O přestupové okno se nestarám, vzkazuje nápadníkům Thauvin

23.01.2018, 09:58
Aktuality
Nejlepší sezonu kariéry zatím prožívá Florian Thauvin. Ofenzivní francouzský záložník v létě definitivně ukončil působení v Newcastlu United a zakotvil v Marseille, kde patří ke klíčovým hráčům a vysloužil si jak pozvánku do reprezentace, tak i zájem dalších zahraničních klubů...

Thauvin před dvěma a půl roky přestupoval do Newcastlu a v Anglii nenaplnil velká očekávání. Po šesti utrápených měsících se vrátil zpět formou hostování a Olympique si ho následně vypůjčil i pro sezonu 2016/2017. V červenci už došlo na trvalý přestup a Marseille se jedenáct milionů eur hodně rychle vrací zpátky.

Olympique je na třetím místě tabulky Ligue 1 a Thauvin k tomu přispěl už deseti brankami. Výkonů si přitom všimli zástupci Bayernu Mnichov či Atlética Madrid a hráče na podzim ocenil i trenér francouzské reprezentace Didier Deschamps, když ho začlenil do jedné ze svých nominací.

"O přestupové okno se nestarám; jsem velmi spokojen v Marseille," sdělil v rozhovoru pro Canal+.

"Mám za sebou těžké období, kdy jsem se dostával do formy a cítím se dobře. Důležité je hrát a fotbal si užívat. A to se mi daří," pochvaluje si aktuální situaci Thauvin.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (37)

Přidat komentář
JackDaniels.

Ostane

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
Israha

Přesně

Reagovat
SaianSupaCrew

Je to jenom teorie. Ale dává to smysl.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Spalovač šancí

Do Newcastlu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

To by spálil svou šanci na velký přestup...

Reagovat
Superme

Do Bayernu pujde

Reagovat
smazaný uživatel

Do AS nebo do Arsenalu by skvělé pasoval

Reagovat
smazaný uživatel

Do AS nemá důvod to by nebyl žádný posun a do Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Nech je tam kde je radsej

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně ne do Bayernu prosím. Možná jsem proti němu zaujatý, ale v Bayernu by podle mě nebyl tak velkým přínosem. Umím si u nás představit jiné hráče.

Reagovat
Israha

Comana strčí s přehledem do kapsy, jedinou nevýhodu vůči němu má v rychlosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkově jsem si všiml že kolem Thauvina je oproti jiným mladým hráčům v dnešní době, fakt nulovej hype. On má světovou formu už delší dobu, není to jen epizoda. A v Newcastlu který sestupoval a strávil půl roku, a doted o něm pořád Anglosaská média mluví jako o Newcastle reject. Ten typek do Newcastlu ani nechtel. Rozhodně si myslím že stabilní formu a z toho talentu (který měl od začátku a byl vyhypeny v Bastii) nakonec mám pocit že udělal i přes všechno úspěšný transit do toho být hotovým hráčem a hvězdou. Prostě sice se může stát cokoliv ale za poslední 2 roky na mě působí jak hráč který už bude případně jenom růst a ne znova padat.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná uznávám že narozdíl od některých mladých hráčů to neměl možnost ukázat proti top opozicím na očích v prostředí Ligy mistrů, možná je to částečně tím, nevím.

Reagovat
Seydou Doumbia

jako v německu by se asi prosadil i v Bayernu by dal nějaké góly ale pokud chceme top kvalitu na křídlo asi bych šel po někom jiném...ale možná mi vážně není jen sympatický už od těch zlatých MS U20 nebo 21 ted si nejsem jistý a jsem zaujatý...ale do Bayernu bych si přál jiného hráče než právě Thauvina...určitě o něj bude zájem i jinde

Reagovat
Israha

Já se tomu nedivím. Prototyp arogantního sobeckého fracka s vysokým míněním o sobě samém, kdo nesleduje OM pravidelně, tak nic jiného ani vidět moc nemůže. Ale on to poslední dva roky fakt podpírá výkony, které ho pasují do nejužší ligové špičky, a navíc na hřišti dospěl, pravidelně má velký hlad po vítězství, individuálními schopnostmi se snaží pomoct týmu a celkově bych řekl, že se mu tak nějak podařilo dostát toho potenciálu, který v něm všichni viděli v Bastii. Jen je v Marseille trochu skrytý...loni se přebudovával tým, nehrálo se kdovíjak, jeho výkony zapadly. A letos, když konečně hraje i celé mužstvo kvalitně, je ta pozornost na jiných ligových individualitách.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak já neříkám že nemá kvalitu. Já sleduju L1 celkem pravidelně a zrovna u vás jsem měl docela dobré mínění o hráčích, které jste prodali do zahraničí (A.Ayew, Batsh, Mendy, Payet a další). Určitě to je kvalitní hráč, který pořád může udělat bezva kariéru, ale do Bayernu bych si přál jiné oblíbence. L1 je ale obecně hodně nedoceněna a pokud o těch hráčích tady nejsou články tak by je do svého týmu ani nikdo nechtěl. Dobrý příklad je Malcom. Loni ho tu nikdo neznal a ted ho chce do svého týmu snad každý. Když mám zrovna čas a nehraje nikdo z mých oblíbených týmů, tak se rád podívám na týmy jako Rennes, Bordeaux nebo Guingamp. Což předpokládám že FR lize zde moc uživatelů nedává přednost.

Reagovat
TheTopFootbaler

Tak vzhledem k tomu, že Ligue One běží pravidelně na Sport 1, který jako jeden z mála sportovních kanálů chytám, tak pár zápasů Guingampu jsem taky nasledoval. Jednou myslím dokonce Lille - Lyon, to byl asi zatím můj vrchol.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pěkně. Guingamp mi je celkem sympatický od té sezony kdy tuším vyhráli pohár a potom hráli EL

Reagovat
TheTopFootbaler

Že jo? Hrajou celkem sympaticky přímý fotbal, to se mi líbilo. Francie je hodně zajímavá liga, dost vyrovnaná. Taky tam jsou značně omezené nejrůznější prasečinky, hraje se čistěji a plynuleji a je to vidět. Zápasy malých týmů Francie jsou daleko koukatelnější než například Crystal Palace - West Bromwich.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ve Francii nebo Španělsku ty týmy tolik nebrání jako třeba v Anglii kde ty malé týmy hrají proti silnějším beton a spolehaji na protiútoky. A u těch průměrných a vyrovnaných duelů v L1 je to taky vždy pěkná podívaná.

Reagovat
TheTopFootbaler

No právě, ta Anglie je hodně defenzivní. Ve Španělské lize se hraje hezký fotbal, ale na mě až moc přetechnizovaný, založený na individualitách. Samozřejmě je to tým od týmu, ale osobně preferuji Francii nebo Německo, kde se to hraje leckdy jednodušeji a rychleji.

Reagovat
Langi

OT: twl jako Carrillo, který dal za sezónu průměrně 6 gólů a nikdy nepatřil do základu fakt stojí 22 ME

Reagovat
juninho8

Ja som z tých cien v tomto prestupáku hotový. Všetko podľa mňa naopak. Koziello mal stáť 22 a Carillo 3

OT mimo L1: Ten Younes má ísť z Ajaxu do Neapola za 4 ME. To je tiež majstrštyk od Neapolu.

Reagovat
Langi

asi tak no

Reagovat
Seydou Doumbia

Nemít v ofenzívě plno tak Koziello a Younes by byli posily ideální pro nás. Levné a kvalitní na kterých by nešlo prodělat.

Reagovat
juninho8

Koziello by sa nám zišiel tak ci tak aj v momentálnej situácii.

Reagovat
Seydou Doumbia

pravda

Reagovat
Langi

Pred sezonou jo...ted by se pres trojici Tousart, Aouar, Ndombele prosazoval velmi tezko, troufam si rict

Reagovat
juninho8

To je pravda lenže Bruno Aouara využíva aj na krídle. Inak by potrebný nikto nebol keby sa tam točili títo traja plus v prípade zranenia zaskočil Ferri

Reagovat
Seydou Doumbia

Ferri je alespon jistota že nebude chtít odejít...na více rozhodně nemá

Reagovat
Langi

Ferri je prumerak ale srdcar...ta jeho role v tymu je jasna a on sam proti tomu nic nenamita, vi na co ma a akceptuje svoji roli v tymu...jinak ohledne te zalohy, Koziello nebo nekdo takovy mel prijit v lete misto nemozneho Pape Diopa, ktery zatim neodehral snad ani minutu...Tousart - Ndombele jsou zvirata a do tehle dvojky bych rozhodne nezasahoval v lednu...Aouar s Ferrim je zastoupi a v lete to muzeme resit

Reagovat
Seydou Doumbia

Z ligy by se mi líbil Cyprien, ale nevím zda by ho Nice pustilo takhle konkurenci.

Reagovat
juninho8

No ako Tousart - Ndombele to je stredna zaloha snov momentalne. Ak takto budu pokracovat ta francuzi maju na poste defenzivnejsieho stredneho zaloznika vystarane na par rokov. A pri tom teraz neviem ci este obaja ale minimalne Ndombele hra esteza 21-ku...Sezonu jasne ze uz dohrame aj s tym co mame. V lete by to niekoho chcelo priviest. Uvidime. Ale urcite nie na ukor Ndombeleho. Ten musi zostat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele