Al-Nassr má další novou akvizici, oznámil příchod záložníka Fofany

18.07.2023, 17:31
Aktuality

Seko Fofana se oficiálně stěhuje z RC Lens do Saúdské Arábie, byl představený jako posila Al-Nassr FC. Oba kluby se dohodly na odstupném ve výši 19 milionů eur...

RC Lens má za sebou velmi úspěšnou sezonu, konečným druhým místem si zajistil postup do Ligy mistrů, tu už si však nezahraje kapitán Seko Fofana, jenž kývl Al-Nassru.

Osmadvacetiletý záložník přišel do klubu ze severu Francie před třemi lety z Udinese Calcio a během té doby nastoupil do 112 soutěžních zápasů s bilancí 21 gólů a 11 asistencí.

Al-Nassr, jenž v lednu angažoval Cristiana Ronalda, během aktuálního přestupového okna získal druhou posilu do středu pole, z Interu Milán přivedl Marcela Brozoviće.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (66)

Přidat komentář
Rudnevs

Nedávno predlžil zmluvu na doslova plnom štadióne milujúcich fanúšikov za sprievodu ohňostrojov po najlepšej sezóne klubu za posledných x rokov, v ktorej Lens ako kapitán doviedol do ligy majstrov.

Futbal je mrtvy. Naserte si Arabi.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Seydou Doumbia

Fotbal je už pár let mrtvý s tím se už musíme smířit. V Lens podle toho co jsem dohledal prodlužoval za 35 tísíc týdně, když si vezmeš že i takový žebrák jako Remzy brál v L1 přes 100 tisíc tak se ani nedivím. Poslední velká smlouva a v Al Nassrat vydělá více. Nedivím se mu, ale zároven je mi to líto. Třeba si zvyknout na jiné zasedaci pořádky.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
Zark

Fotbal už je mrtvý dávno

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
db18

Reagovat
ratusek

Reagovat
10

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Keboto

Reagovat
PBLead

A kdyby přestoupil do Psg, nebo Premier League, tak tenhle dramaticky koment nenapises.

Reagovat
romeo351

Z tohoto pohledu je fotbal o ničem už 10 let

Reagovat
oli9

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
dejvikker

Reagovat
lajka30

Tak malé odstupné.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tehda jak šel z Udinese k nováčkovi ligy do Lens jsem tu psal že to byl pro mě nejpřekvapivější přestup léta. Takovou herní dominovci jsem od něj absolutně nečekal, totálně zničil všechno a všechny kdo se mu dostali do cesty. Když nepočítám hráče PSG tak dost možná nejdominantnější CM posledních let v Ligue 1. Fyzický nabušené hovado s neskutečnou výdrži a skvělou střelou z dálky. Takového hráče bych si dokázal představit v téměř jakémkoli velkoklubu. Myslím si že právě díky němu Lens dokázalo hrát ten fotbal, který hráli. Sice škoda že nezůstal na LM a nešel třeba za rok, ale na druhou stranu chápu že za rok by se na něj celá Arabie vysrala, kdyby tam měli už jiné hráče. Tenhle odchod mrzí daleko více než odchod Opendy, snad se s tím Lens podaří nějak poprat.

Reagovat
Marv

Na tu tříčlenou zálohu PSG stačil úplně sám..

Reagovat
Israha

Zase jsem ale dost zvědavý na to, jak tento přestup odkope reálné kvality Haiseho. Clauss byl pod ním nejlepší RB ligy (před Hakimim, Gustem, Aguilarem, H. Traorém, etc.) a když byl nahrazen Frankowskim, což je individuálně horší fotbalista, vlastně se nic k horšímu nezměnilo. Je fakt, že Clauss oproti Fofanovi nemá ty lídrovské kvality, které se nahrazují hůře, než čistý příspěvek ke statistikám a obrazu hry, ale mám takový pocit, že Haise si poradí i s tím.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zatím se mi z těch příchodu nejvíce líbi Spierings, který byl poslední roky mezi nejlepšími ve statistice odebirání míču, přerušených akcí nebo něco podobnýho. Byla o něm reportáž na NS během poločasu tuším. Ale to primárně není řešení za Fofanu, když tuhle roli má mít i Samba v záloze. Jsem na ně zvědav, ale uhrát to na více frontách pro tým jako je Lens to bude extrémné těžké, v LM těžko něco čekat.

Reagovat
Israha

Těžko soudit, jak jsou/budou klíčoví hráči fyzicky připraveni, to jsme zatím u Lens neměli možnost nějak hlouběji pozorovat. Si paradoxně myslím, že tou týmovostí a silným domácím prostředím můžou v LM předvést nějakou Málagu či podobný malý zázrak. Otázka je, jestli tomu budou chtít obětovat dobré umístění v lize.

Jinak Fofanu na téhle úrovni imho ani nenahradíš, tam spíš čekám, že to Haise bude modifikovat tak, aby typologicky stejného hráče nepotřeboval.

Reagovat
Seydou Doumbia

Změnit systém a dosadit vše tak, aby tentokrát vynikli jiní hráči na jiných pozicích? Hráči s obrovským potenciálem a kvalitou, kteří v týmu zůstali nebo právě přišli? Taky možnost. Jak říkáš, typologicky mě nikdo jako Fofana nenapadá, z hráčů, kteří by mohli být v možnostech tohoto klubu.

Reagovat
Israha

Přestupovou politikou i určitými prvky v herním projevu mi Lens připomíná ASSE za Galtiera (s tím, že z hlediska výsledků jim to funguje snad ještě lépe), což taky nikdy nebyl tým, který by se složil odchodem jednoho klíčového hráče. Jako furt to může být o tom, že Fofana byl prostě natolik dobrý a komplexní fotbalista, že individuální kvalitou udělal zároveň jméno i svému trenérovi (á la Hazard v Lille a Garcia) a bez něj se to rozsype, ale podvědomě tuším, že opak bude pravdou.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo ten Hazard udělal Garciovi celou kariéru asi. Jinak mi vždy přišel dobrý jako pohárový trenér (čti reprezentační), než klubový...podle výkonu v pohárové Evropě a v lize.

Reagovat
Israha

V tom souhlas

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kluivert9

Postoupit do LM a všechno co má nějakou kvalitu hned rozprodat

Reagovat
MarcoBanco

Tak toto je fakt nečakaný prestup, predstavoval som si lepši prestup do Top klubu a teda za uplne inu čiastku.. vie mi niekto povedat prečo len za 19M?!

Reagovat
Rudnevs

19 Mio. € je vtip. Pôvodne sa písalo o 40 či tak nejak. Nechápem.

Reagovat
MarcoBanco

Veď práve.. pri Opendovi sa bili s Lipskom o každý milion a potom toto fiasko

Reagovat
ACSeRw!n

jen houst, at se lobbisti za MLS treba poserou

Reagovat
Godblesss

Taková škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už je to oficiálně 3. nejlepší liga světa, ještě tak 50 přestupů tohle léto a půjdou na 2. místo před PL

Reagovat
Kincl

Vykoupí celou Evropu Když je nemůžeš porazit, kup je

Reagovat
Papra

a na to jsi přišel jak? Koupili dohromady asi 15 hráčů do 4 klubů, většinou průměráky nebo hráče za zenitem. Ta liga bude stát pořád za hovno, ale klidně si ji pusť a pohoň

Reagovat
M0rb1D4S

Tak teď ještě, aby nám La Liga ukázala svoji kvalitu a přesvědčila nás, že je na tom alespoň o něco lépe, než Serie A.

Reagovat
castelL

Lens už teraz "polovičné" po odchode dvoch najlepších hráčov a som zvedavý, koho privedú, ale vyzerá, že to bude tragédia v ďalšej sezóne.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně to bude asi tragédie v LM no. Openda nebyl tak stěžejní hráč, klíčovější v tom systému byl Danso/Medina. Ale Fofana je ztráta jako prase no. A to ještě může někdo z těch obránců odejít.

Reagovat
castelL

neviem ako to presne myslíš, ale len tak druhého útočníka, ktorý bude schopný dať 20+ gólov v sezóne nebude jednoduché nájsť

Reagovat
Seydou Doumbia

To samozřejmě ne, ale jejich systém nestál a nepadal se schopným útočníkem na hrotu. Klíčové pozice byl střed hřiště, krajní obránci a stopeři, zbytek kádru z toho potom mohl profitovat a nemuseli to být žádní extra kvalitní hráči. Pokud bys Lens sledoval dlouhodoběji tak mi asi dáš za pravdu.

Reagovat
castelL

určite, ale systém bez hráča, ktorý vie efektívne zakončiť tiež nebude fungovať, a tá suma v tomto prípade za fofanu je ako "zadarmo", reálne by som to čakal ak by mal 1 rok do konca zmluvy, ale muselo sa zrejme na to tlačiť, predsa len ten plat oproti tomu čo dostane v arábií sa nedá ani trošičku porovnať

škoda, pravdepodobne budú v novej sezóne len tieň toho čo mohli byť

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel pořád je to malý klub, pro ně je důležité klub stabilizovat v Ligue 1, LM jsou finance navíc to se hodí, ale nemají finanční možnosti ani ambice aby do toho sypali prachy. Výprodej jsem čekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Mají 100 mega, snad to zainvestují dobře.

Reagovat
Zark

V Udine býval dobrej, takový Pogba pro chudé.

Reagovat
10

dokázal jsem si ho představit i v Juve, pak šel dolů, ale i tak ten přestup "jen" do Lens byl překvapení...nakonec se ukázalo, že vybral dobře, hrál fakt neskutečně, ještě o úroveň lépe než v Udine

Reagovat
Zark

Jojo, ty jsi byl jeho velkým fanouškem pamatuju, jako za 8,5 prodej nic moc. To samé Svanberg z Bologni do Wolfsburgu, v současné situaci musí tyhle kluby prodávat za dráž a vytřískávat z toho co nejvíc

Reagovat
Rudnevs

Ten Svanberg vo Wolfsburgu ale zatial nic moc teda

Reagovat
Neon

"Au revoir, Fofana!" - Hans Landa

https://imgflip.com/i/7szbhu

Reagovat
Neon

*Hanf

Reagovat
Zdechlina

top snímek

Reagovat
Witcher

Už ty Arabové někomu zaplatili?

Reagovat
castelL

sa čaká na zvýšenie cien pohonných hmôt a zo zisku to potom doplatia

Reagovat
Dron

19 mega, wtf co to je za šmelu

Reagovat
10

Fofana 19m, Brozović 18m...tyvoe, ta Evropa se nechá dobrovolně m**at do prdele už i ve fotbale

Reagovat
Zark

Na jednu stranu pro Evropu špatné, na druhou stranu je teď tolik klubů, co dokáže vysolit takový ranec, že se stávají paradoxy, kdy už stačí vyloženě jedna povedená sezóna viz Hojlund a ten klub si pak může říct o 70 mega, nevídané. Dřív bylo pár klubů, kteří tu částku mohlo dát, nyní jich je pomalu víc, než stačí ty menší ligy produkovat hráčů. Každý lehce nadprůměrný hráč jde za částku, která by jen před pár lety byla u hranice rekordu.

Saudi nastavující PL zrcadlo a trochu škodolibě bych si přál, aby jednoho dne vykupovali i Anglii

Reagovat
lajka30

Reagovat
10

Ano, ale to je jiná diskuse. Já narážím na to, že Fofana s Brozovićem sice dostanou v Arábii plat jako kráva, ale ty jejich kluby v Evropě za ně dostanou mnohem méně, než je jejich reálná hodnota. Saudi tím platem vlastně vyřadí ze hry veškerou konkurenci, takže ten vlastník je pak vlastně dost v pasti, což se projeví tou cenou...

Reagovat
Zark

Jo tohle, na to asi moc obrana nebude, ty částky , které dávají na plat jsou pro většinu hráčů těžko odmítnutelné. jedině, kdyby zakročila FIFA a nastavila platové stropy? Ale to je spíš utopistická myšlenka, i tak je pochybnost, jak by to v takové poušti fungovalo

Reagovat
Zark

Ale zase třeba za takového Milinkovice-Savice dostalo Lazio ještě slušně zaplaceno, 42M. To už by jim možná těžko dali jinde... Tak uvidíme, jak se to bude ještě vyvíjet. U Fofany nechápu vlastně obě přestupové částky, jak při odchodu z Udinese, tak teď.

Reagovat
Rudnevs

19 miliónov je strasne málo. Dúfam, že časom FIA alebo niekto zakročí. Ten trh musí byť trochu konkurenčný a férový, nie že si príde nejaky Arab a bude robiť čo sa mu zachce.

Reagovat
pistacik11

Konkurenčne prostredie stopla UEFA, keď si chráni giganty, teraz spustila hon na juve, a s malými klubmi si vytiera rit. Nehovorím o dvojakých metroch na fanúšikov východne od nemeckých hraníc a zapadne.

Pre Európu bude jediná možnosť vytvoriť superligu, ináč nieje šanca konkurovať saudom.

Reagovat
Benfica

Tak to mali stopnut uz pri anglicku teraz uz neskoro..

Reagovat
Eichel

Reagovat
Benfica

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele