Po násilí v Egyptě hlášeny další střety a oběti

03.02.2012, 21:48
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (575)

Přidat komentář
JozkokozleJ

Primitivizmus ludi,ktorych nezaujima futbal ako taky... pre ktorych je futbal sposob seberealuzacie.

Reagovat
smazaný uživatel

No ty vole,ještě že žijeme v ČR.

Reagovat
smazaný uživatel

ti vecne nahnevani arabi.... STOP PRILIVU MUSLIMU DO EVROPY

Reagovat
smazaný uživatel

To je dement

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel má pravdu. V ČR je všeobecný problém s cikány, ale pro změnu ve Švédsku je problémová skupina arabové. Je jich tu jak máku, jen berou sociálku a jediné, co dělají je bordel všude možně. Ve Stockholmu jsou čtvrtě, které poznáš už jenom podle zápachu, když vylezeš z metra, že jsi v arabské čtvrti.

Reagovat
smazaný uživatel

Text příspěvku odporoval pravidlům pro komentáře a byl redakcí vymazán.

Reagovat
smazaný uživatel

jednoduchá rovnice ->

2012-622=1390

co se dělo v r. 1390 v Evropě všichni živě víme...

Reagovat
smazaný uživatel

myšleno v těch dobách samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš mor? Letošní rok - vznik Islámu rovná se mor?

Reagovat
smazaný uživatel

Vy tu o tom píšete pořád. Ale důvod, proč se do vás ostatní pouštěj není ani tak ten, že nemáte rádi Araby, ale spíš způsob prezentace vašeho názoru a pak to generalizování. Já si třeba taky nemyslím, že politka multikulturalismu je dobrá věc, je spousta věcí proč nemám příliš v lásce muslimy (v poslední době třeba mě dožral hon na punkáče, z dřívějška mě naštvala reportáž o českých muslimech, nebo ty nedávné kecy brněnských muslimů proti židům). Ale zase házet všechny do jednoho pytle, to přece nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

prezentujem to normálně a vždy tu místní antifa na nás až radikálně útočí, tak co se furt držet zpátečnicky. A tady muzajska ti napsala, že ti "hodní" arabové, co za nic nemůžou dle některých, tak se ve Švédsku chovají jako zvířata, jako tady cikáni. Tak proč to nenapsat lidově řečeno na "plnou hubu", když je to pravda?

Reagovat
smazaný uživatel

pravda je lež, na kterou se ještě nepřišlo

Reagovat
smazaný uživatel

A koho počítáš mezi místní antifu? Ano, ve Švédsku mají problémy s přistěhovalci. A taky si za to můžou sami. Extrémně liberální přistěhovaleckou politikou umožnili, aby všichni chudáci z různých zemí přišli do Švédska a začali tam živořit. Hromadící se problémy nevyřešili a tak se jim tam rozmáhá krajní pravice a brzy můžou přijít rasové nepokoje. Ale ne všichni muslimové jsou špatní. U nás na sídláku máme už léta stánek, kam chodí dělňasové na pivo a párek. Stánek už léta provozuje Arab Ahmed. A vadí to někomu? Ne. Spousta muslimů se v ČR živí poctivě. Mají večerky, prodávají kebab, pizzu (to jsou profese, ze kterých si je pamatuju).

Reagovat
smazaný uživatel

nedělej blbýho, sám víš, kdo patří mezi místní antifu. Stačí si přečíst třeba článek, když začínalo APN či články u Gebreho atd. Ať si mají klidně koloniály ale věř tomu, že to za chvíli tady dopadne jako protesty v Anglii, co tam byli před nedávnem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělám blbýho. To snad můžeš napsat, koho mezi antifu řadíš, ne? Je mi jasný, že mezi antifáky řadíš dominga, možná fantomase a Ricka Nashe...koho dál?

Reagovat
smazaný uživatel

tebe, Mada a ještě by se další určitě našel. Dal sem ti příklad za články, tak si to najdi.

Reagovat
smazaný uživatel

To je hodně zjednodušené škatulkování, označit mě za antifáka. Jenom proto, že nemám rád generalizování, hloupý rasismus a nesnáším nácky a jim podobnou pakáž, jsem antifák? Pokud sis všiml, tak jsem už několikrát v diskuzi vyjádřil svůj nesouhlas s multikulturní politikou, politickou korektností, která hledá rasismus i tam kde není...tohle nejsou příliš časté atributy antifáků, nemyslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

většinou jsi proti tomu, když tu něco napíše něco radikálnějšího, proto sem tě tam hodil A druhá věc, co já se tu mám vůbec zpovídat, koho mám či nemám rád. Je to moje osobní věc. Dál už na tohle mrdám a budu se bavit, jak tu místní "..." budou psát nenávistně proti těm, co se ošklivě vyjádří proti arabům, černochům, cikánům a podobné špíně. Čest práci.

Reagovat
smazaný uživatel

Považuješ se za rasistu?

Reagovat
smazaný uživatel

Většinou jsem proti generalizování a zevšeobecňování. A to nejen u menšin, ale i u fanoušků a dalších věcí. To bys měl uznat, protože jsem se jich tu zastával nezčetněkrát. A proti radikálnějším výrokům typům Gebre=zkurvenej negr opravdu jsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tak čtu, tak mi jako špína přijdeš spíš ty . . .

Reagovat
Mada

Já antifák ?

Reagovat
Mada

Já jsem jenom alergický na generalizování....

Reagovat
RickNash

ty si blbej

Reagovat
smazaný uživatel

s tou extrémní liberální přistěhovaleckou politickou ve Švédsku bych tak trochu nesouhlasila. Není to tak dávno, co jim hrozila pokuta za to, že právě nevyhovují všem žádostem a tím neumožňují pobyt pro přistěhovalce na jejich území.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu bych docela rozuměl. Předtím to s tou vřelostí přehnali, začaly se kupit problémy, tak imigrační politiku zpřísnily a kvůli tomu vznikly ty stížnosti. Mohlo to být tak?

Reagovat
smazaný uživatel

možný to je. Ono totiž stačí, aby sem přišlo 20 cizinců, kteří by dostali povolení k pobytu, ti si pak sem mohou pozvat celou rodinu, kteří tu následně pak dostanou povolení také, protože jsou rodinnými příslušníky a ti se pak začnou zde neskutečně rychle rozmnožovat (př: žena tlačí před s sebou kočárek s dvou a půl letým a ročním dítětem, vedle kočárku jde 4 či 5 leté dítě a ještě k tomu je ve vysokem stádiu těhotenství), tudíž tu jenom z těchto 20 lidí je za pár let

rázem přes 200.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jde spíš o to, které muslimy myslíš - pokud jde o ty, kteří podporují terorismus, jsou náboženštví fanatici a podobně, tak ti jsou na škodu všude.

Ale pokud jde o mladé, kteří jdou studovat, kteří mají potenciál té zemi nějak prospět, tak je to něco jiného. Nějaké ghetta plné cizinců jsou zlo, slušní, vzdělaní lidé naopak zemi někam posunout.

Reagovat
Mada

A hlavně nejde o to jestli to jsou arabové, ukrajinci, mongolové atd. ale jak se chovají. Spousta se jich chovat neumí a spousta se jich chová normálně , takže proč je všechny házet do jednoho pytle?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je lehčí říct - Nemám rád muslimy/cigán.... než.... Nemám rád muslimy kteří (sto různých věcí)... nebo.... Nemám rád cigány, kteří kradou, nechodí do školy, do práce, zneužívají sociílní dávky, mlátí v přesile mnohem slabší jedince jen proto, že se na ně koukli a blá blá blá. Je mnohem lehčí napsat nemám rád cigány. Slušného cigána tohle neurazí, vím to, pár jich znám a taky na cigány nadávají a taky bys podle jejich vyjadřování řekl, že hážou všechny do jednoho pytle, přitom jsou oni sami příkladem, že to tak není. Jenže pak se objeví lidi jako ty a hledají v tom kdo ví co, napadají ostatní(hlavně domingo), že jsou náckové atd.

Reagovat
Mada

S první částí souhlasím taky znám spoustu cikánu někteří kteří jsou v slušní, některé zobecňování uráží některé ne. To jsou za se ty škatulky, říci že všechny slušné to neuráží je blbost. A nevím proč by člověk nemohl přesně napsat kteří mu vadí a rozepsat to. A to poslední má být co?

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně je o zkušenostech. Když já vidím, jak si na mě nikdo netroufne a sotva projdu, naváží se cikáni do 160cm vysoké holky. Když ti znásilní kamarádku a vyhrožují ji, že jí zabijou a její mamku taky, když to nahlásí. Když ti zmlátí kamaráda, nejhodnějšího člověka co znáš, pět 150ti kilových cikánů jen proto, že jim nechtěl dát svou peněženku. Když tvojí tetě ukradne malý cikán kabelku, ona ho chytne, na což po ní vystartuje její vypasený otec, ať ho nechá a předhazuje věci, jakože je stejně nezletilý, tak ať do toho policajty ani netahá a spoustu jiných věcí, tak to s tebou něco udělá a máš na ně svůj názor. Názor, který se nestotožňuje s názory obhajovačů a ochránců menšin atd. Jako například s domingem, který mě označil za nácka kvůli tomu, což beru jako velkou urážku. My ty zkušenosti máme a drtivá většina lidí s mým názorem na ně taky. Jenže pak se objeví někdo, kdo o nich slyšel jen v TV a bude házet rozumy, jací jsme rasisti a blá blá blá. To je to poslední. A ne, slušné romy házení do jednoho pytle neurazí, tak jako mě neurazí názory jiných, jakože jsou češi rasisti, jsme všichni bílé huby atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůj postoj v podstatě chápu. Ale jak říkáš, že většina z vás má špatné zkušenosti (nebo stejné jako ty, což by bylo horší), to mi přijde opět jako generalizování, proti kterému jsem. Já chápu, že někdo nemá rád cikány, když s nimi má zkušenosti jako ty. Ale teď se nabízí otázka: Jestliže jsou tvé názory založené na zkušenostech a negativní názory na menšiny ospravedlňuješ na základě zkušeností s nimi, tak by mě zajímalo, jaké zkušenosti mají zdešjí diskutéři s muslimy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jak ostatní, ale u mě mají všichni kamarádi s mým názorem taky spoustu zkušeností. Hlavně se mi to (mému blízkému okolí) poslední dva roky dost vyhýbá, tak o tom radši u piva ani nerozjíždím diskuze, abych to nepřivolal. Ohledně muslimů, mám jen jednoho kamaráda, který s tím má zkušenost, když v Abú Dhabí zažil místo dovolené snů, pěkné problémy díky puse, kterou dal své přítelkyni a nějakou dvojici to šíleně pohoršilo. U mě to není tak, že muslimy nesnáším, jen mám strach z jejich náboženství. Je to něco, na co není Evropa stavěná. U nich není možnost kompromisu a tady zase volají, že je jejich nábožeství diskriminováno atd. sekání hlav svých žen v přímém přenosu a spoustu jiných věcí, které se mi vážně nelíbí a nechci je tady. Hlavně nechci, aby byly mé děti nebo vnoučata nuceni do jejich náboženství. O těhle věcech moc nevím, nezajímám se o to. Můj názor pramení z pár dokumentů a článků.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujal mě jeden názor: Islám je teď v takovém stavu, jako byla katolická církev v době příchodu Martina Luthera a protestanství. A dotyčný vyslovil úvahu, že podobný vývoj (a snad mnohem, mnohem rychlejší) by mohl nastat i u islámu.

Reagovat
Mada

Já chodil na základku která byla u cikánský čtvrti který se říká Bronx, teď bydlím ve městě kde jsou dvě lokace kde nikdo jiný než cikáni skoro nebydlí a hodně lidí se tam bojí i za světla, synovce několikrát okradli, známého pobodali dalšího dokonce zabili, znám další spoustu lidí co okradly, zmlátily, vydíraly atd., ale stejně soudím každého zvlášť, protože znám spoustu bílých co dělají to samé co ti cikáni. Ale chápu tvůj názor chápu.

Reagovat
smazaný uživatel

muzajska-to nemôže byť pravda, ved ked sa dostali do parlamentu radikály, hned boli vo Svédsku demonstrácie bielych Svédov proti rasiszmu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice možný, ale tento problém tady je a bude pořád, dokud s tím někdo něco neudělá. A ty demonstrace bych viděla tak na nějakou skupinu studentů, kteří tu každou chvíli mají na Centrálu sraz a bývá z toho akorát zle. Několik policejních vozů je doprovází, nebo zablokují vchod do metra a třeba i některý odvážný mladík vyskočí na gate a vystrčí na všechny nahatej zadek a ještě si rukama pomůže s rozevřením této části těla, aby jeho konečník byl dostatečně viditelný. Prostě hnus.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, ty tady teď děláš Sweden News?

Reagovat
smazaný uživatel

hehehe nazdar. Ty ještě žiješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, minulej tejden jsem měl pohřeb. Jaktože jsi nepřijela?

Reagovat
smazaný uživatel

protože jsi mi nedal vědě, tak proto

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
rossoneri89

tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
ACSMan

Reagovat
smazaný uživatel

stim nic neuděláš, dřív tu taky křesťani tu taky vymýtili ostatní náboženství, je to koloběh života, evropani obsadili s. ameriku a australii a původní obyvatele zneškodnili a tedka se deje to same s evropou...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radin

stop komukoliv kdo bude cpát svoje náboženství do jiných kultur tím stylem ,že cokoliv jiného je rasismus vůči nim..Jinak cikáni jsou problem snad všude...Arabové taky nejsou zrovna ´svatí´..nutit jiným kultůrám,státům svoje mešity atd,kde to jsme?S tím a´t táhnou odkud pochází..Když si budou věřit čemu chcou,ale nebudou to cpát kolem sebe tak ať si žijí kde chcou..V některých Evropských státech jsou zase problém černoši z Afriky,kteří se neumí chovat..Multivitamín je fajn,ale stačí jeden zkaženej druh ovoce v něm a je na nic,i když ostatní ovoce v něm je dobré,když to pomeranč je buď dobrej,nebo špatnej..

Reagovat
blaugrana

Zrušiť ligu a je po probléme a tých paviánov pozatvárať do klietok a zahodiť kľúč.

Reagovat
cukjerek

poloiticka situace se projevila do sportu respektive do fotbalu.nu dalo se to cekat ale az tak tragicky sem to necekal.

Reagovat
Mercury

Tak tohle je hodně extrémní a smutné zároveň.

Reagovat
smazaný uživatel

STOP PRILIVU TAKOVYCH DEMENTNICH NAZORU....Aneb nehaž všechny Araby do jednoho pytle! Podívej se někdy na české nebo ještě lépe na polské fanoušky. Hlavně v tom Polsku oproti tomuhle zas takový rozdíl není....

Reagovat
smazaný uživatel

sorry..reakce na schutze.san

Reagovat
smazaný uživatel

podivej jak to je ted v nemecku, muslimovane si tam vyrvavaj svoje naroky... a nemyslim ze by nam to tu bylo prijemne... dobou to bude horsi a horsi...

Reagovat
smazaný uživatel

Špatně nastavené kritéria pro přistěhovalce atd....Moc velká debata na pokročilou hodinu a k tomu bez hospodské atmosféry Nemá cenu

Reagovat
smazaný uživatel

ja som naopak prave prisiel z krcmicky trosku pripity,cize so mnou bude reci

Reagovat
homeles8

jasný, nehaž všechn doi jednoho pytle. Tak na to ti seru

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni Češi chlaastaj, všichni Holanďani fetujou, žádnej Francouz neumí Anglicky, všichni Skoti jsou lakomci, každej Američan je tlustej . . . .

Reagovat
johan14

Chlastajú aj Slováci, Dáni, Rusi, Fíni, Íri - len tak namátkou. A je to pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Srovnávat egyptské a české fanoušky je hloupost. Ostatně i s Poláky je to hloupé přirovnání.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže s těma arabama je fakt problém. To se nedá nic dělat. Jsou to stejně problémové kobilky jako cikáni

Reagovat
stas87

v clanku mi chyba dovod tohto zabijania,ja si myslim ze je to vdaka volbam,len teraz neviem ci uz boli alebo budu,v egyptskych volbach je v podstate len jedna agresivna strana-islamiste,tak ci oni v tom su namoceny...

Reagovat
kubys

Už byly.

Reagovat
stas87

a vitaz?

Reagovat
kubys

Strana svobody a spravedlnosti.

Reagovat
kubys

Každopádně islamisti.

Reagovat
Ferguson6

a čo čakáš v islamskej zemi? V Indii by sa kresťanská strana do vlády nedostala tak isto ako islamská na Slovensku

Reagovat
kubys

A to že tam islamistické strany byly za Mubaraka zakázány, nic?

Reagovat
kubys

Akorát se ještě volí do horní komory.

Reagovat
stas87

hm,cize pravdepodobne tieto udalosti maju na svedomie vojaci v civile ktory sluzili mubarakovi,vraj ludia z bezpecnostnich slozek ktore roky sluzili mubarakovi v juli odstupi ak sa vytvori nova vlada a zvoli sa parlament,tak ta strana slobody a spravodlivosti sa k nepokojom nepridavala zatial,to sa s vojakmi bitkuju ostatne strany,bordel tam asi robi aj ludia zo strany nur,to je islamisticka frakcia,uplne odlisne od strany slobody a spravodlivost

Reagovat
kubys

Jsem to zapomněl rozvézt, islamistické strany mají snad většinu, protože právě Strana svobody a spravedlnosti, je politickou odnoží muslimského bratrstva. An-Núr má druhý největší počet mandátů a pak je až Wafd.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zrušit náboženství

Reagovat
cukjerek

nabozenstvi do toho netahej,chlapce,je v tom daleko vic

Reagovat
Alons0

Zrušit instituce a kryply, kteří náboženství zneužívají k tomu, aby si z lidí dělali ovce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Náboženství dává hodnoty lidem, bez něj bysme byli zaostalí barbaři. Spíš jde o to, jak ho lidé transformují sami pro sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Zalezi na podstate nabozenstva. Ak hlasa nenavist voci akemukolvek inemu nabozenstvu, podnecujeho k nasiliu a zniceniu, tak je zle!!!

Je to rasizmus na najvysom stupni.

Reagovat
smazaný uživatel

Křesťanství bylo v začátcích stejné, jako všechny ostatní. Jde spíš o to, kolik má času se uklidnit.Vem si, že Islám je o 700 let mladší než Křestanství a kde bylo Křestanství ve 13.-14. století? Křižácké výpravy, války v Evropě, boj o moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s týmto nesúhlasím. Skôr bez filozofie by sme nemali žiadne hodnoty, náboženstvá majú priveľa dogiem a sú hodnotné len po tej filozofickej stránke. Ja som čítal Marka Aurelia a Cicera a ich diela mi dali veľa.

Reagovat
smazaný uživatel

křováci

Reagovat
kmotor corleone

arabi sa prestali vyvijat v 13 storoci a dotiahli to sem.

Reagovat
stas87

no ta strana slobody a spravodlivosti je velmi stara-83 rokov,oni chcu pokojne vyhrat volby bez hadok a bitek,rataju s tym ze sa im armada sama vzda,nur vraj ludia na venkove voli preto lebo su menej zkorumpvani ten nur sa dal k revolucii neskoro a odmietal demokraciu,az v septembri zrazu otocili,strana slobody a nur maju dost veci podobnych ale aj rozdielnych...moj nazor je taky ze spolu nebudu vychadzat...ten nur odmieta aj spolupracu s bezboznymi ludmi...no bude to tam velmi zaujimave

Reagovat
smazaný uživatel

Citim, ze toto bude plodna diskusia, ktora sa dostane az k Talibanu, Alkaide, Algide, kebabu, Turkom, Ozilovi, nemeckej repre a podobne...

Reagovat
stas87

ozil nemecka repre kebab

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom toho mají tolik dobrého na svědomí. Arabské číslice, tureckou kávu, výborné čaje, lahodný kebab, arabské plnokrevníky (na kebab), vodní dýmku, hašiš...

Reagovat
smazaný uživatel

Čaj je čínský a indický a v arabském světě se "arabským" číslicím říká "hindské" protože jsou původně z Indie, akorát to evropani nevěděli.

Reagovat
smazaný uživatel

Já měl na mysli konkrétní čaj rize, který je z Turecka.

Reagovat
smazaný uživatel

němci jednou pochopí že podobný Ozily zaplatí krutou dan. v zápase Německo - Turecko se v hledišti ukázalo kdo má navrch.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou? V Německu si už přiznali, že politika multikulturalismu byla chyba. Byl o tom zajímavý článek v Mladé frontě s několika zajímavými postřehy a citacemi různých lidí (například taxikářky tureckého původu, která si stěžovala na své "krajany").

Reagovat
smazaný uživatel

Politika multikulturalismu je mladá a ještě ani náhodou není vypiplaná do poslední chyby, každopádně jako ideologie je správná

Reagovat
smazaný uživatel

To si zase nemyslím. Rozhodně ne v takové podobě, v jaké byla praktikovaná doteď. Jednou to třeba půjde. Dejme tomu, až Evropani přestanou chlastat a muslimové začnou jíst prasátka.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš tolerovat, že někteří si prasátka nedají a že druzí zase rádi zpívají, když se napijí...

Reagovat
smazaný uživatel

To bude možná lepší, ale tolerance je dost těžká věc .

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nám k tomu pomůže evoluce..

Reagovat
smazaný uživatel

Politika multikulturalismu je špatná od začátku. Nikdy nefungovala a fungovat nebude, páč je proti logice lidské společnosti. Fungovala by hypoteticky pokud by byly rasy natolik odlišné že by se nemohly navzájem pohltit, například ve Star Treku mezi mimozemskými rasami co se nekřížíjou. V celých lidských dějinách je známá akorát jedna "politika multikulturalismu" která vydržela, a to je snaha židů o čistotu jejich krve a víry. Jenomže aji ti se dokázali adaptovat a přijmout hodnoty každé civilizace do které se kdy přestěhovali. A navíc mají schopnost být extrémně užiteční.

Reagovat
smazaný uživatel

Politika multikulturalismu je i od počátku Ameriky.. Jde mi jen o tu ideologii, jedině pokud se lidé začnou tolerovat jací jsou, tak je možné, že by se přestali nesnášet.. Nesnášenlivost je podle mého hlavně kvůli strachu.. Ze strachu z nevědomosti, když se něčeho bojíme, tak to nesnášíme.. Máme k tomu odpor. Pokud budou lidi vědět, že se jeden druhýho bát nemusí, tak přestanou mít ze sebe strach.. nebudou si připadat tolik odlišní.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím? Politika tavícího kotlíku je absolutní opak politiky multikulturalismu. A tenhle princip udělal USA tak přitažlivé pro imigranty a dostal je tam kde jsou. Člověk který přijede do USA se stane američanem a zapomene na to že je někým jiným. Tohle přímo popírá princip koexistence různých kultur na jednom území.

Reagovat
smazaný uživatel

Ze začátku tam taky byli národnostní konflikty přeci. Skoti, Italové, Irové, španěláci/mexičani. Výhoda akorát byla ve společném náboženství (nebo aspoň v náboženství, které už na sebe byli tak nějak zvyklí, měli je vedle sebe několik staletí..)

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je úplně mimo. Doporučuju ti nastudovat něco o tom co je to multikulturalismus a politika tavícího kotlíku. Klidně stačí stránka nebo dvě, na hrubou představu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám to nijak nastudovaný, ale vím v čem jsou hlavní rozdíly.. Zjednodušeně tavící kotlík je, když se národy smísí natolik až z něj vznikne vlastní národ.. A mulitkulturalismus je zase, když různý národy mezi sebou žijou v toleranci i když si ponechávají svojí vlastní identickou kulturu.. A tím pádem i svůj původ..

jenže takhle to přece bylo i v začátcích Ameriky, taky tam hned všichni nemluvili anglicky a začali se bavit stejně s Francouzi jako s Angličany Přišli do Ameriky se svými sousedy a s těmi pak žili podobně jako to znali už létě předtím.. Takže v té době to ještě nebyl kotlík, ale multikulturalismus... Podle mě jedno předchází druhý, jde akorát o čas, kdy se to tak stane.. Multikulti nakonec bude stejně vést k tomu kotlíku.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě nebude. Podstata multikulturalismu je v tom tomu kotlíku zabránit. A proto taky selhává. Ukazuje se že společné soužití dvou různých kultur prostě a jednoduše nefunguje. A protože je systém nastavený tak že je menšina povzbuzovaná se nesmísit, tak se taky nesmísí. Z toho je většina frustrovaná a začíná konflikt. USA dokázaly pohltit všecky kultury které do nich přišly, s jedinou výjimkou a to jsou Mexičani. Ti se chovají přesně podle politiky multikulturalismu a nemísíjou se, proto jsou s nima problémy. Ne proto že by jich bylo moc, ale protože se z nich nestávajou Američani. Stejně jako z Kurdů v Německu se nestávajou Němci a z Arabů ve Francii se nestávajou Francouzi. Většina musí pohltit menšinu, nebo budou určitý čas trpět obě skupiny, a pak si to ta menšina šeredně odskáče. V historii se to stalo už mockrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak chceš zabránit tomu, že se Arab s Češkou do sebe nezamilují? Tohle bude neustále. U Židů by to taky čase přešlo v ten kotlík.. I když by to u nich trvalo daleko dýl Židé se navíc nemísili s jinými, protože je ostatní považovali za méněcenné a oni sami se ostatních báli a nevěřili jim.. Přesto byli i tací, kteří prostě přešli.. a takových by bylo zákonitě víc a vic.. Systém by byl tolerovanější a tolerovanější..

Těžko můžeš teď už do rozvinutých zemí míchat rovnou politiku toho kotlíku.. Na to nikdo nepřistoupí. A ani tehdejší Francouzi, Angličani, Španělé, Němci, Holanďani, Italové nechtěli všechno hodit za hlavu a být všichni stejní

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jasně že se Arab s Češkou zamilujou. Ale musíjou si vybrat kdo se ke komu přidá. Většinou žena k chlapovi a tak se z českých bab stávajou Arabky, a z Arabek české baby. Místo toho aby zkombinovali kulturu obou, tak se jeden z nich popře. To je další vada multi-kulti, není adaptovatelný na rodinu.

Systém se nestal tolerantnější kvůli tomu že se kultury mísily, ale kvůli tomu že většina chtěla občanská a lidská práva. A židi se k nim logicky dostali taky, kvůli jejich všeobecnosti a nezadatelnosti. S tím nevyhnutelně přišel liberalismus a nakonec lidi zjistili že jsou důležitější rozdíly než rasa, a začali se štěpit podle ideologií. Do toho se schoval každý, protože k ideologii se šlo přihlásit, člověk si mohl plus mínus svobodně zvolit. Takže demokrati byli perfektně schopní tolerovat žida demokrata, ale už ne žida komunistu.

A zavádět v Evropě politiku kotlíku je pochopitelně utopie. Zdejší národy jsou úplně jiné typy než ten americký. V Evropě se musí menšina asimilovat, jinak to prostě nepůjde. A je to hlavně v jejím zájmu aby se tak stalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tom případě my nemáme multikulturalismus, protože u nás to prostě chodí tak, že když se žena s mužem do sebe zamilují, tak jdou bydlet k sobě a jakkoliv jsou evidováni, tak jediný jejich rozpor může být v tom, jak se přesně mají chovat.. Jejich dítě většinou dostane kulturu od obou, jak z matčiny rodiny, tak ze strany otcovy rodiny. Co tedy pak je to dítě? Není náhodou více Čechem/Evropanem, když na něj působí nejen vliv otcovy rodiny, ale i rodina matky a celý ostatní okolní svět?

Protože pokud tím jejich kulturním prostředí máš na mysli ghetta, tak to není kultura té dané menšiny, ale kultura lidí oddělených od reálné společnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice krásně idealistická představa, ale naprosto odtržená od reality. A například nedávná mnohonásobná rodinná vražda v Kanadě kde zhrzený otec zabil ženu a své dcery protože chtěly žít podle západního vzoru říkají že nemáš pravdu. A nebo vraždy ze cti které se už zese začínají dít v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to holt ideologie..:) Ale spíš si myslím, že takových rodin je menšina a společnost je pořád liberálnější a liberálnější.. Časem vymizí i tohle i když samozřejmě ne úplně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jinak. Uvěřím ti že máš pravdu až přesvědčíš sám sebe a mě o tom, že fakt že se cigáni odmítajou asimilovat prospívá jak jim, tak většinové společnosti. A že to zvyšuje tolerantnost a obě skupiny se majou víc a víc rády. Hodně štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já sám vidím, že když nejsou bronxy a ti lidé se nebudou stranit společnosti ve které žijí a budou dodržovat zákony, tak je možná i tahle asimilace..

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nevěříš na multikulturalismus, ale na nějakou abstraktní politiku typu "lidi by se měli mět rádi".

Reagovat
smazaný uživatel

Já věřím v to, že když se nebudou sami sebe bát, že se dá předejít všeiljakým konfliktům

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že tu neni smajl s barevnou kytičkou

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, tady v Dánsku to funguje dobře. Alespon na vysokých školách. Je otázka, jak to vypadá v ulicích, jak se začlenují cikáni do společnosti tady se svými hodnotami.

Reagovat
smazaný uživatel

Na výšce funguje kde co, protože je to nepřirozené prostředí s lidma kteří jsou intelektuálně někde jinde, a za druhé se předpokládá že tam jsou dočasně.

Reagovat
C0br

Kvůli takovým lidem budou naše děti žrát krysy ve stokách až nás ty kobylky zavalej.

Reagovat
smazaný uživatel

A nakonec to zase skončí u oblíbených rasistických poznámek.... Jestli to takhle pude dál, tak brzo začnou někteří oslavovat Brejvika, jako hrdinu....

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
stas87

ensar kebab beroun? ci ako sa to vola,mate to tam este?

Reagovat
smazaný uživatel

V Berouně jsme hrdí, že můžeme můžeme návštěvníkům nabídnout kebab ze 3 různých tureckých restaurací.. Akorát jejich jména nikdo nezná, takže vůbec netušim, kterej máš na mysli Asi ten první, když jdeš z nádraží na náměstí, že? Tam dělá klučina, s kterym se strašně rád bavim o fotbale.. Ohromnej fanoušek Galatasaraye..

Reagovat
smazaný uživatel

A druhou restauraci vlastní fanoušci Besiktase, třetí Fenerbahce. V Berouně musí být po zavíračce živo .

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni se mezi sebou baví normálně. Asi jsou všichni z evropský části Ale teď už po zavíračce nikam chodit bohužel nebudo, máme tady tu nesmyslnou vyhlášku, která zapříčinila, že tu sem v půl jedný tady..

Reagovat
smazaný uživatel

Zákaz vycházení? Kdo je starostou Berouna, Heydridch?

Reagovat
smazaný uživatel

Nucená zavíračka všech hospod o půlnoci.. Máme právě docela pěknou starostku, Endrlovou, dostala se k moci strašnym haluzem, když radní udělali menší puč na starostu.. Dosadili jí, no a takhle to dopadá.. Včera byla menší demostrace, bylo to i v televizi.

Reagovat
smazaný uživatel

Taková blbost . Nějaká ženská prostě rozhodne, že se bude míň chlastat. Za pár týdnů bude město vzhůru nohama . Zrovna v nejbližších dnech budou dávat v telce seriál Francouzská revoluce. Je čas se inspirovat...a konat .

Reagovat
smazaný uživatel

Ona kráva chce bojovat s kriminalitou.. Chtěla jen zakázat herny, protože jich tady už je fakt hodně moc a docela tu kupí organizovanej zločin.. Jenže blbka si neuvědomila, že když udělá podobnou vyhlášku, že to musí udělat na všechny restaurační zařízení.. Jsou prý možný i nějaký "výjimky".. Prostě kdo bude platit "daň z nočního chlastání", tak bude moct mít otevřeno.. Blbka vyhání organizovanej zločin ještě organizovanějším zločinem

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo .

Reagovat
smazaný uživatel

Běda lidem, kterým se žena snaží vládnout

Reagovat
smazaný uživatel

Na Jižáku jsme také měli starostku. Taky dobrý tele.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivim se.. A pak chtějí rovnoprávnost, mrchy.

Reagovat
smazaný uživatel

Schválně jestli to u vás dopadne jako v Americe , kde ženy svým voláním po prohibici nechali vydělat mafiánským rodinám a nepřímo tak zapříčinili vzestup organizovaného zločinu a s tím spojenou zkorumpovanost policie (protože i fízl je chlap, co občas dostane žízeň).

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že ano.. A teď když už existujou sociální sítě to nebude trvat roky, ale třeba 3 dny, než se dohodnou veškerý podmínky.. Dokonce už víme, kam budeme moct chodit na "uzavřenou společnost"

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha, zavřít hospody o půlnoci, to by moc dlouho nepřežila... To je šílenství, co má člověk od půl jedné do 4 rána dělat, když nemá ráno školu, práci ani jiné povinnosti?

Reagovat
smazaný uživatel

Je samozřejmě strašně tupá Chci vidět, jakmile bude nějaká větší akce, třeba firemní, nebo zapíjení dítěte, narozeniny.. apod. jak se všichni ve 12 zvednou z hospody a půjdou spokojeně domů V létě to bude samej výjezd policajtů.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že se jí na to všichni brutálně vykašlou, kdo by o půlnoci o víkendu zavíral? A kdo by byl ochotnej vůbec opustit hospodu?

Reagovat
smazaný uživatel

O půlnoci to je jen v týdnu.. O víkendech to nechala do 2 do rána.. Ale na tom to nic nemění, když už někdo má víc jak 18, tak stejně chlastá i o víkendu minimálně o dvě hodiny dýl.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, ale na radnici nemáte jistě jenom paní starostku a takovouto vyhlášku by měla schvalovat radnice jako celek, ne? Tudíž si myslím, že pokud nemáte radní jenom samé ženské, tak to muselo schvílit i několik mužů.

Reagovat
Mada

Tak v Berouně ovládá radnici skupina podnikatelů, takže existují určité výjimky.....

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy my i v té radě máme plno ženskejch a pak chlapů, co si rádi vydělají... Jenže ještě nikdy tu nebyl starosta, kterej by měl takový "koule" takovou blbost vzít na sebe.

Reagovat
Mada

Já čekám kdy se Berounem nechá inspirovat Královák.

Reagovat
fantomas

Tam máte u florbalový haly parádní občerstvení na střeše...ty tortilly tam. To mi vždycky bude stačit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten těžko.. Podle mě se to dělá právě hlavně kvůli D5

Reagovat
stas87

no oni maju predajnu v pisku,tak ku nim chodim...no nenapadlo ma sa spytat komu fandi ten jeden mal na triku kebab beroun,okrem prahy od tej spolocnosti-euro donner kebab je len v pisku a beroune,najviac som sa bavil s muratom-rodicia azerbajdzanci,ako maly sa prestahovali do turecka a on pak odisiel do prahy a potom do piska,ja mam najradsej kebab na tanieri s mletym lahodka,aj durum mi velmi chuti

Reagovat
smazaný uživatel

Durum.. Tak to je určitě ten, co myslim.. Ještě když dělávali jehněčí, tak to byla jiná.. Já si ale taky dávám spíš mletý. Oni jsou do fotbalu strašní blázni, dokážou o něm mluvit strašně dlouho.. Stejně jako my tady..

Reagovat
stas87

durum je taka placka do ktorej ti da zeleninu,omacky a nakrajene maso,zabali to a da to zapiect murat sa o futbale nebavil moc,ale bol to fajn chalan,raz som mal platit 80,dal som mu dve kila a on mi vratil 160 mega porce a vzdycky mi dal dole tak 20-30 % z ceny jedla

Reagovat
smazaný uživatel

Já vim, co je durum.. Právě podle toho sem poznal, že vim, kterej kebab restaurant myslíš.. Oni jsou hodně fajn, jsou rádi, že můžou bejt tady.. Tihle konkrétně, který máš na mysli, jsou tu z Německa a říkají, že tady se jim zdá všechno daleko lepší..

Reagovat
stas87

jj,su z nemecka,asi budu hodne za vodou kedze davaju take zlavy,ja mam skusenost z nemecka ze v piatok a v sobotu maju otvoreno snad do 4:00,v cesku asi do pol2,dokonca sme s kamosom premyslali ze by sme si otvorili taku malu predajnu ako maju oni,ale nevieme naklady,maso aj tie rosty si vozi z nemecka

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě to není levná záležitost, navíc, když už to chceš dělat pro vožraly, tak jedině v oblasti obsypaný hospodama.. A to taky nebude levná záležitost. Navíc teď už jim je to k ničemu no

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem kdysi dostal nápad na rychlé, mobilní občerstevení pro zhulence. Stačil by karavan (klidně nějaká pojízdná popelnice), výkonné repráky a jídelní menu sestavené z pokrmů, které zhulení lidé nejraději jedí. A pak by jen stačilo objížděn oblíbená místa, kde se kouří tráva a kam může auto (kdyžtak by se sehnalo na nepřístupná místa nějaké povolení) To by byl byznys .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na to bych rád vymýšlel jídla Třeba.. špagety s masovými kuličkami do polívky, přelitý omáčkou z cibule, chilli a kečupu... Navrch trochu cheese..

Reagovat
smazaný uživatel

Musel bys dostal povolení - higienu atd, to taky nebude levná záležitost vzhledem k tomu, že chceš jezdit v pojízdné popelnici...

Reagovat
stas87

utopenci,klobasy,bramburky a pivo?

Reagovat
smazaný uživatel

Širší sortiment. Čokoláda, hranolky, samostatné porce majonézy, kečupu a tatarky pro dobytky, smažák, číňanku, klobásky, gumové medvídky, cukrovou vatu...prostě jak klasiku z občerstvení, tak i nějaké šílenosti (něco jako popisoval Marty), abych měl punc výjimečnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš mít taky připojenou káru na vodu a elektřinu, to není levná záležitost... Respektive se s tím neustále přesouvat...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vám zapomněl říct, že by na jídelníčku byl i skank, ganja, hašiš, papríky, filtry, skleněnky, drtičky a bongy na půjčení . Tím jsou finance myslím vyřešený.

Reagovat
smazaný uživatel

A povolení bys taky neřešil, jen bys tam musel narvat dost slušnej motor, abys ujel cajtům.... Tohle by byl až moc "nenápadnej" job...

Reagovat
smazaný uživatel

Švestky by musely dostat všimný.

Reagovat
stas87

tak to aby si mal nejaky velky karavan najlepsie taky ako je v tych americkych rodinnych filmoch...ja som uvazoval ze by som jazdil do rakuska a tam si nakupil kaiserkrainery,wursty a este jeden druh a otvoril si stanok,kludne aj do noci,k tomu pivko alebo teraz ked je zima tak svarak ci grog ale zasa by som nedal velke ceny,treba 35 korun

Reagovat
stas87

ja nie som z berouna ty turci si v beroune navzajom konkuruju alebo spolu vychadzaju v pohode?tu bol najprv jeden obchod a za cas druhy,ten druhy bol v ulici kde je snad 15 barov a prezil,ten prvy bol v kludnej casti a uz ho zavreli

Reagovat
smazaný uživatel

Já vim, že nejsi.. Já to myslel obecně, když chceš mít takovej podnik, kterej ti má držet i v noci, tak to musíš mít v rušný části města.. Tak jak právě povídáš dole.. Já nevim, jestli si nějak konkurujou, ale po půlnoci se chodilo většinou do jedný hospody, kde se scházeli všichni, co šli z práce.. A i když byli mezi sebou, tak žádnej konflikt nebyl..

Reagovat
Mada

durum mají výborný

Reagovat
smazaný uživatel

Na kebab si zajeď do Liberce. Je to město kebabu. Vsadím se, že když hrála Plzeň proti Besiktasi, tak těch několik česko-tureckých fanoušků bylo právě z těchto stánků .

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa pri kebabe v poslednom case vybavi ta fotka z FB, co je na nej z boku odfotene male dieta zabalene v deke a jeden Polak reagoval, ze si myslel, ze to je kebab

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kebaaaaaab V Jablonci je úžasnej, v Praze nemůžu najít nic srovnatelného

Reagovat
smazaný uživatel

V Praze nejsme na kebab tak vysazení, jako na Severu. Proto jsi tu možná nenašel kebab odpovídající kvality. Za sebe můžu říct, že nejlepší jsem jedl v Liberci. Sice za 90 korun, ale je to porce pro dva. Hodně jsem s tím zápasil, než jsem to spořádal.

Reagovat
stas87

to ja v nemecku po zapase zjedol rovno dva vsetci odpadli po prvom

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když je hodně velký hlad, tak se dá sníst cokoliv .

Reagovat
stas87

no trevor na mna kukal cudne potom cakali ci zjem aj ten druhy a to som nepil vobec,len sme mali cas a hlad

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, podobnej máme v JBC... Pojízdná budka s takovým roztomilým staříkem, který neumí česky. Narve ti tam hromadu masa, zeleninu a zaleje takovou hromadou omáčky, že přibereš 2 kila...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byl klasika stánek, ale nevím, kde přesně je, protože jsem byl dost nakalenej. Obrovská tortila, maso+zelina+dresink. Výborný kebab.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni všichni Turci na severu maj ty kebaby hodně podobný.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde v Jablonci?? Čas od času tam jezdím na hory ke kámošovi na chatu, takže když povíš kde, tak si tam zajdu

Reagovat
smazaný uživatel

http://mapy.cz/#x=15.172834&y=50.722034&z=16&t=s&d=stre_91912_1

Je to v jižní části ulice, po pravé straně, když se koukáš ze severu. Když jedeš z Prahy směr Tanvald, tak to máš po levé straně za kruháčem, taková bílá budka. Enormní porce za 80kč.

Reagovat
smazaný uživatel

Některý debaty tady fakt můžu Článek o katastrofě, při které zahynulo přes sedmdesát lidí, a pod tím dlouhá debata, kde mají nejlepší kebab Cynismus je fajn, pobavil jsem se jak nikdy. Tím ovšem nechci snižovat tu tragédii, ale díky kluci!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

prave kvoli takymto debatam mam EF tak rad, clovek sa tu zasmeje a riesia sa tu aj temy totalne mimo futbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je zvěř. A svádět to na arabskou mentalitu je pitomost. Srbové jsou úplně stejní, když dostanou příležitost. Italové majou taky na triku dost mrtvých, jihoameričani obecně, afričani, Angličani, Turci. Jediný rozdíl je že egyptské fanoušky nikdo nedržel zkrátka. Ale to se nejspíš změní. A až místní experti budou zase nadávat na policajty, tak si vzpomeňte na dnešek a na to jak to vypadalo když se fanoušci šli pozabíjet a policajti je nekrotili.

Reagovat
smazaný uživatel

Na policajty se nadává pořád. Ať pracují málo, nebo moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jakubisko

no, toho sem se přesně bál, že se to teď stane odstrašujícím případem a ospravedlněním nějakých brutálních zásahů u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

A co čekáš? Vždyť tam ti vrazi zabili skoro tolik lidí co Brevik. Tohle není žádná sranda. Ty myslíš že se tam "na férovku" poprali ultras a omylem to přehnali? Já bych si spíš tipl že tam řádila skupina šílenců snažících se pobít všecky kdo neuteče. Jak by ti bylo kdyby si fandil v kotlu a najednou by k vám vtrhla skupina lidí a před tebou začala postupně zabíjet tvoje kamarády?

Reagovat
Mada

Reagovat
herbage

Reagovat
stas87

100. pro kebab

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
panca

az ochutnas pravej tureckej kebab, tak poznas co je kebab

Reagovat
stas87

tak to musim do turecka tam sa ale momentalne nechystam,mozno casom,ty si ho mal predpokladam na dovolenke?

Reagovat
panca

ja tam nejakej cas zil se vzdycky pak musim smat ceskym fastfoodum, co pisi ze mas kebab a podobny jidla. Uplne neco jinyho

Reagovat
stas87

tak od ceskych predajcov som kebab este nemal,toto tu maju turci co zili v nemecku,nemyslim si ze to bude uplny shit

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba jsou tak zdegenerovaní Evropou, že ten kebab pak chutná jinak .

Reagovat
stas87

Reagovat
panca

Ja to taky nemel tady u nas od cechu. Vzdycky to byl nejakej tmavsi spoluobcan, ale pokazdy uplne neco jinyho nez v turecku. Tady to maji upraveno asi pro cesky jazycek

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je obecně známá věc u většiny takových exotických jídel, hlavně třeba indické restaurace se tady musí hodně mírnit, protože máme úplně jinak nastavený chutě.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak se ti žilo v Turecku? Kamarádka tam byla jako au pair. Jinak s tím jídlem, Čínani musí mít z Čechů (a nejen z nich) hroznou prdel, když ty smažené nudle se zvířecím masem považují za "čínu" .

Reagovat
panca

tak ja zil v jednom luxusnim stredisku, takze jsem si nestezoval Zbytek turecka byl trosku jinej level. Byl jsem tam rok a uplna parada

Reagovat
Arne

(speciálně pro ty z Freyungu a z Berlína )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Marty, ked si este tu, tak čekni tieto fotky...to boli časy http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150517028302297.368162.120431007296&type=3

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe.. Ego byl PÁN už jako týnajdžér..

Reagovat
smazaný uživatel

Btw- http://www.youtube.com/watch?v=G9bTaaftaGU z mojho rodneho mesta Co rapuju na bloku a v pozadi vidno veziaky, tak to je moje rodne sidlisko. Tesim sa velmi na album

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, mně se tenhle styl úplně tolik nelíbí.. Nemůžu si pomoct. Trochu mi to připomíná takovej holohlavej hip-hop, kterej mi minule posílal Sancha..

Reagovat
smazaný uživatel

Náš svet? Ved to si az protireci...taki ludia nemaju tam co robit.

Reagovat
smazaný uživatel

A neplatí to jen pro rap. Ale i pro punk, oi!, hardcore a další odvětví.

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, to bylo něco jinýho.. Teď ale nevim, zkusime se ho pak zeptat. já neříkám, že je to nějak špatný, jen že se mi líbí trochu jinej styl rapu Teď ho ani moc neposlouchám, mám rozjetý jinačí desky.. V poslední době mě zarazily akorát texty od Lipa a šílenost Kouleho..

Reagovat
smazaný uživatel

Když si to musíš poslechnout znovu, tak ti to umožním . Já jsem z toho dostával strašné záchvaty smíchu . Kamarád, co poslouchá rap na to málem pošel.

http://www.youtube.com/watch?v=d_AzsU0M918

Vtipné jsou některé komentáře pod videem.

Reagovat
hefy

U toho jsem se taky nedavno hrozně smál a zárověn si klepal na čelo, ale ukážu vám ještě větší pecku.

http://www.youtube.com/watch?v=go2LAPn-raI&feature=related

Reagovat
Mada

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tu mas tu pesnicku o ktorej hovorim http://www.youtube.com/watch?v=ixPsUJyfhX8

Reagovat
smazaný uživatel

Dal sem si prvních 5 vteřin, vidím holý hlavy, mikinu everlast a už tak nějak tušim o co půjde

Reagovat
smazaný uživatel

Ta je hrozná. A zajímavé je, co za lidi stojí za těmi "rapery". Je vtipné, jací lidé si přivlastňují černou hudbu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja celkovo neznasam aj taketo po*ebane prejavy http://www.youtube.com/watch?v=-wIqVENjC8Q ... proste ked pozrem na 2paca, Big Poppa, Dreho, Eminema a porovnam si to s tym, co sa do rapu a hip-hopu je*e teraz, tak mi je zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já rap obecně neposlouchám. Nějak mě to nechytá. Líbí se mi jen pár věcí. Třeba od Cut Killera (Assassin la police), Cypress Hill (Insaide the Brain) Controle Machete (Si Senor), Řezník (Žižkovské bary) a samozřejmě Jižák od PSH.

Reagovat
Mada

To snad ani není možný .....

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nasvalený šílence jsem ti posílal jako recesi .

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, jenže od tý doby vidim skoro každej novej rap v podobnym hávu... Neměl jsi mi to posílat Teď si stejně poslouchám ty pecky z Mafie.. Díky ti

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou super, co? A já ty Mafia písničky teď slyšel i naživo . Príma oživení mého převážně skins/punx hudebního vkusu,

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna na něco podobnýho bych vyrazil.. Maj nějaký stránky, nebo tak něco?

Reagovat
smazaný uživatel

Zeptám se ti, co je to za kapelu. Myslím, že jinak hrají gipsy jazz. Tohle hráli asi jen tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá, budu na to čekat jak hladovej vlk..

Reagovat
Godwinson

To jsou mrzutosti.

Reagovat
Steve Stifler

Njn, to jsou ty civilizovaný země a národy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nasledek arab. jara, potreba vlady tvrde ruky!

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak. Demokracie (jak krásně to slovo zní ...) není pro každýho.

Reagovat
smazaný uživatel

a bude hůř

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně tohle by se v současné Evropě nestalo (teď čekám jen, kdo vybalí Brusel 85 či Hillsborough)

Reagovat
kubys

Ech, ech Krakow?

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je jiný svět a de facto je boj gangů

Reagovat
smazaný uživatel

*to

Reagovat
kubys

A Hillsborough bylo úplně o něčem jiném, jinak v Anglii 70./80. let to nevypadalo o moc jinak, akorát fízli zasahovali.

Reagovat
smazaný uživatel

bylo tam davový šílenství. Spíš poukazuji na to, že se tohle v Evropě dělo před x desítky lety, v Africe je to takřka na denním pořádku, však když začalo APN, tak tam taky bylo davová mačkanice a bylo mraky zraněných.

Reagovat
smazaný uživatel

No, nestalo. Kdyby došlo na tu bitku mezi chuligány Olympiakosu a Panathinaikosu, tak by to mohlo taky dopadnout všelijak. A není to zase tak dávno, co do sebe v Itálii chodili při bitkách na nože jako prasata.

Reagovat
smazaný uživatel

ale to byli dvě grupy a nezemřelo přitom x lidí, že jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím že hlavní rozdíl je v tom že evropští fanoušci jsou holt držení zkrátka, a v tom že je tady mnohem větší vymahatelnost práva. Jinak co se týče myšlení davu a nebo jednání v emocích, tak v tom se moderní evropan nijak neliší od egypťana, afričana, středověkého evropana, a nebo starověkého číňana. Tohle je v lidské přirozenosti a kultura s tím nic moc neudělá, jak jednou začne jednat dav tak se ten nános setře. Ta může maximálně ztížit přechod od racionálního uvažování k davovému myšlení. Ale takové věci se prostě stávat budou, když nebude síla která by emoce krotila. A když jo, tak se budou stávat náhodou, jako tomu bylo na Loveparade.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vzhledem k tomu, že k té bitce nedošlo díky zásahu policie tak ne. Ale zabavená výbava nevypadala moc mírumilovně. Nože, tyče, molotovy...k tomu zabití mohlo klidně dojít.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je kvůli těm tvým ACABům... Kdyby to nehlídali v Evropě, tak máš na každodenním pořádku v Polsku to, co se děje v Egyptě. Poláci jsou stejní magoři jako Egypťani, co se týče agresivity, jen mají to štěstí, že mají policajty a demokracie se hlídá.

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo... Jo a proto do nich střílí gumovýma projektilama, no paráda...

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto přirozený výřad. Pitomci se vybili a svět jako takový o nic nepřišel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Co blbneš, Jirko? Nestačí, že ti dal palec primitiv dolar, který by bouřlivě slavil, kdyby někdo zlomil Messimu nohu nebo hodil atomovku na Rusko? Jací pitomci se vybili, když přišli o smrt nevinní lidé? Co se nemohli bránit. Tohle není žádná bitka, kdy se dvě grupy chuligánů domluví a zmlátí mezi sebou, vždyť domácí naběhli do hřiště na fanoušky soupeře a dokonce na hráče. Spousta lidí se snažila a úcet, aby si zachránila holý život a byla ušlapána. Nikde žádná policie ani ochranka. Možná se někteří snažili bránit své hráče, aby se jim nic nestalo a tragicky při tom zahynuli. Fakt tímhle komentem sklouzáváš do místní žumpy

Reagovat
herbage

*utéct

Reagovat
Mada

Reagovat
Mada

Si děláš prdel ?

Reagovat
smazaný uživatel

co ty jsi vůbec zač? Většinou tu jen palcuješ příspěvky místních pravdoláskovců a antify ale samostatný názor, aby člověk od tebe pohledal..

Reagovat
Mada

Co chceš vědět, antifák určitě nejsem. Nemám rád generalizování a takzvané jednoduchá řešení, protože žádný problém dnešní společnosti jednoduchý není .

Reagovat
minoLFC

ten útok bol medziach šárie, takže pohoda, nie?

Reagovat
FC Porto FC

OT : Nevydařený návrat po svalovém zranění má za sebou Milan Baroš. Ve včerejším utkání s Antalyasporem tak vehementně protestoval u rozhodčího, že měl nařídit penaltu, že mu sudí ukázal v 72. minutě rovnou červenou kartu. Galatasaray remizoval 1:1 a má v čele tabulky tříbodový náskok na Fenerbahce, které má ale zápas k dobru.

magor....

Reagovat
smazaný uživatel

magor ne, ale hloupý takový vyloučení je. Skoro stejně jako se nechat vyloučit za svlečení dresu po gólu.

Reagovat
smazaný uživatel

ale nedovedu si predstavit, co musel predvadet, aby dostal rovnou cervenou

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Slyšeli ste o tomhle filmu?

http://www.ironsky.net/

Reagovat
smazaný uživatel

na to jsem zvědav jestli to bude stejně dobré jako Star wreck

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám že o dost lepší. Ale stejně bych uvítal kdyby to nebyla čistá komedie, ale spíš černohumorná nadsázka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johan14

Hlavne že demokracia. Do Egypta by som nešiel nikdy. Európa má všetko.

Reagovat
smazaný uživatel

200. Pro jídla od přistěhovalců

Reagovat
Mada

Black Dog

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Ale to nám místní pražáci můžou leda tak závidět..

Reagovat
smazaný uživatel

Co vám můžeme závidět?

Reagovat
centos

To vám taky závidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to dobře, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky že to dobrý je.. Každou chvilku nový pivečka, dokonce jsme tam už pili i domácí slivovičku, kterou dostaneš jen na vyžádání.. Paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bych se měl ucházet o místo v nějakém gastronomickém magazínu. Hodnotit restaurace a jíst zdarma by nebylo od věci.

Reagovat
smazaný uživatel

To bys ještě musel spapat hodně polívčičky ale

Reagovat
smazaný uživatel

Wienerschnitzel

Reagovat
smazaný uživatel

Maršál Radecký nebyl přistěhovalec, ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A co sa da cakat od moslimov?

To maju zakorenene v krvi.Kamenovanie ludi na ulici je bezna vec re nich.Ludia si chodia hadzat od utleho veku.Trebars aj na zenu, ktora mala mimomanzelsky sex..

Mentalita moslimov spada ,tak do doby kamennej.Od vtedy sa ich sklony k barbarstvu nezmenili.

A kto si tu bude obahjovat moslimsku kulturu, tak nech sa nastahuje niekam do tureckej stvrte v Berline alebo Svedsku.A potom nech sem pridu moralizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Tak křesťanství je třeba majoritní na Jávě a také se tam řežou hlava nehlava. Ty lidi, které popisuješ, spojuje chudaba, ne vyznání. Tyhle generalizace jsou asi stejně úsměvné, jako ztělesňovat učení Krista se španělskou inkvizicí

Reagovat
smazaný uživatel

To ze sa rezu hlava nehlava krestania niekde na Jave nema k mojmu prispevku ziadny vyznam.

Ja neobhajujem krestanstvo.Ale odporujem voci moslimom. Krestanstvo je kapitola sama o seba.Tak ako moslimovia aj krestania maju na rukach krv milionov ludi.

Reagovat
herbage

jinak kamenování je tak běžné maximálně v Súdánu či Afghanistánu, tedy na místech, kde se společnosti ani nevyvinuli do nějaké civilizaci, ale žijí tam tisíce let jako pastevci. Neslyšel jsem o tom, že by v Egyptě či Turecku byl někdy někdo ukamenován, ale třeba máš lepší údaje

Reagovat
smazaný uživatel

Tak trebars mam lepsie udaje.Oficialne kamenovanie nie je povolene,ale neoficialne to nie je zriedkava vec..

Reagovat
herbage

tak kolik bylo ukamenovaných v Egyptě a Turecku za posledních řekněme 10 let a kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja neviem kolko bolo ukamenovanych a v ktorych moslimskych statoch,a ci v Turecko alebo Egypte,ale jednoducho sa to deje.Nie zrovna v centre Istanbulu.Ide skor o rozne dediny, kde sa zivot svojim sposobom troska odlisuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost. Němci dokázali spadnout z vysoce morálně vyspělé společnosti do absolutního bahna během pár špatných let. Muslimská kultura není špatná, špatné jsou idee které ju teďka směřujou. A taky fakt že většina populace v muslimských zemích je sotva dospělá a jako takoví mají sklon k bouření a radikalizaci.

Reagovat
herbage

hlavně společnost radikalizují sociální poměry, ne náboženství. Ostatně, pár dní bez jídla a chtěl bych vidět tu naší "civilizovanou společnost". Pár místních diskutérů si dovedu živě představit v první liiních sborů SS či jako velitele koncentračních táborů

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím že je v tom hlavně sociologie. První generace arabů se ve Francii asimilovala bez problémů, protože měli prácu a budoucnost. Ta druhá nemá ani jednoho a proto hledá nějaký společný znak ktrerý ju činí výjimečným, a to je náboženství. Ve skutečnosti věřící nejsou, rozhodně ne v tom smyslu že by hledali odpovědi v Bohu či vyšší morálce. Islám je záminka. A protože jsou mladí a blbí, tak jsou lehce využitelní. Kdyby Francie dala těmhle lidem prácu, tak se včleníjou sami a rádi.

Reagovat
herbage

dala práci V tom bude asi zakopán pes, když není práce pro 40% mladých Španělů a dalších zemích Evropy je tomu podobně. Zkrátka technický pokrok pokračuje, více věcí dovážíme z třetího světa a není kde ty lidi zaměstnat, proto to co je v Egyoptě nyní může být za 10-20 let u nás taky

Reagovat
smazaný uživatel

Si robis prdel?Zijem v zahranici uz niekolko rokov.Posledne asi tri roky v Norsku,kde je vysoky pocet pristahovalcov z moslimskych krajin.Pracovat chcu asi tak ako ceskoslovensky cigani:).Narobia si hordy deti a vysavaju bohaty norsky socialny system.A pokial nahodou niekto z nich chce robit,a pozadovanu pracu nedostane obrati sa na urad prace so zalobou o "rasizme".Koran ako taky alebo hlbsi zmysel moslimskej kultury je vo svojej podstate dobry.Ide o to, ze sa zneuziva..Ci pre politicke ucely alebo socialne nepokoje.Dalsim zasadnym problemom moslimov je ,ze sa nechcu prisposobovat nasej kulture.

Reagovat
herbage

takže z toho plyne, že čeští cikání jsou skrytí muslimové, jestli to chápu správně? Tímto komentářem jsi jen potvrdil, že je to sociální problém, ne náboženský

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je ten problem aj socialny a aj nabozensky.Socialny je casto odvodeny od nabozenskeho a naopak.Zamestnal by si ty predavacku, ktorej by si nikdy nevidel tvar?Ktora si tu tvar pred tebou nikdy neodkryje lebo je silne sfanatizovana.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty snad čekáš, že pologramotný Arab, zvyklý na naprosto jiný životní styl (pomalejší, pohodovější, s důrazem na rodinu apod.) se během několika let absolutně přizpůsobí kultuře, která je úplným opakem té jeho? To je nesmysl. Přistěhovalci dělají problémy a ještě je dlouho dělat budou, to je přirozené. Stejně jako je přirozené, že v Evropě jsou. Ale za takových 50 let už bude situace mnohem klidnější, pokud se Evropané nezblázní a nezvolí si nějaké radikální pomatence.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 50 rokov bude situacia taka,ze polovica Europy budu moslimovia.Potom sa budeme musiet my prisposobovat im.Je to smutne,ale je to tak.Staci sa pozriet kolko ich zije v Holandsku,Belgicku,Svedsku,Norsku,Anglicku...

Reagovat
smazaný uživatel

To těžko. S tím, jak stoupne jejich životní úroveň, zároveň klesne porodnost a ochabne jejich náboženská horlivost. Takže za padesát let nebude Evropa muslimská, maximálně zase o něco ztmavne, což by každému normálnímu člověku mělo být putna.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka je, jestli příčinou jejich chudoby není právě to náboženství.

Reagovat
herbage

souvilost tam může být, to nepopírám

Reagovat
herbage

Chudáci hráči i fanoušci, větší fotbalovou tragédii nepamatuji Bohužel Egypt je místem, kde je jedno kdo bude vládnout, ale se zemí to půjde s kopce. Ta země je chudá, nemá žádný průmysl a příjmy z turismu budou klesat. K tomu klesá i těžba nerostných zdrojů jako ropy a zemního plynu, kdy v roce 2010 poprvé domácí poptávka překročila domácí těžbu a země musí energetické zdroje dokonce dovážet. Ta revoluce byla provedena jen studenty a střední vrstvou evropského stylu, která nebyla nijak organizovaná a bylo jasné, že nemají žádný plán a že se moci ujme buď další generál nebo nějací radikálové, kteří vyjdou vstříc těm 90 milionům chudých, kteří žijí na hranici bídy a mnoho z nich nemá co jíst a nemá ani žádnou práci. Jedinou jejich spásou je islámský zákon, který velé bohatým odevzdávat 10% svých příjmů na chudé a tak se alespoň nasytí. Při potravinové krizi tam lidé stáli ve frontách na chleba celé dny. Velmi smutné, že hotelích na pláži se válí evropané, mají all-inclusive a jídlo se tam ve velkém vyhazuje a o pár desítek km dál tam lidé trpí podvýživou, to pak jinak než radikalismem nemůže skončit, čímž neřikám, že to má s touhle tragédií přímou souvislost. Jen do budoucna je Egypt sud s prachem a země na jihu Evropy také

Reagovat
smazaný uživatel

pochybujem ze je bezny egyptan az tak chudobny.. Bol si tam?

Reagovat
herbage

to je argument

Reagovat
smazaný uživatel

Neargumentujem..

Pytam sa ta, ci to co pises mas na zaklade svojej skusenosti, alebo si si precital par clankov o revolucii a o momentalnej horsej situacii a teraz tu vo velkom mudrujes o podvyzivenych egyptanoch co umieraju od hladu, to je cele.

Reagovat
smazaný uživatel

A co když v Egyptě nebyl, ale věnoval se studiu této země ve škole, nebo ve svém volném čase? Copak je osobní zkušenost jedinou možností, jak načerpat o dané zemi informace?

Reagovat
herbage

články, analýzy, statistiky. I kdybych tam byl jako turista, tak z letoviska zjistim prd a v Káhiře žijí ti relativně bohatí, navíc ej to ohromně rozlehlé město a ta chudoba je často skrytá. Ale i co jsme slyšel od lidí, co tam byli, tak tam třeba pracují lidé v malé téměř neosvětlené komůrce a celý den tam v polotmě tkají kobece, aby je za pár dolarů prodali na tržišti

Reagovat
smazaný uživatel

Stale maju vybudovany kvalitny cestovny ruch, s plazami, pyramidami etc., maju svoj priemysel a rybolov,urcite aj nieco pestuju, takze to co pises mi pride prehnane.

Urcite je to horsie ako to bolo, mozno uz priemerny egyptan nema na 1 auto a chodi mhd, na jedle musi setrit a nema dajmetomu maso kazdy den, ale vykreslovat terajsiu situaciu ako hladomor ked ludia nemaju ani na chlieb je prehnane.

Reagovat
herbage

tak to co řkám, k tomu došlo během potravinové krize 2008, kteár se prohnala celým světem. To rozhodně není přehanené, to se stalo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale bavime sa o sucasnej situacii 2012 nie?..

Reagovat
herbage

to ano, ale tak já řikám, že ta situace je zhoršující se (v průměru) a čerpám z toho, co Cílek říkal někdy v listopadu, kdy se vrátil opět z cest

Reagovat
herbage

hlavně Václav Cílek, známý český vědec a cestovatel o Egyptě velmi často hovoří a často tam jezdí

Reagovat
herbage

a hlavně může srovnat se Sýrií, Palestinou, Súdanem, a černou Afrikou, protože to celé procestoval

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže jak to vyřešit? Zakonzervovat Evropu?

Reagovat
smazaný uživatel

Trebars zastavit prisun pristahovalcov.Momentalne je len v EU okolo 60 milionov ludi nezamestnanych.

Reagovat
smazaný uživatel

A zároven populace stárne...

Reagovat
smazaný uživatel

A starnut bude viac a viac..nove lieky,nove technologie v lekarstve.

Reagovat
herbage

já nevím. Pokud nějaké řešení je, tak jistě ne v rozsahu, abych jej popsal na pár řádcéch tady na EF. Nezaměstanost v Evropě bude vleký problém, přistěhovalci, nepřistěhovalci. Ti na to budou mít malý vliv a maximálně se to na ně svede. Ale jak bude veřejný prostor a vlády chudnout, tak i možnosti, jak dávat práci jinak nepotřebitelným lidem, budou ubývat a bude se společnost radikalizovat. Dříve nás zachránil technologický průlom, informační technologie a rozpad SSSR, takže práce bylo dost jak pro vysoce kvalifikované síly, tak pro ty méně kvalifikované a to roztáčelo i kola služeb a spotřeby. Jak ale klesají příjmy středních vrstev a rostou výdaje, tak se tlumí i spotřeba a má to kladný zpětnovazební efekt. Levice nemá řšené žádné, protože státní stimuly mají omezené možnosti, když státy nemají kde brát a tak jediné řešené nabízí pravice a to jsou škrty. Neřikám, že je dobré, ale nikdo žádné jiné nenabízí a představitelé levicových stran to sice tvrdě kritizují, aby se dostal zpátky k moci, ale sami pak nebudou mít jinou možnost (a budou to svádět na pravici, jako teď pravice vše svadí na levici, že rozfofrovala všechny peníze). Přitom máslo na hlavě mají všichni. Ale fakt vtipné, jak ČSSD před volbami 2010 navrhovala 13. důchody a nyní podporují tvrdou fiskální politiku škrtů prosazovanou Merkelovou, s čímž jsme se ztotožnil už před volbami 2010 a proto jsem ČSSD nedal hlas, ač jsou mi stále programově nejbližší

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ona i levice může mít dost pozitiv, já je neodsuzuju předem. Ono využití státních zdrojů stále je (stavby dělané ne zahraničními firmami, ale z vlastních, českých zdrojů), státní zakázky především českým firmám, propůjčení nevyužité státní zemědělské půdy pro chudé, kteří na ní budou makat. Ale je otázka, jestli je tohle cesta, jak to zvládnout.

Reagovat
herbage

hm, tenhle státní nacionalismus také nemusím. Jsme jednou v EU, tak s pohle toho chovejme. Nemám nic proti, když polští zemědělci prodávají své výrobky na severu Čech a Slezska. Stejně tak je mi jedno, jestli si dám jogurt z Olmy Olomouc nebo Německa, když ten německý je vyroben blíže. Naopak nemam rád, když si místní mafie z vlády a pár vlivných firem přihrávají zakázky. V čele té mafie stojí Klaus a hají všechny její členy, naposledy Dobeše, kterého vychvaluje jako nejschopnějšího ministra školstvé a kvůli jehož neschopnosti možná přijdeme o 50 miliard euro. Je pěkné, jak všichni nadávají na byrokracii EU, ale dobešovo ministerstvo vypracovalo dva projekty za miliardu, na kteér chtělo peníze od EU a 53% všech prostředků bylo rozepsáno jen jako analýzy a mediální výdaje, což eurokomisař shodil ze stolu jako absolutně nepřijatelné. Zkrátka tam fungují nějaké pravidla, napíše se kolik má kdo dostat peněz, kam jdou, kdo je zodpovědný, jen u nás je takový amatérismus, aby se co nejvíce peněz mohlo rozkrást, viz PROMOPRO. To je náš největší problém

Reagovat
alegre

V Honduasu žije velice silná arabská kolonie. Říká se jim tady "turci", protože přijížděli, zejména koncem čtyřicátých a začátkem padesátých let na turecké pasy. Dnes jsou z nich největší boháči, bankéři, podnikatelé, majitelé fotbalových klubů. Jména mluví za vše: Kafie, Kafatti, Zablah, Atala, Asfura, Canahuatti, Facussé, Abufuele, Abudoj, Larach, Handal, Jalil... Neznám jednoho chudého Araba. Většinou se z nich stali katolíci. Berou se mezi sebou a jelikož mají nejen vdvě jména, ale také příjmení, není výjimkou vidět svatební oznámení, že si bere Aldo Fuad Asfura Asfura jakousi Etel Mary Asfura Asfura. Zde se ta multi - kulti snáší velice dobře. Černoši, Arabové, přistěhovalci z Číny, Evropané, Američani, indiáni. Jen židů je zde pomálu, dvě rodiny: Rosenthal a Goldstein. Multimilionáři, pochopitelně.

Reagovat
herbage

je pěkné vidět, že duševní vyspělost není záležitost věku, ale skutečně jen mírou intelektu daného jedince. Alegre je stále duchem mladší, než většina místních diskutérů. Lidé by měli více cestovat

Reagovat
smazaný uživatel

byl sem v Polsku, Srbsku, Bosně atd. Mohu teda porovnávat s ostatníma národama. Neboj, nejsem gaučovej týpek, co jen sedí u netu a mudrcuje aniž by něco o tom věděl

Reagovat
smazaný uživatel

Ty žiješ v Hondurasu?

Reagovat
alegre

Jo, 20 let. Přijel jsem jako čtyřicetiletej kluk, no a nyní je ze mne kluk šedesátiletej. A s tím cestováním má herbage pravdu. Ale do profláknutých destinací, letovisk, ale mezi lidi, poznat život, kulturu.

Reagovat
herbage

tak jsem to přesně myslel Letos se snad podívám do Omsku

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá volba země pro život.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, tam to mají určitě snažší než v Evropě. Přeci jen ta mentalita bude asi celkem podobná...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

a vaclav cilek v tych krajinach bol,ale s kym sa bavil?tipujem len zo samymi chudakmi na dedinach,spytal sa aj ludi zo strednej vrstvy alebo bohatych?on nemoze generalizovat kedze sa spyta dedincanov?

Reagovat
herbage

je fakt, že on cestuje hlavně po venkově a baví se s místníma lidma, ale tak pohybuje se i v Káhiře mezi bohatýma. On v Africe jako student pár let žil a zrovna mezi těma bohatšíma, takže nejde říci, že by chodil jen po dědinách

Reagovat
smazaný uživatel

Kvoli comu sa bili?To bola klasicka bitka domaci vs. hostia?

Tak preco tolko ludi umrelo? Po udere pastou sa otrasies a ides dalej,mali zbrane ci co?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to píšou - nože, šutry, část byla ušlapána...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to musela byt kvalitna kamienkovo-nozikova bitka ked umrelo 100 ludi a dalsich 1000 ludi sa zranilo. Aj tak sa mi to nejak nezda.

Reagovat
DelPiero137

Tu je jasny priklad ked sa "jednoducho az primitivne" mysliacim ludom predhodi futbal. Oni to beru ako ventilaciu svojich komplexov, nabozenstiev a politickeho myslenia.

Hlavne ze FIFA ma z toho prachy...

Reagovat
smazaný uživatel

ake peniaze ma zase FIFA zo zapasu 2 egyptskych klubov?

A tiez to, ze si myslis ze ina kultura mysli jednoducho a primitivne a sam sa citis ako velky inteligent je od teba primitivne praveze..

Reagovat
JozkokozleJ

Prva veta

Nesnazi sa snad FIFA prave proti tomu bojovat? ...za co je casto od radikalnejsich fanusikov (neviem ci napisat futbalu) tak kritizovana.

Reagovat
domingo

Ty vole, tady je zase nablito, to neni mozny. Zajimavy je, ze normalni, zdravy nazor ma stale stejna skupinka lidi (prospero, herbage, sancha napr. - narozdil od trevora mi nedela problem jmenovat), zatimco ostatni se v diskusich chovaji jako hnusna rasisticka prasata a jejich pocet se stale zvetsuje. A jiri-fcb, ten svym komentarem definitivne spadl na uroven esesackeho velitele.

Reagovat
herbage

do toho jirky se tak nenavážej, tam žádný rasový podtext není, to bys mu křivdil, i když vím, že se spolu nesnesete. Zkrátka spíš proběhnul myšlenkový pochod typu - bitka fanoušků, asi chuligáni jako kotelníci Sparty a Baníku, co se chtěli porvat, šli a pomlátili se, žádná škoda. To je názor většiny populace tady v ČR a nemá to s rasismem nic společného

Reagovat
domingo

Ja se do nej nenavazim kvuli rasismu, ale kvuli jeho debilnimu mysleni.

Reagovat
herbage

tak velitel SS? Vím, že jsem to tu sám použil, ale ne v souvilosti s ním. Je fakt, že souvilosti s krutostí to v tomto komentu přehnal a sám jsme zvědavý, jak to myslel

Reagovat
domingo

Ja myslim, ze muj styl psani/komentovani je tu snad dobre znamy a hyperbola je jeden z jeho pruvodnich znaku.

Reagovat
herbage

ok, já jen řikám, že ještě není čas lámat hůl, i když ty si myslíš asi dávno své

Reagovat
domingo

Tak kdyz rikas :))

Reagovat
smazaný uživatel

s tebou je to těžké normální zdravý názor má ten kdo sdílí ten tvůj a kdo má jíný je hnusné rasistické prase s tímhle jdi do háje

Reagovat
domingo

Pry to tak je, rikaji lidi

Reagovat
smazaný uživatel

já nevím mě směšné nepřijde já s tím nadáváním co tady někteří předvádějí taky nesouhlasím ale na takovou úroveň abych je kvůli názoru tituloval jako ty bych se tedy nesnížil

Reagovat
domingo

Tak to te slechti, pocitam.

Reagovat
smazaný uživatel

normální reakce asi u tebe u tohohle tématu nebude že

Reagovat
domingo

To je otazka, co povazujes za normalni reakci

K tomu nestesti? To je samozrejme hrozny, a jak podotykaji nade mnou, nema to s nejakou mentalitou nic spolecneho. Nejvetsi kriklouni a odsuzovaci Arabu maji beztak za vzor srbske nebo polske hovada, ktere jsou schopne udelat uplne to same.

A k tomu stop muslimum do evropy a podobnym srackam? Na to nazorem plytvat nebudu, potom zas budu pro pulku fora zkurveny antifak (za coz se nestydim) a druha zadny nazor ani nema, jenom jde s davem.

Reagovat
smazaný uživatel

mě jde spíše o ty nadávky oponentům. no to je fuk to co si popsal je samozřejmě špatně. Mimochodem za to že by mě někdo nadával do antifáku bych se hodně styděl, protože antifa je opačný extrém. Lidi kteří jsou stejně zakomplexovaní a toužící po zviditelnění s chutí po násilí jako pravicový extrémisté akorát si tedy myslí že když bojují na té správné straně tak je to v pořádku.

Reagovat
domingo

Antifa je opacny extrem jenom nazorove. Ta predstava instituce plne spinavych fetaku s dlazebnima kostkama v rukach je samozrejme neonacisticka propaganda, osobne znam hromadu lidi s tymz smyslenim co ja a nikdo z nich takovy neni. (cimz nepopiram, ze prizivnici a podobna individua existuji)

Nadavky oponentum? No jo, ja to vzdycky trochu prezenu, ale myslis, ze oponenti si mysli neco jineho? Kdepak, jenom jsou to pokrytci a radi se schovavaji za blba hesla. A navic mam kocovinu

Reagovat
smazaný uživatel

Opět to nelze uplatnit na celou antifu. Smýšlení a ideologie této organizace je i na můj vkus příliš ortodoxní a v řadě otázkách s ní nesouhlasím. Ale své klady má. Na druhou stranu plně se podepisuju pod to, že i antifa má ve svém středu násilnické typy lidí, kteří se pod rouškou protináckovského boje vyžívají v násilí.

Reagovat
domingo

Asi tak, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, člověk byl občas rád, že antifáčtí rváči existují. Třeba když je ti 17 a do hospody přijde banda nácků a začne po tobě nevraživě koukat. Díky té tlupě antifáků jsme mohli jít beze strachu domů.

Reagovat
domingo

Tohle jde mimo me, ja jsem salonni teoretik

Reagovat
herbage

je fakt vtipné, jak nás trevor nálepkuje antifa, přičemž různorodější skupinku aby pohledal

Reagovat
domingo

Jj, staci, ze ten nade mnou je zavsiveny spartan a posloucha skacko

Reagovat
herbage

na Antifu koukám stejně

Reagovat
smazaný uživatel

No a já na ní mám ještě jeden pohled. Jakožto sparťan: "Křičíme z plných plic, smrt antifě z Vršovic." Ale to je jen taková recese, protože se na koncertech, festivalech potkávám s příliš velkým počtem bohemáků .

Reagovat
smazaný uživatel

tak určitě ne všichni ale vidět jsou tyto typy nejvíce bohužel. Ono i u těch nácků jsem zažil profesora s jedné z nejtěžších škol u nás velmi inteligentního člověka u kterého bych opravdu některé názory a činy vůbec nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

To bych si taky neodvážil tvrdit, že těch špatných typů je tam nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

já neříkám že je jich tam nejvíc ale že jsou nejvíce vidět

Reagovat
smazaný uživatel

Jak kdy. Třeba při MayDay festivalu rozhodně nebyli nejvíc vidět.

Reagovat
Radin

nezapomenu jak si tady hájil komunisty,o fotbale si s tebou rád napíšu,ale na některé téma bych tě vynechal..

Reagovat
domingo

Nicmene nedela mi problemy se normalne pobavit s nekym, kdo ma radikalne odlisny nazor, ale je inteligentni a umi i neco jineho nez jenom hulakat stupidni hesla jako 'STOP MUSLIMUM'. Treba centos je dobry priklad. (at zase jmenuju)

Reagovat
Mada

Protože pro většinu lidí je moc těžké nad věcmi přemýšlet, proti tomu je strašně jednoduché přebrat názor který ti dá jednoduchou odpověď.

Reagovat
smazaný uživatel

a už sme u toho, hned ti, kteří mají tvé smýšlení, tak mají zdravý rozum, ostatní je ďábelské zlo.

Reagovat
domingo

Tak prirozene, ty si myslis to samy, akorat to nereknes.

Reagovat
smazaný uživatel

však řeknu, píšu to a tvoje smečka místních psů se vždy na mě naběhne a chce mě minimálně sežrat zaživa. Máš to tu dobře vycvičené, gratuluju ti. Teď už to chce jen přejmenovat ten web na EuroArabieAfrikaAsieAntifaFotbal aneb kdo není s námi, je proti nám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Kdybych te neznal, tak si fakt obcas rikam, ze musis byt totalni blb, sorry.

Reagovat
smazaný uživatel

nápodobně.

Reagovat
herbage

spíš jde o to, že ty házíš diskutující do dvou pytlů (nadlidi a antifa), zatímco domingo to dělí na omezence a lidi s rozhledem, přičemž omezenci mají stále za všech okolností na vše stejný názora druhá skupina je schopná i o věcech rozumně diskutovat

Reagovat
božský John

Vobojí je špatný, elektrikářskej :P

Reagovat
herbage

ty mi něco povídej, rovnokšiltaři

Reagovat
božský John

Je zima, nosim jiný čepice

Teda, tady v Jablonci je zima, nevim jak ve zbytku republiky (na jizerce prej -40, u nás -22), takže to na rovnej kšilt fakt nejni

Reagovat
božský John

Tech -22 bylo ráno, tedka je příjemných -13

Reagovat
herbage

dneska dělaj i kulichy s kšiltem

Reagovat
božský John

To bych vypadal jak blb, mně stačí obyč kulich, hlavně že mi není zima na hlavu

Reagovat
domingo

Liberec je nemecke Gronsko v Cechach a Jablonec je to same, akorat jeste v horach. Ani si nechci predstavovat jaka tam musi byt klada, tady v Brne je asi minus milion.

Reagovat
božský John

Jako mam triko, na tom norský svetr a na tom ještě kurňa teplou zimní bundu, bez zimních bot nevylezu ani před dveře...a stejně je kosa. Chodníky úplně zmrzlý, všude led....humus, ale je úplně azuro, tak aspoň to

Reagovat
božský John

Jako venku myslim, doma máme teplo

Reagovat
domingo

Jsem si vzpomnel na ten klasicky for s obrazkama ruske zimy

Reagovat
božský John

Jakej?

Reagovat
domingo

Neznas?

'Ivane, jsi v poradku? Prave ukazovali v televizi obrazky ruske zimy, pry je u vas minus 60..'

'To je blbost, maximalne tak minus 20..'

'Ale tam byly zlamany stromy, zamrzly auta, vsude hromada snehu..'

'Jo ty myslis venku? Tak to jo'

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý vtip .

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle když napíšeš, tak ten vtip vždycky tak degraduješ..

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se ale opravdu líbí .

Reagovat
domingo

Ja ty jeho suchy reakce zeru

Reagovat
smazaný uživatel

Má to něco do sebe.. Vtip jsem znal, ale ta reakce mi vyloudila úsměv..

Reagovat
smazaný uživatel

Já jich měl víc?

Reagovat
domingo

Porad :)

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý, nikdy jsem si to neuvědomil .

Reagovat
božský John

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Co jiného od tebe čekat. V islámských zemích se musíš řídit podle jejich náboženství a nebere se žádný ohled na to tvé. Jenže oni potom přijedou k nám a opět neberou ohledy na naše náboženství a ještě nám vnucují to své. Obhajovači takových věcí byli a vždy budou, ať jde o muslimy, cikány atd. Budou obhajovat, stát si tvrdě za svým, dokud sami nepocítí sílu toho všeho. Tak dlouho přesvědčují ostatní, že ten pes není tak špatný, dokud je nakonec nekousne. Doufám, že nebudeš mít nikdy důvod své názory přehodnotit, protože se ti ta osobní zkušenost vyhne. Jen bys mohl trochu upustit ze své představy, že tvé názory jsou ty nejlepší. Minule jsi mě nazval náckem jen proto, že jsem nesouhlasil s tvým názorem, za co bych ti osobně rozbil na místě držku a to jsem neskutečný kliďas. Jestli jsi takový, jak se tady prezentuješ i v osobním životě, tak si diskutování nechej jen na eurofotbal, případně jiné stránky, protože jinak zažiješ spoustu bolesti.

Reagovat
domingo

tl; dr

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže domingo dokáže chování muslimů, nebo i jiných etnik, menšin atd. kritizovat. Vzpomínám si na případ, kdy v Indonésii hromadně stříhali punkáče a proti tomu protestoval. Takže není tak zaslepený, jak by se ti mohlo zdát.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně jde hlavně o jeho názory na cikány. Všem tady kolem nadává do rasistů, nácků atd. Navíc by mě zajímalo, jaké má s nimi zkušenosti, protože takových, kteří o nich slyší jen v TV, nebo si o nich sem tam něco přečtou na novinkách a napadají ostatní, jací jsou rasisti atd. je spousta. Mé zkušenosti jsou vypsány trochu výše, navíc je to jen kraťoulinká verze. Většina lidí, kteří je nemají rády ty zkušenosti má taky. Ty ostatní dementy, kteří si vyholí hlavy, dají si mikinu Everlast a přidají se do skupinky jemu podobných bezmozků - kde získávají pocit, že 10 ubožáků = strach a síla - taky nemám rád a hlavně kolikrát ani tu zkušenost nemají, jen jsou trochu slabší na hlavu. Proč musí urážet lidi, kteří zažili to, co on ne? Takže má kamarádka, kterou znásilnili, nadává na ně, bojí se jich, vyhýbá se jim, je podle něj nácek a rasista. Já se bojím například koní, díky hodně špatným zkušenostem. Třeba je i ochránce zvířat a začne mě tu napadat, nepřekvapilo by mě to.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jak často sem chodíš, ale kdybys domingovy komentáře sledoval častěji, tak bys zjistil, že s cikány své zkušenosti má. Ostatně, když bude mít čas a vůli, tak ti je uričtě popíše (na požádání ). Krom toho, dnešní nebezpečí nácků už není takové jako dřív. To jest to, co jsi popsal. Banda nasvalených blbečků v Everlastu. Dneska už většinou nejsou opásaní svastikou a těžkými boty, ale pěstují si civilnější image, mají méně provokativní, ale stále vyhraněné názory, jen se je snaží zaobalit. Přijde mi, že jednou z jejich aktivit je jakási legalizace rasismu a rozšíření své "úmírněné" ideologie mezi normální lidi, kteří by tu jejich za normálních okolností odmítali. Pokud bych měl mluvit za sebe, tak já třeba s domingem také ve všem nesouhlasím a někdy mi přijde, že jeho liberalismus je až příliš markantní, na druhou stranu jeho nevraživé postoje vůči zdejším projevům rasismu, nebo nesnášenlivosti (jestli tě to slovo na r tolik pálí) vcelku chápu.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
kubys

Domingo je hlavně vtipný v tom, že na jednu stranu řekne, že nesnáší generalizování a na druhou stranu všechny ostatní, kteří vyjádří svůj negativní názor proti cizímu etniku, hodí do stejného koše s SS, KKK, White Pride World Wide atd.

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

proste klasicka zezula

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to tady čtu tak si tady dost lidí myslí že v Evropě by se tohle stát nemohlo. No nevím kde se to naučili.

Reagovat
božský John

Bylo by lepší, kdyby se v těhle článcích o arabech mluvilo fakt jenom o žrádle, to uměj

Reagovat
smazaný uživatel

Keba, vodní dýmka, harémy, hašiš, káva, koně, architektura, koberce...tudy vede cesta .

Reagovat
božský John

Tak mě z týhle skupiny slov zajímaj akorát kebaby, šíši a haš

Kávě neholduju, jezdim autem nebo busem, koberce nerozeznám a cizí ženský nepotřebuju

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ti pěkně děkuju. Teď to vypadá, že si ráno dám kafe, sednu na koně, dojedu do harému a vyválím se s cizí ženskou na koberci .

Reagovat
božský John

Spálíš se jak kacíř a zajíš to kebabem

Reagovat
smazaný uživatel

Umějí si zařídit krásnej život..

Reagovat
herbage

zatímco inhaluješ z vodní dýmky omamné páry z hašiše, ke kávě si dáš kebab a cestou na koni obdivuješ architektonickou krásu okolních mešit a minaretů

Reagovat
smazaný uživatel

harem ta nezaujal? so gay..

Reagovat
božský John

mam svojí, nepotřebuju cizí

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

tady opravdu nešlo jenom o fotbal....stačí se podívat jak probíhali tzv.revoluce v Severní Africe minulý rok

Reagovat
smazaný uživatel

probíhaly

Reagovat
smazaný uživatel

jestlipak na podobných webech v Egyptě vzniká při článku o fotbalových výtržnostech podobná debata o křesťanech

Reagovat
smazaný uživatel

O křesťanech třeba ne. Ale dejme tomu, že se něco semele v Izraeli, tak pak bych tomu docela věřil. Na facebooku je stránka o ultras, jejímž správcem je muslim. A je to na obsahu webu hodně znát.

Reagovat
domingo

Koptsti krestani jsou v Egypte pro nektere celkem lovna zver, ale nevznika, samozrejme. Neni tam ta rovina imigracniho problemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Strašné.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ladislav Kuna, odpočívaj v pokoji

Reagovat
smazaný uživatel

Strašné, mohly by si vzít příklad i okolní země z tohoto neštěstí. ::lol

Reagovat
smazaný uživatel

low

Reagovat
kubys

400. pro West Ham United FC.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne . Svého času mi byl tento klub také sympatický. A nebylo to kvůli tomu cockney černochovi, co neví jak ubalit džojnt .

Reagovat
smazaný uživatel

Zelená je tráva, fotbal to je hra

Reagovat
RealC.F.

Neštěstí v egyptě na fotbale je hrozná věc..ale když tady čtu komentáře lidí tak se prostě musim smát , jak tady jede debata o Antifě fakt pobavilo

Reagovat
Woods

Ked utekali s tych tribun na ihrisko tak to vyzeralo ako Left 4 Dead

Reagovat
Bennhy

Egyptskí reprezentanti a hráči klubu Al-Ahly Mohamed Aboutrika, Emad Moteab a Mohamed Barakat v reakcii na stredajšie výtržnosti po stretnutí ich klubu proti Al-Masry ukončili všetky svoje futbalové aktivity a aktívnu kariéru.

Reagovat
Mada

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

ved stacilo prestupit do civilizovaneho sveta, nie rovno koncit karieru..

Reagovat
fantomas

Jj, stačilo. Ty bys byl asi uplně v pohodě, kdyby se na tebe valili desítky, jestli ne stovky, fanoušků s nožema (a jakože se útočilo i na hráče), co? Ale jo, vlastně, hráči sou jen roboti bez psychiky, viď?

Reagovat
centos

No, a v tom civilizovaném světě by se to nestalo. Taky mi to přijde jako unáhlené rozhodnutí, bez ohledu na to, jakou (krátkodobou) depresi nebo strach by z toho mohli mít.

Reagovat
smazaný uživatel

zvláště v Evropě by se tohle nemohlo stát tady výtržnosti na fotbale vůbec neexistují

Reagovat
fantomas

...tak potom: Moteab byl v Evropě zrovna nedávno a nekopl si ani jednou. Aboutrika by tam se svou výstředností taky těžko prorazil. Vždyť by ty nabídky zkrátka ani nemusely přijít.

Reagovat
smazaný uživatel

Emad Moteab ma len 28, aj tak si myslim ze si da len parmesacnu pauzu, emocne sa vzchopi a bude opat hrat.

Reagovat
fantomas

Moteab se nedávno popálil v Lutychu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nemusi to byt len Europa, moze hrat v usa, japonsku, australii,kde ta kvalita nie je najvyssia, ale ligy su dobre, peniaze a zivot tiez fajn.

Reagovat
Al Capone

njn to je klasika, radši by se měli vrátit zpátky na stromy

Reagovat
smazaný uživatel

A na jaký stromy? Myslím, že jich tam zas tolik nemají.

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

palmy

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, správně. Palma je strom. Ale budou stačit pro všechny?

Reagovat
Al Capone

o zbytek se postarají zvířata

Reagovat
smazaný uživatel

Velbloudi.

Reagovat
smazaný uživatel

sa tam potlacia nee

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo nelidský. Místo aby lezli na stromy, tak by se mohli dát do kupy na zemi.

Reagovat
Al Capone

no ti určitě

Reagovat
culé

Reagovat
smazaný uživatel

nakopat do prdele at radši jezdí na velbloudech pakaž jedna''''''''''

Reagovat
adalbertus

noa?

Reagovat
smazaný uživatel

Hovoril som...

Reagovat
smazaný uživatel

Odsuzujete tady národnosti z východu, ale hovno o nich víte. Nakonec stejně vždycky zjistíte, že Islám je nejlepší náboženství, které může být. To jenom vy jste loutky debilní vlády ze západu a myslíte si, že to snědý co má turban na hlavě = terorista. Nepiště,nehodnoťte něco o čem víte naprosté hovno. Běžte radši do mekáče na hambáče .... nažerte se hodně aspartamu a hrajte s amerikou dál tuhle hru

Reagovat
smazaný uživatel

Je to rebel!!!!

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

J možná je to k smíchu, ale bohužel je to pravda. Zkus o tom něco nastudovat

Reagovat
kubys

Tak nám řekni, co jsi o tom nastudoval ty, mistře demagogu.

Reagovat
smazaný uživatel

Je na každým ať si o tom udělá názor sám. Ale nemám rád, když arab = terorista .... egypťan = terorista apod. ..... tak jak to předkládaj média dneska všem

Reagovat
kubys

Mě by zajímalo, na jakou TV se díváš, resp. jaká periodika čteš, protože takhle to nikdo nepředkládá, ale w/e. Ty si uděláš svůj naprosto nesmyslný úsudek, že v drtivé většině případů, které se týkají terorismu, tak se píše o islámských extrémistech a to si vztáhneš na celkové zpravodajství o Arabech. Well played. Nevím, kdo je teda tady teď větší loutka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli to chceš rozjet ve velkým, tak si nastuduj pojmy jako: Illuminati,Haarp,Aspartam,Odhalení hudebního průmyslu > ( videačesky.cz )

Věř čemu chceš

Reagovat
kubys

Přečetl sis vůbec, co jsem ti napsal? Respektive pochopils to? Pod většinou článků se prezentuješ jako blb a tím, že mi tu najednou hážeš jako protiargument (nevím proč, pokud sis můj příspěvek přečetl) konspirace, tak tíms to jen podtrhl.

Reagovat
smazaný uživatel

ooo dalsi chudacik co podlahol konspiraciam, prijmi moje polutovanie a prajem ti rychle vytriezvenie z tychto krcmovych reci vecnej luuzy

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže žádnej rebel. Jenom konspirativní maniak. Mimochodem, zapomněl jsi na chemtrails, to je ta bomba současnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja zas verim ze planetu ovladaju jasteroludia byvajuci pod Himalajami!!

A nicim to absolutne nesedi, suvislosti v tom nie su ziadne ale cital som to v jednom uber vzdelavacom maili oc mi hccel zachranit zivot takze to bude urcite pravda

Reagovat
herbage

tss, loňské sněhy

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, já holt každou konspiraci začnu sledovat, až ji vidím tak po šesté - pak už se dá najít dost informací na to, abych si mohl udělat obázek.

Reagovat
smazaný uživatel

Chemtrails su 1000000% pravda, a dokonca ani nevadi ze by zabijali tych co ich vymysleli, pretoze je to vyriesene takto:

segregujúci postrek. Letí si postrek nad krajinou a čo vidí? Krajinou sa potuluje Janko? A hneď postrek vyhľadá v databáze: Janko je predsa švagor ministra financií ! Inčtrukcia je pre také prípady jasná: Janka obísť ! A hľa, následne sa objaví Marienka: Znova databáza: Marienka je radový občan, nemá nikde známosti. Inštrukcie sú jasné, Marienku vydusiť !

Reagovat
herbage

já mám pocit, že zrovna tahle je tak stará, co létají komerčně proudová letadla I když je fakt, že až s rozvojem internetu různé konspirace nabírají na síle

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, to je možný. Já to ve velkým sledoval loni. To je strašná kravina.

Reagovat
herbage

to víš, kondezace vodních par je pro mnohé velká záhada

Reagovat
smazaný uživatel

No a navíc když se ty páry vůbec - ale ani trošku - nerozptylujou... Vysvětluj někomu, že když je tam nahoře bezvětří, tak to holt nějakou dobu vydrží.

Reagovat
herbage

ani ne tak bezvětří jako nízkej tlak (závilost tlaku na nadmořské výšce je logaritmická), takže ten vítr je podstatně slabší. Navíc je to vysoko v atmosféře, takže i pohyb o nějakých 10 metrů do strany není ze země vidět, tedy pochopitelně když je to během řekněme minuty

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak. Čili primární důkaz jejich teorie jsme vyvrátili a abychom předšli dalšímu pitvání, použijeme prostě Occamovu břitvu, že? Přece se nebudeme babrat v tom, že ututlat přidávání nějakých sraček do leteckého benzínu u desítek výrobců pro stovky letišť a tisíce letadel je prostě nemožný.

Reagovat
herbage

mě by spíš zajímalo, i kdyby to byl nějaký závazek, třeba EU (obdoba biopaliv), jaký efekt by to dosáhlo Já si myslím, že valný by to nemělo

Reagovat
smazaný uživatel

Mno asi takhle - veškerá činnost člověka uvolňuje do ovzduší 10 na jánevímkurvakolikátou tun oxidu uhličitého ročně a podařilo se dosáhnout dlouhodobého zvýšení teploty o pár desetin stupně (tedy tvrdí se to, že za to může lidská činnost). Takže pár metráků baryových solí se určitě taky projeví.

Reagovat
herbage

ale tak jejich účinky jsou protichůdné, ne? CO2 zadržuje teplo v atmosféře, zatímco ty soli díky vysoké odrazivosti povrchu těch částeček by měli Zemi ochlazovat. A může pak přeci namítat, že se teplota otepluje tak pomalu právě díky těm solím, které tam tajně vlády do paliva přidávají

Reagovat
smazaný uživatel

No dobrý, stačilo. To bych je musel zabít...

Reagovat
smazaný uživatel

šmánkote, jak jste se mohli v tomto tématu dostat k atmosféře a globálnímu oteplování??

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal je sport velkých možností...

Reagovat
Mada

Reagovat
herbage

"že se teplota otepluje" taky zajímavé slovní spojení

Reagovat
herbage

připomnělo mi naše diskuse 4-5 let zpátky o zlé americe

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě bych mohl zmínit 11. září 01 .... ale to věřím, že už dneska nikdo nezpochybňuje ...

Už dál nebudu reagovat ... ať si obrázek udělá každý sám ... věřit můžeme v co chceme

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, věřet můžeme, čemu chceme. Nejsme závislí na amerických žvástech a proto můžeme svobodně věřit. Ovšem se svobodou kráčí ruku v ruce zodpovědnost za své jednání - takže se nediv, když si o tvých prohlášeních budou jiní myslet docela nepěkné věci.

Reagovat
vlastik

A co Aštar Šeran? Spasí nás na kometě?

Reagovat
smazaný uživatel

Napísal si to úplne zle, ako keby keď nie je USA dobré, tak moslimovia musia byť super.

Reagovat
Godwinson

Tohle mě od tebe přímo píchlo u srdce. Já si nemyslim, že je to pravda. K smíchu je tohle odshora dolů, k takovému .. křečovitějšímu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Znám spoustu muslimů osobně ne jen tady ve Švédsku, ale i v ČR a Rakousku. Já proti "normální" muslimské víře nic nemám. Mají v Koránu spoustu zajímavých myšlenek, které by se mohl kdekdo učit od nich, ale jde o to, jak se přispůsobují resp. nepřispůsobují (značná většina) a mají problém s hledáním zaměstnání, proože si žádný nehledají a jen vysávají od státu sociální dávky na pět a více dětí. Dělají akorát bordel a nic jiného. Ale na druhou stranu např. na severu Nigérie mají radikální muslimskou skupinu Boko haram, která je lautr to samý jako Al Kajda a jim podobné a jejich jediný cíl je atentáty "donutit" převážnou část křesťanů, aby se dali na muslimskou víru a odmítají oddělení se od jižní části Nigérie, aby si tak mohli utvořit samostatný stát. Proto většina z nich vítá možnost americké vojenské pomoci. Je muslim jako muslim. A jak jsem tu četla, tak snad všichni mluvíme o těch, kteří h...o dělají a jen berou prachy ze státních kas

Reagovat
herbage

odkdy žiješ ve Švédsku?

Reagovat
smazaný uživatel

Na přelomu července a srpna jsem ji vypakoval na autobus a od tý doby se slehla zem - akorát jednou se přijela kouknout, jak to tady pořád stojí za houby.

Reagovat
herbage

a co malý muzajs, to se učí tu jejich hatmatilku?

Reagovat
smazaný uživatel

Mixuje češtinu s mámou, angličtinu se svým novým tatínkem a švédštinu s dětmi ve školce. Multilingvistik.

Reagovat
herbage

takže se učí věty typu: "Ema mashes kött" ?

Reagovat
smazaný uživatel

He? Co to je? Ema má mísu? Já myslím, že to tak nějak pomalu obecně vstřebává. Děckám to nedělá takový potíže jako nám, starejm volům. Muzajska by mohla poreferovat, sám jsem zvědavej.

Reagovat
herbage

to by mohlo. A ty jako strýček jezdíš na návštěvu? Už vidím, jak na třetí narozeniny vymění dudlík za doutník, na čtvrté pletenou čepičku za bílý klobouk a na páté si nechá narůst elegantní knírek

Reagovat
smazaný uživatel

Příteli, ty jsi trošku pozadu - ono od těch našich rozhovorů o zlé Americe (když jsi se tenkrát jednoho dne asi o půl druhé v noci ptal, jestli vyvoláváme fotky nebo chováme kaloně, že jsme tak pozdě vzhůru) už uplynulo pár let a Juráš oslavil své páté narozeniny loni v listopadu. Jinak ještě jsem tam nebyl, mám poslední dobou dost jiných starostí - škola, přítelkyně, stěhování atd...

Reagovat
herbage

škola? To jako 4. věku?

Reagovat
smazaný uživatel

Dovolil jsem si začít studovat (dá-li se to tak nazvat ) kombinovanou formu oboru Ekonomika státní správy na místní SVŠE. V pátek jsem ukončil třetí semestr. Ještě tři a budu bakalářskej.

Reagovat
herbage

k čemu ti to bude na stavbě dobré? Budeš propočítávat, jaké náklady jsi vynaložil na další lžíci malty?

Reagovat
smazaný uživatel

Stavařinu už jen okrajově jako melouchy. Vinohradničím už tři roky na plnej úvazek v Rakousku, mají mne tam rádi a pravidelně mi platí. Jinak škola mi bude na houby asi tak, jako mi bylo na houby maturitní vysvědčení. Ale je to takovej novej impuls neco si dokázat a tu a tam se něco dozvědět.

Reagovat
herbage

něco dozvědět to mi přijde vzhledem ke studiu ekonomie na SVŠE trošku přehnané

Reagovat
smazaný uživatel

Mno zrovna Mikro a Makroekonomie byly docela masakr, rektor byl náročnej, i když teda na makro jsem přišel namazanej (dopoledne v práci jsem pracoval s přívlastovejma vínama a ochutnával a ochutnával) a nenaučenej, protože po dvou dnech učení a přečtení asi třetiny skript jsem se nasral a švihnul se skriptama, protože pan profesor měl děsnej bordel ve značení grafů a přestalo mě bavit fur hledat, co je co - no ale z toho nic, co jsem napsal a malé poznámky "Pane profesore, ani to nečtěte a napište rovnou F", tak pan rofesor nějak vyrobil pět bodů a dal mi éčko. Na Mikro jsem se hustil dva tejdny poctivě každej večer, připadal jsem si strašně nabušeně a dostal jsem taky éčko. Strašný paradoxy. Ale ten zbytek je většinou jenom okecávačka.

Reagovat
herbage

jinak pochopitelně gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

Ále nemusíš, ono zase není moc k čemu - úroveň školství v ČR od doby, kdy jsem se šprtal na jednu zkoušku na zemědělce v Suchdole tejden, hodně poklesla.

Reagovat
herbage

jo, to mi nepovídej. Na suchdole studuje bratorovo přítelkyně, ze které nyní bude inženýrka a přitom si nevěděla rady v příkladě, kde šlo o pouhou trojčlenku

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bláho - a já v dvaadevadesátým z matiky musel dokonale znát gympláckou matiku plus dvojnej integrál, jinak nebyla šance. Ze zoologie poznat všechny plazy, ryby, obojživelníky, ptáky a savce žijící na území ČSFR - jenom vyznat se v dravcích a nebo kačenách byl porod - plus k tomu teorie na ty malý mrchy (členovci, kroužkovci, láčkovci, blablabla...). K tomu základy botaniky, pár pindů z ekonomiky, středně těžká ekologie, okecávací meteorogie a šprtací šutrologie s poznáváním hornin a nerostů a vyjmenováváním všeho možnýho od krystalickejch soustav po geologickou mapu okresu Znojmo. A tohle byl jenom první semestr.

Reagovat
herbage

to tam mají taky, ale fakt nevím, jak tu matematiku dala. Zkoušel jsem jí vysvětlit (marně), co je ti funkce, když jí nešlo do hlavy, co je to integrál funkce

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak se mnou mluví normálně česky pořád, akorát se svým novým tatínkem to tak trochu mixuje angličtina a švédština dokopy, ale hlavní je, že si všichni rozumíme Jen ve školce má trochu problémy, protože tam kolikrát nevím, jak říc, co chce, ale jinak v pohodě. Učilka se s ním snaží všemožně komunikovat i s obrázkama nebo názornou ukázkou. Sranda byla, když si postěžovala, že mají každá na starosti cca 6 - 7 dětí, Když jsem ji řekla, že v ČR mají ve třídě 20 - 30 dětí a 2 - 3 učitelky, tak jen protočila panenky. Zase na druhou stranu, tady se jim věnují úplně jinak. Jakoby jmenovitě

Reagovat
herbage

učilka je zkratka pro učitelku jako souška pro soudružku? Souška učilka by bylo kouzelné slovní spojení

Reagovat
smazaný uživatel

To je tak, když mi z jedné strany hučí malej do ucha, co chce k večeři a ještě komentuje zdejší smajlíky

Reagovat
kubys

Tak ty neznáš "Paníčelko"?

Reagovat
kubys

I když je možné, že se to používá jen u nás.

Reagovat
j_mrazik

Na Chebsku tohle máme taky.

Reagovat
herbage

to je fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

S tou Amerikou máš pravdu, ale ovce to nikdy nepochopí. Dál budou žrát TV NOVU a západní zkorumpovaná média.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

A co berani?

Reagovat
madridcan

nechaj tak...ked tu bude dalsi clanok k tejto tragedii, tak tam napise, ze prave vypol TV Novu

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Copak? Nefunguje ti na televizi vypínač?

Reagovat
kubys

Spíš odpojil tu červenou diodu, protože žere moc elektřiny.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, její roční svícení stojí asi padesát korun.

Reagovat
kubys

Reagovat
herbage

No, pokud odebírá konstatní proud 10mA při napětí 3V a počítáme cenu 4,5Kč za kWh, tak to vychází asi na 1Kč a 14 háleřů za rok. To co se udává jako těch 50Kč za rok je spotřeba pohotovostního Stand By modulu a i to mi přijde přehnané, při porovnání s náklady na opravy způsobené taháním spotřebičů ze zásuvek. A to nepočítám snížený tarif za noční proud

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, páďo stojí celej pohotovostní režim, někde jsem to četl jako běžnou spotřebu - akorát jsem si myslel, že z toho nejvíc sežere právě ta kontrolka. Tak se omlouvám za dezinformaci, holt promě elektrika jsou dva drátky - jeden tam a druhej zpátky.

Reagovat
herbage

nn, nejvíc sežere buď vstupní trafo (magnetizační proud) nebo spínací zdroj (podle toho, co je zrovna použito). Ale pro mě jako pro silnoproudaře je elektrika zase tři dráty. Tři tam a žádný zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je jasný, když to cucáš zpátky podlahou - tedy jestli se u střídavýho dá použít termín "cucat zpátky". Ale ono i v baráku u 220 V je to jeden tam a druhej zpáky, třetí je beztak jištění, aspoň na novejch rozvodech, starý byly tahaný jen dvouma.

Reagovat
herbage

jj, ale to se bavíme o jednofázových spotřebičích. U trojfázových máš sice 5 drátů, ale stačily by klidně tři, tedy při symetrické zátěži. Já se bavil hlavně o přenosových a distribučních vedeních, která jsou třívodičová

Reagovat
madridcan

Ok...jedlo pripravene, pitie pripravene, chipsy pripravene-mozem sa pustit do diskusie a podozvedat sa veci, ktore som este nevedel

Reagovat
kubys

Neměl jsi ještě před chvílí jiný nick?

Reagovat
madridcan

som fantomas

Reagovat
madridcan
Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá diskuze.Naučil jsem se novým poznatkům a vyslechl si i názory jiných lidí"které se dali číst".

Reagovat
fantomas

Kéž by si z toho to samý odnesl i takovej trevor.

Reagovat
stas87

nestrielajte len do neho ludi co maju podobnych nazorov ako on je viacero

Reagovat
fantomas

Jj, ale ti ho aspoň uměj podat tak, aby nevypadali jak primitivové (viz Bola)..

Reagovat
smazaný uživatel

pronesl ignorantský zmrd :-*

Reagovat
fantomas

Ignorantský, to přesně na mě "kosmopolitu" sedí no.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak chlapi, nechte toho, mně je z toho smutno, když se hádají mí přátelé...

Reagovat
domingo

Mno, nevim jestli sem jeste nekdo vleze, ale rad bych se omluvil Bolovi za to, ze jsem ho nazval nackem. Za svymi nazory si pochopitelne jinak stojim a nehodlam byt min agresivni, zivotni zkusenost mi ukazala, ze se to nevyplaci. Peace

Reagovat
smazaný uživatel

Já mu to vzkážu i někde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím jestli se 15 let dá považovat za životní zkušenost

Reagovat
fantomas

Holt každej na tom světě neni tak dlouho jako ty, Justinku...

Reagovat
madridcan

Nepochopim naco sa navazas do jeho veku, ked ani netusis aky je stary.

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě, máme ty zkušenosti, lidi kolem sebe atd. prostě jiné. Já si stojím za svými názory, ty za svými. Nikomu to neubližuje, tak není dále co řešit, vše dobré

Reagovat
mike.84

zvířata

Reagovat
kubys

Oh yeah, flame thread opět otevřen. Teď se může bojovat na dvou frontách, jak pod Terrym, tak tady.

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale mělo by to být jako na fotbalovém soustřední. První nepřátelák sehráli domingo, trevor, herbage, já atd. Dneska nastoupí jiná sestava .

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěli svobodu, mají jí mít, chtěli aby padla "diktatůra" Mubaraka tak padla, tak ať si teďka užívají té "svobody", jenom mě zajíma proč tam teďka nepřispěchají Američani společně s NATO, aby tam všechno urovnali, "osvobodili". Zničili celou zemi a spokojeně si odejdou, důsledek vidíme sami.

Reagovat
PJ

Trošku si pleteš Egypt s Libyí, ale to je asi detail

Reagovat
herbage

Ale Mubaraka má správně

Reagovat
johan14

Celá slávna arabská jar je výsmech slovného spojenia - boj za demokraciu.

Reagovat
smazaný uživatel

Budte rádi , kde žijeme....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak my jsme rádi, ŽE žijeme..

Reagovat
Radin

ne nadarmo se tomu tady přezdívá čechistán a bude hůř..

Reagovat
smazaný uživatel

V Egyptě by měli fotbal zakázat úplně, alespoň do té doby než si vyřeší problémy.

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
Jakubisko

mrazivé...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele