Odešli jsme se vztyčenou hlavou, byla to hezká jízda, řekl po vyřazení Koubek

19.04., 10:18
Aktuality
Miroslav Koubek (© Viktoria Plzeň)

Trenér Miroslav Koubek byl přesvědčen, že se fotbalisté Plzně porážkou 0:2 po prodloužení od Fiorentiny v odvetě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy rozloučili s účinkováním v soutěži se vztyčenou hlavou. Když Brazilec Cadu dostal v 66. minutě červenou kartu, tušil, že odolat favoritovi v oslabení asi bude nad síly Západočechů. Dvaasedmdesátiletý kouč na tiskové konferenci poděkoval svým svěřencům za tažení soutěží a věřil, že z něj budou v dalších sezonách těžit.

"Byla to hezká jízda. Musím mužstvu za ni poděkovat, dát mu velký kompliment za celoroční cestu, která skončila až 18. dubna pár týdnů před koncem ligy. Pokud měla skončit dnes, tak jsme z bojiště odešli se vztyčenou hlavou a nemáme se za co stydět," prohlásil Koubek.

Třetí celek české ligy po domácí bezbrankové remíze z minulého týdne dlouho odolával favorizované Fiorentině i v odvetě. Po vyloučení Cadua z poloviny druhého poločasu inkasoval v oslabení až na začátku prodloužení.

"Srdnatý zápas proti herně lepšímu soupeři. To jsme věděli hned od začátku, když jsme se dozvěděli, s kým budeme hrát. Všechno řešila červená karta. Proti Fiorentině je to složité v jedenácti lidech, natož v deseti. Tam se utkání lámalo," řekl Koubek.

"Vzdorovali jsme, dostali jsme zápas do prodloužení, ale bylo mi jasné, že přežít další půlhodinu v prodloužení už asi nebude v našich silách. Udělali jsme jednu chybu, pak jsme hráli vabank a udělali ještě jednu. Fiorentina je herně lepší tým, o to víc musíte běhat bez míče. Umocněné vyloučením našeho hráče byla náročnost ještě vyšší," doplnil nejstarší kouč české ligy.

Ocenil, že jeho svěřenci bojovností dotáhli dvojzápas s Fiorentinou až do prodloužení. "Úroveň toho soupeře je vyšší, individuální kvalita hráčů je prostě lepší. Fiorentina je lepší mužstvo než Viktoria Plzeň, ale s každým se dá hrát. Viděli jsme, že jsme je donutili k maximu a velké radosti po vstřelených brankách. Asi jsme si získali respekt od takového soupeře," podotkl Koubek.

Jeho svěřenci až v 16. utkání této sezony Konferenční ligy poprvé prohráli, v základní době dokonce přemožitele nenašli. Jako první český klub zvítězili ve všech šesti zápasech skupiny, v osmifinále po dvou bezbrankových remízách vyřadili v penaltovém rozstřelu Servette Ženeva.

"Na jaký moment budu nejvíce vzpomínat? Asi se mi vybaví gejzír radosti po penaltovém rozstřelu se Servette, určitě také týden stará vzpomínka na domácí zápas s Fiorentinou, v němž jsme pomohli českému fotbalu získaným bodem k účasti v Lize mistrů," řekl Koubek.

"Emoce byly i z jiné stránky - v kvalifikaci proti Dritě jsme měli na kahánku. Převažují samozřejmě kladné věci," podotkl Koubek, jemuž po sezoně končí smlouva a zatím ještě není rozhodnuto, zda bude u mužstva pokračovat.

Každopádně věří, že Viktoria bude z tažení Konferenční ligou v budoucnu těžit. "Nabrali jsme zkušenost. Řada hráčů to nikdy nehrála, namátkou Šulc, Hranáč, Dweh, Červ a další. Hodně mladých hráčů nabralo zkušenosti, které se budou Viktorii Plzeň do příští sezony hodit. Nic jiného nenahradí rozvojovost jak týmu, tak individuálních schopností jednotlivců než hrát v Evropě. Nic není lepší," dodal Koubek.

Autor: ČTK

Komentáře (28)

Přidat komentář
ratusek

Myslel jsem, že betonárny Bílek už nic nepřekoná a spletl jsem se No rozdíl je vlastně v tom, že betonárny Koubek udržely nulu a byly reálně ve hře o postup. Přitom stačilo hrát doma trochu odvážněji, ale kdyby chyby. Celkové vystoupení s ohledem kam až došli tak dobrý. Na to, že byli penalty od vyřazení

Reagovat
PL28

Buďme rádi za ten domácí bod. To bylo důležitější než nějaký otevřenější fotbal, stejně by nepostoupili tak jako tak.

Reagovat
Remt

u Koubka to beru tak, že zkrátka taktika byla v tomhle případě jasně přizpůsobená tomu na co měli. Nebylo to od Plzně záživný, to ani v nejmenším, nicméně rozdat si to otevřeně, tak dostali pár fíků v kazdým zápase a šli by domů "s ostudou". Takhle reálně po 4 poločasech mohli jakš takš s trochou náhody ukopat postup a to je bomba. Historie se už neptá, ukázaná platí a on dostal ten tým fakt daleko, což mu nikdo už nemůže odpárat. Na atraktivní hru musíš mít taky odpovídající kvalitu - hrát atraktivně a od každýho lepšího týmu dostat 5:0, tak trenér letí po dvou měsících (Což podle mě málokterý fanda bere v potaz, každý by chtěl vidět atraktivní hru, i když na to ten tým prostě nemá). Takže za mě velkej palec nahoru Plus vezmeš li v potaz i to, že dokáže uhrávat skvělý výsledky proti Slavii i Spartě, což je za mě taky velký úspěch, rozhodně ne samozřejmost a zaslouží si za to velký palec nahoru.

Reagovat
Kucka

Reagovat
$dolar$

Nestacilo, kdyz nebylo s cim hrat. Tam byl zazrak, ze jsme to odehrali takhle.

Reagovat
deporpepa

Však ze začátku to zkusili více otevřít, ale tyč, břevno, Jedlička... Tak se zatáhli... i obrana je součástí hry a pokud ji máš skvělou, pak by byla chyba toho nevyužít... Domácí zápas byl ovlivněn fans hostů, kteří pomohli domácím se nadechnout, když ACF měli tlak....

Reagovat
Puskas

S tím materiálem těžko mohl jinak.

Reagovat
ratusek

jo ty problémy se sestavou beru jako polehčující okolnosti.

Reagovat
Joe.Cole

Asi tady budu za exota, ale viděl jsem jen ten první zápas a hrozně jsem si to užil. Mě prostě baví, když se tým, který je těžký outsider na soupeře dobře připraví a tou týmovostí a taktikou to uhraje. Naopak by mě sralo, kdyby na ně vlítli jak naivní dorotky a za 20 min bylo hotovo.

Reagovat
delfin

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Martin9719

Když si chceš hrát otevřený fotbálek se soupeřem na kterého nemáš tak jsem myslel že už všichni viděli o měsíc dříve jak to dopadlo. 18 inkasovaných gólů 2 našich zástupců a jasný rozdíl. Tady se nehraje na krásu a ti rozumní včetně pana Koubka to věděli. Taktika přizpůsobena výborně a doma jsme 2 (polo)šance které se daly proměnit, soupeř nula. A jestli tady chceš tohle srovnávat s hrou Bílka tak se podívej na zápasy které jsme v sezoně odehráli. Svoje kdyby chyby si strč někam a projev radši trochu respektu za to co Plzeň pro český fotbal vybojovala.

Reagovat
ratusek

Na ten konec ti upřimně zcela seru

Reagovat
Martin9719

Nic jinýho bych nečekal.

Reagovat
vceradnesazitra

O čem to mluví? Vždyt celou dobu jen odkopávali míč a nepředvedli vůbec nic. Kdyby nezachytal goman, tak odešli s velkou ostudou.

Reagovat
Savi

a?

Reagovat
Uwe háže buly

A co mají dělat? Narazili na daleko silnějšího soupeře, než byli všichni dosavadní, brejkovych hráčů ve formě moc nemají.. Kdyby hráli otevřenou partii, tak mohli úplně klidně dopadnout stejně jako my s LFC. Takhle je dělilo pár minut od penalt.

Reagovat
dontcallmeandre

Zrovna v itálii mají pro betonování pochopení, itálie je historicky ráj profanklub defenzivního fotbalu

Reagovat
deporpepa

Ale golman zachytal... bez toho to ani nejde... Vsadili všechno na jednu kartu, že vyjde nějaká standartka... nevyšla, ale uhráli dvě remízy...

Reagovat
delfin

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Mass

Nech toho, tady vládne nadšení z toho, že Plzeň za 210 minut jednou vystřelila na bránu proti desátýmu týmu Serie A.

Reagovat
$dolar$

Skoda, ze nemohli hrat Souare a Metsoko. Hlavne Souare chybel, je videt, ze Cadu na tuhle uroven uplne nema a Kopic uz taky ne.

A za me teda velka chyba, ze rozbil tu skvele fungujici trojici proti Slavii vzadu a narval tam Hejdu a nechal Dweha sedet. Pokud nebyl zraneny, tak to nedavalo smysl.

Reagovat
deporpepa

Reagovat
Kucka

Reagovat
Martin9719

Myslím si že nějaký šrám mít mohl a navíc Hejda to odehrál slušně a Koubek věděl že budou létat centry a potřebuješ tam hlavičkáře. Kopic je naopak v docela dobré formě a teď si základ zaslouží. Jen na něj nesmí na jeho straně hrát výrazně rychlejší soupeř, to on pak prostě nedává do obrany. Cadu spíš doplácí na velký úpadek formy který bych řekl že se na jaře stupňuje. Souarého všichni kritizovali, ale on i když nehrál nejlíp tak měl skoro vždy čísla. A teď to doplnil postupně i herní stránkou. Metsoko chyběl už jen proto, že v prodloužení došli hráči do ofenzivy. Mosquera je ještě evidentně fit tak napůl, myslím si že ten aut to potvrdil.

Reagovat
milan78

na začátku ligy byl na odstřel v lize, předkola uefa taky haluze.., ale na konec kariéry si tu jízdu dědek zasloužil.., i odvaha v lize, když to nešlo, že tam natlačil i 3 útočníky kdyby byl o 30 mladší, tak ještě mohl udělat pěknou kariéru jako trenér

Reagovat
Braunau-jihozápad

kdyby byl i 30 let mladší, tak by trénoval v 1. FC Amberg a neměl bys i něm páru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele