Ofenzívu Ostravy posílil Kubala z Hradce Králové

06.07.2023, 17:38
Aktuality

Ofenzivní Filip Kubala je další posilou Baníku Ostrava. Třiadvacetiletý záložník či útočník přestoupil z Hradce Králové a podepsal smlouvu na čtyři roky s opcí. Klub to oznámil na svém webu.

Baník musel vzhledem ke Kubalově smlouvě Hradci Králové za hráče zaplatit a navíc jakou součást vypořádání přidal pětadvacetiletého útočníka Ondřeje Šašinku. Podle zákulisních informací činí odstupné zhruba deset milionů korun.

"Filip je nesporně zajímavý hráč, který už má čísla, a přitom má v třiadvaceti pořád všechno před sebou. Navíc pochází z našeho regionu a v Baníku už jako kluk působil. Když jsme ho oslovili, bylo hned poznat, že sem opravdu chce jít a hrát za Baník. Jsme rádi, že se nám podařilo jeho přestup konečně dotáhnout," uvedl v prohlášení šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

Kubala za Slovácko a Hradec Králové v nejvyšší soutěži odehrál 116 zápasů, ve kterých šestnáctkrát skóroval. "Je to pro mě velká motivace. Baník je v tuto chvíli pro mě vrchol kariéry a posun dopředu," řekl Kubala.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
Pablos

Dobrá posila

Reagovat
žrout

Baník má po tomhle přestupáku fakt potenciál být konečně zajímavým klubem pro TOP 6. Nejsem si ale jistý, že na to mají trenéra. Vidím to zas tak max. na střed tabulky a Hapal někdy na podzim odchod... Ale snad se pletu. Chtělo by to konečně, aby už Baník naplnil všechny předpoklady, které jsou jasně dané v čele s ekonomicky silným majitelem, silnou značkou, skvělou fanouškovskou základnou a solidním stadionem.

Reagovat
Sigma Olomouc

Posily zatím fajn, ale celkem jsem rád, že jsou tam, kde nemají být.

Reagovat
Sigma Olomouc

Že Baník jako klub je tabulkové tam, kde nemá být

Reagovat
ratusek

vidím to stejně

Reagovat
shitcool

S Hapalem se Banik do TOP6 nedostane, ani kdyby koupil půlku ligy

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
HorajzmAmmann

Konkrétní důvody?

Reagovat
Kepy_FCB

Příprava vypadá nadějně, loni dokázali porážet jen týmy z nižších soutěží a i s těmi se trápili herně.

Reagovat
lichna.

Kubala, Ewerton, Tanko (který zatím vypadá fantasticky), Markovic, Rigo, Kpozo a případně ještě Madlenak.

Zatím ten prestupak vypadá fakt skvělé a papírove to má potenciál hodně ten kadr zesilit, rozšířit a že bychom se třeba mohli těšit konečně na aktivní a zajímavý fotbal.

Samozřejmě to je zatím jen na papíře, důležité bude, jak si to sedne, jak chytneme těžký začátek. Ale celkem se na to těším.

Reagovat
Puskas

Ještě tam nemáš toho Blažka.

Reagovat
lichna.

No vidíš to, úplně mi vypadnul.

Reagovat
Slavia10

Proč vlastně takový přestupák nedostal Vrba?

Reagovat
bobis21

Plán byl, že během prvního půlroku zjistí, kdo z kádru se mu hodí do systému. V zimě pak ostatní odejdou a přijdou místo nich posily. Pak se nepovedlo pár zápasů a jako vždy se plán vyhodil do koše.

Reagovat
Kepy_FCB

Protože hlásal spokojenost s tím co měl...

Reagovat
HorajzmAmmann

Jsem zvědavý na ty 3 stopery. Myslím, že to celkem funguje a hrajeme i docela zajímavý fotbal. Tak uvidíme jak to bude fungovat v lize...

Reagovat
Banikovec7

Já nevím, jestli by v tomto systému neměli být minimálně ti krajní schopnější v rozehrávce, což si hlavně u Blažka nejsem úplně jistý. Navíc mi přijdou všichni dost pomalí.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Modi6

To je hodně dobrá posila !!

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se do dvou sezon nedostaneme do pohárů, tak už se na to Brába dost možná vysere. Chci vidět ve Vítkovicích Mogilev nebo podobnou sračku, tak makejte synci.

Reagovat
Wazz Wazz

stejně pujdou za rok do dvojky za zbrojovkou....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele