AC Milán potvrdil očekávanou záležitost, na lavičce nebude pokračovat trenér Pioli

24.05., 10:54
Aktuality
Stefano Pioli (© AFP)

Očekávané prohlášení dnes poslalo do světa milánské AC. Na lavičce italského velkoklubu nebude pokračovat Stefano Pioli, vedení se s 58letým koučem po posledním utkání sezony rozloučí a bude hledat náhradu.

Pioli se kormidla ujal v říjnu 2019 a v sezoně 2021/2022 své svěřence dovedl k zisku mistrovského Scudetta. O jeho chystaném odchodu se mluvilo již několik měsíců a od dnešního dopoledne je jisté, že jeho posledním zápasem ve funkci bude zítřejší utkání proti Salernitaně.

"AC Milán a Stefano Pioli oznamují, že se jejich cesty po letošní sezoně rozejdou," sdělil klub v oficiálním prohlášení.

"Stefano Pioli a jeho spolupracovníci si zaslouží srdečné poděkování za práci, kterou zde během uplynulých pěti let odvedli a jejímž výsledkem nebyl jenom mistrovský titul, ale také opakovaný návrat do Ligy mistrů. Stefanova profesionalita a lidskost vedly ke zlepšení celého týmu, od prvního dne ve funkci zastával klubové hodnoty," stojí dále v prohlášení.

"Stefano Pioli vyjádřil svou vděčnost za možnost stát se součástí historie AC Milán. Je hluboce vděčný vedení a všem fanouškům za jejich podporu. Právě příznivcům patří jeho zvláštní poděkování," oznámil dále AC Milán.

Rossoneri letos skončí v Serii A na druhém místě za svým městským konkurentem Interem. V podzimní části nedokázali postoupit do osmifinále Ligy mistrů, v jarní části Evropské ligy vypadli ve čtvrtfinále. Otázka osmapadesátiletého stratéga začala ohýbat kuloární scénu v posledních pár měsících, přestože jeho smlouva měla být platná ještě do následující sezóny.

Pioli je po rozkolu s AC Milán spojován s možným přestupem do Neapole či do Boloni, kde už mimochodem oficiálně nefiguruje Thiago Motta. Italský vicemistr pak má políčeno především na Paula Fonsecu, jenž je aktuálně zaměstnán v Lille. Portugalec v Ligue 1 neudržel se svým mužstvem v závěrečném ligovém kole třetí pozici na úkor Brestu, nemá tak jistotu, že by v příští sezóně trénoval skupinovou fázi Ligu mistrů. Dogy totiž budou muset absolvovat předkola.

Sám jednapadesátiletý lodivod před minulým víkendem nepřímo potvrdil, že jeho budoucnost u LOSC je nejistá. AC Milán se mimochodem v případě dalších jednání nebude muset domlouvat s francouzským celkem na výši odstupného, neboť Fonseca má na severu Francie kontrakt jen do konce června. "Příležitost zahrát si Ligu mistrů je důležitým faktorem. Ale musím myslet i na jiné záležitosti. Rozhodnu se až po zápase s Nice, je potřeba si vše projít hlavou," vzkázal novinářům před vystoupením proti OGC, po němž Lille ztratilo jistotu hlavní části milionářské soutěže.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (48)

Přidat komentář
gunkskunk

Ty posledni tydny kdy se neustale vyvolaval a zminoval jeho odchod mi prisly az neuctive a nevdecne. Rozumim ze pro AC nastal cas zmeny jen to dle mne mohli vyresit kulantneji, za mne si Pioli zaslouzi uctu za to co z AC behem sveho angazma udelal. Ten kadr co mel k dispozici nebyl material na Scudetto… V Milane se stale zije z nostalgie, Fonseca to bude mit narocne, zda se ze soucastne AC je az drze netrpelive. Vsak jako fanousek Rima se nanho zpatky v SA tesim.

Reagovat
stuff

Reagovat
10

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Kaka14

Presne kazdy chcel odvolanie Pioliho a pritom nebol dohodnuty ziaden trener ..... tak to aj cele dopadlo

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Largo

Reagovat
Bayern +

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
danko10

Ten káder je pre Paulov fotbal optimálny. Muselo by sa to strašne pokaziť, aby dosiahli horšie výsledky, než tento rok. Lenže tu sa očividne očakáva zlepšenie a to, myslím, v silách hentoho mančaftu úplne nie je. Snáď len keby sa im podarilo streliť Leaa za nezmysel a posilniť to hlavne smerom dozadu.

Reagovat
Largo

Ten Nandez Hodne jsem si ho pral k nam. I kdyz chapu, ze 10 mega rocne se tezko odmita…

Reagovat
Truffaldino

Je ho škoda, ale smutnit kvůli němu nebudu. Alespoň budeme mít víc na toho kosovkého tanečníka z Lille.

Reagovat
Largo

Zhegrovu? Dyť ten hraje téměř jenom napravo, na místě Dybaly. Toho nebo Soulého bych zkusil jedině v případě, že Dybala odejde. Pokud nepůjde nikam, nechal tu pravou stranu, jak je. Dybala a Baldanzi. A šel bych nalevo po Laurientém ze Sassuola, ke Stephanovi IMHO ideál.

Reagovat
Truffaldino

Já tak nějak počítám z odchodem Dybaly. On Nandez by taky nebyl úplně posila do středu hřiště. Soulé je drahý a ani bych ho na místo Dybaly nebral.

Reagovat
Largo

Tak to pak jo, místo Paulita to dává smysl.

Reagovat
FC Porto FC

Na kolik % Dybala odejde?

Reagovat
Largo

Bez LM? 50. S LM tak 10

Reagovat
BaggioRoberto

Jak je to s tou LM? Je jistych 5 mist, ale Atalanta ma jistotu skrz EL. Prenasi se teda to jejich misto na sesteho? Vubec nevim.

Reagovat
gunkskunk

Jedině pokud Atalanta skončí na pátém místě.

Reagovat
BaggioRoberto

Aby jeste nepredbehla Juventus. Ten uz dva mesice spi.

Reagovat
BaggioRoberto

Mela by to Atalanta vypustit, at maji Italove sest mist v Lize Mistru. To by byla krasa.

Reagovat
fenixLFC

tak z pohladu atalanty je lepsie ked ich tam bude menej, kazdy dalsi tim znamena dalsieho konkurenta s peniazmi z LM ,vdaka ktorym bude moct posilnit

Reagovat
gunkskunk

Co třeba Colpaniho? Co jsem viděl zápasy Monzy tak mi přišel šikovný, navíc by nestál ani tolik...

Reagovat
Largo

To není křídlo, ale šikovnej asi bude. Já si pořád představuju spíš rychlý, dynamický křídlo typu právě Laurientého, Bogy atd.

Reagovat
10

to nevím, pod 25m by imho nešel

Reagovat
Pozor skluz!!!

Paulo jestli váhá, ani bych ho nedržel, pořád má klauzuli a nemůžeme furt spoléhat na jednoho kouzelníka.

Soule by byl boží, ale těžko nám ho Guintoli dá.

Lauriente má horší čísla než měl Boga, Traore. Driblink top a proti velkým klubům umí i zabodovat, když se hraje těžce na kontry, ale jinak křídelníka co dá 3 góly už máme :)

Reagovat
Nuno čomes

Vydělá randál a za 3 roky bude zpět. Sice jen 28 let, takže dobrý věk na klub hrající o titul. Otázka jestli byl vůbec aktuálně zájem a ten plat se těžko odmítá.

Reagovat
gunkskunk

Tez je mi to lito, prisel mi jako dobra vyztuha do rotace, zadarmo perfektni. Chapu ze penize jsou mu lakadlem, presto podle mne ani on, zvlaste po tom sestupu, necekal ze by si kdy jeste mohl kopnout za tym jako je AS, jaksi jsem naivne doufal ze i to vezme v potaz a ze by se to mohlo odrazit v jeho vykonech. Umim si predstavit, ze by se i casem probojoval do zakladu.

Reagovat
gunkskunk

Zvlastni jev jak se AS ty stredopolari vyhybaji tesne pred dotahnutym prestupem... O to vic jsem zvedav koho a kolik jich nakonec privedeme, doufam ze nejmene dva. Za mne si nikdo z trojice Bove-Cristante-Paredes nezaslouzi staly post v zakladu.

Reagovat
danko10

Ja som najviac zvedavý, koho sa podarí Ghisolfimu poslať do prdele. Ten káder potrebuje ultimátnu čistku, inak sa budú tie sračky len ďalej nabaľovať.

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
Truffaldino

Já bych klidně bral jen jednu posilu do zálohy, ale ať má kvalitu. Jestli k nám ve výsledku přijde třeba Castrovilli, Maxi Lopéz a plácnu Mazzitelli, tak nás to nijak neposune. Mancio může hrát šestku v 4-3-3 v případě vypadnutí Paredese, máme Pagana s Pisillim, Bove potřebuje víc prostoru, ale taky k sobě potřebuje hráče, ktehý ho podrží, a to není Cristante. Bryan od příchodu k nám fungoval jen s Matičem a Jorginem v NT, když k němu budeme stavět Boveho nebo Pisilliho, tak to jen odnesou tihle mladí kluci.

Momentálně je u mě nejvíc na odstřel Capitano, Cristanteho bych klidně hrál v útočnější pozici v záloze a nechal ho nabíhat do vápna. Pak můžeme hrát na falešnou devítku třeba s Dybalou na středu a nechat ho stahovat se pod Bryana.

Reagovat
gunkskunk

Jenže problém je, že pokud se v AS rozhodnou, že pošlou Pelleho ven tak by se tím asi narušila celá ta statika týmu postavená kolem italských hráčů (za což bych byl tolik rád, jenže tenhle proces musí být důkladně rozmyšlený + i ta finanční situace tomu musí odpovídat). Najednou by ani Mancini neměl pevnou půdu pod nohama (i on poslední zápasy ukazoval, že by ji tak pevnou mít neměl), Cristante už just. To by znamenalo, že by si takhle až explicitně přiznali, že ty poslední mercata (ještě i ty z před-Pinto éry) kompletně nevyšly. Pinto se btw začíná jevit jako šílený fail, v AS není teď prakticky nikdo kdo by se mohl zpeněžit a zároveň přemnoho nepotřebných hráčů. O to více zase to působení Daniela zdá se býti působivé, vždyť on s kádrem, který si kompletně zaslouží přebudování dokázal bojovat o LM! Řekněme, že by jistě zůstat měli: Svilar, Ndicka, Angelino, Bove, Baldanzi a ElSha... To je počet jak na hanspaulskou ligu.

Reagovat
Largo

Reagovat
Truffaldino

Ona je to čistě jen teoretická otázka, já to myslel spíš tak, že mi v té sestavě překáží nejvíc, všichni tušíme, že nikam neodejde a jediná šance zbavit Cristanteho s Pellegrinim jejich rolí je přivést hráče, kteří je svými výkony ze sestavy přirozeně vytlačí. Zároveň je ale otázka na vedení, zdali je současná kostra ta, která nás má dalších pět let "táhnout" vzhledem k věku těchto hráčů (27 a 29 let, Mancio 28) a vzhledem k tomu, že každý rok s nimi končíme mimo top 4. Druhá otázka je, za co přivést nové hráče do základní sestavy, kolik si jich můžeme dovolit a zdali máme vůbec sportovní vedení a skauting na to, abychom příchody zvládli. Ale nerad bych viděl další hromadné nábory hráčů na lavičku, se kterými za rok zase přestaneme počítat.

Já bych Ndicka zkusil prodat a holt zaplatil Bologně za Calafioriho, oba hrají zleva. Ale nějaké velké naděje na posili si nedělám, Karsdorp třeba dle mě zůstne a odejde až za rok po konci smlouvy, podobně to může dopadnout i třeba se Smalldinim. Platově je nikdo v Evropě nedorovná, podobný problém představuje Aouar. Úroveň na jaře ukázal Spina, ale kvůli těm jeho zranění bych ho nakonec nechal jít, byť jsem si dříve přál prodloužení.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ale Castroviliho bych zadarmiko chtěl

Co tak čornout Anguissu? Má poslední rok ze smlouvy

Pelleho vytlačí Pagano po neskutečné přípravě a třech poločasech v září

Reagovat
Largo

Reagovat
fenixLFC

tvl nahitan ide do arabie?

Reagovat
Largo

Jo.

Reagovat
Kaka14

NOVÝ PROTEST FANOUŠKOV - Voľba AC Miláno padla na Fonseca, rozhodnutie však vyvolalo ďalší protest fanúšikov AC Miláno, ktorí sa vrátili zbierať podpisy proti tejto voľbe . To isté sa stalo niekoľko týždňov dozadu, keď si diabol chcel vziať Lopeteguiho po Piolim. Fanúšikovia by chceli na lavičke iné profily, predovšetkým Antonia Conteho , ale vo via Aldo Rossi majú iné predstavy a zdá sa, že sa rozhodli.

Reagovat
gunkskunk

To právě nehápu vždyť Conte by tam s těmi tvrdohlavci stěží vydržel. To by zdaleka nebyl takový match jako s Fonsekou, on se tam právě typově z těch všech profilů nejlépe hodí.

Reagovat
Rudnevs

V AC o výbere trenerov rozhoduje nejaky diabol?

Reagovat
GEGE

Respekt Curva Sud za to jak vždy podporovali i když se roky nedařilo, na San Siru se bojkotovalo ale na výjezdech vždy podpořili a patří k nejlepším ultras na světě... Ale to co předváděli poslední dobu kolem Pioliho a ta jejich "posedlost" Contem to je už hodně prestřel...

Reagovat
10

Reagovat
Kaka14

Pri Contem by museli investovať a nepredávať najlepších hráčov…. Takto sa obavám, ze pri výbere tohto trénera nemá vedenie tie najvyššie ambície a za následok to môže byt že nám ty najlepší hráči (Theo, Leao, Maignan) budu chcieť odísť už tento prestupak ….

Reagovat
Bakary3

tvl, to jsou moresy

Reagovat
Lubinterista

Škoda, krasne tam zapadnul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele