Obrana našeho soupeře je vzduchotěsná, brání neuvěřitelně dobře, uvědomoval si Italiano

18.04., 08:39
Aktuality
Vincenzo Italiano (© AFP)

Trenér Fiorentiny Vincenzo Italiano považuje nadcházející týden za nejdůležitější v sezoně. Jeho svěřenci se nejprve ve čtvrtek v odvetě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy doma představí proti Plzni a příští středu pak odehrají odvetu semifinále Italského poháru. Šestačtyřicetiletý kouč se ale nyní soustředí jen na souboj s Viktorií a věří, že jeho svěřenci po úvodní bezbrankové remíze využijí velkou možnost k postupu. Na tiskové konferenci nevyloučil, že by od začátku mohl začít český záložník Antonín Barák.

"Podle mého názoru je to jeden z nejdůležitějších týdnů, aspoň od doby, co jsem tady. Hrát evropské semifinále by bylo mimořádné a pak máme také semifinále Italského poháru, ale to zatím odsouváme stranou. Veškerá pozornost je soustředěna na zítřek a na Plzeň," řekl Italiano, který vede Fiorentinu od roku 2021 a v minulém ročníku s ní prohrál finále Konferenční ligy i domácího poháru.

Jeho svěřenci před týdnem v Plzni sice více drželi míč, ale vyložené šance neměli. "Pokud chceme dávat góly, budeme si muset počínat mnohem lépe a jít na věci jinak než v prvním zápase. Stav je vyrovnaný. Pokud budeme na soupeřově polovině, budeme muset udělat to, co jsme nebyli schopni udělat v prvním zápase," uvedl Italiano.

"V prvním zápase jsme Plzeň pustili jsme jen pár náznaků šancí, to je pozitivní. Ale v poslední třetině hřiště musíme být rychlejší. Kdokoliv dá gól, bude mít až do konce zápasu šanci na postup. Víme, že obrana našeho soupeře je vzduchotěsná a že brání neuvěřitelně dobře. Mimo svůj stadion dostávají jen velmi málo branek," upozornil bývalý záložník.

Český středopolař Barák naskočil v prvním zápase jako střídající v 70. minutě. "V Plzni dostal minuty Arthur Melo. Máme na výběr mnoho možností a hráčů. Lopez, Barák, Duncan. Ještě se rozhodne, co pro nás bude nejlepší," podotkl Italiano.

Cítí, že lidé v toskánské metropoli zápasem hodně žijí. "Po Florencii jsem viděl spoustu transparentů a to mě opravdu potěšilo. Mám rád pocit sounáležitosti a soudržnosti. Vím, jak důležitá je pro kluky taková podpora, znám je. Zítra to bude tak důležitý zápas a myslím, že Florencie to také pochopila. Zítra máme šanci, všichni společně," dodal Italiano.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
Sosi

Kdo by byl rekl, ze Plzen a zrovna od Koubkem bude vynikat v defenzive...

Reagovat
Puskas

Šádek.

Reagovat
kilobyte

Tak Plzeň poslední roky vyniká v defenzívě a Koubek je nejlepší v znechucení hry soupeře, což se nejlépe dělá dobrou defenzívou.

Reagovat
Sosi

tak já určitě nemám Koubka ve škatulce trenéra obranáře jako třeba Bílka... Je to býborný taktik... ale asi umí tým naučit vše, no...

Reagovat
Blasphemer

Až tak překvapivé to není, protože při jeho prvním angažmá v Plzni jsme taky dostávali hodně málo gólů.

Reagovat
JeséRodriguez

tak hodně, nebo málo?

Reagovat
Blasphemer

hodně málo

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Pablos

FC Vzduchotěsněnka Plzeň

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele