Ødegaard bude chtít stabilitu a možnost dalšího růstu

24.03.2021, 11:48
Aktuality
Martin Ødegaard (© AFP)
Sezona se pomalu blíží ke svému konci a další budoucnost tak bude brzy řešit Martin Ødegaard. Norský záložník nebyl spokojen se svým herním vytížením v Realu Madrid a v lednu odešel na hostování do Arsenalu. Londýnský klub má velký zájem o prodloužení spolupráce o další rok, sám fotbalista si hlavu myšlenkami na toto téma zatím nezatěžuje...

Ødegaardovi nedával mnoho příležitostí trenér Zinedine Zidane, na podzim i vinou zranění naskočil jenom k devíti soutěžním zápasům a vedení následně požádal o změnu dresu. V Arsenalu stihl už dvanáct startů, v nichž dal i dvě branky.

"Abych byl upřímný, tak jsem o tom ještě nepřemýšlel. Dohoda je platná do letošního léta a na to se koncentruji. Chci stabilitu a možnost dalšího růstu, to jsou ta klíčová slova," prohlásil.

Stále teprve 22letý Ødegaard přišel do Realu Madrid před více než šesti lety z domovského Strømsgodsetu a po působení v rezervním týmu Bílého baletu nabíral zkušenosti především v nizozemské lize. Vypůjčily si ho Heerenveen a Vitesse, loni kvalitními výkony vypomáhal Realu Sciedad.

"Zkušenost z Anglie je dobrá, a to hned od začátku. Na způsob hry Arsenalu jsem se adaptoval poměrně rychle. Chyběla mi trocha sebevědomí a několik dalších věcí, ale cítím, že se každým dnem zlepšuji," pochvaluje si.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (346)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele