Nottingham je bez manažera, Karanka u týmu na vlastní žádost skončil

11.01.2019, 12:46
Aktuality
Jenom jeden rok byl Aitor Karanka manažerem Nottinghamu Forest. Ten bojuje o postup do anglické nejvyšší soutěže a s koučem se dnes rozloučil. Požadavek ohledně ukončení spolupráce vznesl sám španělský kormidelník, důvodů měl dle médií hned několik...

Karanka býval asistentem v Realu Madrid a následně dovedl k postupu do anglické Premier League Middlesbrough, v nejvyšší soutěži se mu ovšem s týmem už nedařilo a v březnu 2017 byl propuštěn. Do Nottinghamu přišel loni v lednu, tehdy podepsal smlouvu na dva a půl roku a tento kontrakt nedodrží.

Nottinghamu se nepovedl prosinec, nevyhrál v pěti soutěžních zápasech v řadě a čekání na tříbodový zisk ukončil na Nový rok doma proti Leedsu (4:2), Karankovým posledním zápasem ve funkci zůstane pohárová prohra 0:2 na půdě Chelsea.

"Aitor Karanka požádal o uvolnění z funkce manažera Nottinghamu Forest. Klub jeho požadavku vyhověl a obě strany se dohodly na podmínkách ukončení spolupráce, zároveň si přejí hodně štěstí do budoucnosti. Ani jedna ze stran se na toto téma už nebude vyjadřovat," stojí v prohlášení druholigového anglického klubu.

Karanka dle tisku necítil důvěru ze strany vedení, už několik týdnů se navíc spekulovalo o jeho odvolání, to vše mělo ovlivňovat především mentalitu samotných hráčů.

Karanka by bez angažmá neměl zůstat dlouho, podle médií chystá rychlý návrat do práce. V Nottinghamu ho nyní dočasně zastoupí dosavadní asistent Simon Ireland.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Staenly10

OT: Müller ban na zápasy proti Live. Jak moc to je pro Bayern ztráta?

Reagovat
ttopi

Jako kdyby vám nehrál Lovren.

Reagovat
maraynwa

Sakra

Reagovat
Staenly10

Tak letos to vypadá, že se zase zvedl.

Reagovat
Agent z Melmacu

žiadna...preč sú časy keď chcel Muller odkopnúť loptu do autu a ona skončila v bráne

Reagovat
puji

Mourinho,Karanka jdou do Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ne..

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou by to byla paráda

Reagovat
Cechino

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me, kdyby ziskali oba, tak by to byl prvni velky krok opet k vitezstvim. V Lize neni takova konkurence, jako byla tehdy, kdyz tam byl poprve, a mel proti sobe Barcu s Pepem. S JM a AK by to zase slapalo.

Reagovat
hyper01

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak to by mohli na Craven Cottage pustit toho Carvalhaa.

Reagovat
Rarášek

Kotalíku pls.

Reagovat
Sandstorm

Proč skončil? Forest s ním hráli o play-off, což je velký zlepšení oproti posledním rokům.

Reagovat
Pride

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele