Pizzi: Pojďme si tento moment užít, pak budeme myslet na Kolumbii

19.06.2016, 20:05
Aktuality
V nečekaně jednoznačnou záležitost se zvrhlo poslední čtvrtfinále letošního ročníku Copa América, v němž na sebe v noci narazily reprezentace Mexika a Chile. Postup slavili obhájci trofeje, a to po výsledku 7:0...

Chilany poslal v 16. minutě do vedení Edson Puch a krátce před odchodem do kabin náskok pojistil Eduardo Vargas. Po změně stran vše odstartoval Alexis Sánchez, na jehož gól následně navázal čistým hattrickem Vargas. Mexické dílo zkázy dokonal v 88. minutě svým druhým zásahem Puch.

Chilané obhajují loňský triumf a ve finále se mohou znovu potkat s Argentinou, která na ně po rok staré porážce následně dvakrát dokázala vyzrát - nejprve je porazila v rámci kvalifikace o postup na mistrovství světa do Ruska a tři body proti nim získala i ve vzájemném souboji na probíhajícím turnaji ve Spojených státech. Chile k tomu musí v semifinále pokořit Kolumbii, na Argentinu čeká domácí pořadatel.

"Pojďme si tento moment užít a pak budeme myslet na Kolumbii. Jsem velmi šťastný. Není snadné být trenérem týmu, který na hřišti dominuje takovým způsobem, jakým se to dnes povedlo nám, zvláště pak proti tak silnému soupeři a v rozhodující fázi prestižního turnaje," řekl po utkání spokojený kouč Juan Antonio Pizzi.

"Všichni cítíme obrovské štěstí. Tahle skupina hráčů psala nejsvětlejší stránku v historii chilského fotbalu a snad se nám do té knihy povede ještě něco přidat," doufá Pizzi.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
papanegra

Reagovat
smazaný uživatel

Chile ukázalo jak se hraje fotbal, měly by se jet podívat týmy eura, jak se hraje.

Jinak jeden koment, to je hrozná bída na to, že Mexico prohrálo po 23. zápasech, šlo o největší výhru turnaje navíc ve čtvrtfinále při očekávaném vyrovnaném zápase. Jeden tým dal víc gólů než týmu na Euru. Škoda že není MS, Chile je teď na vrcholu.

Reagovat
Messi14

nobody cares nejsme v jizni americe

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsme, ale turnaj je to velmi kvalitní, prakticky tím že se hraje asi poprvé současně s Eurem, tak je to dohromady MS, nikdo jiný tam uspět nemůže, ale to je jen takové nepodstatné tvrzení. Každopádně fotbal mezinárodní scény je to absolutní top, takže chápu, že tady nebude 500 příspěvků, ale tohle je trochu málo, jako by šlo o přátelský zápas Nový Zéland - Nová Kaledonie, snad ani to ne, aspoň z těch dosavadních komentářů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono s tím souvisí i ty časy, když je většina zápasů někdy ve 2 ráno, tak nejde čekat, že to bude hodně Čechů sledovat, třeba loni to bylo přijatelnější, myslím snad že i finále bylo někdy v 11 večer, mě osobně tohle odrazuje dost, kdyby to tak nebylo, tak věř, že bych dal přednost Copě i před některými zápasy Eura, protože to bezpochyby kvalitní turnaj je, ještě taky možná trochu kazí celkovej dojem účast zemí jako Panama, Haiti atd. ale to už je asi jen detail..

Reagovat
smazaný uživatel

Normálně pracující pokud má ranní se na to kromě víkednu dívat nemůže.

Já jsem se snažil dívat na oba turnaje a spím většinou od 6 do 12 té, ale už mám rytmus úplně v háji.

U toho zápasu jsem usnul a jak jsem se probral, bylo 0:5, tak mi to bylo líto.

Ten fotbal tam má vysokou kvalitu, na EURU je to bída a také když se vezme repre jako Argentina nebo Chile, těžko jim mže soupiskou konkurovat někdo z Evropy, možná jen ti úplně nejlepší. Třeba Chile má úplně vše rychlost, výbušnost, techniku, střelce,záložníky a brankáře, snad jen obrana by mohla být lepší. Zřejmě bude repríza finále.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že důvod, proč jsou jihoamerický země kvalitnější než ty evropský je ofenziva. Přesně jak píšeš - technika, rychlost, výbušnost, na druhou stranu jsou i kompaktní, stejně jako týmy z Evropy, ty ale ztrácí co se týče právě ofenzivy. Na Euru je to bída hlavně co se týče ofenzivy těch týmů a možná ani do defenzivy to není celkově žádná sláva viz Švýcarsko, Francie např. Co se týče soupisek, tak to není všechno, Argentina má dlouhodobě potenciál, kterej ještě rozhodně nenaplnila, na MS to málem vyšlo, ale přišlo mi, že i tam hráli pod svoje možnosti díky Sabellově defenzivnímu systému, otázka by byla jak by to dopadlo, kdyby to tehdy trochu otevřeli...u Chile jsem si myslel, že dojde k poklesu, ale vypadá to, že si to znovu sedá a jsem hodně zvědavej na MS, kdo vyhraje tentokrát souboj Amerika - Evropa..

Reagovat
smazaný uživatel

Vargas dal teď ve dvou zápasech na Copa América víc gólů než ve své nejlepší klubové sezoně v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

Vargas mimořádný výkon.

Reagovat
Pharrell

Chile

Reagovat
smazaný uživatel

Futbal je na copa centenario výborný. Lepšie než ultradefenzívne euro

Reagovat
smazaný uživatel

Jn, opravdu výborný. Hlavně Uruquajci, kteří si nebyli schopni přihrát na dva metry. Alibističtí Brazilci. Supersilné Haiti, Jamajka. Panama, Bolívie jak ze Synot ligy. Vynikající Mexičané ve čtvrtfinále. Je to opravdu lepší a vyrovnanější turnaj než EURO!

Reagovat
smazaný uživatel

ale bez akýchkoľvek žartov, lepší turnaj ako EURO! Pravda, Uruguajci sklamali brutálne. Brazílci to nie sú ti z doby pred 30 rokmi (vtedy som sice ešte nežil ) ale pravda je, že oni skôr vylyhujú než hrajú. No Copa narozdiel od eura ponúka ofenzívny futbal. A áno, Mexiko v štvrťfinále hralo úžasne, myslel som že vyrovnajú na 7-7 LOL

Reagovat
smazaný uživatel

Mexico hrálo dobrý turnaj, vyhrálo skupinu, Chile se výborně dařilo a je to jeden z nejsilnějších týmů světa. Je tam pár slabších týmů, ale myslím že i ta Panama by na Euru něco uhrála, Jamaica se zvedla, Bolívie velmi dobře zahrála proti Chile a patří mezi slabší týmy té zóny. Celkově je tam více hvězd než na EURU. Ono nejlepší střelec Francie z West Hamu také hovoří za vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si to isté. Najslabšia bola jasne Bolívia ale to je dlhodobo najslabší tým na Cope. Celkovo zaujímavý turnaj, padajú góly a na štadiónoch panuje vynikajúca atmosféra, čo sa tiež s niektorými zápasmi tohtoročného eura nedá porovnávať

Reagovat
smazaný uživatel

Vargas nebyl pro Valencii dost dobrý, a tak nám tam raději pobíhá Rodrigo..

A pro strejdu LIMa nebyl Pizzi dost dobrý a tak sme tam měli Nuna, Nevilla a teď Ayesterana ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele