Podle Fergusona velkou čtyřku nikdo neohrozí

08.08.2009, 12:14
Aktuality
Manažer Alex Ferguson tvrdí, že přes veškerou snahu ambiciózních anglických celků zůstane první čtyřka Premier League i na konci nadcházející sezony nezměněná. Skotský trenér se domnívá, že ani v nové sezoně se na špici mezi Arsenal, Liverpool, Chelsea a Manchester United nikdo jiný nedostane.

Ferguson, který se nyní připravuje s Manchesterem United na zítřejší souboj proti Chelsea o anglický Community Shield, prozradil, že pro každý tým je obtížné narušit nadvládu slavné čtveřice klubů, a to hlavně díky soudržnosti a kvalitě, kterou tyto týmy disponují.

"Myslím, že každý v Evropě pozná, jak silná je anglická soutěž, přestože existují lidé, kteří tvrdí, že dominovat bude zase Barcelona a Real Madrid. O tom mám ale pochybnosti," uvedl skotský manažer.

V souvislosti s přetržením nadvlády těchto týmů se zmiňuje zejména Manchester City, který je na letním přestupovém trhu jasně nejaktivnější.

"Když se podíváte na utrácení jednotlivých klubů, vždy najdete Manchester City. Nikdo z velké čtyřky do trhu takovým způsobem nezasahoval. Hráče v podstatě prodáváme. Liverpool, Arsenal, Chelsea i my se zájmem sledujeme, co se v City děje a nakolik se jim to vyplatí," dodal Ferguson.

Autor: Pavel Mašlaň / teamtalk.com

Komentáře (356)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele