Plzeň v poháru rozdrtila Mariánské Lázně 10:0, v osmifinále ji čeká Olomouc

12.10.2023, 18:32, aktualizováno 12.10.2023, 21:55
Aktuality
Radost hráčů Plzně (© fcviktoria.cz)

Plzeňští hráči v dohrávce 3. kola domácího poháru zvítězili na hřišti divizních Mariánských Lázní vysoko 10:0 a jako poslední tým v tomto ročníku MOL Cupu postoupili do osmifinále. V něm se svěřenci trenéra Miroslava Koubka představí v Olomouci. Hattrick dnes zaznamenali útočník Matěj Vydra a záložník Ibrahim Traoré.

"Chtěli jsme, aby kluci přistoupili k zápasu s maximální koncentrací a nepřipustili žádnou blamáž. Takový byl plán, a ten se povedl. Druhá půle už byla rozdílová, nastříleli jsme soupeři dohromady deset branek a došli si pro postup. Jsme spokojeni s výsledkem i předvedenou hrou," řekl plzeňský asistent trenéra Jan Trousil pro klubový web.

Favorizovaní hosté bez několik obvyklých opor v souboji dvou Viktorií otevřeli skóre v deváté minutě, kdy Sýkora proměnil penaltu po faulu na Mosqueru. V prvním poločase se ještě prosadili Vydra po Klimentově přihrávce a Traoré, jemuž připravil střeleckou pozici Mosquera.

Hráči Mariánských Lázní po změně stran zcela odpadli. Vlkanova v 56. minutě našel Vydru a ten znovu překonal brankáře Hinterholzingera. Jednatřicetiletý útočník o sedm minut později dokonal hattrick po samostatném úniku.

"Čím víc bude dostávat prostoru, tím víc bude střílet gólů. Pro obranu soupeře je nesmírně nebezpečný. Jsme rádi, že můžeme dělit zátěž mezi čtyři kvalitní útočníky," uvedl Trousil k Vydrovi, jenž je v této sezoně ve Viktorii spíše náhradníkem.

Třetí tým prvoligové tabulky pokračoval v exhibici. Další zásah přidal Vlkanova, poté Traoré z Pobřeží slonoviny "slepenými" góly rovněž dokonal hattrick. V závěrečné desetiminutovce ještě dvakrát skóroval střídající Kopic. Plzeňští vyhráli 15. z posledních 16 soutěžních zápasů.

"Hráči, kteří nemají takové vytížení, předvedli, že mají vysokou kvalitu. Jsme moc rádi, že se střelecky prosadili kluci, kteří branky potřebovali pro sebevědomí," pochvaloval si Trousil.

V této sezoně zatím z MOL Cupu vypadly čtyři prvoligové celky - Pardubice, vítěz předminulého ročníku Slovácko, Teplice a nováček nejvyšší soutěže Karviná. Úředním hracím termínem osmifinále je středa 1. listopadu.

3. kolo českého poháru MOL Cup:

Mariánské Lázně - Viktoria Plzeň 0:10 (0:3)

Branky: 31., 56. a 63. Vydra, 35., 70. a 74. Traoré, 81. a 89. Kopic, 9. Sýkora z pen., 66. Vlkanova. Rozhodčí: Ulrich.

Sestava Plzně: Tvrdoň - Řezník, Hranáč, Jemelka - Traoré - Holík, Sýkora (70. Bucha), Vlkanova (70. Šulc), Mosquera (70. Cadu) - Kliment (70. Chorý), Vydra (75. Kopic). Trenér: Koubek.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Výkon solidní, i když proti diviznímu týmu. Mariánek je mi svym způsobem líto

Reagovat
vitecek15

Z trojice Slavia - Sparta - Plzeň jsem rád, že naše Sigma narazí zrovna na Viktorku. Můžeme překvapit, ale bude to muset být diametrální výkon oproti tomu na Žižkově.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele