Paraguay hledá trenéra, po nezdaru v Bolívii skončil Berizzo

15.10.2021, 10:21
Aktuality
Bez práce se dnes ocitl Eduardo 'Toto' Berizzo. Paraguay pod jeho vedením selhala v Bolívii a po porážce 0:4 trenér ztratil důvěru národní asociace. Jihoamerická země nedává góly a zkomplikovala si díky tomu boj o postup na mistrovství světa v Kataru...

Paraguay začala říjen domácí remízou 0:0 s Argentinou, v dalších dvou duelech neuspěla venku. Nejprve padla 0:2 v Chile, včera večer pak utrpěla debakl v Bolívii. V tabulce spadla na osmé místo a na pozice znamenají postup či baráž rázem ztrácí čtyři body.

"Národní svaz oznamuje, že bylo ukončeno působení Eduarda Berizza u národního týmu Paraguaye, do další kariéry mu přejeme úspěch," oznámila asociace s tím, že v nadcházejících dnech se sejdou její představitelé a budou jednat o novém kormidelníkovi.

51letý Berizzo během aktivní kariéry hrával za River Plate, Marseille nebo Celtu Vigo, ve španělském klubu pak pracoval i jako trenér. Vedle toho vedl i Sevillu nebo Athletic, na lavičku paraguayské reprezentace usedl v únoru 2019.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Modroočko

Veikko, ako to vidíš so šancami Bolívie zabojovať o postup? Ďalšie štyri zápasy majú celkom prijateľný žreb, síce nevedia hrať na súperovej pôde, no takéto výsledky ako 4:0 nad defenzívnym Paraguajom sú predsa len zaujímavé.

Reagovat
Liquid

hodně bych jim to přál, jsou snad největším outsiderem té skupiny, takže, že jsou teď těsně pod čarou je fajn, ale na severu jde Kanada hodně hore

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni nevi ani doma ale souper lapa po dechu uz pri rozcvicce neco jako ekvador

Reagovat
veikko

To už tak úplně neplatí, u Ekvádoru vůbec, u Bolívie tak zpola. Jasně, je to pořád obrovská výhoda, ale hlavně Ekvádor má naprosto úžasnou práci s mládeží a Bolívie se taky ohromně zlepšila. Vidět to jde na venkovních zápasech, Ekvádor je v nich možná paradoxně i lepší, protože v Quitu proti nim všichni hrají beton (kromě ARG a BRA, samozřejmě).

Reagovat
smazaný uživatel

koukam ten ekvador me prekvapil

Reagovat
veikko

Na postup to ještě tentokrát nebude, ale obrovským úspěchem je už jen to zvýšení prestiže. Třeba Ramiro Vaca předváděl takové výkony, že si ho vyhlédl belgický Beerschot. Do Evropy velmi brzy zamíří podle mě i stoper Quinteros a záložník Chura. Konečně se taky našel parťák do dvojice k Morenovi Martinsovi, konkrétně Carmelo Algarañaz, obrovský bojovník. Bolívie doplatí ale na to, že zatím nehraje vzadu dostatečně vyspěle. Každopádně trenér Farías zaslouží obrovské uznání. Kdy naposledy byla Bolívie po 12 kolech 7. a jen čtyři body od postupu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele