Pirlo: Verratti je hráč pro budoucnost, ale podobný mi tolik není

09.03.2017, 15:24
Aktuality
Andrea Pirlo se ve 37 letech pomalu blíží konci kariéry a s ním přirozeně nastává také čas bilancování. Právě za tímto účelem legendárního záložníka oslovil francouzský L’Équipe, který se vyptával na potenciál Marca Verrattiho i spekulace ohledně dříve chystaného Pirlova přestupu do PSG...

"Ano, Leonardo mi jednoho dne zavolal, jestli bych s ním nešel do Paříže. Ale já už dva dny předtím podepsal Juventusu, takže jsem nemohl. Byla by to skvělá zkušenost," vzpomíná Pirlo na události roku 2011.

"Nemusel by mě příliš přesvědčovat, protože jsem si ho vždy velmi vážil. Ať už jsme spolu hráli, nebo byl jeden z milánských ředitelů či mě přímo trénoval," dodává na adresu Leonarda.

Paris Saint-Germain si ve finále na svého italského generála muselo počkat jeden další rok, když v červenci 2012 do hlavního města Francie dorazil mladý "Pirlův dědic" Marco Verratti, kterého sám ikonický středopolař považuje za nejlepšího Itala současnosti.

"Měli jsme moc dobrý vztah, pořád se bavíme a občas se i vídáme. Když jsme byli na reprezentačním srazu, mnohdy jsme se navštěvovali v pokojích, abychom si popovídali," přibližuje své kamarádství s Verrattim téměř o 14 let starší veterán.

"Už teď je a ještě bude budoucností italského i evropského fotbalu pro příštích 20 let. (...) Hraje víceméně na stejné pozici, ale co se herního stylu týče, jsme dost odlišní. Produkuje více kratších přihrávek, více běhá s míčem a obecně s ním u kopaček tráví více času," vysvětluje Pirlo.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pre barcelonsku buducnost.

Reagovat
BBystr

Reagovat
kitas

Úžasné je, ako sa snaží každú loptu nahrať dopredu.

Reagovat
smazaný uživatel

20 let ? ten sa dal na kokain po kariere

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží jak to myslel, jestli bude třeba na 20 let nejlepším nežse najde někdo jiný, je jasné, že za deset let už bude za zenitem a asi déle než 15 let hrát nebude. I když Miura hraje i v 51 letech.

Reagovat
smazaný uživatel

Aktuálně nejlepší Ital

Reagovat
Baronne

To bych viděl spíš na Vaše stopery, ale jeden z nejlepších určo

Reagovat
smazaný uživatel

dokud to Pirlo nezabalí, tak zatím ne...ale budoucnost zálohy Itálie to rozhodně je velká a teď na tom podhrotu začíná fušovat i na post kdysi nadějného Giovinca

Reagovat
Y.N.W.A

Skvělej fotbalista, navíc sympaťák s férovým přístupem, nesimuluje, ale snaží se hrát... víc takovejch

Reagovat
Spalovač šancí

Protože mu nerostou fousy

Reagovat
Neuminho92

docela dobrej hráč jen je škoda, že se neumí ovládat

Reagovat
smazaný uživatel

Zeman ho vychoval...

Reagovat
vilp

Ve svém zájmu by měl z Francie co nejdříve odejít, škoda ho v takovém týmu a lize.

Reagovat
ADM

Tywin

Reagovat
ADM

to malo ist nižšie

Reagovat
smazaný uživatel

Môže odísť ale nie do Talianska. To je najhoršia liga s top 5

Reagovat
smazaný uživatel

Obrovska chyba byla, ze ho vedeni Juve tenkrat nechtelo za 10 mega

Reagovat
Tywin Lannister

Kdybych si měl vybrat jednoho záložníka do týmu, tak beru jeho. Podle mě je to vůbec nejkomplexnější středopolař co běhá po trávnících a už teď je mezi 3 nejlepšími na svém postě.

Marco

Reagovat
pistacik11

Nainggolan je z mojho pohladu najkomplexsnejsi

Reagovat
Baronne

No ten má ale vymrdáno v palici

Reagovat
Gimme

Rak to rozhodně nemá...hráče s takovým přístupem najdeš málokde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě je Pirlo nejlepší dm co jsem viděl. Skoro každá prihravka od něj dala dalšímu hráči prostor na hru nebo ho poslala přímo do šance. Navíc naprosto klidný a elegantni hráč. S baresim, nestou a maldinim mě naucili mít rád italský fotbal. Verrati je velký talent a už dneska výjimečný záložník.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele