radost, že se nám podařilo příchod Ángela dotáhnout. Těší nás, že si z možností, které měl, vybral právě Spartu," uvedl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. "Ángelo je reprezentant své země v ideálním věku. Nastupoval i v belgické lize, což je kvalitní soutěž. Je zvyklý na různé herní systémy, dobře zapadne do našeho stylu hry, zkvalitní náš kádr. Všichni v klubu se těšíme, až se po splnění reprezentačních povinností připojí k týmu," prohlásil Rosický.

Preciado je sedmou letní posilou Pražanů, kteří si na podzim zahrají hlavní fázi Evropské ligy. Dříve vedení Sparty přivedlo záložníky Michala Ševčíka a Srba Veljka Birmančeviče, slovenského brankáře Jakuba Surovčíka a dánského gólmana Petera Vindahla, nigerijského útočníka Victora Olatunjiho a gambijského obránce Jamese Gomeze.

Autor: ČTK

Komentáře (310)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele