Ødegaard se za herní praxí stěhuje z Realu Madrid do Arsenalu

27.01.2021, 13:15
Aktuality
Martin Ødegaard nedávno požádal o odchod z Realu Madrid a vedení španělského klubu mu opětovně vyhovělo. Ofenzivní norský záložník se tentokráte stěhuje do anglické Premier League, na hostování si ho vypůjčil Arsenal, součástí dohody není opce na trvalý přestup...

"Mám rád klub a vždycky se mi zamlouvalo, jakým způsobem chce hrát. Myslím si, že Arsenal mi bude velmi dobře sedět, podle mého názoru se jedná o dobrou volbu," domnívá se stále teprve dvaadvacetiletý fotbalista.

"Před příletem do Londýna jsem samozřejmě mluvil s manažerem Artetou. To pro mě bylo hodně důležité a vypadá jako špičkový kouč. Líbí se mi jeho nápady a styl fotbalu, jakým se chce prezentovat," dodal.

Ødegaard přišel do hlavního města Španělska před šesti lety z domovského Strømsgodsetu a zkušenosti sbíral především v Nizozemsku, když si ho na hostování vypůjčily Heerenveen a Vitesse. Nejpovedenější období kariéry pak zažil v ligovém ročníku 2019/2020, to patřil mezi klíčové postavy Realu Sociedad. Loni v létě už zůstal v Bílém baletu a trenér Zinedine Zidane mu dal jenom devět šancí.

Arsenal se na podzim trápil, uplynulé týdny ovšem přinesly zlepšení a z posledních šesti ligových zápasů bral hned šestnáct bodů. V tabulce poskočil na osmé místo, manko na pozice zaručující Ligu mistrů rázem činí jenom pět bodů.

Autor: Tomáš Pavlík / espn.com

Komentáře (354)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele