Podle Kloppa odehrál Liverpool navzdory prohře ve finále výjimečnou sezonu

29.05.2022, 11:53
Aktuality
Jürgen Klopp (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (107)

Přidat komentář
Al Capone

Ani ne a dalo by se rict ze meli i neuspesnou sezonu.

Reagovat
Ed_Hazard

Tak to absolútne. Ten Kloppov prístup schvaľujem a v ďalšej sezóne im budem držať palce (mimo nás). Taktiež veľký klobúk dolu, že The Reds nepredviedli klasickú šaškáreň so sundávaním medailí. V mojich očiach je to obrovská neúcta. Kto nevie prehrávať, nezaslúži si vyhrávať.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo si sundal

Reagovat
Ed_Hazard

TAA. No a? Ide o to ako to prezentovali hráči vo všeobecnosti. To že si ju dal TAA dole u mňa nehrá moc rolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže si TAA aspoň nezaslouží vyhrávat?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses vazne nejtrapnejsi lowlife, kteryho jsem mel tu cest na internetu poznat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pace to P.M.
Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kucka

Reagovat
EaP

Tak podľa mňa taktiež doplatili na hustý kalendár a strašne úzky káder. V podstate okrem základnej 11 tam nemajú žiadneho rozdieloveho hráča z lavičky. Ich herný prejav začal od februára upadať a to pripisujem práve únave hráčov. Impulzom bol Diaz ale ani on to celé nedokázal nejak zásadne zmeniť. Z tej únavy podľa mňa pramení aj strata formy u Mo Salaha aj Maneho. A Boh vie, či sa im to po sezóne nerozpadne.

Reagovat
Giwdul

Promiň, ale spousta nesmyslů na velmi malém prostoru. Jejich forma od února určitě upadat nezačala, naopak v druhé části sezóny měli v lize sérii 10ti nebo kolika výher v řadě a od začátku března v ní už ani jednou neprohráli. Tohle je jednoznačně ten nejvyváženěji seskládaný Liverpool pod Kloppem. Herně to sice často není takový heavy metal, jako když k nám přicházel, ale na druhé straně je to daleko vyrovnanější, obrana je skvělá, záloha se i díky absenci zranění konečně seskládala do světové podoby Fabinho-Thiago-Henderson, útok velmi oživil tebou zmiňovaný Diaz. Mané žádnou změnu formy nezaznamenal, naopak poté, co ho Klopp přesunul do středu útoku, chytil nový dech a hraje skvěle - i včera ostatně patřil k jednoznačně nejlepším hráčům na hřišti. Jediné, s čím se dá souhlasit, je ztráta formy u Salaha. Ten po tom skvělém podzimu opravdu hodně odešel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
danielfc

Reagovat
rave

Hrát čtyři soutěže, ve dvou zvítězit a ve dvou skončit druhý. Žádný fanoušek Liverpoolu nemůže být tak rozmazlený, aby tohle považoval za neúspěšnou sezónu.

Reagovat
Al Capone

Ale porad ty vyhry jsou podradne souteze.

Reagovat
Setwo

ty si podradny... skvele je, ze boli v hre o vsetky trofeje az do konca.. mozno to bolo aj na skodu, lebo odohrat vsetky zapasy je velmi narocne... urcite sezony ked sme vyhrali LM a PL su vyssie, ale toto by som zaradil ako tretiu uspesnu sezonu pod Kloppom

Reagovat
castelL

Prestaň už trepať prosím pekne..

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf, jaké podřadné soutěže, Mickey mouse cup byl přece sen všech hráčů Liverpoolu.

Reagovat
castelL

Tvoj sen končí presne u 0 trofejí

Reagovat
Setwo

co by zan Spurs dali Klopp ich podla mna chcel aspon raz vyhrat, aby mal s Liverpoolom vsetky trofeje... v dalsej sezone pocitam, ze sa o tieto trofeje nebudeme tak snazit

Reagovat
Front hell

Tak to je vaše poslední trofej před 14 roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Podradná je celá tvoja existencia

Reagovat
Al Capone

Nebreč, FA cup je totiž luxusní pohár

Reagovat
smazaný uživatel

Nebrečím, ja sa radujem. A ano, každy kto len trošku zavadil o futbal vie že FA cup je veľmi cenenny pohár. Čo ale podradná existencia ako ty, dokáže ťažko pochopiť.

Reagovat
Al Capone

Raduj, ja se raduji z ligy a ligy mistru

A do podradnych existenci si nadavej tak mozna svojemu fotrovi za to ze te vubec zplodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Zo sranda Ligy, kde nemáte hlavne tento rok absolútne žiadnu konkurenciu, hej to sa možeš straasne radovať. Z LM zapasu počas ktorého sme vás celý čas bili a ten vas velkoklub neukazal ani hovno, z toho sa tiež môžeš radovať. Z tychto všetkých vecí sa fakt dokáže radovať len podradný zver, človek s poruchou psychiky alebo zplodenec súrodencov. Tipujem že ty si sorta od každého troška.

Reagovat
vladino10

Tak sú na to dva pohľady - športovo to úspešná sezóna jednoznačne je.

Pocitovo ale ťažko povedať - ako fanúšika ťa prehra vo finále serie viac ako vypadnúť niekde v osemfinále

Reagovat
O.Giroud

akoze skoncit druhy s 10 bodmi za ManCity a vypadnut dajme tomu v semifinale, tak si povieme ok je tam aspon ten FA Cup, kvalifikovanie do LM a ten sranda Cup. Ale takto ked titul ujde o bod(dva) a prehrame finale kde Real mal 1 strelu na branu a Courtois minimalne 2-3 paradne zakroky, tak clovek sa trochu zamysli...

Reagovat
vladino10

Spomínam si na sezónu Bayernu 2012- to bol oproti poolu extrém, 2. v BL, 2. V pohári a 2. V LM.

Sportovo by som úplne nepovedal že by to bola mizerná sezóna (preto heynckes neletel) - vtedy mala BL 4 majstrov za poslednych 5 rokov, bvb slapali a titul vyhrali aj rok predtým. V pohári Bayern tiež došiel do finále kde ich BVB porazilo a v LM to bola skvelá jazda - semifinále s realom madrid bol pre mňa jeden z najlepších dvojzápasov aké som videl, hlavne prvý polčas odvtedy, to bol brutálne dobry futbal. Ťažko povedať o takejto sezóne že by bola úplne zla, vyhrať skupinu s City a Neapolom, vyradiť real atď. Proste je športovo úspech. Takisto sa urobil nejaký rekord v minútach bez inkasovaného gólu. Ale teda ako fanúšik by som na tú sezónu najradšej zabudol, to finále s Chelsea bol totálny otras

Reagovat
O.Giroud

ten zapas s Chelsea si pamatam, to bol fakt otras. Vtedy som nadaval, ze co to bolo za sracku aby toto Chelsea vyhrala

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
oli9

Reagovat
ratusek

Neuspěšnou ne. Ale takovou průměrnou no.

Reagovat
Al Capone

Jo to beru, s tím neuspechem jsem to docela prehnal.

Reagovat
fenixLFC

ked je uz pre nas zisk "iba" dvoch poharov a dvoch druhych miest priemerna, ba az neuspesna sezona, tak je o to viac treba vyseknut kloppovi poklonu co s nami spravil a ake naroky na ten tim vsetci kladu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

Tak jasný, pro Barcelonu by to bylo jako sen

Reagovat
Kucka

Reagovat
mesyas

Preje liverpoolu jeste nekdo krome jejich fans?

Reagovat
81Tomas

Cela Anglie prece

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eder

Tam nahoře včera zjevně nikdo...

Reagovat
Eichel

spýtaj sa Guardiolu

Reagovat
kiciN

ano

Reagovat
rave

Těžko Kloppovi něco vyčítat, alespoň po taktické stránce. Liverpool hrál skvěle a v konečném důsledku rozhodovaly maličkosti. Ať už to bylo slabší zakončení nebo neskutečný výkon gólmana, to jde ruku v ruce. Z individuálního hlediska bych za LFC vypíchl snad jen dost podprůměrný výkon Trenta. Gratulace Realu, ta jejich aura v této soutěži je neskutečná. Tahat v každém kole za kratší konec a přesto zvítězit, to už prostě není jen o náhodě.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
h8_sfatto

ta přihrávka byla neskutečná jako zákroky, ta snad víc smrděla pochybama ofsajdu než ten neuznaný gól, při kterém se zvláštně vyměnil golman s hráčem a vznikl nová linie...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta přihrávka totiž byla nepovedena strela

Reagovat
JeséRodriguez

Celkem sympaticky to shrnul.

Reagovat
Setwo

sezóna bola rozhodne úspešná, včerajšia prehra zamrzí, ale verím, že Klopp nás ešte do finále dostane boli sme v 4 finále zo 6 sezón (LM/EL) super je, že podpísal novú zmluvu, lebo neviem si predstaviť ako budeme fungovať po jeho odchode.. treba si užívať, že ho máme a bývame v hre o trofeje až do konca aj keď často je z toho druhé miesto.. diky Kloppo za doterajšiu prácu a teším sa na ďalšie sezóny :)

Reagovat
smazaný uživatel

Úspěšná sezona to byla, ale že by měla být fantastická, to bych zas neřekl.

Jen pro srovnání. V roce 2009 vyhráli United ligu, ligový pohár, MS klubů, Community shield na začátku sezóny, ve finále LM je porazila Pepkova Barca a v semifinále FA Cupu vypadli až na penalty s Evertonem. Na penalty došlo jen proto, že tehdy Ferguson protocil sestavu a dal šanci hráčům druhého sledu.

A nepamatuji, že by to někdo považoval za fantastickou sezonu nebo nedejbože ten tým nazývat jako nejlepší v historii

Pro tehdejší nároky a standarty to byla úspěšná sezona.

To samé bych teď řekl o Poolu. Dvě trofeje v domácích pohárech, to je úspěch. A to je vše.

Reagovat
Al Capone

Asi tak. Ono je sice pěkný, že hraješ až do konce o všechny trofeje, ale když nezvítězíš ani v Evropě a ani v lize tak se to nedá brát jako extra úspěch.

Reagovat
Beči

Ale ono hodně záleží na způsobu, jakým jsme skončili druzí v osbou soutěžích. Kdybychom v lize skončili o 10 bodů za City a ve finále nás Real přejel, řeknu si ok, jasný titul pro soupeře, neměli jsme šanci. Ale tak to jak víme, nebylo.

Reagovat
Al Capone

No nezáleží. Za 20 let nebude nikoho zajímat, že Liverpool byl jasně lepší nebo, že mu chyběl jeden bod k titulu. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je tenká.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
mimi_united

Dobro zvíťazilo

Reagovat
VojtovaChelsea

Kdyby měli vepředu Zlatana, vyhráli by

Reagovat
Maximm9

Jako ty 2 trofeje ziskali po penaltach, takze nastesti pro Live aspon neco. Kdyby vyhoreli v kazdem finale, to by bylo prilis krute.

Reagovat
O.Giroud

v podstate tri finale a ani v jednom sme nedali gol a sanci bolo dost

Reagovat
YNWA__MSN

No jako upřímně to nebyla nijak úspěšná sezona, ale ani ne vyloženě špatná....Micky Mouse cup nemá žádnou váhu....Mělo se vyhrát alespon jedno LM/PL...S takovým týmem, v takové formě a navíc v sezoně, kdy byli všichni zdravý a nezraněný

3 finále a ani jeden gol

City měli jedinou slabinu, která se ted stane předností, protože přichází Haaland

Mané do Bayern

Prostě z takové sezony měli vytěžit mnohem víc

Reagovat
RMCF

Reagovat
Luc-Luc

Byla to skvela sezona a mimo city by ostatni fans chrochtali blahem, zvlast United, kteri kazdy rok nachazeji nove dno, nicmene nedat ve trech finale gol je napovazenou a neco by se s tim melo delat, protoze sance byly...vcera jsem mel pocit, ze Real dal jenom jeden, protoze vic nepotreboval, kdybychom vyrovnali, tak jiste daji druhej, neskutecna generace tam je potreba byt realisticti a s nasimi financnimi moznostmi je to, co predvadi ten tym, naprosty zazrak a verim, ze dokud tam bude Klopp, tak budeme konkurenceschopni dal

Reagovat
iamek

Líbí se mi jak nás nezapomenete nikde zmínit. Tohle už je slušná diagnóza

Reagovat
ratusek

Proč se otíráš o ostatní kluby? To už je diagnoza a schíza

Reagovat
Ranoth

pozri si diskusiu pod LM co tam vypisovali fanusikovia United, to je skor na diagnozu

Reagovat
ratusek

Jeden bezvýznamný Mickey mouse cup a druhý trochu významnější. Ale titul a LM nic druhý místa nikoho nezajímaji

Reagovat
technecium

letos 0 Vstřelených gólů ve finále, 0 vyhraných zápasů proti top 4 v PL... Kloppovi ty důležitý zápasy nějak nejdou

Reagovat
eder

Kloppovi naopak docela jdou, ale jeho střelcům nikoliv...

Reagovat
Registrujisejenproto

4:0

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
technecium

Tak jestli to pomůže k úspěšné sezóně

Reagovat
O.Giroud

a to praveze Kloppovi tieto zapasy isli.

Reagovat
Kincl

Proč chce Mane nejspíš pryč?

Reagovat
avicii

vyzera ze este chce nieco nove skusit, nic viac nic menej ...

Reagovat
martin.b

Novej impuls, nová zkušenost, poslední velkej kontrakt… asi od všeho něco. Bude chybět, nikdy zraněnej, stabilně dobrej, co už no… Jsem zvědavej, jestli a kdo přijde za něj, nabízí se Nkunku, Danjuma, Nunez, David, nebo i ten Gnabry bude možná volnej… a nebo si Klopp vystačí s pětimilionovým Carvalhem, moc by mě to nepřekvapilo

Reagovat
danielfc

Na ten post lavé krídlo prišiel Diaz a hned ukázal, že bude prvá volba. Mane sa vplyvom okolností ako zranenie a strata formy Firmina, či z núdze presunul na stred útoku, čo mu celkom zjavne nesedí tak ako vpravo. Mane sa stal v LFC hviezdou, má najlepší vek a asi nie veľa chuti bojovaťs Diazom o základ... tak celkom logicky by rád skúsil na vrchole kariéry novú výzvu. Mane je filantrop, skvelá a skromná osobnosť, takže o peniazoch to prioritne nebude. V LFC už dokázal vyhrať všetko, čo sa vyhrať dalo.

Reagovat
danielfc

preklep "vľavo"

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
martin.b

Určitě bych neviděl důvod v tom, že ho Diaz vytlačil do středu, spíš Jota s Firminem na jaře nic moc a Mané byl z té trojice nejlepší volbou na střed. Diaz je supr bojovník a má kvality, který u nás ještě rozvine, ale Mané je co do produktivity a celkové výkonnosti pořád někde jinde…

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
ian.rush

Já spíš myslím, že je trošku upozaděn za Salahem. I když je to skromný klučina, tak neustále slýchat od médií a fanoušlů Salah, Salah, kdo je adept na GB Salah, přitom i na AFN ukázal, že je minimálně stejně důležitým a produktivnám, ne-li o trošku více. I v klubu se to více prezentuje jako že Salah je větší hvězda, Salah kope penalty, má větší plat. A i když třeba Manému prioritně o peníze tolik nemusí jít, tak prostě možná chce zkusit tým, kde nebude ve stínu někoho jiného.

Reagovat
janinho

aj ja to vidim tak, ze sa moze citit trochu nedoceneny pri salahovi.

Reagovat
cristiano.K.

"Na ten post lavé krídlo prišiel Diaz a hned ukázal, že bude prvá volba"

tohle je blbost.

Reagovat
avicii

Klopp

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že trofeje je škoda, ale kdo vzpomíná třeba ještě 5 let zpátky, kdy reds nehráli ani pravidelně Ligu Mistrů, přivést nějakou hvězdu byl problém apod., tak dnes právě to, že sezónu co sezónu je zde tým, co má reálnou šanci bojovat o ty nejlepší trofeje, to je to, za co budeme Kloppovi vždy vděční a doufám, že to vydrží co nejdéle. I o tom to včera bylo.

Reagovat
Luc-Luc

ja si vzpominam a presne proto je treba si uzivat i druha mista, protoze se muze snadno stat, ze jakmile skonci Kloppo, tak se budem placat nekde na urovni MUFC

Reagovat
aragorn

Reagovat
ian.rush

Reagovat
xjert02

Kez by

Reagovat
ian.rush

Ale na druhou stranu...na to jaký máme silný tým v posledních letech, tak z toho jde/šlo vytřískat víc. Těch proher v evropských finále je moc (2x LM, 1x EL), 2x prohra o titul o jediný bod, to taky zamrzí. Ono by se hned na to koukalo jinak, kdybychom za tu sedmiletku neměli 1 titul v PL a 1 CHL, ale třeba aspoň po 2x z každého, na což ten mančaft má. Dobře, Liga mistrů jsem za poslední roky nadšen. 3 finále z posledních 5 let je bomba, a předčilo to Benítezovy roky. Ale Premier league? Jeden titul za Kloppa je málo. Jestli Klopp odejde v roce 2026 a nebude mít aspoň tituly 3, tak to nebude nějak extra skvělý úspěch. Nechci čekat na další titul zase 30 let, jako jsem čekal.

Reagovat
Bakary3

Ten tym na to ma, jenze na to maji i jiny týmy.

Konkurence je velka a pak se prostě i stane, ze něco proklouzne o kousek...

Je to nešťastný, ale uzivejte si, jak tym válí a jaky hraje fotbal, ona to fakt neni samozrejmost.

Muze to byt rychle pryč a pak se budete sami podivovat, jak jste byli "nespokojený" s tak skvelym tymem, kterymu vzdy jen o kousek utekla trofej, ten úplný vrchol, protoze narazil na tym o kousek lepší. (A nekdy ani ne lepsi...)

Reagovat
Kucka

Reagovat
eder

Reagovat
Bakary3

Ma pravdu, byli aktivní, vytvareli si sance, courtois je vychytal.

Tezko mohli udelat vic - to si muzou vycitat spise v lize, ze měli urvat nejakej bodik navic... - tady je to bud anebo.

Pred Kloppem smekam, kam Liverpool dostal, Top tym pri naprosto racionalnim doplnovani kadru. Skoda, ze nemaji aspon o jednu trofej vic, zaslouzili by si to.

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
eder

Reagovat
pesky passer-by

Takmer dosiahnuť quadruple a len veľmi tesnučko nedosiahnuť treble je priam bezkonkurenčne úspešná sezóna. Real to mal včera so štastím, nie prvýkrát.

Reagovat
RMCF

Ještě včera bylo jasný jak Real přejedou a pomstí se za nešťastný finále, měsíc zpatky všude mluvili o nějakým quadruplu neo čim a najednou po dalším "nešťastným" finále je vlastně jeden bezvýznamnej pohár a jeden v Anglii hooodně uznávanej pohár, ale pořád jen pohár pro nejlepší mužstvo na svétě (jak sme se často v poslední dobé měli možnost dočíst) vlastně úspěch... Ještě, že vyhráli v tom roce 2019, jink by Jurgen byl Russel Hantz Ligy Mistrů - nejlepší na světě ve schopnosti dostat se do finále, bez šance na to finále vyhrát... Ale teď bez nadsázky, jako fanoušek Realu si myslím, že LFC a City jsou herně momentálně dva nejlepší týmy na světě, ale současný Real má obrovské zkušensti s vyhráváním kombinované s dravým mládím a neuvéřitelnou vůlí po vítězství, k tomu několik hráčů schopných vyráhnout abnormální výkon v těch nejdůležitějších zápasech... Štěstí je potřeba vždycky, sle jen díky němu všechny fnejvětší favority v jednom play-off nevyřadíte...

Reagovat
Tomik111

Je to tak. Real z letošní sezony vytřískal mnohem víc než by i ten největší optimista čekal. V ligu se věřilo kvůli problémům Barcelony, ale v LM nemohl věřit nikdo. Kombinace zkušeností, odhodlání a samozřejmě štěstí. Hlavně u toho štěstí, které každý zmiňuje, aby snížil hodnotu úspěchu. Každý tým, co vyhraje LM potřebuje štěstí. Jen se mu musí jít naproti a to Real šel.

Reagovat
10

Klopp to s těma finálema má skoro jako Juventus. A to aspoň udělal ten jeden titul, kdy to vlastně ani technicky prohrát nešlo, když hrál s Tottenhamem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele