Praha odhalila trofej pro vítěze Konferenční ligy, u ceremonie byli Fousek s Ujfalušim

06.06.2023, 19:56
Aktuality
Trofej pro vítěze Konferenční ligy v Praze (© AFP)

Předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek a bývalý český reprezentant Tomáš Ujfaluši dnes dopoledne v Praze vedle Rudolfina slavnostně odhalili trofej pro vítěze středečního finále druhého ročníku Evropské konferenční ligy, v němž se na stadionu v Edenu utkají West Ham s Fiorentinou.

Ceremoniál přilákal do centra metropole i několik fanoušků obou týmů, dva příznivci londýnského klubu přišli v dresech se jménem a číslem českého záložníka "Kladivářů" Tomáše Součka.

Fousek s bývalým obráncem Fiorentiny Ujfalušim společně přinesli vítěznou trofej na pódium, kde vedle podstavce vyrostly i dvě vitríny s dresy obou finalistů. "Trofej je těžší, než jsem si myslel, ale je nádherná," řekl novinářům Fousek.

Ujfaluši v roce 2010 vyhrál s Atléticem Madrid jinou soutěž Evropskou ligu, s Fiorentinou během předchozího angažmá došel do semifinále. "Byly to úžasné čtyři roky v mé kariéře. Tehdy jsme se dostali do semifinále, ještě to nebyla Evropská liga, ale Pohár UEFA. Úžasné město, skvělí fanoušci. Věřím, že v hojném počtu přijedou i sem do Prahy fandit Fiorentině," uvedl pětačtyřicetiletý Ufjaluši.

Pohár bude v centru metropole vystaven až do středečních 18:00 a zájemci se s tím budou moci vyfotit. Poté zamíří do Edenu, kde v 21:00 začne finále. "Finále Evropské konferenční ligy znamená pro Česko obrovský úspěch, je to nejsilnější moment pro český fotbal v letošním roce. Je to maximum, co jsme vzhledem k infrastruktuře, kterou Česká republika má, mohli z oblasti finále pohárů do této země přivést. Je to propagace Prahy, České republiky, českého fotbalu. Je to famózní záležitost. Dorazí špičky UEFA v čele s předsedou Čeferinem," řekl Fousek.

Vystavení trofeje je jednou z několika doprovodných akcí okolo finále. Pro každý z klubů je připravena fanouškovská zóna, kde budou moci sledovat zápas i ti, kteří nemají vstupenku. Příznivci West Hamu se sejdou na Letenské pláni a fanoušci Fiorentiny na Výstavišti.

"Zatím vše organizačně probíhá podle plánu ke spokojenosti UEFA a zejména i naší. Jediné, co bych si přál, je poněkud lepší počasí. Ale to zatím ještě nemáme ve své moci," podotkl Fousek k aktuálnímu deštivému počasí.

Podle italských médií by do Prahy mohlo dorazit okolo devíti tisíc fanoušků Fiorentiny, oba kluby přitom dostaly jen přes pět tisíc vstupenek. "(Odhadové) počty (fanoušků) se neustále mění. Nevím, jestli to třeba ovlivní počasí. Samozřejmě na druhou stranu mají zakoupené lety. Jsme připraveni, ať ten počet bude jakýkoliv. Máme pro fanoušky od táborů fanzóny se vším vybavením včetně možnosti sledování utkání. Jsme připraveni na cokoliv," uvedl Fousek.

Je rád, že Česko bude mít minimálně jednoho vítěze Konferenční ligy. Za West Ham hrají kapitán reprezentace Souček s obráncem Vladimírem Coufalem, barvy Fiorentiny hájí středopolař Antonín Barák.

"Je to taková šlehačka na dortu, nadstavba. Ale zvítězili jsme už tím, že jsme finále získali. Věřím, že všichni, kteří ho navštíví a kteří navštíví Prahu a Českou republiku, si to užijí. Naším hlavním úkolem je, abychom to organizačně zvládli. Věřím, že se zápas povede. Ať vyhraje kdokoliv, rádi mu pověsíme medaili na krk," řekl Fousek.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
C-M@ster

Článek bez komentáře, tak připomínám, že kdo by chtěl regnout trading212, aby získal pro sebe i pro mě akcii v hodnotě až 100 €, tak zbývají už jen dva dny

https://www.eurofotbal.cz/clanky/mourinhova-serie-skonci-tusi-vaclik-za-kamarady-ze-sevilly-byl-pred-zapasem-na-old-trafford-626409/#post14309371

Chce to po člověku i údaje (jako u banky), tak se nelekněte...

Reagovat
kilobyte

Jak to tam mají s dividendami?

Reagovat
C-M@ster

Normálně je vyplácí... jinak zbývá 30 minut.

Výhoda tam je, že tam jsou zlomky akcií a člověk si určí, za kolik něco chce. Je to v korunách, tak si řekneš, že hodíš 10 000 do Adobe a ono ti řekne, že je to třeba 1,05 akcie nebo kolik.

Jinak tam nějací týpci udělali svoje "koláče" s dividendama... a když si ho zkopíruješ, tak je tam 50 akcií dividendovejch, který vyplácí skoro každej den v roce celkem.

A ty si pak můžeš vybrat, za kolik to nakoupíš a mít třeba dividendy pár korun skoro denně... ale tak Češi jsou dividendáři.

Reagovat
kilobyte

A nevíš, jak je to s daní a s daňovým přiznáním?

Reagovat
C-M@ster

Osvobozeny jsou příjmy z prodeje cenných papírů, jejichž úhrn u vás nepřesáhne ve zdaňovacím období částku 100 000 Kč, nebo pokud je doba mezi nabytím (nákupem) a prodejem cenného papíru delší než 3 roky.

A dividenda už zdaněná je podIe mě.

A nad 100k je to 15 %.

A měIo by to být tak, že když koupíš za 100 000 a prodáš za 100 001, tak čistý zisk je 1, aIe daníš 100 001, takže seš v mínusu.

Reagovat
kilobyte

A do přiznání to dáváš?

Reagovat
C-M@ster

Do 100k ne.

Reagovat
kilobyte

Ok. Dík.

Reagovat
KingMaster13

Tahle diskuze je jak sám Fousek, naprosto neviditelná

Reagovat
Panini Calciatore

Preco nerobi ambasadora finale Tomas Repka? Ved hral za WHU aj Violu a nie malo...

Reagovat
fenixLFC

Vifel si ho niekedy sa vyjadrovat? ved to je totalny sedlak z IQ hupacieho konika

Reagovat
Nieuwendyk

je to největší zmrd v historii českýho fotbalu, nic snad není méně, než Řepka. Ani Berbr, Karl, Starka, Masopust, Tvrdík, Kolář

Reagovat
Eichel

Reagovat
Panini Calciatore

Tak si pusti jeho RED CARD na youtube. Nemam z neho taky dojem.

Reagovat
Nieuwendyk

Fousek zkurvenej. A ještě tvl v médiích ten Řepa dementní, prej si dělá trenérskou licenci - asi pro vězeňský týmy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele