Al Nassr opět lovil v Evropě, z Manchesteru United přišel Telles

23.07.2023, 12:07
Aktuality
Alex Telles (© AFP)

Necelé tři roky strávil Alex Telles v kádru Manchesteru United. Brazilský obránce loni hostoval v Seville a nyní se stěhuje do Saúdské Arábie, koupil ho tamní Al Nassr.

Třicetiletý fotbalista s Red Devils neodcestoval na turné do Spojených států amerických, místo toho se v Al Nassru podrobil zdravotní prohlídce a podepsal dvouletý kontrakt. Manchester United ho v roce 2020 kupoval za patnáct milionů eur, nyní dostane odstupné sedm milionů eur.

Telles v minulosti oblékal dresy Juventude, Grêmia, Galatasaraye, Interu Milán a FC Porto a Old Trafford opouští s bilancí jedné trefy v padesáti soutěžních zápasech. Za Sevillu loni na trávník vyběhl 38x.

Telles nebude na dlouho posledním hráčem opouštějícím kabinu Manchesteru United. Do Nottinghamu za patnáct milionů liber přestupuje Anthony Elanga, švédského křídelníka zítra čeká zdravotní prohlídka.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (119)

Přidat komentář
Busby babes

7 mega eur, to je dobry.

Reagovat
smetos

Jak to vidite s tou arabii? Bude to takova cina 2.0, nebo se tam z toho stane solidni liga?

Reagovat
jk

Prestiž nula. Koho by to vůbec mohlo zajímat…

Reagovat
Bandita_Harry

pockaj keď budu za par rokov v UEFE.

Reagovat
kilobyte

S FFP? To asi těžko.

Reagovat
Busby babes

Cina 2.0 to nebude. Tam to byl projekt soukromniku, ktery zarizla vlada.

Tady je to vladni projekt.

Reagovat
PBLead

Takze to má úplně stejnou největší slabinu. Libovůli vlády.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
El Cid z City

Zatím až na výjimky berou starej odpad, až tam půjde Bellingham,Gvardiol apod., tak to bude v <>. Pokud je vezmou do LM, tak tam klidně skončí Mbappé. Vůbec mě ta liga neláká, doted neznám jedinej kub, jo začínaj na Al nebo Il apod,ale to je celý. Moc se mi nechce věřit,že pokud tam půjde dvacetiletej supertalent za 50mega ročně, že dosáhne takový kvality,jako by šel do Evropy.

Reagovat
Miguel19

Vzit je do LM snad ani nemůžou ne? I když u těch dementu z UEFA je možný vše…

Reagovat
Salfovic

Když máš prachy, tak můžeš všechno. Kdyby nějakým sponzorigem rapidně zvýšili odměny z LM, tak je tam budou všichni nadšenš vítat.

Reagovat
El Cid z City

Potřebujou opravdový hvězdy, aby si pak "skoro" každej řek, než nevidět Fodeny a Musialy vůbec,tak ať radši hraje velbloud LM.

Reagovat
Mastný Chobot

Keď tam hrajú izraelské a azerbajdžanské kluby?

Reagovat
Miguel19

Tak Izrael a Azerbajdžán jsou součástí "fotbalové Evropy" a hrají i kvaldu na Euro...

Ale jasný, když jsou prachy, lze všechno...

Reagovat
fenixLFC

izrael je v europe z bezpecnostnych dovodov a kvoli tomu ze proti nim volili arabske krajiny aby boli s nimi. pre azerbajdzan je stale blizsie letiet do francuzska alebo nemecka nez kdesi do japonska, vietnamu, thajska atd. plus maju s europou spojenia cez byvaly sovietsky zvaz. u saudov objektivne nie je ziaden relevantny dovod. okrem penazi ktore nasypu bafunarom....

Reagovat
El Cid z City

Takže je a ten největší.

Reagovat
Seydou Doumbia

přesně...jako ono se to stane dřív nebo později...arabáči v evropské lm nebo v superlize

Reagovat
Setwo

neviem ale co by chceli v LM robit... ved ich domaci hraci su uplni bidaci.. nic neponukaju.. iba mix zoldakov.. na to aby hrali LM musia vsetkych domacich hracov vyhadzat.. a lepsie to nebude, Arabi z okolia perzskeho zalivu budu vzdy slabi futbalisti, tak ako Cinania a Indi

Reagovat
Seydou Doumbia

když tam budou mít 10 hráčů z evropy, doplněné o nejlepší hráče saudské ligy tak se to asi neztratí, lm hrají aktuálně větší sračky

Reagovat
Setwo

aj tak si myslim, ze tento projekt skonci podobne ako cinsky.. tam mnohi hraci nevydrzali do konca zmluvy, lebo ich to uz v tej lige a krajine nebavilo.. Drogba napr. v Cine vydrzal odohrat par zapasov a isiel radsej do Turecka, lebo je to futbalova krajina a atmosfera na stadionoch je neporovnatelna.. takisto si myslim, ze tieto hviezdy nebude bavit dlhodobo hrat v krajine kde sa porusuju ludske prava, najma zien.. nocny zivot tam je uplne odlisny.. uz som nieco cital ze to Brozovicovi nevyhovuje.. kazdopadne bude zaujimave sledovat ako sa to vyvija, snad tam ale nezacnu chodit mladi perspektivni hraci

Reagovat
Seydou Doumbia

Jaký je v SA noční život? Broza to přestalo bavit tak rychle? Jo určitě to bude zajímavý sledovat, kam se to bude vyvíjet.

Reagovat
AlevsakNevadi

už pár hráčov bude žit mimo SA a dochádzať . Brozovič si ako prvý hľadal bývanie mimo SA.

Reagovat
Benfica

Brozovic este ani nebol v Saudsek Arabii lebo Al Nasr bol od jeho prichodu v Portugalsku a teraz odleteli do Japonska, cize smrdi to ako fake news..

Reagovat
Benfica

Tak ak to myslia vazne a nebudu to robit len na oko tak porastu a porastu rychlo..

Btw uz teraz by som si aj pozrel Al Hilal x Al Itihad.. snad to bude davat Nova Sport 1,2 alebo SportTV nech sa je sranda pokial nezacne NFL

Reagovat
Seydou Doumbia

taky

Reagovat
VersaceChain

Tak ze Saúdské Arabie je to dál do Japonska než z Ázerbájdžánu

Reagovat
Mastný Chobot

Ten druhý dôvod úplne presne platí aj pre Saudskú Arábiu

Reagovat
Melda

To by nejdříve museli splňovat FFP ne? Což teď nesplňují ani náhodou podle mě.

Reagovat
Uwe háže buly

Ber to tak že jsi mladý nadějný hráč, co ma nějakou solidní výkonnost, šel by si hrát mezi nějaky smradlavý araby? Těžko, vždy tam půjdou hráči za zenitem nebo ti co se neuchytili.

Reagovat
Pipo123

Jo išiel, zarobíš to čo nezarobíš za 10 rokov v europe, navyše v tej lige nemusíš podávať také TOP výkony ako v iných súťažiach. Na jednu stranu mi to je ľúto, ale predstav si že v práci zarobíš 50000kc, narobíš sa jak hovado a príde ti ponuka na 250 000 mesačne a budeš odvádzať len polovičné výkony. No neber to

Reagovat
VersaceChain

Záleží na ambicích hráče, pokud je mladý tak ani finančně to nemusí dávat smysl, kvůli např. 3-rocnim payoutu přijít potencialne o 15 let kariéry v top klubu.

Samozřejmě pokud liga půjde nahoru / dají je do LM, tak už nebude o čem.

Reagovat
Bandita_Harry

Akú máš záruku na začiatku kariéry že sa dostaneš do top klubu ? Verím tomu ze množstvo budúcich talentov z chudobnejsich krajín sa rozhodne pre istotu v saudskej Arábii.

Reagovat
VersaceChain

Souhlasím, ale vlákno bylo spíše o top talentech

Reagovat
Seydou Doumbia

tak záleží co bereš za top talent...gaviovcé, pedriovcé, musialy, bellinghamy...ale jako talenti z JA tam v poho mohou jít a ti jsou taky řazení mezi nej talenty světa...chudoba tak nikdy nevíš kdy se zraníš a konec kariéry, lepší začít na 200 tisících týdně než někde na 50

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, jenže všichni to prepocitavate na 50000 měsíčně, už jsem tu četl i na flašky Braníku a dovolený v Chorvatsku.. ale to jsou borci, co berou kurva miliony euro ti nemusí do konce života na nic sáhnout a budou žít několikanásobně líp jak průměrný Evropan nebo obyvatel západní Evropy.

Reagovat
Pipo123

Jo ale vždy chceš mať viac

Reagovat
VersaceChain

Většina ctižádosti a ambicí spočívá ve srovnavani se s lidma kolem tebe, tzn pro Pepíky z EF to přijde jako super život, ale ho může srat reálnē, že si nemůže koupit jachtu jako má nějaký kámoš / idol.

Reagovat
Uwe háže buly

Jestli někdo nevyzije z milionů euro čistého ročně a radši jde k arabákům si zkurvit kariéru kvůli prachům, tak není ctižádostivý, ale retard. Tímhle stylem by jsi mohl obhajovat kurvy nebo pornoherce, ti taky chtějí jen žít si líp a přitom je to odpad společnosti, nikdo jim neříká že jsou jen ambiciózní..

Reagovat
VersaceChain

vážně srovnáváš lidí co za peníze prcaj, s fotbalisty, co jen budou kopat do balónu v jiné zemi?

Reagovat
Uwe háže buly

To není jiná země.. v tom je ten problém.

Reagovat
bbbauch

Sám si odpad

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Jardin

Reagovat
king23

Reagovat
pistacik11

Stale neberieš do uvahy, že niekto neberie ten futbal inac, ako len pracu, ktorej sa moze zarobkovo venovat mozno tak 15r. Odkope par sezon na styl mladeho Weissa v emiratoch a ma pokoj do konca zivota, potom si moze kludne bez stresov a namahy hrat niekde doma ako Weiss a nestarat sa o nic.

Reagovat
Neutron

no, vzhladom na navstevnosti stranok pre dospelych som si neni uplne isty, kolko ludi ich vlastne povazuje za odpad spolocnosti

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč každý má důvod moralizovat lidí za jejich životní a pracovní rozhodnutí? Však pokud chtějí mít jachtu namísto nějaké blbé medaile z LM tak to je jejich vec, co je komu do toho. Tebe taky nikdo nemusí soudit za to že si někdy podvedl svou holku, co je komu kurva potom. Pokud je pro tebe důležiější smočit na úkor nějaké věrnosti tak je to tvoje věc. Jen příklad.

Reagovat
Mato178178

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Front hell

Další moralista

Reagovat
ACSeRw!n

uz se zase ztrapnujes?

Reagovat
Uwe háže buly

Jo

Reagovat
Pepe1911

Díky lidem jako ty jsem pochopil, co tím ten Havel teda myslel

Reagovat
Pepe1911

nekonečná debata, ale některý lidi to stejně nepochopí, dokud si to sami nevyzkouší... Vsadím barák že lidi jako Uwe by ty miliony euro rozházeli že všech nejrychleji, akorát se to nikdy nedozvíme

Reagovat
Uwe háže buly

Já jsem sporivej mám dvě hypotéky na byt v Praze a barák na venkově, tříletý auto se kterým skoro nejezdím a každý rok jezdím k moři i když dělám rukama

Reagovat
Pepe1911

No vidíš a kdybys dělal nohama u saudů, tak máš ty miliony eur

Reagovat
Ladas321

Několik sportovců, kteří vydělali miliony eur/dolarů stejně po nějaké době skončili bez peněz.

Reagovat
Salfovic

Až dostanou MS, tak je to přestane bavit a najdou si novou hračku.

Reagovat
vilp

Záleží, jak dlouho do toho budou sypat, jestli je to dlouhodobý projekt, nebo se na to za chvilku vyserou.

Reagovat
VersaceChain

Tak už je pomalu na třetím místě co se týče kvality, PL a Bundesliga se budou dohánět těžko, ale ty ostatní sranda ligy za chvíli nechá za sebou

Reagovat
Seydou Doumbia

to by ještě do každého týmu v té zemi muselo příjít tak 6 hráčů abychom toto mohli napsat

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
Benfica

Tak uz sa z toho stava solidna liga.. + tie zmeny co spravili vo vztahu k dorastu, to pomoze aj domacim.. ked dokazu oslovit najtalentovane decka v krajine, aby sa venovali futbalu, tak ich futbal pojde velmi rychlo hore

Reagovat
Seydou Doumbia

jo ale ti nejlepší saudové rázem nebudou v al ahli a al nassr ale ve druhé lize

Reagovat
Benfica

No praveze nie.. kazdy klub moze zapisat 35 hracov z coho 10 moze byt mimo SA, 10 musia byt do urciteho veku (nepamatam cislo), zvysok musi byt vychovana doma

No a hrat proti ovela lepsim zlepsuje tvoje schopnosti najviac.. uz len trenovat s nimi.. ale je to otazka niekolkych rokov.. portugalskym futbalistkam trvalo 5-6 rokov (to je cas od kedy sa FPF zacala skutocne venovat a davat peniaze aj tam), aby sa dostali na prve MS.. SA je vacsia krajina, viac ludi tak hadam aj vacsi potencial.. uvidime

Reagovat
Seydou Doumbia

To jsem nevěděl o těch zápisech. Tak ještě že tak.

Reagovat
Robertson

...alebo v Európskych ligách

Reagovat
Seydou Doumbia

taky možnost, ale zvykli by si?

Reagovat
Elliasson

Tam je nějaká vize. Já nevím, jestli dostat saúdský tým do Ligy Mistrů, jestli zajistit, aby jeden z těch týmů byl TOP 10 nejpopulárnějších na světě nebo jestli zlepšit saúdskou reprezentaci nebo klidně vše... Nebo jestli je vize, že MS klubů bude díky saúdské lize atraktivnější. Ale něco velkého tam je. Něco, co by mohlo být hodně zajímavé. A co by mohlo pozvednout zemi na trochu jinou úroveň

Reagovat
Benfica

Tak Al Hilal ma uz teraz za sebou finale MS, a to este nebol ani zdaleka tak silny tim..

Reagovat
Bandita_Harry

Osobne dúfam, že to ostane ako dochodcovska destinácia špičkových hráčov z Európy. Reálne to tak zrejme nezostane keď tam budu dávať take platy aké dávajú teraz začnú tam chodiť aj hráči na začiatku kariéry a ak sa ešte časom dostanú do UEFY tak sa z nich môžu stat aspiranti na európske tituly...

Reagovat
fabec1222

Pokud by vznikla Superliga, tak si v ní určitě nějaké místo koupí a pak by tam ti hráči začali chodit ve velkém.

Určitě mají nějaký plán. Pro ně je to všechno jen hračka na investování peněz, ale vždycky se s tím chtějí prezentovat nejširší veřejností, což se jim čistě v domácí lize nepodaří. Mohli by začít tlačit na tu novou verzi MS klubů, aby se konala častěji, tam by se ukázali proti Evropským klubům a byli by víc vidět.

Reagovat
Kincl

Počítám, že do dvou let budou moct hrát dva týmy předkolu do LM, tak si myslím, že vydrží déle jak Čína

Reagovat
Csaplárova past

Proč to všichni přirovnávají k Číně? Podívej se, jací hráči chodili do Číny a kdo chodí do SA. Čína koupila jen pár hráčů ...

Pokud tam budou chodit hráči z Evropy ve fotbalových letech, tak logicky se z toho stane solidní liga. Teď otázka, jestli solidní jen pro ten region nebo to bude zajímat i Evropana.

Akorát se ztrácím v těch jejich názvech klubů, takže nevím, kolik těch klubů houfně nakupuje

Reagovat
smazaný uživatel

4 největší týmy jsou vlastněny a financovány státem - Hilal, Nassr, Ittihad a Ahli.

Reagovat
Papra

no, do čín chodili podobní hráči, jen máš krátkou pamět...

Reagovat
Csaplárova past

Ty máš velmi krátkou paměť. Podívej se, kolik Čína vynaložila na přestupy a kolik už vynaložila SA. A to se nebudu bavit o tom, že v SA hrají držitelé Zlatého míče a více vítězů Ligy Mistrů. Takže o podobnosti hráčů nemůže být řeč.

Reagovat
Papra

ne, je to podobný, ačkoliv nepopírám, že výsledek bude jinej.

V číně hráli hráči jako Drogba, Hulk, Fellaini, Augusto, Oscar, Bakambu, Tevez, Ramirez...

Pokud vynechám Benzemu, tak je to stejná sorta hráčů (CR7 už po jeho posedních anagažmá v Evropě prostě neberu vážně).

Jedinej rozdíl je v tom, že arabové do toho sypou ještě mnohonsobně víc než čína, takže zlákají o pár % lepší hráče.

Vzhledem k tomu, že to inciciuje přímo vláda a mají zdá se opravdu neomezený možnosti, tak to pravděpodobně dopadne jinak a za rok dva už to bude nesrovnatelný, ale v aktuální fázi víceméně jen pomáhají evropským velkoklubům zbavit se deadwoodu za dobrej peníz + sem tam nalákají někoho průměrnýho v produktivním věku.

Reagovat
Amon

Priatelsky zapas Tottenham Leicester zruseny. hrat zapas v diere v Thajsku pocas monzunovej sezony

Reagovat
jk

Zrušit zápas kvůli vodě, když naše away dresy vypadaj jak neopren pro potápěče, pfff

Reagovat
Amon

Lopta ani neodskocila.

Reagovat
Breze

Strasny amaterizmus vedenia

Reagovat
Man__United

Reagovat
Neutron

ten nas skauting by za tohoto hraca mal ist sediet...

Reagovat
VersaceChain

Jako proč? Přicházel po fajn sezóně v Portugalsku, s tím že jsme konečně měli hrota co umí hlavičkovat, dávalo smysl že chceme fullbacka s parádnimi centru.

Reagovat
Neutron

Ked mas prelomovu sezonu v 27 rokoch tak by to mohlo nieco naznacit. Navyse brat hraca co vie vlastne iba centrovat a teda, ze ani tym sa nepresadil...

Reagovat
VersaceChain

Koukám si ho měl nasledovanýho a netahas so tady výmysly z prdele

Od 24 let byl 4 sezóny jedním z nejlepších fullbacku v portugalské lize, během čtyř sezón má průměr přes 0.5 G+A na zápas, minimálně 10 asistenci každou sezónu. Za 15mega nebo kolik přišel naprosto ideální přestup a něco co jsme na papíře potřebovali, ofenzivní bek s tahem na branu, dobrou střelou a centrem.

To, že se mu u nás nedařilo je věc druhá, ale v momentě kdy jsme ho kupovali určitě smysl dával.

Reagovat
r.mrazik

Jak píšeš, navíc byl extra levný

Reagovat
vodka

konkurence Shawavi byla potřeba. Jen teda u nás co hrál, tak nechápu, kde ty asistence nabral, protože centroval jak jantar

Reagovat
Swarley

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Neutron

mno, okej, je dost pravdepodobne, ze mi usudok kazi to jeho posobenie u nas, nakolko asi vela toho co predvadzal v portugalskej lige po ceste do Anglicka proste zabudol.

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Freedo

Reagovat
andkoo

akurat problem bol, ze v PL sa tym jeho slimacim tempom k centru ani nedostal

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Kucka

Reagovat
hornito

Reagovat
VersaceChain

Erdogan friend and ex-national player Mesut Özil proudly shows his Nazi tattoo of the fascist Grey Wolves (flag with three crescent moons and wolf). It is one of the worst hate symbols and stands for hatred of and crimes against Alevis, Kurds, Jews and Christians.

Skoda, že se spolu nepotkali s Thomasem, lidsky by si sedli a byl by to válec

Reagovat
vodka

to je fakt kus kkta

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
bbbauch

Co cekat od Erdogana bff

Reagovat
SunFells

Výtečně

Reagovat
pa3ce

wtf

Reagovat
pa3ce

A teda trošku som si o tom chcel niečo vyhľadať lebo sa mi tomu úplne nechcelo veriť. Tetovanie s týmito symbolmi fakt ukazoval tvl. Len teda som bol úplne ohromený tým, že by mal fakt 'Nazi tattoo' (aka tetovanie symbolov z éry nacizmu som to chápal) a to nie je úplne tak. Tá organizácia je extrémne right-wing, antisemisticka a rasistická nemýliť s nacizmom. Skôr fašizmom. Teda ako keby si dá niekto vytetovať niečo s ĽSNS symbolmi.

Čo z Mesuta nerobí o nič menšieho kokota, len zdielam detaily keby to niekoho tak ako mňa zaujímalo viac.

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Čenda

Reagovat
Freedo

Reagovat
TopinB

Reagovat
Jardin

Reagovat
Hlahart

Spíš se Salahem

Reagovat
vodka

akorát nevím, jestli by se Ozil fotil s Kadyrovem

Reagovat
Neutron

tak to je iny blbecek

Reagovat
Rezan

Elanga jen tak za dvakrát tolik někde v textu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele