Podle Sparty porušila ORK při odvolání svazové předpisy

08.03.2011, 16:42
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pěkně, v českém kocourkově je třeba se ozvat, tady se na vás s chutí povozí každej zhrzenej pidižvík

Reagovat
smazaný uživatel

Že už s tím sparťani nedají pokoj... Stejně si tím akorát ještě víc poškozují "pověst".

Reagovat
smazaný uživatel

pověst si poškozuje čím dál tím víc jenom ČMFS....tam už ani nevědí za co mají a nemají ty tresty dávat

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že svaz si může jenom těžko poškodit pověst tím, že Sparta někoho vyzve k odstoupení...

Reagovat
smazaný uživatel

To taky nikdo neříká.

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, ale reakce na můj příspěvek pak argumentovala něčím, o čem jsem já nemluvil...

Reagovat
smazaný uživatel

přečti si důvod proč chtějí to odstoupení

Reagovat
smazaný uživatel

Mluví se tam o jakémsi nekorektním vystupování předsedkyně v médiích... To chápu jako jakousi odvetu Sparty.

Reagovat
rufus

tady jde o princip..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak .

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, nevyznám se ve sportovním právu, ale pochybuju že kdokoliv by měl právo na nějaké "mimořádné" svolání čehokoliv. Samozřejmě mají právo podat protest proti trestu, a komise se jím musí zabývat, a taky se jím zabývat bude. Ale mimořádné zasedání je stejná blbost, jako kdyby mě vylili ze zkoušky a já bych měl nárok na mimořádný opravný termín. Nemám, někdo mě může vyjít vstříc, ale rozhodně nemusí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem taky laik, ale uvažoval jsem jinak než ty. Kdyby mě odsoudili na půl roku a já se proti rozsudku odvolal, to odvolací řízení by se konalo až po vykonání trestu, tak by se mi to moc nezamlouvalo .

Reagovat
smazaný uživatel

To je něco jiného. Soud nemá pevně dané termíny zasedání. Respektive je spoustu soudců a spoustu termínů a ty se klidně vejdeš do nějakého blízkého. Navíc se mi zdá, že u těch nízkých trestů se radši nikdo moc neodvolává a je rád že je rád. A když je ten trest půl roku vysoký, tak jde o nějakou prkotinu a odvolání je hotovo raz dva.

Reagovat
rufus

Ten tvůj příklad je divnej.. Škola funguje na jiným principu.

Přece když by tě odsoudili k nějakýmu trestu, tak nejdřív máš právo využít opravný prostředky a až potom nabude rozsudek účinnost. Přesně jako píše SachoPancha, taky by se ti nelíbilo, když bys byl odsouzen, odseděl si trest a potom by se rozhodlo, že se ti trest ruší..

A ano, uvědomuju si, že Spartě by se trest velice pravděpodobně nesnížil, ale jak už jsem napsal výše, jde o princip. Nechápu, jak mohl být udělen trest bez možnosti se odvolat před tím, než trest vstoupil v platnost.

Reagovat
smazaný uživatel

I tvůj příklad funguje na trochu jiným principu než fotbal... Petržela taky nemohl hrát, aniž by vůbec věděl, jaký trest dostane... Vím, trochu jiná situace, ale ve fotbale to prostě chodí jinak... Btw. pro Spartu bylo možná dobře, že si hráči svůj trest odpykali před zápasem proti Plzni...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Tu školu sem použil jenom abych ukázal, že je nelogické požadovat cokoliv mimořádného. Když je to mimořádné, tak na to nemám právo, jinak by to bylo standardní.

Reagovat
rufus

To bude zřejmě ta základní otázka debaty, jestli Sparta požadovala něco mimořádného.

Protože ve většině případů máš právo se odvolat, než se vyřkne konečný rozsudek. A přiznám se, že nevím jak to funguje ve fotbale. Pokud i tady existuje možnost odvolání, tak ji Sparta měla dostat. A chyba je pak na druhé straně, protože buď měl být výrok odložen nebo mělo dojít k možnosti odvolání.

Reagovat
r.mrazik

pani vubec nechapu...a tu komisi taky...to se ti joudove nemohli sejit,odklepnout puvodni vysi trestu a byl klid?

a sparta to taky trochu prehani...trest je pryc,nechapu,proc to nenechame uz plavat...je to trapny

Reagovat
smazaný uživatel

Advokátní kancelář a posudek placený z peněz Sparty, to bude mít asi velkou vypovídací hodnotu.

Reagovat
twerp

Četl sis to aspoň ty ňoumo?

Reagovat
smazaný uživatel

Co takhle přejmenovat ČMFS na FSS - fotbalový svaz pro Spartu

Reagovat
twerp

Tady je problém v samotné ORK. Mají se scházet "minimálně" jednou měsíčně. A když se Sparta domáhala projednání, tak jí bylo odpovězeno, že ORK má naplánovaný kalendář dopředu a scházejí se jednou za 30 dní. A mimořádné zasedání by tento kalendář rozhodilo. Tomudle říkám arogence moci nebo neschopnost zastávat danou funkci. Tímto případem ale udělali lidé z ORK jeden precedent a ten, že i v případě mimořádností se budou scházet v maximálním možném rozpětí, jaké jim dovoluje ČMFS, t.j. 1 měsíc. Prakticky vyloučili možnost svolání mimořádného zasedání. ORK pochybila, jak právně, tak i podle mě lidsky. Měla se sejít, tresty potvrdit a byl by klid, ale toto jejich chování mi nepříjde adekvátní ke struktuře a principu CMFS.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele