Olympijský turnaj mužů - souhrn semifinále

07.08.2012, 20:57, aktualizováno 07.08.2012, 22:46
Komentáře a souhrny
Brazilci mohou dál snít o vytouženém zlatu z olympiády. V dnešním semifinále přehráli Jižní Koreu i díky dvěma brankám Damiaa, který je nejlepším střelcem turnaje. Druhým finalistou je po výhře nad Japonskem Mexiko, o olympijský triumf bude hrát poprvé v historii.

Korejská republika - Brazílie 0:3

07.08.2012 20:45

Góly: 37. Rômulo, 56. Leandro Damião, 63. Leandro Damião

Podle papírových předpokladů. Hvězdní Brazilci si poradili v semifinálovém klání s Jižní Koreou a po jasném výsledku 3:0 postoupili do finále olympiády. Tam se střetnou s Mexikem. Skóre otevřel v první půli Romulo, dva góly po obrátce přidal útočník Internacionalu Damiao.

Jako první nicméně zazlobili Asiaté. Na převahu na míči od papírového favorita zareagovali závarem po rohovém kopu z 12. minuty, který zažehnával odkopem na další roh jeden z bránících Brazilců. Ještě větší šanci si Jižní Korea připravila o dvě minuty později, kdy Ji Dong-Wong posadil lahodný centr na hlavu Kima Hyun-Sunga. Ten sice vyhrál hlavičkový souboj oproti pěstím gólmana Gabriela, ale Ji Dong-Wong byl na hranici pravidel připraven o míč vysokou nohou stopera Juana. Hned poté hráč Sunderlandu z dobrých 25 metrů těsně přestřelil břevno.

Diváci se těšili na ofenzivní koncert "Kanárků", ale natěšení fanoušci Jihoameričanů museli být zklamaní. Brazílie poprvé hrozila až v minutě devatenácté. Marcelo nádherně vyslal do šance Damiaa, který ale střílel jen do brankáře. Ke střetu obou hráčů došlo znovu za minutu, kdy gólman Lee výběhem připravil forvarda Internacionalu o šanci. Poté ale zabředli do nepříliš pohledné přihrávané následované nepřesnými pasy směrem vpřed.

Přesto do poločasu otevřeli skóre. Nová akvizice Chelsea Oscar vyvezl míč od půlící čáry, před vápnem předal balón milimetrově do šestnáctky Romulovi a ten z prvního doteku namířil svou ráno dokonale po zemi k bližší tyči - 0:1. Až těsně před poločasovým hvizdem Pavla Královce vypálil těsně nad opět Ji Dong-Won.

Druhá půle byla dlouho, co se šancí týče, němá, ale pak v průběhu osmi minut Brazílie dvěma góly rozhodla utkání ve svůj prospěch. Nejprve v 57. minutě Marcelo zakombinoval s Neymarem a míč se dostal až do vápna k Damiaovi, jenž se nemýlil - 0:2. Chvíli poté opět Damiao zužitkoval akci spoluhráčů, tentokrát Neymar předal Oscarovi a ten tečovanou přihrávkou "donutil" svému bývalému klubovému spoluhráči gólovou přihrávku na 0:3.

Od té doby se už spíše dohrávalo, ani hvězdný Neymar se gólově neprosadil, čtvrt hodinu před koncem o kousíček přestřelil šibenici. Podobně těsně minul břevno za čtyři minuty Ki Sung-Yueng z přímého kopu. Pak už se do hlavní role převtělil Královec, jenž závěrečným písknutím pasoval Brazílii do finále k Mexiku. Jižní Korea svede souboj o třetí místo s Japonskem.

Více informací k zápasu

Mexiko - Japonsko 3:1

07.08.2012 18:00

Góly: 30. Marco Fabián, 64. Oribe Peralta, 90+2. Javier Cortés - 11. Yuki Otsu

Mexičani si poprvé zahrají ve finále olympijských her. Rozhodl o tom jejich dnešní obrat a vítězství 3:1 v semifinále s Japonskem v londýnském Wembley. Japonci sice vedli rychlou brankou Ocua, ale Mexičané kontrovali trefami Fabiána, Peralty a Cortése.

Mexiku se v souboji s Japonskem povedla odveta za vzájemný souboj o třetí místo na OH v roce 1968. Japonci také snili o tom, že premiérově postoupí až do finále a po pohotovém zásahu útočníka Mönchengladbachu Ocua ze 13. minuty k němu byli blíž než soupeř.

Mexičani postupně začali kontrolovat hru a také si vytvářet šance. Agilní Giovani dos Santos se dostal do dvou příležitostí, neujala se ani jeho nebezpečná dorážka. Americký tým stihl ještě do poločasu vyrovnat, když se po rohu dos Santose poprvé na turnaji prosadil Fabián.

Po změně stran obrat dokonali Peralta, skórující potřetí na hrách, a střídající Cortés ve třetí minutě nastaveného času. Hrdinou Mexika byl hlavně Peralta, který krásnou patičkou připravil třetí branku pro Cortése. V obou případech Japonci hrubě chybovali v obraně a soupeři nechali příliš prostoru pro zakončení.

Japonci se ještě vrhli do útočení, poslali na hřiště ofenzivní hráče, jenže nedokázali už ani jednou skórovat. Hlavičku Nagai výborně odvrátil brankář Corona, který si poradil i se sprškou více či méně nebezpečných střel.

Japonsko prohrálo na olympijském turnaji poprvé a musí se smířit s bojem o třetí místo. O sobotním soupeři Mexika v boji o zlato se rozhodne v dnešním druhém duelu v Manchesteru mezi Koreou a favorizovanou Brazílií (20:45).

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (96)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda, jinak Nippon odehrál pěkný turnaj, ale asi na něj zbude nakonec 4 místo. Co se týče zápasu Brazílie Korea tak korejci do 30 lepší, ale jak jsem viděl že to píská to české hovado mimochodem jasná penalta, kdy brazilec málem urazil Ji Dong Wonovi hlavu a ta české p.. nic jsem to vypnul nemám potřebu se dívat na zápas, kterej je už v zákulisí jasně rozhodnutej.

Reagovat
mike.84

to mluvíš zpětně o zápase italie-KOREA ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevšiml jsem si že bych se vrátil strojem času ty snad ano?

Reagovat
mike.84

podme selecao a korejčíci domů

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem porvé ty slavné Brazilce a po prvním poločase s Koreou se jdu věnovat něčemu smysluplnému. Glorifikace naprostých fotbalových idiotů a namachrovaných sobců mi už docela leze krkem. Když někdo dokáže během tří minut, přerušených čtyřminutovým ošetřováním korejského brankáře, za které pak (připočtuli ještě ošetřování korejce po jasném neodpískaném penaltovém zákroku) nastavil český rozhodcovský uprděnec Královec 2 minuty, zahodit tři naprosto vyložené šance jenom kvůli svému sobectví, nelze k němu cítit respekt. Jo a Královcovi bych přál podobný kopanec do hlavy, jaký považoval za naprosto regulérní.

Reagovat
valloire

Blbečku. O čem to tu blábolíš?

Reagovat
herbage

Marcelo a jeho matení protihráčů

Reagovat
Yanek

Do háje s Damiaem. Já chci Pata

Reagovat
herbage

proč stahovat nejlepšího střelce turnaje?

Reagovat
mike.84

ale dnska přišel k oběma golům jak rusák k vodce (přiliš lehce)

Reagovat
herbage

hm, a co takový Ruud? Je to i o výběru místa a zakončení, což má obojí Damiao výborné

Reagovat
mike.84

však ja mu to neberu.. gol jako gol.. jen poukazuju.. tak ruud byl skvělý v tom že z těchto situací udělal zabijackou rutinu

Reagovat
Yanek

Tak Menezes na něm staví, no. Věřím tomu, že kdyby hrál od začátku Pato, tak těch gólů dá stejně.

Reagovat
herbage

těžko

Reagovat
mike.84

kralovec ze sebe chce udělat debila v olympijskem měřítku, tak mu tu snahu neupírejme. změní se náš život pokud by naopak postoupila korea ? ne.. ja to přeju brazilcům a ne (jak je tady na EF debilním zvykem) outsiderům... a automaticky z favorita dělat "ty zlé"

Reagovat
fantomas

Ó je, Asiátkum došly síly a finále bude obsazenim naprosto děsný. Ale neva, aspoň ta jedna placka..

Reagovat
herbage

no, dnes Jižní Korea naprosto tragická, snad i bez střely na bránu (nevím jistě, jen si žádnou jejich akci nepamatuji). Japonci hráli jak?

Reagovat
fantomas

..."Asiátkum došly síly". Japonci do 30. minuty (a i u Korejců byla přelomová) naprosto v klidu, všechno pod kontrolou, vedli, pak dostali jeden haluz a vítr se k jejim plachtám už ani nepřiblížil.

Reagovat
smazaný uživatel

nehrali spatne, ale mexicane je predcili hlavne po kombinacni strance

Reagovat
fantomas

...po 30. minutě.

Reagovat
smazaný uživatel

hraje se 90 minut

Reagovat
herbage

mohli by to zkrátit na 60 jako tenis na dva sety

Reagovat
fantomas

Wow. Já jen upřesňoval no, gól byl prostě zlom. Jen abys tu z nich nedělal náký kopáče.

Reagovat
herbage

no, dnešní Korea tak vypadá, že šel trenér po ulici a dělal výběr stylem ententýky, dva špalíky

Reagovat
fantomas

Whatever, do herbageho jednozápasových analýz mě laskavě nezatahuj, těch sem si už užil ažaž.

Reagovat
herbage

jj, jen dneska prohráli rozdílem třídy a nezmohli se vůbec na nic. Taky proti téměř a-týmu Brazílie, takže bych to nepřeceňoval, ale nějaké zázraky bych z nich taky nedělal. To Japonci zanechali lepší dojem

Reagovat
fantomas

Z nich taky žádný zázraky nedělám. Nazývej si to, čim chceš...pořád sou prostě dva asijský týmy v top4, to je pro mě nejdůležitější.

Reagovat
herbage

a jaká byla konkurence? a nemají Korejci i Japonci v plném proudu ligovou soutěž?

Reagovat
fantomas

Jak "jaká byla konkurence"? Copak oni můžou za to, že se Španěláci nezkoncentrovali apod.? Japonci i Korejci byli v těch třech vyrovnaných skupinách, Španělé v tý jediný, která se "dala odhadovat" už před startem. Přitom ty tu děláš, jak kdyby se jejich postup do SF čekal či co. A mají no, ale ty se těch pravých tahounů stejně z drtivý většiny netýkaj, pokud vim. Možná Kiyotake akorát.

Reagovat
herbage

Japonsko bych v SF tedy rozhodně čekal, mají tu s sebou dobrý tým

Reagovat
fantomas

A čekal bys tam oba? Nečekal. Ani já bych je nečekal. Tak tu na mě nehraj takovýhle komedie...

Reagovat
herbage

řikám Japonce. Korejce ne, protože je to pro mě velká neznámá. Čekal bych tam Španělsko, asi jako všichni

Reagovat
fantomas

"pořád sou prostě dva asijský týmy v top4, to je pro mě nejdůležitější" - "a jaká byla konkurence?"...papírově zkrátka obě reprezentace jako celek asijských reprezentantů předčily očekávání, tečka.

Reagovat
herbage

Japonci nepředčili očekávání, u Korejců jsem žádná očekávání neměl, takže kdybys mi před turnajem řekl, že o třetí místo budou hrát Japonci s Korejci, tak jen pokrčím rameny a nahodím tázavý výraz v obličeji "a co jako?"

Reagovat
fantomas

Nj.

Reagovat
herbage

vyhoření VB jsem čekal, protože jsou to nekopové a jediné zklamání je Španělsko. Zbytek turnaje se vyvíjí dle očekávání, žádná překvápka

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme, ja bych zas nerikal haluz presne zahranemu rohu

Reagovat
herbage

to je trošku gunneří deformace. Vzhledem k tomu, že my jej přesně nezahrajeme nikdy a soupeři nám takto dávají za sezónu desítky gólů, tak to musí být jistě dílem náhody

Reagovat
fantomas

Ok, spíš že to prostě nevyplynulo ze hry. Sice se už nějakých pět minut nadechovali, ale pořád to Korejčíci jakž takž kontrolovali. Pak stačila jedna standardka (povrchně řečeno haluz) a šlo to do kopru...u Asiatů mě takovej psychickej blackout překvapil, proto sem to přičet sílám.

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda, ze japonci hrali uz od zacatku mnohem dynamicteji, litali tam a zpatky, a mexicani si vicemene drzeli po cely zapas stejnou "rychlost", na zacatku to nestacilo, ke konci se naopak misky vah prevazily; celkove jsem rad za oba viteze i porazene, protoze jsem zvedavy na mereni sil mezi dvema narody hracicku a mezi dvema narody strojovych pracantu

Reagovat
smazaný uživatel

strojovych pracantu? Předsudek třeba japonci mají dneska techniku skoro jako ti nejlepší, ale raději hrají z obrany je jim to vlastní, ale strojovych pracantu pěkná blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

vytecne, dalsi inteligent, co vse bere doslova

Reagovat
herbage

ok, díky. A Giovani dos Santos střídal o poločase kvůli zranění, fyzičce nebo bídnému výkonu?

Reagovat
smazaný uživatel

to v komentari nezaznelo, ale mne osobne az na dobre koply roh a dve zajimave prihravky nijak nenadchl, ten jeho nahradnik to ve druhem polocase solidni rozhybal, celkove mexicky trener mel dobrou ruku pri volbe stridani, i to podle me rozhodlo zapas

Reagovat
herbage

dík

Reagovat
fantomas

Plus spálil jejich první tutovku.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, pravda, to poradne zazdil, kdyz mu to slo na silnejsi nohu

Reagovat
smazaný uživatel

*me

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Bude OHzápisník?

Reagovat
fantomas

Ode mě určitě ne, viděl sem jeden a půl zápasu dohromady.

Reagovat
Filipow

Heh, já od začátku fandil Mexiku, Brazílii (a Španělsku no) .

Reagovat
vitasrp

Paradni finale, od toho finale si slibuju hodne kvalitni fotbal, Brazilci by mohli pokracovat v tom svem prumeru 3 golu na zapas a Mexicane by mohli zdatne sekundovat.. Tak snad nebudu v sobotu ve Wembley totalne zklamany..

Reagovat
herbage

řekl bych, že nebudeš. Brazilci neodehráli ani jeden nudný zápas a Mexičané budou důstojným soupeřem. Už jen koukat na Oscara je zážitek. To je od vás výborný nákup a už teď vám ho závidím

Reagovat
smazaný uživatel

lepsi finale sis na tomto turnaji prat nemohl, dva nejzabavnejsi tymy jsou zaruka zabavy

Reagovat
fantomas

To se už tolikrát nepotvrdilo, že bych to nadšení preventivně krotil.

Reagovat
smazaný uživatel

no mne vyslo finale, ktery jsem si pral uz pred turnajem (a po prvnim kole skupin se to jen umocnilo), jestli opravnene, to se ukaze...

Reagovat
fantomas

Myslel sem tu tezi "dva nejzabavnejsi tymy jsou zaruka zabavy"

Reagovat
smazaný uživatel

uf, hnidopich

Reagovat
fantomas

Tak, hnidopich.

Reagovat
Godwinson

Ten Damiao je stejně boží, hrozně bych ho v tom Tottenhamu chtěl vidět, to by byla věc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak sem říkal a psal. Finále bude náádhera. Kanárci co teď vidím hrajou přesně jak se mi líbí. Fotbalová krása.

Reagovat
smazaný uživatel

Otsu jede by se třeba už mohl prosadit i v Gladbachu

Reagovat
herbage

no, letos zase nová vlna Japonců v BL. Těším se

Reagovat
fantomas

Koo Ja-Cheol se předved na OH jak? Viděls je někdy?

Reagovat
smazaný uživatel

z Olympiády jsem viděl 20 minut a to byl zápas Honduras - Brazílie + pak dva nebo tři skoky do vody, takže neviděl spíš jsem reagoval na střeleckou úspěšnost

Reagovat
fantomas

Ok.

Reagovat
cristiano.K.

viděl jsem jen druhý poločas a korejci předvedli sympatický výkon,škoda,že jim Královec nepomohl penaltou,líbil se mi hlavně kapitán Ki,úžasný přehled,cit pro rozehrávku

Reagovat
smazaný uživatel

Finále je asi v neděli,že?

Reagovat
smazaný uživatel

sobota

Reagovat
vitasrp

V sobotu, v nedeli je Charity Shield..

Reagovat
smazaný uživatel

Jóó vlastně ze City. Já vůl. O.k. díky. 1. trofej.

Reagovat
minoLFC

pre City

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Brazil’s Oscar has become the first Chelsea player to reach an Olympic final since GB’s Vivian Woodward in 1912 – 100 yrs ago

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Oscar je fakt nabušenej. Je to prostě frajer, když posadil Lucase i Gansa. Ted se to možná nezdá, ale podle mě je to přestup léta v PL

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně aby zapad´ do mužstva,že? Jinak přestup léta teprve přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

No to může být problém a jaký přestup máš na mysli? Allen do Liverpoolu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tuším něco velkého.... dá se očekávat RvP k vám ( třeba).

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo chce k Vám jí Bolt tak to by asi byla bomba.

Reagovat
fajdax

Takže Oscar a Damio nejlepší hráči turnaje....bez debat

Vsadím se že Oscar vytlačí Lamparda ze základu!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bodejť.

Reagovat
miky10

Brazil’s Oscar has become the first Chelsea player to reach an Olympic final since GB’s Vivian Woodward in 1912 – 100 yrs ago.

Reagovat
fantomas

Skoro o dvě hodiny pozadu..

Reagovat
miky10

Sorry no, mam tě bloklýho, tak se mi to nezobrazilo...

Reagovat
fantomas

Blaaah..

Reagovat
miky10

Keňa tě změnila!

Reagovat
fantomas

Reagovat
madridcan

Uplny mladý Dunga na fotke

Reagovat
smazaný uživatel

Korea je tady neskutečně podcenovaná jenom proto, že o ní lidé ví prd. Tenhle tým má před sebou velkou budoucnost dovolím si tvrdit, že je i lepší než jsou Japonci. Jinak škoda věřil jsem že by to Korea mohla Brazílii znepříjemnit, ale když stejně šli Brazilci k vítezství naproti tak je to jedno. Přál jsem si finále Japonsko Korea tak alespon, že jeden z nich bude mít placku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
BrainBlender

Jsem jediný, kterýmu se zdálo, že tam byli 2 jasný penalty proti Brazílii? Kop do hlavy a na začátku druhé půle podražení (tuším od Silvy)...

Reagovat
valloire

To jseš.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejseš, ale tady se o tom nesmí mluvit přece nebyli poškozeni brazilci né

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že můj favorit Oscar naplňuje očekávání. Hvězdička Neymar si musí zvyknout na trochu jinej fotbal, v Jižní Americe se možná hraje na krásu, ale kdekoli jinde mu to určitě stačit nebude, možná by měl trochu zamakat v posilovně, aby neletěl od balónu jak papír. Pak mu hráč typu Pepe/Terry zlomí haksny a bude po hvězdičce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele