Parma potvrdila odchod trenéra D'Aversy

23.08.2020, 12:22
Aktuality
Roberto D'Aversa podle očekávání skončil v Parmě. Důvodem odchodu úspěšného kouče jsou odlišné názory na další směřování klubu, který má převzít Fabio Liverani...

Čtyřiapadesátiletý rodák ze Stuttgartu se tradičního italského klubu ujal v Serii C a postupně se s ním vrátil mezi elitu. Zde Parma skončila nejprve čtrnáctá a loni desátá.

Dalšího posunu se však bude pokoušet pod vedením jiného trenéra, neboť Roberto D'Aversa byl odvolán. "Parma Calcio 1913 oznamuje, že Roberto D'Aversa už není trenérem prvního týmu," stojí na webu italského klubu. "V posledních týdnech zmizela jednota a soudržnost, což byly klíčové vlastnosti pro úspěchy v minulých letech."

Zatímco D'Aversa má namířeno do Janova, novým lodivodem Parmy by se měl stát Fabio Liverani. Bývalý záložník po sestupu do Serie B odešel z Lecce, které vedl tři roky.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sinisa Mihajlovic ma COVID

Reagovat
RS

Diky za postup

Liverani da snad sanci mladym. D’Avaresa sazel na stary kone, Bruno (38), Iacoponi (33), Gagliolo (30), Kuco (33), Žervíňo (33)..tim jim neubiram na kvalite, ale prisel mi jak Vrba se svyma konema.

Hlavne zustal Cornel, Bobby, nejake posily do stredu a obrany, vhodne doplnit z juniorky

Reagovat
smazaný uživatel

Kulusevski uz odisiel nadobro do Juve? nevies ci ho tam bude Pirlo chciet?

Reagovat
Kucka

Dalo se čekat, po covid pauze ten tým úplně nešlapal a asi měl na víc než na 10. místo. Každopádně RDA odvedl za ty roky dobrou práci, spíš se vedení rozhodlo pro nový impuls, což kvituju. Akorát teda nevím, jestli ten tým posune zrovna Liverani.

Reagovat
RS

Vratil se, cetl jsem, ze s nim pocita. I kdyz rok by mu u nas jeste prospel

Reagovat
FC Parma

Odvedl dobrou práci, klub je nyní stabilní, kádr dobrý (i pro případné zabudování mladší generace), poháry jsou zatím asi vysoký cíl, ale o záchranu hrá take nebudeme :) myslím, že změna trenéra ala Adrian Gula může klub posunout výš.

Reagovat
DieryVonry

Jako řekl bych hódně dobrá práce, zvlášť po pauze to byl tým s nabušenou staminou. Měli přehled, rozdělený pole a na míče nastupovali rychleji než soupeř.

Reagovat
Liquid

teda rodák ze Stuttgartu, netipl bych....ale odvedl výbornou práci, i letos tu houfně fanoušci Serie A tipovali Parmu na sestup a tomu se vyhli od začátku sezónu obloukem, škoda toho Covidu, rád bych se tam podruhé vydal na zápas

Reagovat
smazaný uživatel

1.9. losuju ligu mozes si vybrat zapas.

ktovie ako to bude s tifosi, zatial tomu zelenu nehodlaju dat, pocitam ze ak sa tam aj nejaki do konca roka dostanu budu to najskor len abonentky.

v Skotsku idu na buduci tyzden skusat pustit nejakych fans na zapas Celtic-Motherwell tak som zvedavy ci nebude pruser.

Reagovat
Liquid

Dokud budou jakýkoliv omezení tak to zatím asi nemá cenu, koukám že fandíš VIole, byl si na ní někdy? Právě kámoš jí taky fandí, takže výhledově i tam bych se chtěl podívat, i s ohledem na krásný město jakým je Florencie. Rád bych to stihl dokud tam hraje Ribery.

Reagovat
smazaný uživatel

bol som len Rangers ale Seriu A mam strasne rad a jedno slnecne nedelne popoludnie by som si rad pozrel nazivo zapas Fiorentiny proti timu z top 6.

byvaju zajazdy na https://www.futbaltour.sk/ kde sa o teba komplet postaraju, vratane prehliadky mesta atd.

ale mam pocit ze skor ako 2021-22 sa toho nedockame.

Reagovat
smazaný uživatel

" Důvodem odchodu úspěšného kouče jsou odlišné názory na další směřování klubu":

Vedení klubu: My jsme si říkali, že bychom rádi hráli o udržení...

D´Aversa: Já bych chhtěl hrát klidný střed tabulky, možná o poháry...

Vedení klubu: Říkáme O UDRŽENÍ

D´Aversa: Ragequit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele