O poločase jsme mohli vést o více branek, myslí si Bernardo Silva

08.01.2020, 12:02
Aktuality
Manchester City opanoval poslední dva ročníky Carabao Cupu a po včerejšku má ideálně nakročeno do dalšího finále. Citizens se v prvním semifinálovém derby představili na půdě Manchesteru United a vyhráli 3:1, parádní brankou se na tom podílel portugalský záložník Bernardo Silva...

Silva v sedmnácté minutě krásnou ranou otevíral skóre a ještě do přestávky přidal jeho tým další dva zásahy. Zaskočení Red Devils nenavázali na nedávnou ligovou výhru nad mistrem a do hry se dostali až ve druhé půli, dvacet minut před koncem pak stanovil konečnou podobu výsledku Marcus Rashford.

"Myslím si, že o přestávce jsme mohli vést i o čtyři nebo pět gólů, jelikož jsme několik příležitostí ještě neproměnili, druhý poločas pro nás pak byl těžký. Soupeř začal výše napadat, snažil se kontrolovat hru a měl častěji míč, my zase začali být trochu unavení. Ale celkově si myslím, že to od nás byl dobrý výkon," domnívá se portugalský reprezentant.

"Na Old Trafford to není nikdy snadné, hrajete proti jednomu z nejlepších klubů v Anglii i Evropě a my vyhráli 3:1. Když hrajete derby proti takovému soupeři, nemůžete pokaždé vyhrát. V prosinci jsme byli zklamaní, doma moc neprohráváme. Teď jsme uspěli tady a udělali radost fanouškům, kteří byli opět neuvěřitelní a pomohli nám," pokračoval.

Manažer Manchesteru City Pep Guardiola nenasadil do základní sestavy žádného čistokrevného útočníka a jen na lavičce náhradníků zůstali Gabriel Jesus a Sergio Agüero. Prvně jmenovaný se na trávník dostal po změně stran, Argentinec nakonec nehrál vůbec.

"Hodně jsem si to užil, zvláště díky tomu, že to fungovalo a my vyhráli. Pep dle mého názoru chtěl o jednoho hráče navíc ve středu pole a proto mě tam postavil. Jsem rád, vyšlo to," prohlásil dále Silva.

Autor: Tomáš Pavlík / besoccer.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
j_mrazik

Fantastický hráč... a pořád jenom 25 let.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
kubys

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pharrell

Škoda ., kdyby Sterling skóroval mám vyhraný tiket.

Reagovat
t0mmy33MCFC

a ze mohl dat tak 3 goly minimalne to uz bylo fakt komicke pak

Reagovat
Pharrell

njn , mě stačil jeho jediný gól , no škoda příště...

Raheem bude jejich top střelec..

Reagovat
smazaný uživatel

Nevypusti ziadny suboj

Reagovat
ernyyyy

Radost koukat na někoho kdo je na tom technicky hodně dobře a ještě nic nevypustí

Reagovat
dave30

Spolu s Kevinem neskutečná ofenzivní síla. Chystají tam lahůdkové přihrávky do šancí a ještě umí oba kvalitně vystřelit.

Reagovat
Andis

Presto si tu inkasovanou branko nemohli odpustit. City letos v LM opet nevyhraje, diky tomu co predvadi dlouhodobe v zadu. A titul o tom samo neni rec

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak na LM uz bude Laporte nejspis.... nerikam ze to stoji jen na nem... ale cekam zlepseni

Reagovat
lubko17

0:3 bylo adekvátní, kdyby tam MC spadlo úplně všechno asi by to nebylo už normální.

Reagovat
netopier

Využili 3 šance z 11

Reagovat
Smreky

škoda tej smoly so stopérmi v tejto sezóne... vpredu im to šlape neskutočne

Reagovat
Elliasson

Líbí se mi, že jako fanoušek Liverpoolu přeješ City.

Reagovat
Smreky

Hraju pod Pepom veľmi pekný futbal narozdiel od niektorých tímov preto sa im nedá nepriat ;) ale samozrejme fandím Liverpoolu

Reagovat
t0mmy33MCFC

momentalne je v situaci kdy uz nam muze s klidem prat

Reagovat
smazaný uživatel

City má v týmu dva nejlepší ofenzivní záložníky na světě. Bilva a Kevin je hrozná síla. Kdyby potřebovali stopera, myslím že by jim Liverpool za jednoho z nich Lovrena vyměnil

Reagovat
fenixLFC

Za kevina kludne aj salaha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A vie niekto ako to je s PL? Kto získa väčšiu odmenu vyherca LM alebo PL?

Reagovat
king23

nevěřím, že tuto otázku myslíš vážně

Reagovat
t0mmy33MCFC

me to prijde jako zajimava otazka, samozrejme to zavisi od poctu zapasu takze logicky zni PL ... ale neco mi zas rikalo ze v UCL jsou vetsi penize.. no dle googlu za LM 19 mil liber, za PL 150 mil liber celkem rozdil ale je to logicke...

Reagovat
smazaný uživatel

Za LM to bude asi jen za finále a PL bude celkové za všechny zápasy. Když se ale vezmou všechny zápasy LM mělo by to být +/- stejně si myslím.

Reagovat
t0mmy33MCFC

aha sorry tak ja to vzal asi z clanku jen o finale narychlo no

Reagovat
king23

Ani náhodou to není stejně. I poslední tým v PL vydělá o něco víc než vítěz UCL.

Reagovat
king23

Jako v UCL jsou větší peníze vzhledem k malému počtu zápasů, ale přesně jak píšeš, logicky PL trvá celý rok, každý s každým dvakrát atd, to je mnohem větší prostor vydělat peníze. A to se netýká jenom PL, samozřejmě i takový Real nebo Barca v La Lize mají mnohem větší přímy z ligy než z UCL.

Co se čísel týče, tak za UCL určitě není jen 19 mil. Liber. Včetně podílu na vysílacích právěch ten výdelek může být klidně i třeba 90 mil. Liber, což je ale furt polovina, co vydělá vítěz PL.

Reagovat
fenixLFC

v PL zavisi od toho kolkokrat si v telke, takze aj na nizej pozicii mozes ziskat najviac z ligy ked si casto v telke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele