Pioliho konec v AC Milán se blíží, italský vicemistr cílí na příchod Fonsecy

23.05., 14:48
Aktuality
Stefano Pioli (© AFP)

Trenérské rošády nyní rezonují celou Evropou a jedna z nich se pachtí i v AC Milán. Tvrdí to italský novinář Daniele Longo pro server CalcioMercato.com, specializující se na přestupy. O odchodu Stefana Pioliho se v zákulisí spekuluje už po několik týdnů, v pátek v dopoledních hodinách by pak mělo být vše oficiální. Italský celek následně může převzít Paulo Fonseca.

I Rossoneri letos skončí v Serii A na druhém místě za svým městským konkurentem Interem. V podzimní části nedokázali postoupit do osmifinále Ligy mistrů, v jarní části Evropské ligy vypadli ve čtvrtfinále. Otázka osmapadesátiletého stratéga začala ohýbat kuloární scénu v posledních pár měsících, přestože jeho smlouva měla být platná ještě do následující sezóny. Během čtvrtečního rána se každopádně obě strany již měly domluvit na završení spolupráce.

Pioli je po rozkolu s AC Milán spojován s možným přestupem do Neapole či do Boloni, kde už mimochodem oficiálně nefiguruje Thiago Motta. Italský vicemistr pak má políčeno především na Paula Fonsecu, jenž je aktuálně zaměstnán v Lille. Portugalec v Ligue 1 neudržel se svým mužstvem v závěrečném ligovém kole třetí pozici na úkor Brestu, nemá tak jistotu, že by v příští sezóně trénoval skupinovou fázi Ligu mistrů. Dogy totiž budou muset absolvovat předkola.

Sám jednapadesátiletý lodivod před minulým víkendem nepřímo potvrdil, že jeho budoucnost u LOSC je nejistá. AC Milán se mimochodem v případě dalších jednání nebude muset domlouvat s francouzským celkem na výši odstupného, neboť Fonseca má na severu Francie kontrakt jen do konce června. "Příležitost zahrát si Ligu mistrů je důležitým faktorem. Ale musím myslet i na jiné záležitosti. Rozhodnu se až po zápase s Nice, je potřeba si vše projít hlavou,” vzkázal novinářům před vystoupením proti OGC, po němž Lille ztratilo jistotu hlavní části milionářské soutěže.

Autor: Patrik Sandev / calciomercato.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
AC.Milan

Incoming Giampaolo 2.0

Reagovat
Kaka14

Takze zase všetko ideme prekopať , aby sme zase začali hrat o LM miesto o scudeto….. Theo je už vraj dohodnutý s Bayernom

Reagovat
Salfovic

OT: Postupuje tedy díky včerejšku Řím do LM nebo ne ?

Reagovat
Petrinho17

6. Miesto postúpi do LM iba ak Atalanta skončí v lige do 4. Miesta.

Reagovat
Largo

Atalanta musi skoncit presne na patym miste, aby se AS kvalifikovalo.

Reagovat
tortuga

To je novinka od letoška?

Reagovat
Largo

Jo, protoze italsky tymy uhraly (primarne diky AS) v poharech extra misto.

Reagovat
Kaka14

Presne tak

Atalanta: víťazstvo EL a piate miesto v lige, by zabezpečilo pre talianske tímy šieste miesto v Lige majstrov

Reagovat
1899-1995

Z těch spekulací a dohadů nejspíš nakonec vyjde jedna z těch nejhorších, ó jak překvapivé.

Reagovat
Kaka14

Z tých mien s ktorými sa reálne uvažovalo je ťažko povedať ktorý by bol najhorší oproti tým ktori chceli fanúšikovia ( Conte, Motta, De Zebri)

Reagovat
Beči

Určitě dobrý trenér, který ale nikdy nevedl velkoklub. Uvidíme. Snad bude mít úspěchy.

Reagovat
exot12

Takže podľa tvojej logiky by sa mali rotovať medzi veľkoklubami iba rovnaký tréneri, napr. Mourek?

Reagovat
Beči

Ne, nic takového jsem ani neřekl.

Reagovat
MoonKnight

To není teda moc velký upgrade.

Reagovat
Largo

Porad si myslim, ze nejlepsi by tam byl De Zerbi.

Reagovat
Truffaldino

Nevím jestli nejlepší, ale líbil by se mi tam nejvíc.

Reagovat
stuff

Reagovat
Largo

Presne, proste mi tam idealne sedi

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
mrtvej ofsajd

Bari dneska zavalelo.

Liga zachráněna.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele