Pacanda vs. Švancara, aneb boj o jižní Moravu

07.10.2011, 09:35
Aktuality
Již tuto sobotu se v Husových sadech odehraje pro jižní Moravu největší zápas podzimu. Po dvaadvaceti letech se totiž v soutěžním utkání opětovně střetnou celky Znojma a Zbrojovky Brno.

Po devíti odehraných kolech si překvapivě vede lépe znojemský celek, který byl před sezónou pasován mezi kandidáty na sestup, nyní ovšem ve vyrovnané tabulce II. ligy zastává osmou pozici. Mezi největší opory a nejobletovanější hráče klubu patří bezpochyby Milan Pacanda, který působí ve Znojmě na hostování právě z brněnského celku. V letošní sezóně Pacanda vstřelil zatím tři branky, dvakrát asistoval u branek pětigólového Vašíčka.

"Na ten zápas se těším od začátku, co jsem tady. Je to pro mě vrchol podzimu," uvedl Pacanda. Podobně jako většina lidí, ani on si nedovede vysvětlit současnou situaci brněnského klubu. "Je to spíš otázka pro ně. Samozřejmě jsem před sezónou tipoval, že budou největší kandidáti na postup. Teď už jsou od toho dost daleko, ale soutěž je dlouhá. Když chytnou nějakou šňůru, může se ještě stát cokoliv. Ale je pravda, že ten začátek jim nevyšel, ale to je spíš jejich problém, než náš."

Tým Zbrojovky Brno, který před sezónou směle hlásal rychlý návrat mezi českou elitu, se neuvěřitelně trápí a téměř po třetině soutěže okupuje až patnáctou příčku. Brněnskému celku zatím nepomohl ani návrat zkušeného patriota Petra Švancary. Ten měl na začátku sezóny malé zdravotní problémy, ani po jejich překonání se mu ovšem ještě nepodařilo dostat do správné provozní teploty. Kapitánovi Zbrojovky se v letošním ročníku dokonce ještě ani nepodařilo vstřelit branku.

"Samozřejmě si uvědomujeme, že se nám úvod sezony vůbec nevydařil a vnímáme, že nám soupeři v tabulce odskakují. Ale věříme tomu, že to zlomíme. Pozitivní je, že si dokážeme vytvořit šance. Bohužel trefujeme brankáře, tyčky, protihráče. Na tréninku se zakončení věnujeme strašně moc, pilujeme to pořád dokola. Za týden nastřílím na tréninku takových dvě stě branek. Věřím, že to musí přijít i v zápase, je to podle mě prostě zákonité," řekl Petr Švancara.

V sobotu se bude hrát i o pozici nezkušeného trenéra Wagnera. Bývalý útočník Rapidu Vídeň či Mattersburgu dostal před jihomoravským derby ultimátum. Pokud jeho tým na znojemském pažitu neurve tři body, bude muset svou pozici uvolnit muži, který reálně pozvedne brněnskou kopanou na vyšší pozice.

"Trenér Wagner dostal důvěru ještě na jedno utkání. Pokud neuspěje, tedy nevyhraje, skončí," oznámil v pondělí majitel klubu Roman Pros. "Ultimátum na psychice nepřidá. Nicméně jsem odhodlaný připravit mužstvo tak, abychom vyhráli. Jestli hráči budou plnit povinnosti a dokáží se oprostit od tlaku, to se uvidí," zareagoval na podmínku vítězství René Wagner.

Na sobotní derby, které začíná ve čtyři hodiny, se ve Znojmě očekává dosavadní nejvyšší návštěva ligového ročníku. Nejvíce diváků doposud přišlo na zápas s Mostem, kdy se ukazatel zastavil na cifře 945 diváků. Větší nával očekává znojemské vedení už pouze na pohárovém utkání se Spartou Praha, které je na programu 19. října.

"Teď nás čeká Zbrojovka a pak pohárový zápas se Spartou. To jsou opravdová lákadla, tak doufám, že přijde hodně lidí a že zahrajeme tak, aby chodili i na další zápasy," okomentoval situaci Pacanda. Jeho slova potvrzuje i sportovní manažer a trenér Znojma Michal Sobota. "Zápas se Zbrojovkou si každý půjde určitě užít s tím, že je to jihomoravské derby o krále jižní Moravy a já si myslím, že na takový zápas by lidi měli přijít. Pokud by nepřišli ani teď, asi by nemělo cenu tady ten fotbal dělat."

Autor: články čtenářů / Radek Štohl

Komentáře (213)

Přidat komentář
alegre

Již velice brzy se bude hrát Moravsko - slezská liga za účasti Olomouce, Ostravy, Slovácka, Zlína, Opavy, Jihlavy, Třince, Znojma, Karviné, Brna... Vítěz bude postupovat do 3. zemské polské ligy amaterské. Tedy bez legrace: dovedl si někdo před pár lety představit, že Morava a Slezsko budou mít v GL pouze 3 týmy, na 8, 13 a 16 místě, a v 2. lize sedmičku bojující o přežití?

Reagovat
j_mrazik

A přitom peníze v Brně i Ostravě jsou. Aspoň tyhle 2 mančafty by měly hrát první ligu.

Reagovat
alegre

Je to víc než zajímavé a smutné... Židenice, Moravská Slavia Brno, Prostějov, Slezská Ostrava, Bata Zlín, ASO Olomouc, později Třinec, Vítkovice, Frýdek - Místek...sice málokdy tyto kluby patřily k absolutní špičce československého fotbalu, až na výjimky, ale vždy byly součástí...

Reagovat
smazaný uživatel

Vítkovice coby někdejší mistři ligy a čtvrtfinalisté poháru UEFA teď hrají pod značkou FC Vítkovice 1919 nejnižší ostravskou soutěž

Reagovat
alegre

1949 - 1951 Josef Bican...

Reagovat
Puskas

A taky Bouzek a spol. , ne?

Reagovat
alegre

Ano, ve stejnou dobu hrál za VŽKG - Vítkovické železárny K.G., Vladimír Bouzek. Do roku 1953 fotbal i hokej. Později hrál fotbal v Bratislavě za SK Slávia a hokej v Brně za SK Královo Pole

Reagovat
Puskas

Vím, vím, byl tam, myslím, i Jiří Vejvoda, ne?

Reagovat
alegre

Ano, ale Vejvoda se jmenoval Jaroslav. Hrál za Spartu, Slavii a Vítkovice, trenoval Vítkovice, Baník Ostrava, Duklu, kde se proslavil nejvíc, a také Legii Varšava, stal se 7x mistrem Československa, jako trenér, a jednou Polska.

Reagovat
Puskas

Já si to spletl s tím skladatelem, janě že Jaroslav A četl jsem Ivo Viktora nebo Nehodu, takžer o něm vím dost, jaký to byl ras...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě tam hrával ze známých jmen Vejvoda co později dlouhá léta trénoval myslím Duklu...

Reagovat
Puskas

jsem rychlejší...

Reagovat
smazaný uživatel

uznávám, o pár sekund jsi vyhrál :-)

Reagovat
Puskas

to mi připomíná, jak vzpomínal Wiecek n anominaci na MS. Byl nejlepší střelec ligy, ale o post musel bojovat s nějakým Slovákem - dali si sprint, Slovák byl rychlejší a jel on...

Reagovat
smazaný uživatel

přijď se někdy na Vítkovice podívat jestli jsi z Ostravska, dáme řeč...

Reagovat
Puskas

Z Ostravska nejsem, ze Slezska jo, občas jezdím na Baník...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se ozvi až pojedeš na FCB a uvidíme ;-)

Reagovat
Puskas

Akorát jsem nealko, což říkám ,ať se mne neštítíš:)

Reagovat
stas87

takze tam muselo byt rovnomerne mnozstvo cechov aj slovakov?v 76 v srbsku boli v zaklade slovaci a na lavicke len cesi?

Reagovat
Puskas

Tehdy nevím, ono to bylo i tiím, že hrál "jen" za Slezskou, stejně jako třeba Křižák, taky výborný snajpr, v 62. byli hlavně Češi, v 70. lováci, v 76. Slováci, v90. Češi. Pak u záleželo spíš na kvalitě - většinou . než na národnosti.

Reagovat
alegre

Na ME 1976 bylo v nominaci 8 Čechů a 14 Slováků. Ale mezi Čechy počítám take Pavola Biroše a Petara Herdu ze Slavie, takže to vlastně bylo 6:16

Reagovat
Puskas

Jo, ale základ byl, tuším, 8:3.

Reagovat
alegre

Z česko-moravsko-slezské části hráli ve finále jen Viktor, Panenka a Nehoda, v prodloužení střídal Masného Franta Veselý.

Reagovat
smazaný uživatel

takže vlastně 3 nejlepší hráči na place byli češi..

Reagovat
stas87

comu sa smejes? v tej dobe som nezil,len sa pytam,viem ze v zaklade bolo strasne slovakov a minimum cechov

Reagovat
alegre

Já se nesměju tobě, ale té době

Reagovat
alegre

Miroslav Wicek hrál za repre jen jednou, v roce 1953 proti Madarsku. A to s tím Slovákem je prý pravda...

Reagovat
Puskas

Psal to kdysi v Gólu...

Reagovat
centos

Vítkovice krachly, nebo jsem něco zaspal?

Reagovat
smazaný uživatel

Majitel Daneš (předtím nechal krachnout víc klubů, třeba Nový Jičín v basketu myslím) nedal ani korunu a tak šel klub do konkursu... naštěstí se založil nový subjekt, který pokračuje ve výchově mládeže a fanoušci dokázali dát dohromady aspoň tým pro městskou soutěž.

Reagovat
centos

Aha, tak to je fajn, mohlo být hůř

Reagovat
smazaný uživatel

Měli nárok na divizi,ale tu správce konkurzu střelil Prostějovu a ted se řeší strašné problémy kolem registrací mladých kluků,snad to má skončit i u soudu. Jinak trenéra Vlka a řadu hráčů přebrala Orlová a ted má v divizi bilanci 10-0-0 a jestli to klapne tak příští rok tu máme msfl.

Reagovat
centos

No nevím, tak nějak mi podle výsledku přijde, že jsou Čechy výrazně bohatší

Reagovat
smazaný uživatel

Brno je hodně bohaté město. Ono není až tak problém v tom kde by byly peníze a kde ne, ale do čeho se dávajou. Firmy schopné utáhnout klub na nejvyšší úrovni ani nemusíjou být nějak extra velké, jako Škodovka. Ale musíjou mět zájem o sport. Což na Moravě a ve Slezsku očividně moc není. Snad kromě toho Třinca v hokeju.

Reagovat
centos

Zrovna mě u toho napadlo, jak se asi liší příspěvky města v případě hokeje a fotbalu (v Ostravě).

Reagovat
smazaný uživatel

Ani o ty příspěvky jít nemusí. Ale město může zbohatnout leda z toho, že je v něm hodně úspěšných firem, nebo jedna mamutí. A v Brně je hodně úspěšných firem zabývajících se počítačovou technikou, práci s daty a tak. Z toho plynou do kasy velké peníze, a samozřejmě majou firmy aji dost peněz na reklamu a sponzoring.

Reagovat
centos

Pokud ty brněnské firmy nemají sídlo v Praze, čemuž bych se ani nedivil.

Jo, u nás by se taky našly bohaté firmy ve strojírenství a podobně, ale nikomu se do toho nechce

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu sem se vždycky divil. Baník byl svého druhu pojem, každá firma by ho ráda sponzorovala jenom aby se dařilo, páč kdyby se dařilo, tak bude chodit hodně lidí. Nechápu proč do vás nepošle prachy třeba Radegast. Stejně tak sem nechápal proč Přerov nesponzoruje Hanácká kyselka. Na tom se dá skoro založit image značky.

Reagovat
smazaný uživatel

Vítkovice ale taky nejsou extra bohaté, ne? Respektive když vemu sponzory Baníku a Vítkovic, tak Baník by měl být větší magnet na prachy.

Reagovat
centos

Baník nemá hlavního sponzora. Vítky nevím, hokej skoro nesleduju. Rozpočet mají určitě mnohem větší, ale třeba to tak je obvyklé..

Reagovat
smazaný uživatel

V hokeju kluby nemívajou tak vysoký rozpočet. Respektive majou podobný jako fotbalové kluby, s tím že tam není ta abnormalita Sparty a Boleslavi. A nejsou tam skokové navýšení a propady kvůli evropským pohárům. Špička extraligy má kolem sto miliónů, Sparta, Pardubice, Kometa, Třinec. Hodně slušných je tak 80.

Reagovat
centos

Pak nevím, proč jsem žil v 130 nebo 140 milionech :)

Reagovat
smazaný uživatel

130 snad nemá ani Třinec. A ten je ultrabohatý.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedávno to měli ale pak se sekalo a začlo se sázet na mladší. Třeba odchod Varadi byl kvůli penězům.

Jinak cca 70 mega má v extralize každej protože platíš 25 lidí z nichž tak 17 musí za něco stát, k tomu nájem a provoz za stadion což je výrazně dražší než u fotbalu, výstroj a další věci, nejchudší budou mít tak 60, pokud má někdo 50 a míň tak tomu nevěřím, bohaté jsou Sparta, Pardubice a 3nec, Slavia dřív ale teď se šetří, Kometa letos taky škrtala.

Reagovat
AjaxFans

Lerk byl Prostějov,nebo Brno?

Reagovat
smazaný uživatel

oboje alu nepamatuju si, co bylo první, tip je Brno.

Reagovat
smazaný uživatel

peníze v Brně? to nevím

Reagovat
smazaný uživatel

haha, Slovácko už má nakročeno, že ty klaune.....

Reagovat
clinger

je to smutný.snad letos postoupí Jihlava třeba se Zlínem či Opavou a dolů půjde Žižkov s Budějkama

Reagovat
alegre

Bille, Bille, nakročeno neznamená že tam zůstane. Klaunem v tomto případě jseš a budeš ty...

Reagovat
clinger

já ti dám klauna

Reagovat
smazaný uživatel

tak kdo je teď klaun?

Reagovat
alegre

Dolů půjde Ostrava a pravděpodobně někdo z Čech. Kdo postoupí? ÚV KSČ již neexistuje a tak asi Ústí a Bohmka ta ze Střížkova... A osudu Olomouce ještě ani zdaleka neni rozhodnuto!

Reagovat
alegre

Za klauna bude jeden z nás dvou... V květnu 2012

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko nesestoupí, to se klidně můžem vsadit....

Reagovat
alegre

Nesestoupí protže sestupují pouze dva... Ostrava a Olomouc

Reagovat
smazaný uživatel

oprava kolego:dolů půjdou Budějky a Žižkov,Baníček se s Jankulem a Svěrkym prostě zachrání.

Reagovat
alegre

Přeju ti kolego sladké snění...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Má pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

pokud se v zimě změní vlastník klubu a uklidní se krapet situace v klubu + svěrky a jankul, tak věřím, že e zachráníme

Reagovat
Puskas

Co je pravdy na tom, že to mají vzít ti hokejisti?

Reagovat
smazaný uživatel

vím asi tolik, co ostatní, četl sem to na banicek.com plus takové ty povídačky. Údajně v týdnu mělo být sezení hokejistů s Peterou

Reagovat
Puskas

Možná si sedli, bo chtěli zdarma permice , ale jako sportovci by to mohli být dobří vlastníci.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
alegre

A tak jsme se od "srandyfotbalistů" dostali k opravdovým mistrům fotbalu!

Reagovat
centos

Ale pozor, Kubina je srdcař, i když hokejka. Na Baník chodí, když může, a minimálně dvakrát už za něj hrál (přátelák s Mönchengladbachem před šesti lety a nedávno nějakou exhibici).

Reagovat
smazaný uživatel

JIhlava je z části už Česká

Reagovat
smazaný uživatel

brno ostrava sigma uznavam ale třinec to si nemyslim

Reagovat
smazaný uživatel

Jihlavu prosim tě vynech, to je jihočeskej klub.

Reagovat
soukup

Reagovat
centos

jj, a Baník je moravský, to známe

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň je ve středních Čechách. A jak říká Nick Carter, Praha je ve Vídni.

Reagovat
centos

ČR je ve východní Evropě!

Reagovat
smazaný uživatel

No, tohle jde brát na dva způsoby. Geograficky a politicky. Geograficky patříme do střední Evropy, ale podle starého politického rozdělení patříme do východního bloku. Mimochodem, to jsi tu psal ty, že nám Čechům se říká Švédi?

Reagovat
centos

Jsem čekal, že někdo vytáhne politiku

Ne, já se jen ptal, proč se vám tak říká

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. Takže ve výsledku jsem švédsko-rumunský obyvatel Vídně z východní Evropy, že ?

Reagovat
centos

Ano, správný multikulti

Reagovat
zelda

Švancara

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je Paci ve Znojmě na hostovačce, tak doufám, že ho zítra neuvidím.. Co sem viděl v Bastru, tak je to pro ně hodně klíčovým palyerem.

Reagovat
FC Porto FC

Pacanda nastoupí na 100% takže smůla. Znojmo brno přejede !

Reagovat
smazaný uživatel

Brno není Morava. Brňáci ze sebe dělají největší Moraváky, ale nic typického pro Moravu v Brně nenajdete. A ta jejich "řeč", to je vrchol.

Reagovat
soukup

a co je teda typické pro Moravu a je jinde a ne v Brně?

Reagovat
smazaný uživatel

viděls někdy někoho v Brně v kroji?

Reagovat
Puskas

Tomu říkám argument...

Reagovat
smazaný uživatel

co se ti nezdá? to byl jeden příklad z mnoha.

Reagovat
Puskas

Je to naprostá kravina posuzovat Moraváka podle toho, jestli má kroj.

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť to nedělám

Reagovat
soukup

a co se tím teda snažíš dokázat?

Reagovat
alegre

To teda ne, ale viděl jsem kočenky, blato a šaliny...

Reagovat
soukup

ano viděl, na různých hodech stovky lidí. Pokud myslíš mimo hody, tak sem v kroji neviděl nikoho ani třeba v Mikulově, Znojmě, Dolních Věstonicích, Blansku, Dolních Kounicích,... Vlastně si nepamatuju, že bych v poslední době někdy někoho viděl jak jen tak nosí kroj

Reagovat
alegre

Já ano, třeba v Hluku...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevykládej. My se tady na EF vidíme často.

Reagovat
smazaný uživatel

ja teda jo..sem z brna..kazdorocne se konaji v mnoha mestskych castech hody s krojovanou chasou..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bakasa

Vrchol je naopak "řeč" cajzlů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dakri

Zlín-Brno, to bude taky tahák.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbrojovka => MSFL.

Reagovat
Cipinho

a Rybka do prdele

Reagovat
Josifek

Já bych spíše napsal, Pacanda vs. Švancara, aneb boj promarněných (alespon částečně) talentů..

Reagovat
smazaný uživatel

no podle me mel Svancara celkem peknou karieru..samozrejme ze mohl dokazat o trochu vic..ale vic promarnenyho vidim Pacandu..ten mohl byt stabilni hrac v zahranici..

Reagovat
smazaný uživatel

Morava by se mohla spojit se Slovenskem...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší pro všechny by bylo připojit Čechy k Německu a Moravu buď taky k Německu nebo k Rakousku.

Reagovat
soukup

nechodili tví předci v bílých podkolenkách?

Reagovat
smazaný uživatel

zamysli se nad tím. za 20 samostatnosti tahle země směřuje úspěšně do pr*dele. Takhle bysme se stali součástí jedné z nejsilnějších ekonomik světa.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle jakého měřítka směřuje tahle země do p*****? Jestli myslíš to ekonomické, jak vyplývá ze zbytku tvého jistě osvěžujícího příspěvku, tak o tom asi máš dost dětské představy:)

Reagovat
Puskas

Protože před 20 lety jsme byli na samém vrcholu, co? Z hlediska prosperity jsme na to mbyli nejlíp za Rakouska-Uherska, 1. republika žila ještě dost z tohoto dědictví, a Němci mají jiné starosti než mávat nám na přivítanou.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro koho všechny? Co to je zas za bláboly tady dneska.

Reagovat
alegre

A mohla by se jmenovat SSM - Slovensko-Slezsko-Morava!

Reagovat
stas87

svaz socialisticke mladeze?

Reagovat
alegre

Podobnost čistě náhodná...

Reagovat
stas87

tak ale brno to ma do liberca stale blizsie ako do kosic

Reagovat
smazaný uživatel

tohle říkám pořád a byl by klid

Reagovat
vocasisko

Znojmooooooooooooooooo

Reagovat
Puskas

vidím tě dvojmoooooo

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Filip12

Mercedes

Reagovat
C-M@ster

Pacanda Mercedes

Reagovat
smazaný uživatel

Morava a Morava! Není žádné slezsko, ani žádné česko!

Reagovat
j_mrazik

Ty jsi taky slušně vylízanej.

Reagovat
alegre

Reagovat
alegre

Jest-li se narodil v roce 1929 tak má nárok. No a jestli mu je 29 let, tak musí na sobě začít pracovat!

Reagovat
smazaný uživatel

mě je jedno co existuje oficiálně... pro mě to tak platí a platit bude!

Reagovat
stas87

a tvoj nazor je najdolezitejsi

Reagovat
alegre

Vy jste snad ještě o malinko větší cvoci než my Pražáci. A to už je co říct!

Reagovat
smazaný uživatel

Z lidí jako ty mají administrativní pracovníci švandu. Přijde jim nějaké lejstro, kde se vyplňuje národnost a státní příslušnost a ty tam budeš mít moravská-Morava. Ale jen houšť, aspoň není ta rutinní úředničina tak nudná.

Reagovat
centos

Moravská národnost u mě dobré.

Reagovat
smazaný uživatel

moravsků národnost sem i já vyplnil při sčítání lidu a nestydím se za to

Reagovat
smazaný uživatel

To asi udělalo víc lidí. Já jsem měl spíš na mysli, úřední lejstra typu: smlouva o penzijním připojištění atd. Tam je to už s tímto moravským (nebo i jiným) patriotstvím a jinými blbinkami horší. Protože se smlouva vrací a člověk to musí vyplňovat znova. Více práce pro zaměstnance, více práce pro klienta.

Reagovat
alegre

Já bych snad i souhlasil s tím, aby existovala národnosr česká, moravská a slezská. Ale pak by se objevili dalčí patrioti: Hanáci, Chodové, Valaši...

Reagovat
Puskas

Pozor, to nejsou historické země!

Reagovat
centos

Reagovat
C-M@ster

Jak aby existovala? Ona existuje, mám ji v rodným listě.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo tam to snad může napsat a myslet vážnět jen nějaký vůl

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem právě byl na brigádě v České pojišťovně a to bys koukal, co občas lidé napsali do smlouvy. Příklad: Titul: Traktorista . Nebo v kolonce, kde měl napsat osobu, která v případě úmrtí převezme jeho penzijní fond, napsal prostě manželka, nebo děti.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný

Reagovat
alegre

Vúl je ten, kdo nepochopí nadsázku a neni bejk...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako nadsázku bych to bral třeba při tom sčítání lidu. Ale když to napíšeš třeba při zakládání účtu apod., tak to sice pobaví, ale je to komplikace.

Reagovat
smazaný uživatel

Kašli na komplikace, rozhozenej úředník je super. Kosmopolitní národnost ještě ujde, o tom jenom diskutují, ale stačí, abych na otázku "Kdy jste se narodil?" odpověděl "Ve čtvrtek o půl sedmé ráno." - spolehlivě nadskakují.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud vyplňuješ nějaké duležité formuláře s nadsázkou tak je to ok

Reagovat
centos

Tam to je omezené?

Reagovat
smazaný uživatel

Moravská národnost má stejný kód jako česká a slezská. Takže je to v podstatě jedno co tam napíšeš, nacpou si tě do kolonky "zdejší".

Reagovat
smazaný uživatel

no a pokud ten údaj znamená tu třetí možnost, tak i přes jeho slaboučkou inteligenci bude mít stále dost příležitostí k přefiknutí naivních bloňdatých lolitek...

Reagovat
centos

Cože?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve vlastivědě právě skončili kapitolu o Sámovi a jeho říši, no a a brzy je čeká vyprávění o Velkomoravské říši, tak už se těší.

Reagovat
centos

jo tak, já to nepochopil

Reagovat
C-M@ster

Se divím, že vás to učí. Já měl za to, že v Praze se probírají jen Čechy a to, jak Pražáci dřou, aby se zbytek zeměkoule měl dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Budeš se divit, ale v Praze takhle extrémistickou výuku nemáme. Aspoň já jsem se s tím nesetkal a protože jsem dal škole sbohem, tak už nesetkám .

Reagovat
smazaný uživatel

Setkal jsem se s Pražákama co mi tvrdili, že neví, kde je Zlín. Takže bych se nedivil, kdyby tam učili jen Čechy.

Reagovat
smazaný uživatel

A nebyli to komunisti?

Reagovat
Puskas

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Didier Drogba

Mercedes!!!!

Reagovat
Filipow

Tak na zápas už se začínám těšit a nejen proto, že otec je fanoušek Zbrojovky a já chci vidět, jak se bude dívat, jak "jeho" Zbrojovka u nás padne. A doufám, že Pacanda tam jebne dva fíky.

ZNOJMO!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Znojmák, jo? Co jste nám to prodali za kopyto toho Šilingera? To už je druhý takový (i když Cihlář je v tom nevinně )

Reagovat
Filipow

Áno, Znojmák. No.. neměli jste ho kupovat. Já jsem docela rád, že jsme se ho zbavili, za což vám, Brnu děkuji. Cihláře si teď nevybavuji, jak hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Nenadávej mi do Brňáka, já jsem z Jihlavy já jen že o něm furt všichni říkali jak je to obrovský talent apod. jak ho chtějí ve Spartě, Brně, Slávii a nakonec jsme zjistili že na první tým vůbec nemá kdyby jsme měli někoho na pravou zálohu, tak by si nekopnul

Reagovat
Filipow

Dobře, takže Jihlavák. Hold nemáš věřit všemu, co čteš. Tak doufám, že si tam najdete někoho lepšího, i přesto, že Brno je "rival", tak jim přeji, aby se vrátili do Gl, nejlépe kdybychom my šli z prvního místa a Brno z druhého.

Reagovat
Filipow

*Nebo ani kdyby postoupila Jihlava, tak bych to také nějak přežil. Nejlepší by to bylo asi kdyby šlo Znojmo a Jihlava.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš věřit tomu co čteš? Když si neviděl, co tu byl za hvězdu a právem se o něj zajímaly tyto kluby....měl velkou zásluhu na našem postupu

Reagovat
soukup

jo to si pamatuju, jak se v Brně nadávalo na vedení, že je jim líto dát za něj 2 mega a že sme si ho nechali vyfouknout Jihlavou a on je nakonec marnej

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevím, ale marnej je asi slabý slovo

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže on se ve Znojmě proslavil krajním obráncem, žádnej záložník....pokud u vás hraje v záloze, tak je to blbost trenéra

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď to je moje blbost, protože jsem si spletl strany obránce musí v záloze hrát na pravé straně, nalevo je situace taková, že jak Cihlář tak Gavrič jsou zranění nebo po zranění a není nikdo kdo by nalevo mohl hrát. A to že Šilinger hraje příšerně je fakt... tomu se povedli snad jen tak 2-3 zápasy...

Reagovat
smazaný uživatel

A ani tak to nebylo myšleno tak, že hraje v záloze, ale pravý obránce Gabriel nastupuje na pravé záloze. A místo něj tam zaskakuje jeden univerzál (kterýho jsem si spletl právě se Šilingerem )

Reagovat
smazaný uživatel

Možná se mu v Jihlavě nedaří, možná kvůli očekávání, možná se tolik nesžil s partou...

ale ve Znojmě při postupu patřil za hvězdu a když jste hráli první zápas u nás, tak založil akci, po které padla branka.....je to talentovaný obránce a já věřím, že se u vás prosadí a bude v první lize patřit do základu :-)

Reagovat
smazaný uživatel

za co si rád? Že se Znojmo zbavilo nejlepšího krajního obránce? Ty fakt musíš být fanoušek Znojma jako blázen

Reagovat
FC Porto FC

Znojmo jede

Reagovat
smazaný uživatel

Hej, netahejte Jihlavu do Moravy, většina z Jihlaváků jsou hrdí horalé z Vysočiny nebo hrdí potomci Němců z Reichu

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se vždycky všichni Jihlaváci chlubili že sou na Moravě, a dokazovali to podle starých hraničních kamenů. Akorát jedna holka který bydlela v baráku až za nima, tak říkala že se na Moravu počítá celá Jihlava

Reagovat
smazaný uživatel

No dřív to tak bylo, ale poslední dobou většina lidí se kterou se setkám (a příjde na to řeč) říká že jsou z Vysočiny

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky všem říkám že su z Hané. Aji když to že su z Moravy se v Čechách pozná rychle.

Reagovat
smazaný uživatel

To je celkem normální. Já třeba často říkám, že jsem z Jižáku. Což občas v žertu doplňuji o větu "Jižák je víc než Praha."

Reagovat
centos

Reagovat
FC Porto FC

ZNOOOOJMOOOO

Reagovat
Filipow

A to nevidíme dvojmo!

Reagovat
FC Porto FC

zatím !

Reagovat
AjaxFans

Pozor na to.Kámoš co je vloni na výjezd do Hradce,tak si pamatuje poslední město po cestě Olomouc,což je asi 80 km od startu Nakonec nevědel,jestli byl vůbec na stadionu.Druhý den jak mi ráno volal,po otázce jestli je v práci a odpovědi ne,jsem se zeptal jestli v hradci a to byla odpověd ano.Na stadionu udělal asi nějakou kravinu,bo zkončil na záchytce s rokem zákazu na fotbal do Hradce.Já se roztrhal smíchy Ješte,že tam mají záchytku jen za 1500 a ne za 12500 jako u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže místo výjezdu to měl jako zájezd s pohodlnou postelí a koupelí.

Reagovat
AjaxFans

Tak nějak Nafoukal asi 4 promile.

Ráno musel somrat prachy na bus od starých babek,bo s takovou variantou nepočítal.

Když mu ženská řekla,že musel vypadat včera asi jako její synátor,tak se i zasmáli.

Ale už má zatrhlé výjezdy od manželky,tak to je ta smutnější zpráva

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácký "mrtvej Homolka". Tak nevím, jestli bych dal peníze žebrajícímu člověku s brutální kocovinou . Notabene, kdyby měl šálu Slovácka .

Reagovat
kubys

Já jsem se třeba minulý rok v Hradci při útěku fízlům a odchodu ze stadionu ztratil, přičemž mě nějaký místní raděj odvezl na nádraží, když viděl, jak jsem bezmocný. Mimochodem z toho zápasu si prakticky nic nepamatuju, jen vím, že jsem na začátku spadl asi z 2m ze zábradlí v sektoru a že bylo hodně slzáku.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky pěkný . A docela nebezpečný.

Reagovat
centos

Tebe ten fotbal snad vůbec nezajímal!

Reagovat
kubys

No...zmohl mě předchozí piknik u jezírka v jednom HK parku.

Reagovat
AjaxFans

Jen pro pořádek,komu fandíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hrající legendy brněnského sportu, Paci a Švanci, kdo nezažil, nepochopí .

Reagovat
smazaný uživatel

Borci, budete to zajímavej zápas a doufám, že se povede i počasí!!

Reagovat
smazaný uživatel

Legendy brněnského sportu, které toho moc nedokázaly. Bratři Pospíšilové jsou spíš legendy brněnského sportu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, ale ty dva bych tak taky označil, tam nejde jen o výkony na hřišti, ale i o ty všechny historky, snad každý je v noci někde potkal, ať už u automatu nebo u coly. K Brnu zkrátka neodmyslitelně patří a fanoušci jim vždy přáli víc než jiným.

Reagovat
smazaný uživatel

Když to bereš takhle, tak asi jo.

Reagovat
RMCF

oba je mám hrozně rád, ale Paciho jsem měl vždycky radši. A ty jeho tahy byly proslulejší často i mimo Brno.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl on taky forbesák?

Reagovat
RMCF

jj byl

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
RMCF

útok Pacanda-Holomek-Švancara byl mazec, i když na Holomka se věčně nadávalo, ale hodně toho za ně odedřel.

Reagovat
smazaný uživatel

Holomek byl chudák, někdo to holt musel odnést za ostatní a on co byl v Brně, tak tu roli měl. Až na konci angažmá si ho fanoušci vážili víc. Peťa Hubáček má jeho dres a říká, že to byl nejpoctivější hráč Zbrojovky v devadesátých letech. Dneska prodává okna.

Reagovat
AjaxFans

Nebyli bratři Holomci?Tuším Patrik byl u nás na hostovačce...

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že takhle hráli jen jeden rok. Ale bylo to neskutečný, všichni v lize 3-5-2 a Brno doma ještě za Lužánkama 3-4-3 a navíc i návštěvy přes 20 000.

A nadávalo se na všechny co měli problémy s technikou v celé lize. Až pak přišel Dino a stal se hrdinou repre tak se toho nechalo.

Reagovat
RMCF

jj jenom mě mrzí, že sem za lužánkama nestihl víc zápasů, na Srbskou jsem taky docela chodil, ale teď sem tam nebyl minimálně 2-3 roky... a to už rok bydlím kousek od stadionu...

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro Zbrojovku zpět v Gambrinus lize v příští sezóně!

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
C-M@ster

3:0

Reagovat
Liquid

další flastr do brněnské rakve za 2 zápasy na jižní Moravě a skóre 1:7

Reagovat
FC Porto FC

ZNOJJMOOOOOOO a větší hovada než jsou brnaci jsem vživotě neviděl. To blya hrůza tam ještě že je těžkooděnci zmlátili

Reagovat
centos

Šli asi po hráčích.

Reagovat
FC Porto FC

to šli no

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
AjaxFans

Nějaký link nebo něco?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele