Podali jsme vynikající výkon, hodnotil Gasperini remízu s Juventusem

12.07.2020, 15:01
Aktuality
Atalanta Bergamo má vynikající formu a včera se o jeho síle mohl přesvědčit i turínský Juventus. Ten na vlastním stadionu dlouho tahal za kratší konec a po závěrečném hvizdu mohl být rád za remízu 2:2. Hostující kormidelník Gian Piero Gasperini byl i tak spokojen s výkonem svých svěřenců...

Atalanta na severu Itálie dvakrát vedla a o náskok pokaždé přišla. V obou případech doplatila na hru rukou ve vlastním vápně, sudí Giacomelli nařídil ve prospěch Staré dámy dvě penalty a obě proměnil Cristiano Ronaldo.

"Rozhodně jsem pyšný. V prvním poločase jsme hráli skvěle, v tom druhém se Juventus vrátil zpět. Podali jsme vynikající výkon, dvakrát se dostali do vedení a celkově zahráli velmi dobře. A samozřejmě jsme také zklamaní z toho, že jsme nevyhráli, ovšem ve fotbale někdy nestačí jenom kvalitní výkon," hodnotil duel Gasperini.

Atalanta je ve čtvrtfinále Ligy mistrů a už nyní má prakticky jistou účast v milionářské soutěži také pro příští sezonu. V tabulce Serie A je třetí a včera se mohla přihlásit dokonce do boje o titul, v případě výhry by její manko na Juventus činilo šest bodů.

"Říkali jsme, že druhá účast v Lize mistrů v řadě je naším hlavním cílem. Druhé nebo třetí místo je o prestiži, ale cíl zůstává stejný. Letošní sezonu jsme podle mě začali dobře, následně nám nějaké síly sebrala Liga mistrů. Body jsme ztratili ve vzájemných zápasech proti Laziu, Juventusu a Interu, ale na Scudetto jsme nikdy nepomýšleli," říká Gasperini.

"Znovu jsme si zvedli laťku a splnili cíl, o Scudettu uvažovat nemůžeme. Pro některé lidi je už nyní nesnesitelné vidět nás v Lize mistrů, která přináší finanční zisky a také prestiž. Tým roste každým rokem. V minulosti jsme neměli charakter, abychom mohli hrát na Juventus Stadium takovým způsobem, každopádně pokud budeme mít nadále výsledky a podávat takové výkony, budeme růst," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com, football-italia.net

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To jo, ale příště to nechytejte do rukou

Reagovat
Zajda

Neskutečný vzestup Atalanty. Sympatickej tým

Reagovat
netopier

Reagovat
tr1p

Reagovat
Pharrell

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajou skvěle, škoda, že to neudrželi, ještě mohli zabojovat o senzační titul, ale tak ještě tady je LM a v současné formě ji můžou klidně vyhrát.

Reagovat
Mönchengladbach

Těším se na Atalantu ve finále LM proti Bayernu.

Juventus zápas od zápasu trapnější, pokud zůstane Sarri i pro příští sezónu, bude mít Itálie po letech nového mistra.

Reagovat
Fortex

Tady má někdo 6 smysl

Reagovat
tr1p

toto som pocul uz pred touto sezonou, ze pride Sarri a dovi dopo titul...

Reagovat
Kluivert9

Škoda těch penalt.

Reagovat
jackinho10

hrajou fakt perfektne a navic proti vsem porad stejne a svou hru

Reagovat
PP

jejich přechodová fáze do útoku je na závist..

Reagovat
Han střelil první

FM real life

Reagovat
Logan

Strašná škoda, že to neudrželi. Ten boj o titul mohli zdramatizovat a se současnou formou jejich i Juve bych jim i věřil, a hlavně bych jim to přál. Ta nadvláda Juve už je fakt nudná.

Reagovat
Nuno čomes

Tak nudné. Jen je to obrázek toho, jak jsou ostatní týmy v prdeli. Juve stačí hrát v lize sračku, protože ostatní hrajou ještě větší. Jen Atalanta ne, ale tam to bylo složitější ze startu to skloubit s LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele