Porto opouští po devíti letech Otávio, za 60 milionů eur ho vykoupil Al-Nassr

23.08.2023, 09:55
Aktuality
Otávio (© AFP)

Al-Nassr získal nejdražší letní posilu, kterou oficiálně oznámil během úterý. Z Primeira Ligy přivedl brazilského ofenzivního záložníka Otávia, který působil v Portu od roku 2014. Podle zdrojů portugalského listu A Bola by si v Saúdské Arábii za tři roky měl vydělat 42 miliónů eur, za samotný přestup pak klub z Rijádu vyplatí 60 milionů, a to celkem ve třech splátkách.

Portugalská nejvyšší soutěž přichází o velkou osobnost. Do Porta se osmadvacetiletý brazilský rodák stěhoval z Internacionalu, po krátké epizodě v rezervním týmu a hostování ve Vitórii, kde strávil rok a půl, se stal následně nedílnou součástí Dragoes. V dresu portugalského velikána odehrál 282 soutěžních zápasů a vsítil dohromady 31 branek. "Porto mi dalo všechno,” uvedl v rozhovoru pro klubové sociální sítě, na němž se neubránil slzám. "Odcházím odtud velmi spokojený. Jsem rád za to, co jsem tu dokázal, co všechno jsem zde získal, a že přestupuji v době, kdy je to dobře pro nás oba. Nastal čas odejít, vždy ale budu srdcem tady.”

Otávio zkrátka nepohrdl lukrativní nabídkou, kterou mu Al-Nassr předložil. V prvním roce obdrží portugalský reprezentant 13 milionů eur, v dalším už 14 miliónů a v posledním roce svého působení 15 miliónů. "Pamatuji si všechny tituly, které jsem tu vyhrál. Je těžké opustit klub po devíti letech, chovali se tu ke mně dobře a všichni mě měli rádi, stejně jako já je. Je to však koloběh života,” loučil se.

Pro Al-Nassr se jednalo o pátou novou tvář, kterou během tohoto léta ulovil z Evropy. Otávio v kabině potká Alexe Tellese, Marcela Brozoviče, Seka Fofanu a Sadia Maného, především se ovšem může těšit na spolupráci se svým parťákem z nároďáku Cristianem Ronaldem. Sumárně mimochodem za pětici nových tváří v průběhu července a srpna utratil saúdskoarabský celek podle serveru transfermarkt.de 137,6 miliónů eur.

Autor: Patrik Sandev / abola.pt, transfermarkt.de

Komentáře (224)

Přidat komentář
krisa

ty částky se fakt dostávají do absurdních hodnot. Asi budu trochu ignorant a neználek ale 60 mega za hráče o kterém jsem ani neslyšel je síla

Reagovat
Jardman

Já ho znám z Fify

Reagovat
andkoo

ved hral na MS za portugalcov..ak to teda nebol nejaky iny Otavio

Reagovat
FC Porto FC

Nebyl

Reagovat
kattos

A byl úplně šílenej

Reagovat
Moshe Dajan

Ojetá oktávka za 60k. No i to je moc. Ale aspoň je to podle nárazníku Scout.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
technecium

Inflace zpusobena cenami těchto prumeraku zabije Evropsky fotbal tak jak jej zname. Drzet krok s tim bude moci jen par klubu, zbytek Evropy bude pozadu a prodávat hrace pryc, souteze budou nudnejsi, s jasnym okruhem favoritu, az nakonec se top kluby dohodnou s Arabii a vytvori novou superligu 2.0.

Reagovat
mistr129

jediný řešení je FFP na úrovni FIFA s tím, že asociace které ho neimplementují se nemohou zúčastnit mezinárodních soutěží.

Reagovat
Jordi Alba

Tohle se až na tu superligu děje napříč Evropským fotbalem už nějakou dobu, bez ohledu na Saudskou Arábii.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
kilobyte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Eichel

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
andrew96

Ale stejně se občas objeví nějaký mudrc s tím, že se fotbal vyrovnává.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kilobyte

Ty menší kluby zas na tom můžou vydělávat. Často jsou závislý na příjmech z odchodů a takhle budou moc prodávat za víc. Aspoň se budou ještě více cenit odchovanci.

Reagovat
Greny

Mě zase docela vadí že by to měl někdo nějakým způsobem regulovat... Je to nabídka poptávka.. když na to mají ať si utrácí

Reagovat
Jordi Alba

Ono by to v pořádku bylo, kdyby se tam stahovala tak nějak globálně pravidla a ne, že Evropskej tým bude mít potom problémy s FFP.

Reagovat
Greny

Zase na druhou stranu to rozhodla UEFA, která má své volby a nějaký mandát mají jen díky hlasům z Evropy takže je to za mě v pohode

Reagovat
Jordi Alba

Když to je všechno takový tak i tak, když si pak UEFA někdy vymyslí, že nemůžeš prodávat hráče dokud jim nevyprší smlouva mimo Evropu a projde to ve volbách, tak je to vlastně v pohodě.., ale zároveň už i regulování.

Reagovat
Eichel

Reagovat
bobis21

Zase nepředstírejme, že to je snad nějaký normální tržní proces. Mezi nejvíce utrácejícími kluby jsou kluby vlastněné totalitními státy, které je mají jako nástroj svého vlivu. To opravdu s tržním fungováním nemá společného vůbec nic.

Reagovat
VersaceChain

Pokud totalitní stát funguje na trhu, který nemůže regulovat, tak je to normální tržní proces.

Reagovat
bobis21

Ne.

Normální fungování na trhu je, že by podnikali za účelem zisku. Vlastníci PSG, Man City, Newcastlu apod. to ale nedělají s tím, že by jim kluby generovaly zisk a nemají problém utrácet mnohem vyšší částky s nulovou vidinou zisku. Tím je porušen jeden ze základních předpokladů trhu.

Reagovat
kilobyte

Ale zisk nemusí být jen finanční, ne?

Reagovat
bobis21

No v tržním fungování ano. Pokud se budeme bavit o volném trhu, tak je dokonce jakýkoliv jiný nesmysl.

Reagovat
kilobyte

Volný trh není o zisku, ale o užitku.

Reagovat
bobis21

O užitku je na straně spotřebitele. Tam se předpokládá snaha maximalizace užitku na straně spotřebitele.

Reagovat
kilobyte

A nejsou Saudi spotřebitel?

Reagovat
Well

Všechny subjekty chtějí maximalizovat svůj užitek, na straně firem to nemusí být jen zisk, ale různé alternativní cíle jako například podíl na daném trhu, meziroční růst atp.

Reagovat
bobis21

Ve volném trhu právě ne. Na volném trhu firma svůj podíl dlouhodobě zvýší jedině tak, že z trhu někdo odejde.

Reagovat
kilobyte

A co když ten trh rozšíří, třeba snížením ceny? Tím pak může získat větší podíl, aniž by někdo odešel.

Reagovat
bobis21

Ve volném trhu cenu nesníží, protože v té situaci je prodejce příjemcem ceny. Já se nebavím obecně o tržním systému, ale přímo o teoretickém konceptu volného trhu. Jedna z definic tam je, že žádný subjekt není dost velký na to, aby jakkoliv ovlivnil trh - tedy včetně ceny.

Reagovat
kilobyte

Pokud přijdeš s novou technologií, tak cenu snížit můžeš.

Reagovat
bobis21

Ale jen krátkodobě. Proto jsem tam doslova napsal "svůj podíl dlouhodobě zvýší". Protože z dlouhodobého pohledu by konkurenti tu samou technologii (nebo jinou vedoucí ke stejnému cíli) taky implementovali.

Reagovat
kilobyte

Ale ta jedna firma by měla náskok. Když si na nějakou značku zvykneš, tak pokud tě nezklame, tak nemáš důvod jí měnit.

Reagovat
bobis21

Na volném trhu ne. Na volném trhu se to opravdu naprosto dokonale vyrovná. Aby se to nevyrovnalo, muselo by existovat nějaké omezení na trhu, které by tomu zabránilo.

Reagovat
kilobyte

Tak ale to platí jen v teoretickém volném trhu. Když jedna firma přijde s technologií, která jí umožní vyrábět levněji, tak rozšíří výrobu a sníží cenu, čímž naláká další zákazníky. Další firmy taky časem přejdou na levnější výrobu, ale už pro ně nebude třeba ziskové tu výrobu rozšiřovat.

Reagovat
Well

Přijde mi, že se zaměňují pojmy volný trh a dokonale konkurenční prostředí.

Reagovat
bobis21

Dokonalá konkurence je právě jedna ze součástí volného trhu.

Reagovat
VersaceChain

To podle me neni pravda. Napriklad fungovani NGO na trhu nijak neomezuje trzni proces.

Reagovat
bobis21

A v jakém odvětví fungují společně s těmi tržními? Není to spíš tak, že fungují právě v těch odvětvích, které jinak na trhu nejsou? A to právě proto, že negenerují zisk?

Reagovat
VersaceChain

v teoretickem prikladu napr. pri velke migracni krizi NGO zvysi poptavku po stanech/spacacich, pokud nedojde k navyseni vyrobnich kapacit a nabidka zustane stejna, dojde k navyseni rovnovazne ceny, tzn. zmena na volnem trhu vlivem kupujiciho, ktery nepodnika za ucelem zisku.

Reagovat
bobis21

Ano, takový kupující je ale pak čistě v roli spotřebitele. Normálně stoupla poptávka.

Reagovat
VersaceChain

Stejne tak jako Saudske kluby na fotbalovem trhu.

Reagovat
bobis21

Takže oni nic neprodávají? Dresy, vstupenky, TV práva? Vše je zadarmo?

Reagovat
VersaceChain

Takže mi ted říkáš, ze vlastně podnikají za účelem zisku? O čem je cele tohle vlákno?

Reagovat
bobis21

Je to obchodní společnost, tudíž ze zákona musí podnikat za účelem zisku (když se bavím o těch klubech PSG, City, ...). To ale oni právě porušují, protože jim na zisku nezáleží a ztrátu dotují ze státních peněz.

Reagovat
pistacik11

Je to obyčajná hračka, ja keď staviam auto na pretek, tiež to nerobím za účelom zisku, ale pre radosť. Stratu dotujem sám ako u klubov majiteľ.

Reagovat
bobis21

Ale tvé auto není registrovaná obchodní společnost, která má dle zákona podnikat za účelem zisku.

Reagovat
pistacik11

Ako vieš, že tie arabské sú firmy za účelom zisku? Je to len obyčajná zábavka ;)

Reagovat
bobis21

Ty fotbalové kluby jsou.

Reagovat
pistacik11

Obchodné právo a činnosť športových klubov ma v každej krajine predsa ine predpisy. Myslím si, že aj vojenské športové kluby na SVK, v cechach a pod. alebo aj tie na dedinách niesu založené za účelom zisku

Reagovat
bobis21

V ČR všechny profi kluby musí být akciové společnosti. To samé platí i v Anglii, takže třeba Man City a Newcastle prostě dle zákona mají podnikat za účelem zisku.

Reagovat
pistacik11

este ze tie arabske su registrovane v obchodnom registri cr, ci eng

za mna je somarina, aby bol sportovy klub nuteny k ziskom. Ak mas sporotvy klub zamerany na mladez alebo posobis v sporte ako lyzovanie, alebo podobnom sporte, kde tych sponzorov nemas vela, ako chces dosiahnut zisky??

Reagovat
bobis21

A kde je teda podle tebe registrovaný Manchester City nebo Newcastle?

Reagovat
bobis21

A abych doplnil proč je to problém - ostatní kluby, které si nemůžou dovolit dlouhodobě fungovat se ztrátou jsou pak oproti nim znevýhodněny.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
JackDaniels.

Týmto smerom to pôjde az kym nezavedu platové stropy, takže navždy...

Reagovat
F.Torres

Vždyť toto dělá poslední dobou PL a nikomu to nevadilo. Nyní to dělají saudi a je problem

Reagovat
Ranoth

je pekne ked hrac nasleduje svoje sny

Reagovat
O.Giroud

Tak hrať s Ronaldom možno sen aj bol

Reagovat
wyqinac

Reagovat
smazaný uživatel

Je hezké vidět jak postupně vymizely komentáře o tom, jak tam odcházejí jenom hráči za výkonnostním vrcholem. V záloze je samozřejmě pořád argument, že tam chodí jenom hráči, o které není zájem v top klubech...

Reagovat
technecium

Chodi tam kvuli penezum. Nic jinyho v tom neni. Kdo rika, ze jde za kvalitou souteze, tak si lze do kapsy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně že tam chodí především kvůli penězům, je to určitě jeden z hlavních faktorů, ale ta liga si určitou kvalitu vytváří a ta vize, že bude v dohledné budoucnosti na úrovni třeba francouzské nebo španělské ligy, není vůbec nereálná.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
LAM

Moc bych se tomu nesmál. To kolik tam jen za tohle léto přišlo kvalitních hráčů je úplně mimo a s jejich finanční silou jsou prostě jinde. Pokuď by takhle vypadali i to léto příští tak....

V LL má většina klubů kvůli Tebasovi vůbec problém zaregistrovat hráče a čím dál víc týmů hraje nekoukatelnou sračku...

Reagovat
Jordi Alba

LL je poslední roky sračka, to všichni ví a nikdo se o tom nehádá. Ale...je třeba si uvědomit, že dost pravděpodobně to mají nějaký Saudové čistě jako zábavu, je to jedna liga...spíš tak 5 týmů, v momentě kdy dostanou pořádání MS a to se odehraje, tak se na to vyserou. I když máš v současný době neomezený možnosti, tak to tam prostě za 10 let přestaneš sypat už jenom kvůli tomu, že tě to přestane bavit/lidi o to tolik nebudou stát. Nějaký Superligy napříč pár týmama z celýho světa jsou píčovina, UEFA má svoje pitomý pravidla a musela by je zrušit nebo FIFA nastolit nějak všem = blbost. To už by se těm velkoklubům vyplatila opravdu Superliga v rámci Evropy. Fakt pochybuju, že to bude ještě za 10 let nějakýho pracháče tam bavit jenom proto aby vyhrál jejich ligu a každej druhej rok dostával na prdel v Asijský LM od nějakých Japonců atd, až tam budou úspěšný asi jako tady PSG. Navíc je třeba si uvědomit, kde ta infrastruktura ohledně výchov mládeže a všeho je v Evropě a kde jinde, peníze jsou jedna věc, ale tohle ti chtě nechtě zabere jednotky desetiletí bez ohledu na peníze, šance mít tam alespoň desetinovej počet akademií Evropský úrovně je prostě hloupost, tohle prostě fakt neuděláš tak, že si koupíš objekt, najmeš si pár koučů ze City, pár z Realu, pár z Bayernu, experty na všechno možný a nevím co a že ono to nějak samo půjde časem. Fakt se nedohodnou s nějakou Celtou Vigo, Montpellierem a Frosinone, že jich budou vychovávat všechny hráče a posílat tam a ono i kdyby, tak by to bylo furt k ničemu. Plus dalších 150 věcí, prostě ta šance je skoro nulová a jediný, proč není úplně nulová je, protože i my tady v Evropě jsme kurvy na prachy a posrat si to můžeme jedině sami.

Reagovat
Well

To s těmi 5ti týmy jsem si myslel taky, ale zkus si projít soupisky i těch dalších týmů, hrají tam hráči jako třeba Tello, Banega, Dembele nebo Krycho, obecně je tam strašně moc hráčů z treba z Brazílie, Portugalska a se zkušenosti z top evropských lig i mimo tady ty mega přestupy.

Reagovat
Jordi Alba

No jasně, ale takovýhle pár hráčů máš všude po Asii, nejen v Saudský Arábii. O brazilcích ani nemluvně, ty jsou všude.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde kromě Saúdské Arábie, Kataru a SAE?

Reagovat
Jordi Alba

Já sledoval minimálně výsledkově Japonskou, kde ty týmy kterým o něco šlo to měli vždycky, (a mají furt) žádnýho Neymara ale 3-5 cizinců aspoň, Brazilci jistota. Čínská liga je taky samej cizinec, jenom se o tom tolik nemluví, protože už je nepřepalujou o tolik. Korea Brazilci. A to máš prakticky všechny ligy, který v tom jejich regionu něco hrajou. Jak jsou na tom pak někde v Kyrgyzstánu a Íráku to nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale nejsou to cizinci se zkušenostmi z top evropských lig a top evropských týmů, proto se o nich nemluví.

Reagovat
Jordi Alba

Ale vyjde to podobně, žádnej Telles ani Krychowiak ti fakt nějak nepomůžou.

Reagovat
Hunt

To sice ano, ale zájem o tyto týmy je nula.

Al Akhoud - Al Fateh 1255 diváků.

Al Hazem - Al Ettifag (Gerrard, atd!) 1024 diváků.

Abha - Al Raed 817 diváků.

Al Raed - Al Ittihad (Benzema, Kanté, Fabinho) 4147 diváků.

To je hrůzostrašný, i když to srovnám třeba se zájmem o fotbal v asijských zemích.

Reagovat
sergi

Čo som počúval naposledy, tak Saudi na to majú externých ľudí aby sa im o ligu starali a aby ju dotiahli hore, s tým že to nebude rok oni počítajú. Treba povedať že to nie sú debili. Že strčia LL, SA, BL, L1 do vrecka to je celkom možné. Ropu budú mať ešte nejaký ten rok, ekonomiku transformujú na cestovný ruch. S tým to ide ruka v ruke. Toto nedopadne ako Čína. Navyše ak im daju WC tak to nutne nemusí znamenať že to odpísakjú.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Igli

blbost...viz porážka al nassru s tawounem (nebo jak se to píše). Ti hráči tam jdou pro peníze a určitě se tam nepoženou pro trofeje..potencionální kvalitu ty týmy mít budou, ale ti hráči budou hrát na 40procent

Reagovat
technecium

Reagovat
fefo

Kvalita do smradlavej arabie ti hraci odisli za lahko zarobenymi peniazmi, nie aby tam makali. Ta predstava, ze dajake Al prdel ma konkurovat top europskym klubom je velmi naivna.

Reagovat
smazaný uživatel

A kde píšu o tom, že by měli konkurovat top evropským klubům? Srovnávám to s francouzskou ligou, kde podle mě je možné, aby se arabské týmy pomocí těch investic dostaly na úroveň například Lille nebo Monaca. Otázka je samozřejmě jestli ti hráči budou mít mimo Evropu motivaci, jak je zmíněno nahoře.

Reagovat
kilobyte

Jenže kvalitu ligy ti vytváří výkony těch hráčů v lize. Nikoliv jejich jména. A když tam jdou jenom kvůli penězům, tak nebudou předvádět nejlepší kvalitu.

Třeba Neymar má v bonusech 80k za vítězství a 500k za propagaci na sociálních sítí. Proč byl měl makat v lize na 100%?

Reagovat
smazaný uživatel

Další limitující faktor je i omezení počtu cizinců, protože domácí hráči takovou kvalitu nemají.

Reagovat
mistr129

Reagovat
F.Torres

Tak hlavně že v PSG to fungovalo jinak Neymar i Messi to měli na parku celou dobu, hlavně že to sypalo

Reagovat
kilobyte

Tak PSG na tom je se sportovní motivací o dost lépe. A přesto jak píšeš tomu hráči nedávali všechno. V SA tomu nedají ani polovinu toho, co v PSG.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Spalovač šancí

Pokud se jim to povede, o čemž silně pochybuji, k čemu jim to bude, pokud si taky nekoupí místa v UEFA Lize mistrů?

Reagovat
mistr129

Možná že vymizely proto, že tam začali chodit i hráči “na vrcholu”?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Ok, já myslel že sis dělal prdel z lidí co to předtím psali, sorry

Reagovat
Zark

Ty jsi teda hlava

Reagovat
Kixi Syhimour

Ehmmm, no, bingo?

Reagovat
jsemdement

To se říkalo už na začátku, že tam půjdou buď hráči za zenitem nebo ti, co na tu top úroveň nemají (asi hrát přední příčky v lize, myslet třeba na čtvrtfinále LM).

Reagovat
king23

Neymar na top úroveň nemá (31 let)?

Milinkovič Savič (28 let)?

Kdyby tady před měsícem byla o obou z nich zpráva, že je kupuje co já vím Barca, tak to moc překvapivé nebude.

Reagovat
jsemdement

Já si přečetl ten komentář blbě, jakože se na začátku říkalo, že tam chodí hráči za zenitem a teď se říká, že tam chodí hráči, kteří na top úroveň nemají. Takže jsem chtěl říct, že se to říkalo už na začátku.

Neymarův půl rok v minulé sezóně byl snad i na zlatý míč.

Reagovat
Muffi

Co to tady zkousis?

Otavio presne definuje hrace, u ktereho se takovy odchod ceka.

Z velkych portugalskych klubu se bere pomalu vse ale tomuhle je uz 27, takze misto Bayernu ci PSG to je tak West Ham, Wolwes ci jiny klub ze stredu Premier League, ktery ted preplatili Saudi.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Talker

Spíš třeba mě to přestalo zajímat.

Další hráč před třicítkou, poslední velká smlouva, očividně velké kluby neměly zájem, tak než aby zůstal v Portu, tak šel vydělat šílený prachy do SA.

Reagovat
Sigma Olomouc

Cena

Reagovat
Pithivier

At je Roncek jakykoliv, neskutecny influence z jeho strany

Reagovat
nani92

jj, lebo on tých všetkých hráčov platí

Reagovat
king23

Tak mzda je jedna věc. Ale určitě je jednodušší přesvědčit hráče, aby odešel do Saudi s tím, že bude hrát s hvězdami jako Ronaldo, Brozovič či Mané než, že tam bude kopat jenom s Arabáčema, co ani neumí anglicky. To může mít skutečně dost velký vliv.

Reagovat
nani92

jj, lebo doteraz v tých Europskych top ligách a LM nehrali proti Ronaldovi, Manému, či dokonca Brozovičovi

Reagovat
king23

Ano, Otávio si mohl proti Ronaldovi, Manému či Brozovičovi zahrát jednou za dva roky, když měl štěstí, že byl proti nim nalosovám v Lize mistrů. Vyloženě se jedná o to samé jako trávit s nimi každý den

Mimo to nechápu, co je ti nejasného na faktu, že prachy + možnost hrát s evropskými hvězdami je lákavější možnost než jen prachy samotné.

Reagovat
nani92

Je to veľmi jednoduché:

- ak by zarábali málo, ale mohli by hrať s europskymi hviezdami v SA, tak by tam tí hráči nešli

- ak by zarábali nadmerne veľa, ale nemohli by hrať s europskymi hviezdam v SA, tak by tam tí hráči aj tak šli

čiže nie Ronaldo, ale peniaze sú Influencer

Reagovat
king23

Jsem celkem přesvědčený, že minimálně někteří z těch hráčů, co tam odešli by tam za jinak stejných podmínek nešli, kdyby tam ty evropské hvězdy nebyly. Nebo mě chceš tvrdit, že kdyby Otávio (dosaď si klidně jiné podobné jméno, které odešlo do Saudi) dostal místo Saudi úplně stejnou finanční nabídku co já vím z Ománu, tak je zde úplně stejná šance, že by na to kývl?

Reagovat
technecium

Ano, stejne tak se chodilo driv do Ciny, do Ruska atd

Reagovat
king23

Právěže ani náhodou se do Číny ani do Ruska nechodilo v takovém rozsahu. Peníze jsou obrovské lákadlo, to největší. Ale ne jediné.

Reagovat
nani92

ani Cina nedávala také peniaze ako teraz SA a Rusko už vôbec

Reagovat
nani92

práve je tá pointa, že v Ománe tie peniaze nedostane, ale teraz ich dostane len v SA, preto ide tam. Keby rovnakú sumu dostal od City, alebo Realu, tak pôjde predsa tam a nie do SA predsa

Reagovat
king23

No samozřejmě, pokud by dostal stejnou sumu od City nebo od Realu, tak půjde do City nebo do Realu, na tom se shodneme. Ale pokud by dostal stejnou sumu v Kambodži, tak se možná rozhodně zůstat raději v Portu a to je celá pointa, kterou se tu snažím vysvětlit. A nebo by možná do té Kambodži šel, ale dám ruku do ohně, že něktěří z těch 50 hráčů nebo kolik jich už odešlo do Saudi by to odmítl.

Reagovat
nani92

a ja zas poviem, že by sa našli nejakí hráči, ktorí odmietli SA, tak by za rovnaké peniaze šli do Kambodže

Reagovat
kilobyte

Tak třeba s Ronaldem hrál Otávio za repre.

Reagovat
snuff24

Reagovat
Pithivier

Sorry, ale jsi dement?

Prave on to vykopnul a (ZREJME) diky nemu tam slo kvantum hracu. On ukazal, kolik si vydela, ostatni ho nasledovali, jednoduche.

Reagovat
VersaceChain

jakoze Kante by tam nesel za 100 micu, kdyby nebylo Ronalda? Nebo Benzema za 200?

Reagovat
Pithivier

jasne, a proto tam nikdo nesel pred rokem a zacalo se to kupit az po tom, co tam Ronaldo prestoupil

Reagovat
VersaceChain

prosimte ukaz mi ty clanky o tom, jak pred Ronaldem nabizeli hracum 100M rocne a oni to odmitali

Zadne mi neukazes, protoze mluvis z cesty. Ale chapu, ze je to tezke unest, kdyz na to tvuj hrdina uz herne nema

Reagovat
Pithivier

Sorry, ale jestli nevidis rozdil v tom, kolik hracu tam slo pred Ronaldem a kolik po nem, tak si nemame co rict

Ja naopak jsem vzdycky byl Messiho fanda, ale co se budu obhajovat pred nejakym nonamem tady

Reagovat
VersaceChain

korelace se nerovna kauzalite, klaune

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kilobyte

Tím pádem by ale největší gamechanger byl ten, co přišel před Ronaldem. Takže asi Krychowiak.

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

jojo, pred rokom tam neboli ziadni byvali hraci z europy

Reagovat
nani92

LOL,ROFL,WTF

Reagovat
Pithivier

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Gazdo

A my sme pustili Kessieho za 12 mega… jak to?

Reagovat
Kucka

Cena za Otávia dobrý ústřel

Reagovat
Eichel

barca ho tlačila do odchodu, potrebovali sme prachy plus uvolniť jeho mzdu; zároveň rok do konca kontraktu, žiadne hviezdne meno to nie je... Otávia sa zbaviť Porto a bol jeho kľúčový hráč, ak sa nemýlim. Naproti tomu máš lavičkára s rokom do konca kontraktu, ktorého klub od nejakého júna tlačil preč a potreboval si pomôcť ako v FFP tak v mzdovom strope. Možno z toho mohli vyťažiť viac ale ja som tú cenu docela chápal.

Reagovat
Leon7

A nejlepší na tom jsou ty kecy jak tomu projektu všichni věří a jak je ta liga dobrá včetně šaška Hendersona Money, mobey, money… Já se na to nebudu dívat ani kdyby koupili všechny hráče na světě

Reagovat
technecium

Ted jsem nekde zahlidl, ze finale toho americkyho poharu Miami vs Nashville melo vetsi sledovanost nez cely posledni dve kola Arabsky ligy dohromady, je to realny?

Reagovat
Papra

rozhodně

Reagovat
zorz767

V Americe to beru jako módní vlnu. Dlouhodobě ale nelze počítat s tím, že se tam fotbal prosadí mezi nejsledovanější čtyřku.

Reagovat
Hunt

To samozřejmě lze a většina odhadů s tím počítá. U stále rostoucí populace ze střední a Jižní Ameriky to je sport č.1.

Naopak výrazně klesá zájem o baseball a hokej.

Reagovat
Spalovač šancí

Hokeji rozumím, ale proč baseball? Ten má taky mezi Latinos silnou pozici

Reagovat
Hunt

Ten má velký problém u mladých - zápasy přes tři hodiny, jejich obrovské množství během sezóny, žádné superhvězdy v porovnání s ostatními sporty...

Reagovat
Maximm9

Spis bych porovnal finale Saudskeho poharu, kde hral ROnaldo a finale MLS poharu, kde hral Messi.

Ja si myslim, ze tu Saudskou ligu si par lidi pusti kvuli Ronaldovi, ale rozhodne nejaky Otavio nebo Kessie tam sledovanost nepritahnou.

Ten hype bude trvat dokud bude hrat Ronaldo, potom jak skonci, tak ostatni co tam odesli nikoho zajimat opravdu nebudou.

Jedinou sanci jeste vidim v tom, ze by si Saudove koupili svoje misto v LM, pak se tam muze nejaky silny tym vytvorit, ale realne ta liga bude pro Evropske fanousky nezajimava.

Reagovat
technecium

On se hral nejaky Arabsky pohar?

Reagovat
kilobyte

UEFA si nemůže dovolit pustit Saudi do LM, to by znamenalo založení SL.

Reagovat
Maximm9

¨Ted to vypada jako hloupost, ale vsichni vime, jak UEFA slysi na penize. Azerbajdzan taky hraje evropske pohary pokud se nepletu, vsechno je to tady jen otazka penez a Saudove je maji.

Reagovat
kilobyte

Azerbajdžán je členem UEFA.

Saudi mají 2 možnosti. Buď se stát členem UEFA, ale pak by pro ně platila pravidla FFP a stejně by LM hrát nemohli.

Nebo to nějak obejít. Jenže to by se nelíblo top klubům a založili by si SL. Což by lidem v té situaci asi ani moc nevadilo.

Reagovat
technecium
Reagovat
Maximm9

A to si vem, ze MLS je pro evropana kvuli casovemu posunu slozitejsi na sledovani a i tak maji super cisla v porovnani Saudske lize.

Kdyby se k Ronaldovi pridal i ten Messi,Mbappe a Haaland, tak to bych asi kouknul i ja, ale takhle ? Bud kupuji stare nepotrebne hrace, kteri za 2 roky ukonci karieru nebo hrace, kteri jim zadnou sledovanost nezvednou.

Reagovat
Well

Právě ten casovy posun je plus, zápasy SA se ti často kryjí se zápasy v Evropě a co si většina lidí asi pustí zápasy PL, BD, LL nebo z SA? V tomto má MLS v daném čase mnohem menší konkurenci a trh v rámci celého amerického kontinentu je dost velký.

Reagovat
Pithivier

Stoprocentne

Reagovat
VersaceChain

vsak to je jasne, vzdyt Messi je ted dosahem uplne jinde..

Navic MLS to dela skvele, maji highlighty zdarma na ytb, jednodusse si muzes koupit prenosy na Apple TV...

Ostatni ligy by se od nich mely ucit, nerikam PL - tem to muze byt jedno, ale napr. L1/Eredivise/SA, tohle by byla urcite cesta jak zase nastartovat vzestup ve sledovanosti..

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k počtu obyvatel žijících v USA to je hodně reálné.

Reagovat
zorz767

O prachy jde v každé lize. Proč myslíš, že evropskej fotbal dominuje světu? Protože je v něm nejvíc peněz. A pokud v něm v budoucnu nejvíc peněz nebude, tak holt bude upadat. Nikdo tady nebude hrát z nostalgie za šušně.

Reagovat
wyqinac

tak neymar ma treba 500k euro za kazdy promo SA ligy na sitich, ne? To bych psal kazdej den, jaka je to nejlepsi liga

Reagovat
kilobyte

Vtipnější a trapnější uvítací video jsem snad v životě neviděl.

Reagovat
VersaceChain

Henderson se zacernenou LGBT paskou?

Reagovat
kilobyte

To je podle mě slabý, oproti těm dvěma "fanouškům" Porta.

Reagovat
smetos

Koho ty prachy serou, tak at se na to nediva. Stejne gambac liga je porad top

Reagovat
Greaber

Tak on když se člověk podívá jak je třeba vedená La Liga tak se není čemu divit, že arab cítí šanci se uchytit a chce tyhle slabý ligy poslat do propadliště dějin.

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Jardman

Sere mě, že jsem se na fotbale nesnažil víc, teď bych šel do Arábie vydělat na důchod a byl bych v klidu

Reagovat
JackDaniels.

Viete niekto niekde najst aky je ročný obrat futbalového marketu ako takého? Hodnotu mi naslo 3.2B €

To je vsak absolútna smet s porovnanim celkového obratu, všetkých prestupov, platov, reklamných, tv prav, predajov atd atd atd

To číslo, ak je vobec spocitatelne mi nikde nenaslo. Museli by sa zrátať obraty všetkých klubov. (Aspon v Europe) Ma niekto cas?

Reagovat
BJ23

Jen evropa:

https://www2.deloitte.com/uk/en/pages/sports-business-group/articles/annual-review-of-football-finance-europe.html

Muzes najit par podobnych reportu z ruznych let. Delloite to dela pravidelne.

Reagovat
JackDaniels.

Super, díky!

Reagovat
SunFells

Ten oznamující spot

Reagovat
patas92

Reagovat
ACSeRw!n

yes!! tohle Al-Nassr presne potreboval a snad ten titul a LM vyjde ale konkurence bude velika

Reagovat
Hachim Mastour

dobré video

Reagovat
FC Porto FC

Největší hvězda týmu a taky nejkreativnějši hráč, tohle půjde na hře poznat protože přímá náhrada nikde. Škoda že z těch 60 milionů uvidí Porto jen 40 ale furt aspoň něco... Otávia chápu je to srdcař ale je rozdíl mít ročně 4 miliony euro a nebo 14 co dostal

Reagovat
VersaceChain

Jinak teda rychlej update:

Al Hilal - Neymar, Milinkovic-Savic, Neves, Malcom, Mitrovic, Koulibaly, Bono

Al Nassr - Otavio, Fofana, Brozovic, Mane, Ronaldo, Talisca, Telles, Ospina

Al Ahli - Saint-Maximin, Ibanez, Kessie, Mahrez, Demiral, Firmino, Mendy

Ittihad - Fabinho, Benzema, Kante, Jota

Al Shabab - Diallo, Banega

Al Ettifaq - Dembele, Henderson, Quaison, Hendry

Ty prvni tri tymy uz docela nesmysl

Reagovat
Wazza228

Al Hilal jasně nejlepší posily.

Reagovat
VersaceChain

souhlas, ten tym by mohl dat v pohode osmifinale LM.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Je tam nějaké omezení? 8 hráčů někdo psal tuším, je to možné?

Reagovat
hornito

Také jsem četl 8, přitom do Al Nassr má jít ještě Laporte.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

No právě.

Reagovat
smazaný uživatel

Talisca prý možná odejde.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Swarley

V cernym pytli nebo po svych?

Reagovat
Maximm9

Talisca je lepsi strelec nez ROnaldo, tak musi pryc ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mělo by to tak být, v asijské LM dokonce jenom 5 mimoasijských hráčů, pokud je pravda co jsem četl.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Aha, díky.

Reagovat
Greny

Jim dají občanství

Reagovat
smazaný uživatel

Ittihad trochu zaspal...

Reagovat
Swarley

jedinemu chybi na zacatku Al

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Elliasson

A to jim asi odejde Jota, respektive je to hodně pravděpodobné.

Reagovat
Jason_

dik za zoznam

Reagovat
Elliasson

U Ittihadu to vypadá, že Jota tam vydrží max pár dnů, ale zas přijde Salah.

Reagovat
O.Giroud

jj aj s Alissonom

Reagovat
Csaplárova past

Vsimnete si, ze Arabove stavi ty smlouvy tak, ze vydelek se zvysuje kazdym rokem. Pravdepodobne cekaji v dalsich letech obrovsky rust.

Pro PL to bude poradna konkurence. TOP playeri budou chodit do Anglie, Realu a Barcy, ale ten prumer si vybere vyssi vydelek v SA a tohle kluby z PL pociti. Strhne se mela o tech par vynikajicich hracu, co budou k dispozici a bude se platit 100mio za hrace, kteri meli jednu sezonu ...

Reagovat
Elliasson

Reagovat
Bakary3

Ten jejich spot, jak převlíknout dresy, úplně jasne definuje, o co se snaží, to je k zbliti

Reagovat
Bowie

Reagovat
kilobyte

Mě by zajímalo, jestli je to pro domácí publikum a nebo zahraničí. Ale asi pro domácí, aby si mysleli, že je teď budou všichni sledovat.

Reagovat
Bakary3

Asi jo, no, tupý ovečky protože já být fanouškem Porta, tak bych byl nasranej, jak si dovoluji být tak arogantní a myslet si, že jim budu fandit kvůli nějakýmu otaviovi

Reagovat
kilobyte

Já třeba sleduji, jak se daří sparťanům v zahraničí, ale hlavně na západu a výsledky klubů mě moc nezajímají. Třeba u Dočkala ani nevím v jakém čínském klubu hrál a jak. Ale vím, že pak hostoval ve Philadelphii (aspoň teda myslím).

Na Saudskou ligu se asi nikdy nekouknu, i kdyby tam přestoupila půlka Sparty.

Reagovat
Bakary3

asi tak nějak.

Třeba u Simy mě zajímalo tak nějak, jak se mu daří, ale přitom pro mě bylo nepodstatný skoro, v jakým klubu.

ALE - děti milujou Ronalda, což je pro mě hrozný

Všude vidíš jeho dresy al nassru... Tohle v tomhle ohledu trefili

Reagovat
kilobyte

To není moc dobrý vzor pro děti. Snad jediná dobrá věc na něm je, že na sobě dře. Ale podle mě možná až přehnaně a některé věci, co dělá jsou až šíleně. Třeba ten jeho spací režim, jestli je to teda pravda.

Reagovat
Bakary3

Tak zrovna spánek je v regeneračním procesu hodně důležitý a když si z toho vezmou trošku, je to dobre

Jenže ony ty děti na něm bohužel neobdivuji to, jak dre, ale to pozlátko, jak vypadá, jak se chová, jaký má auto, prostě že je to frajer.

Se vším všudy - že se na hřišti chová jako arogantní vocas. Bohužel, dětem se tohle těžko vysvětluje

Reagovat
kilobyte

Spánek je hodně důležitý, ale on má režim šitý na míru, ozkoušený a fungující. Navíc se o nic kolem nestará. Třeba na to povlíkání má lidi. Takže vzít si z toho trošku ti většinou jen uškodí. Mejdr by mohl povídat, když zkoušel něco podobného a byl z toho jen unavený. Takže z něho bych si bral za příklad jen, že spánek je důležitý, ale vlastní režim.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Maximm9

https://twitter.com/i/status/1694075258725142894 U Saudu se asi nerozdavaji zlute za reci, jako v PL co ?

Reagovat
Benfica

Mikochodom to nebola saudska liga

Reagovat
dave30

Není to tak dávno, kdy byl podobný odliv hráčů do Číny. Arabům ale zřejmě peníze nedojdou...

Reagovat
rominhoFCB
Reagovat
nani92

zaslúžil si to

Reagovat
Eichel

na druhú stranu na ňom vidíś, že to ani u Arabov nemá v prdeli a stále chce vyhrávať a strielať góly

Reagovat
Bakary3

A na třetí stranu na něm vidíš, že je to i na starý kolena pořád ten stejnej arogantní tupej mamrd

Snad dá zas nějaký pěkný prohlášení, jak fotbalu obětoval celý život, byl vždy profesionál a vždy udělal pro výhru 1000 procent a do každýho zápasu dal celý srdce, takže si to vlastně může dovolit a je to u něj omluvitelný, to by mu bylo přesně podobný.

Reagovat
Eichel

Mne je teda vrcholne nesympatický a neviem si úplne predstaviť fungovať s takýmto človekom, ale hľadal som pozitíva. Vačšinou čakáme, že hráči si tam prídu po peniaze a budú to brať ako aktívnu dovolenku a vlastne im to bude tak trošku u prdele ako Tevezovi v Číne. A on vyzerá, že stále je rovnako zapálený a stále to berie vážne, čo je svojím spôsobom docela obdivuhodné.. ale hej je to komické, čo tam stváral.

Reagovat
Bakary3

To je všechno v pohodě, ale musí tam být nějaká hranice a tohle bylo hodně přes.

Připomnělo mi to pověstný Repkuv blikanec, kdy napadl kameramana

Za tohle by si měl pěkných pár zápasů odpočinout, ale tam mu budou lézt do prdele, takže to asi nehrozí.

Reagovat
Eichel

velmi silne pochybujem, že dostane zrovna on nejakú stopku Každopádne idem čeknúť Repku s kameramanom, to som nezachytil, dík za tip

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Benfica

Kto sa divi 60M za Octavia, co potom Caicedo do CFC za 115? keby Porto o trochu lepsie jednalo tak za neho doatanu ovela viac

Reagovat
FC Porto FC

Jak chceš jednat když tam měl výkupku pane chytrej?

Reagovat
Benfica

On mal klausulu len 60M ahahah to som netusil

Reagovat
FC Porto FC

Měl 40, při podpisu se to zvedlo na 60

Reagovat
Benfica

celkom malo

Reagovat
O.Giroud

Kto?

Reagovat
Witcher

280/30 gólů ofenzivní záložník za 60m euro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele