Paříž těsně postoupila. Nejsem za osla, těší kouče Le Guena

19.12.2008, 15:40
Aktuality
Paul Le Guen, trenér Paris Saint-Germain, byl v průběhu podzimu mnohokrát kritizován za výkony týmu, jenže teď se může radovat. V lize je Paříž už čtvrtá a včera postoupila do jarních bojů Poháru UEFA.

V základní skupině A to dlouho nebyla ze strany Francouzů žádná sláva. Těžce to Le Guen schytal od novináři i fanoušků po prvním utkání, kdy na hřišti Schalke postavil "béčko" a jeho tým prohrál jasně 1:3.

Následovaly remízy se Santanderem a na půdě Manchesteru City, takže na postup to příliš nevypadalo. Jenže Pařížané zabojovali, včera smetli Twente 4:0 a nakonec postupují do další fázi díky lepšímu skóre na úkor Santanderu.

"Kdyby nás Santander vyřadil, byl bych za osla. Ale o sestavě rozhodují já, svobodně, a můj tým mi rozumí. Tohle vítězství je pro nás skvělé," neskrýval po výhře nad Twente Paul Le Guen.

Paříž se tak dál zvedá, daří se jí i v domácí lize, kde jí patří čtvrté místo. "Ale nesmíme tuhle výhru hned znehodnotit špatným výsledkem proti Valenciennes. Dneska jsme uspěli, ale zatím nejsme žádnými mistry," varoval kouč.

Z výhry a postupu měl velkou radost i Mateja Kežman. Srbský útočník přišel v létě jako velká posila z Fenerbahce, jenže zatím nijak nezáří. V lize hrál od začátku zápasu jen dvakrát a jediný gól dal z penalty. Tu včera neproměnil, ale alespoň dal gól ze hry.

"Jsem hrdý na své spoluhráče. Dokázali jsme zahrát opravdu dobře, pořád se zlepšujeme," prohlásil. "Dnes byla vynikající atmosféra, ale jsem dost zkušený, nenechal jsem se rozhodit. Chci dál hrát co nejlépe a zasloužit si čas na hřišti."

Jak už bylo napsáno, Paříž hraje o víkendu ligu proti Valenciennes. Dnes se také dozvěděla soupeře pro první jarní kolo Poháru UEFA, je jím německý Wolfsburg. Pokud PSG uspěje, narazí dál na lepšího z duelu Braga/Standard Lutych.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Není co řešit jediným problémem pro PSG by mohl být Lutych...

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Nač ten smích??

Reagovat
Fenix

i s tim si poradi tomu verim

Reagovat
smazaný uživatel

To že tento zápas vyhrají bylo jasné, všechny týmy v UEFĚ, které už postoupily, nebo nemohly postoupit prohrály s těmi co to potřebovali. Paris zdaleka nemá na to, aby tuhle soutěž vyhrálo.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to vydrží. Kežmana by měl Le Guen využívat víc, je to fakt dobrej hráč... i když ono v konkurenci Lyiundily a Hoaraua se těžko prosazuje...

Reagovat
BajPet

PSG má dobrý mančaft , věřím , že po slabším úvodu polezou eště výše i v lize

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele