Pizarro je pyšný na svůj rekord, nevylučuje pokračování v kariéře

18.02.2019, 11:51
Aktuality
Claudio Pizarro ve svých čtyřiceti letech stále nepatří do starého železa a dokázal to například v sobotním zápase německé ligy na půdě Herthy. Zkušený peruánský útočník v závěru zařídil remízu 1:1 a zapsal se do historie 1. Bundesligy jakožto nejstarší autor gólu...

Pizarrovi předevčírem bylo 40 let a 136 dní a z rekordních tabulek vymazal Miroslava Votavu, ten byl v době svého posledního zásahu mezi německou elitou o patnáct dní mladší.

"Jsem velmi pyšný, že jsem dal gól. S Maxem Krusem jsme se domlouvali a říkal jsem mu, že by mohlo být dobré zkusit podstřelit zeď, jelikož hráči v ní určitě vyskočí," popisuje závěrečné vteřiny sobotního duelu Pizarro.



Pizarro v průběhu své kariéry v Brémách opakovaně působil a vedle toho oblékal dresy Bayernu Mnichov, Chelsea a 1. FC Köln. Po letošní sezoně původně plánoval pověsit kopačky na hřebík, nakonec si ovšem může vše rozmyslet a hrát ještě jeden rok. Ve Werderu plní roli náhradníka, na druhou stranu letos nenastoupil jenom k pěti ligovým zápasům.

"Stále nás čeká ještě spousta práce, uvidíme. Nikdo neví, co se stane v dalších dvou nebo třech měsících. Tenhle bod nám hodně pomůže, navíc jsem pyšný na titul nejstaršího bundesligového střelce. Dal jsem 195 branek, ale mám za to, že Lewandowski mě předstihne a překoná můj počin. Pokud dostanu příležitost, stále se snažím dávat góly a pomáhat týmu," nechal se dále slyšet Pizarro.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (51)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Davie Selke v český repre? Jaký na to máte názor?

Reagovat
meno

Proč ne, vztah k ČR asi má, jinak by za nás nechtěl hrát.

Reagovat
stas87

Mna by to velmi zabolelo, ak by fakt hral za CR. Nie len ze hral za Werder, ja som si myslel, ze uz dostane sancu v Nationalelf. Keby si nezvolil tak hlupy klub pri odchode z SVW, uz by v nemeckej repre mohol byt. Utok v sucasnosti nepatri medzi to naj, co Nationalelf ma.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Veď má pravdu... Vo Werderi to bol veľký talent a čakal som, že teraz bude trošku inde. S odstupom času treba povedať, že ten prestup do RB bola naozaj brzda.

Reagovat
deiw

Otázka jaký on sám má k ČR vztah, určitě by měl alespoň znát jazyk, zvládnout rozhovor. Fotbalový přínos by bezesporu měl, ale jsem stejně spíše proti protože ho vychovalo Německo a tak si nemyslím, že by takový hráč měl reprezentovat jinou zemi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PBLead

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Koukám že už i prošel mládežnickýma výběrama Německa, tak nevim proč by měl teď jít k nám. Snad to nevyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Chce hrát na mezinárodní úrovni a němci ho ignorují. Ještě teda může hrát za Etiopii.

Reagovat
PBLead

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
TheMally11

konečně by byl pořádný útočník

Reagovat
Kily

konečně pořádný útočník, který je na tom letos pomalu ještě hůře než permanentně kritizovaný Schick, jemuž se v reprezentaci v posledních zápasech přitom začalo dařit

Reagovat
db18

Schick 1 asistence, Selke asi 8.

Reagovat
Kily

hmm, jsem věděl, že se mám mrknout i na asistence

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ještě Traore, Plavsic, Costa, Kayamba pojďme to udělat jako ostatní státy, český národni tým s cizinci... To určitě, jasně že ne!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký ostatní státy ?

Reagovat
smazaný uživatel

VY FAŠISTI!

Bez těchto adopcí dobrých hráčů nemá ČR v moderním fotbale šanci. Na nějakej národ vám sere bílej tesák. Radši deset černoušků, než jeden originální nekopa. Berem všechny

Reagovat
dinss

Reagovat
PBLead

Tak ty, co jsi jmenoval ani nemají české kořeny, tudíž úplně jiný případ než Selke. Mimo to třeba takový Costa už reprezentuje několik let Zimbabwe, takže tam by ani naturalizace nepomohla.

Reagovat
FUnk

Reagovat
PBLead

Zajímavé, ani jsem netušil, že má české kořeny. Dle wiki má českou maminku, ale vzhledem k tomu, že vyrůstal v Německu tak předpokládám, že česky neumí. Jinak k tvé otázce, zda do repre nebo ne. Za mě ne. Nemám problém s tím, že by teoreticky díky rodině mohl reprezentovat i Etiopii či Německo. Co mi vadí je to, že (nejspíš) nemá k Česku žádný vztah. On by měl na první pohled reprezentovat Němce, kór když už za ně hrál za mládežnické kategorie či na Olympiádě. Z jeho strany je to nejspíš jen kalkul, prostě že si u nás má šanci kopnout a máme jakžtakž nějakou úroveň oproti Etiopii.

Reagovat
bobis21

pokud umí česky tak klidně, pokud ne tak by to podle mě dobré nebylo ...

Reagovat
smazaný uživatel

co všichni mají s češtinou já myslel že ho chceme kvůli fotbalu a ne do A-Z kvízu. cokoliv oproti Krmenčíkovi je uprgrade

Reagovat
bobis21

no, předpokládám že v týmu komunikují česky, o nic jiného mi nejde. Přijde mi blbé aby se spolu hráči v repre nedomluvili ...

Reagovat
mistr129

Reagovat
Rudnevs

Rozhovor so Selkem, kde boli otázky na jeho vzťah k ČR a na možnosť ísť reprezentovať Česko:

http://www.pragerzeitung.cz/index.php/home/sport/21402-meine-schnelligkeit-habe-ich-von-den-tschechen

Navyše zrovna dnes som na Spiegeli čítal článok, že je momentálne najlepší nemecký útočník. Síce sa trošku zbrzdil, ale stále je šanca, že sa skôr či neskôr do nemeckej reprezentácie dostane. Pri tejto slabej generácii rozhodne nie je bez šance.

Reagovat
bobis21

"Ich verstehe fast alles auf Tschechisch, sprechen kann ich es auch einigermaßen. Natürlich ist mir durch meine Verwandten und viele Besuche sowie Urlaube bei meiner tschechischen Familie auch die Kultur vertraut und bekannt." - takže by se domluvil. Pokud teda bude chtít, rád ho u nás uvidím. Ale je pravda že ho asi brzo nominuje německo ...

Reagovat
lampas

Geneticky patří do naší reprezentace, česky umí, takže za mě v pořádku.

Reagovat
JackDaniels.

Ako to ze ma ceske obcianstvo?

Reagovat
db18

Už nemá (úřady povolují "násobné" občanství do 23 let, pak "automaticky" rozhodnou, které zůstane, pokud se potrefený sám neozve s rozhodnutím dříve), ale pokud by chtěl český pas, tak by to neměl být problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Posila to je rozhodně pro současnou ČR až čarovná.

Reagovat
Y.N.W.A

jsem viděl těch posledních 10 minut na Seznamu a chvíli jsem přemýšlel, jestli je to nějakej 10 let starej záznam, když tam střílí góly Pizarro... netušil jsem, že ještě hraje

Reagovat
smazaný uživatel

SELKE DO REPRE!!!!

Reagovat
doshcz

Selkeho bych bral jestli umí alespoň základy česky. Stejně tak Kayambu, kterej mluví už dost dobře. Když už se někdo naučí tu naší hrůzostrašnou řeč, tak ho beru.

Reagovat
PBLead

No já teda moc pro tohle naturalizování nejsem, ale zrovna i u toho Kayamby bych i to akceptoval. Má tady českou ženu, 2 děti, mluví česky, je tady už 5 let. Není to ten extrémní případ, kdy si nějací Saudové (nebo kdo to byl) naturalizují 10 jihoameričanů, kteří pak po kariéře žijí někde jinde.

Reagovat
doshcz

Jo Kayamba je pro mě už takovej čech prostě a je jedno jestli je černej nebo fialovej. Kdyby byla naše repre z půlky naturalizovaná tak mě to bude vadit. Ale jestli tam bude jeden Kayamba a jeden Selke tak sem s tím v pohodě. Je to tak všude.

Reagovat
mistr129

Reagovat
JackDaniels.

Mozno to som len ja, ale ani mne nejak extra nevadilo ked sme naturizovali Guedeho ci Depetrisa...no potom, ked poseras ten zapas a vidis tam Guedeho.... ono to neni ono, nemal som sa chut nanho pozerat, lebo som vedel ze sa nebije za svoju (nasu) vlast... skratka som bol spokojny ked ho prestali stavat a uz by som nikoho takeho nechcel, fakt mi to pripadalo mega cudne... preferujem ked tam nastupi nejaky mas mladas a ziskava skusenosti, ako nejaky natutalizovany african apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo ja viem, veľa hráčov v reprezentácii nepodáva výkony ako v klube.

Reagovat
JackDaniels.

Jasne suhlasim, lenze tyto maju nalepku naturalizovani... ved uvidis ak tam date toho Kayambu ;) nebude to ta ista emocia...

Reagovat
Spalovač šancí

Měl by přestoupit do nějakého lepšího klubu, např. do Bayernu, tam by se mohl cítit jako doma.

Reagovat
JackDaniels.

Vzdy som ho mal rad.

Reagovat
doshcz

jinak by Selkemu mohli slíbit základ proti Brazilcům a je náš

Reagovat
havrys99

Já osobně bych určitě po sportovní stránce přežil vidět v repre Selkeho s Kayambou na úkor Doležalů, Zmrhalů a spol.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Výjimečný hráč, kdysi dávno jsem byl v Mnichově a to je nějakých 17 let a to tam byl Pizza populární.

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužil si jet na MS, minimálně na 10-ti minuty by by byl platný a zasloužil by si to za vše, co pro Peru udělal. Už jen ta propagace.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele