Nmecha přestoupil z Manchesteru City do Wolfsburgu

16.07.2021, 22:40
Aktuality
Wolfsburg znovu angažoval Lukase Nmechu. Německý mistr Evropy do 21 let tentokrát do koncernového celku přestupuje z Manchesteru City, jenž vyinkasuje odstupné 8 milionů eur...

Nmecha je odchovancem Citizens, za které však nastoupil jenom epizodně a pravidelně odcházel na hostování - vystřídal Preston, Wolfsburg, Middlesbrough nebo Anderlecht.

Právě v Belgii talentovaný útočník konečně prokázal svůj potenciál, když ve 41 soutěžních zápasech vstřelil 21 gólů. Dobrými výkony na sebe Nmecha upozornil také na mistrovství Evropy do 21 let, kde Německu k celkovému triumfu pomohl čtyřmi přesnými zásahy.

Tím se znovu ocitl v hledáčcích bundesligových klubů, spekulovalo se především o zájmu RB Lipsko, nakonec se ale 22letý útočník vrací do Wolfsburgu, kterému se upsal do roku 2025.

"Byli jsme přesvědčeni o Lukasových kvalitách a i po jeho odchodu z Wolfsburgu jsme sledovali jeho výkony. V Anderlechtu udělal velký posun v kariéře a také v německé reprezentaci do 21 let prokázal, jak důležitý je na hřišti i mimo něj, když ve 22 letech byl vůdčí osobností. Jsme rádi, že jsme jednoho z nejtalentovanějších německých útočníků znovu přivedli do Wolfsburgu," prohlásil směrem k nové akvizici sportovní ředitel Marcel Schäfer.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (98)

Přidat komentář
LyEX

Dúfam, že City nespravili ďalšiu pičovinu a tentokrát si dali právo spätného odkupu do zmluvy. Sancho ich určite zabolel.

Reagovat
Alons0

Jo no. Chudáci majitelé museli prodat o 4 ropné barely víc...

Reagovat
LyEX

Ty seš hloupej nebo co? Mám rád tú vetu z Forresta.

Reagovat
db18

Sancho tu klauzuli měl.

Reagovat
Nikikrew

https://www.skysports.com/football/news/11095/12357484/ben-white-arsenal-agree-50m-deal-to-sign-brighton-defender

Ako hovorím, ak bude budget na ofenzívu, s týmto prestupom som nadmieru spokojný. Chcelo to konečne anglicana so skúsenosťami ktorý našu obranu iba skvalitní.

Ešte RB a obrana je completed. Teraz tú zálohu poprosím

Reagovat
jacobT

Ja neviem, náš budget není nafukovací a teraz bude o tých 50m menší a budeme musieť robiť ústupky inde. To mi príde ako veľká obeť za nákup na pozíciu, kde sme za takmer 30m kúpili jedného z najtalentovanejších obrancov v Európe, ktorému sme ani nedali šancu, aby ukázal či na to má alebo nie.

Aspoň, že existuje súčasná Barcelona, ináč by som musel veľmi dlho hľadať nejaký podobne zle riadený klub ako Arsenal.

Reagovat
Nikikrew

Tak to by vedeniu nikto neodpustil ak by nikto neprišiel do zálohy.

White je univerzal. Môže hrať stred, na pravo aj na 3 vzadu.

So Salibom je to iná pesnička, to je jednoducho trapas

Reagovat
Eichel

aj vieš, že v Barcelone prebehli voľby a je tam nové vedenie a podobne, že? btw. na ten cirkus, čo robí arsenal sa teda nechytalo ani to minulé

Reagovat
Nikikrew

No cirkus s Griezmanom predčil Všetko

Reagovat
Eichel

Mal túto sezónu 20g+13a. Priviedlo ho bývalé vedenie a asi by zostal, len je potreba znížiť mzdy. To je cirkus na úrovni Salibu a jeho nezapísania na súpisku? Alebo sa ideme tváriť, že Depay prípadne Garcia ako free agent prestup je horší než Willian a Cedric? Alebo sa ideme smiať za to akú vysokú zmluvu má Umtiti po tom, čo ste mali s Ozilom? Súdnosť nič? Ja by som fakt nespomínal Barcu lebo akokoľvek zle bola vedená (a to bola), stále je na tom neporovnateľne lepšie než ten cirkus, čo predvádza Arsenal.

Reagovat
Nikikrew

Sorry ale Grieznam za 120 mega a ktomu ten ultra plat je prepadak na plnej ciare a predci to Arsenal kedykolvek. Ved Barcelona ma obrovske dlhy a finance problemy, to u nas zatial nie je .To je jedno ze byvale vedenie pretoze viacero podpisanych hracov a k tomu prisliechajuci plat malo na zodpovednost taktiez byvale vedenie.

Ano prestupova a platova politika Arsenalu je zalostna (najma to prve) a pravom nam patri nalepka ,,trapas" ale je tu nove vedenie ktore hasi problemy za predosle.

Reagovat
Eichel

Jojo, Griezmann je prepadák na plnej čiare, to taký Pepe za 80 vobec nie je horší deal. Na každý prepadák Barcelony nájdeš niečo horšie v Arsenale, fakt by som sa tu nevyťahoval štýlom.. no ešteže tu je Barca a nie sme najtrápnejšie vedený klub a pod.

Griezmann nenaplnil to, čo sa čakalo, ale z veľkej ćasti je to o tom, že na ihrisku nemá správne miesto a prospelo by mu keby hral na mieste Messiho. Inak v tento kalendárny rok má skvelé čísla a stále sa dá zpeňažiť. Ten prestup je stále oveľa lepší než taký Hazard v Reale. Nechápem, prečo z neho robíš tragéda. Barca bola vedená zle, ale určite na tom nie je momentálne tak zle ako sa tu tvárite.

Reagovat
Nikikrew

Ja z Griezmana trageda nerobim, len hodnotim ten samotny obchod, to je cele. Je x hracov, ktorym sa nove angazma vobec nevydarili, napr aj ten Hazard ale bavime sa o prestupovej a platovej politike klubov a Barca ma vacsie problemy ako Arsenal.

Reagovat
icka

Reagovat
Noustress

AC zdatne konkuruje Arsenalu už niekolko rokov o čom svedčí odchod asi najhodnotnejšieho brankára na svete zadarmo po skvelých vykonoch a vitaztve na ME čím sa jeho cena ešte zvýšila

Reagovat
johnnie_boy

No, zas tolik zkusenosti nema. Mam pocit, ze minula sezona byla jeho prvni v PL…

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
20DollarsInMyPocket

50m je absolutní nesmysl za za hráče, kterej měl průměrnou sezónu. Ta cenovka je jen kvůli tomu, že je to Angličan. Skoro bych řekl, že je to panic buy, kdyby sezóna zítra začínala.

Reagovat
oli9

Reagovat
Kucka

Reagovat
j_mrazik

Ach jo, máme mladýho talentovanýho stopera i záložníka i křídelníka. Pošleme je pryč. Hrajou nám tam různí Luizové, Elnenyové, Willianové. To je v prdeli, kam ten Arsenal klesl. Když už se ten White přivede, tak snad bude lepší než VVD... a jestli ho přivedou jenom kvůli tomu, že má mezi stopery nejvíc dribblingů, tak to jsem rád, že mi vlasy už vypadaly.

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
FUnk

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
r.mrazik

uvidime,jestli bude lepsi tenhle,nebo varane za stejnou cenu

Reagovat
Golasso

Já ti to prozradím už teď.

Varane, 28 let, zkušenosti z Realu, který měl stát cca dvakrát tolik (naprosto upřímně gratuluju k dealu a závidím), bude v příští sezoně s největší pravděpodobností lepší než mladík White. To srovnání je každopádně kktina

Reagovat
r.mrazik

Možná je spíš kokotina brát Whitea za 50 Mega liber...

Reagovat
Heisenberg

Král Edu, ještě 90 za Nevése a budeme všichni šťastni

Reagovat
Golasso

Asi jako většina ho moc neznám, ale jestli je schopný konstruktivní rozehrávky a dokáže vyvézt balon, tak nám to hodně pomůže i do ofenzivy. Tohle bylo vidět i v zápasech minulou sezonu – když byl na hřišti věčně hejtěný Luiz, tak jsme hráli lepší fotbal směrem dopředu.

Cena je samozřejmě přepálená, ale je to Angličan, no. Budget snad bude, protože to letos stejně nejspíš cáluje Kroenke ze svého (buď přímo nebo nějak sanuje dluhy), jinak bychom si mohli o nějakém 50m přestupu nechat leda tak zdát.

Reagovat
vilp

To třeba Saliba dokáže úplně v pohodě.

Reagovat
Golasso

To upřímně nedokážu zhodnotit, ale Arteta z nějakého důvodu Salibu v základu (zatím) nechce (a sušit ho na lávce při zmenšeném počtu zápasů je blbost). Těch důvodů může být víc, proč ho nechce do základu. Každopádně jestli něco Arteta zlepšil, tak je to obrana, takže zatím nemám důvod mu v jeho úsudku nevěřit.

Reagovat
ElectrickMann

Hlavní důvod, proč ho Arteta nechce, je to, že Arteta je kokot

Reagovat
Golasso

Kdyby byl Arteta kokot, tak jsou se Salibou JEDNA RUKA

Reagovat
smazaný uživatel

Být tebou, tak Artetovi nevěřím vůbec nic. Strašný trenér

Reagovat
fenixLFC

este to aj ukazat niekde inde ako vo francuzsku...

Reagovat
Golasso

ale nevím, z jak velké části je to vina Saliby . I když to vypadá, že té Francii dal letos přednost sám...

Reagovat
fenixLFC

tak co som cital tak hral hovno aj v arsenalskej juniorke ci kde

Reagovat
Nikikrew

Presne tak. White bude asi zacinat tie rozohravky castejsie a utoky k tomu priliehajuce. Luiz bol nas aj stoper minulu seoznu, skoda tych zraneni ale bolo vidno, ako na nom Arteta stavia.

50 mega je dost no, ale tak snad vedenie vie co robi. Kazdopadne ta ofenziva je nutnost, bez toho budeme hrat opat o 6-7 miesto najviac

Reagovat
oli9

Ta cenovka az něj je trochu moc , on zas takový zázrak není....

Reagovat
Nikikrew

Nuz vela hracov na trhu bohuzial nie je. Snad prekvapi a dokaze si tu cenu obhajit

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester United are preparing the official bid to Real Madrid for Raphaël Varane, after direct talks since 4 days. Man Utd made him a contract proposal until 2026. Varane wants a Premier League experience - he’d accept if/when Real and Man Utd will reach an agreement! (Romano)

Re: Varane

El Transistor, big radio-program in Spain, now reporting: For around 50 mill Euro, Varane will be United-player during the coming days

@ViaplayVeland

Reagovat
Kixi Syhimour

No, dobrý přestup...

Reagovat
vilp

Nějaký dřevo z Brightonu dražší než Varane, to je deal.

Reagovat
Malresi

Asi tak. White je oproti Varanovi žobrák. Tá prirážka za domácich hráčov je v Anglicku obrovská.

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
Kokesh

S jeho kariérou a úspěchy měl trhnout rekord mezi obránci, tohle je směšný.

Reagovat
Hachim Mastour

Posledny rok zmluvy

Reagovat
vilp

No a? Hazard šel taky za ranec.

Reagovat
smazaný uživatel

Ofenzivni hrac. A sel pred covidem. Mne se ta cena taky nelibi ale za soucasny situace asi nic lepsiho nevystrikame.

Reagovat
vilp

Jasně, ale taky šel s bonusy za nějakých 150. Stejný klub dal za Maguirea přes 80, Hakimi přestoupil pár dní zpět za 60+11.

Reagovat
icka

Varane ma na posledni rok smlouvu a chce odejit plus "covid doba", to je cenovku dost srazi. Srovnani s Hazardem, ktery sel 2 roky zpet a k tomu odchazel jako jasne nejlepsi hrac PL a patril mezi top5 na svete. Srovnani neni na miste.

Reagovat
vilp

Srovnání je na místě úplně v pohodě. O takové kariéře, jakou má Varane, si Hazard může nechat zdát. To zase zvyšuje cenu. Navíc i letos tam lítají nesmyslný částky, tenhle White je toho důkazem.

Reagovat
icka

Reagovat
vilp

Nedostat aspoň 75 je teda hodně špatný prodej podle mě.

Reagovat
Hachim Mastour

Nie je možné aby trhol Varane rekord. Dokonca ani keby nebol v poslednom roku zmluvy. Naštuduj si najdrahšie prestupy **aktuálne** prestupy obrancov

Reagovat
vilp

Nevím, proč by měl stát míň než Maguire nebo van Dijk, kteří šli z průměrných týmů, a už vůbec ne, proč by měl stát podobně jako nějaký White (po první sezoně v PL), o kterým jsem předtím ani nikdy neslyšel.

Reagovat
Hachim Mastour

Van Dijk, Maguire, White (o Stonesovi tiež moc nebolo počuť) prestupovali v rámci anglickej ligy medzi klubmi. Takže tam budú prestupy vždy najdrahšie, lepšie povedané, najviac nafúknuté ceny. Konkretne Van Dijk keď prestupoval do Liverpoolu v zime 2018, tak mal zmluvu až do leta 2022. Ako to bolo s Maguirom a spol. neviem.

Každopádne súhlasím, že predať Varana za 43 milionov libier by bola nehoraznosť. Aj s poslednym rokom do konca zmluvy by mal stat aspon 57 milionov libier

Reagovat
vilp

Ale za podobný sumy šel i de Ligt nebo Lucas Hernández. Předtím rekord dvakrát trhlo PSG s Luizem z Anglie a Silvou z Itálie.

Reagovat
Hachim Mastour

Hernandez aj De Ligt stali o 10 mega viac. To Laporte stál 57 milionov libier. Mimochodom. Myslím si, že Laporteho by mal Real kúpiť ak sa zbaví Varana. To čo má teraz v obrane imho nestačí.

Reagovat
vilp

Toho bych nechtěl a Pep ho stejně nepustí.

Reagovat
Hachim Mastour

Neni o moc ak vôbec horší než Varane, ale je nespokojny v City lebo nehra zaklad, takže by ho možno predali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Taiger

S Varanem mě nenapadá tým, co by měl lepší obranu v lize

Dean, DDG - nadprůměry ligy

Maguire, Varane - špička ligy, arguably nejlepší stoperská dvojice

Shaw - nejlepší levý bek ligy o parník

AWB - velký nadprůměr ligy a za mě top3 RB v lize

Zůstane Pogba, chytne se Sancho, Cavani locked forward a za mě tým, kterej bude challengovat City nejvíc, dokonce je vidím i silnější, pokud jim nedojde Kane

Reagovat
fff

Reagovat
Taiger

Klidně to rozveď, pokud po tobě nechci moc

Reagovat
Malresi

Už len ten parník pri Shawowi je na biggrin napr.

Reagovat
Taiger

Robbo at peak je urco lepsi nez Shaw, ale momentalne ho jen tezko nekdo dosahuje

Reagovat
Malresi

A to súdiš na základe čoho? Kvôli Euru, ktoré mu vyšlo nadštandardne? Nepopieram, že sezóna 20/21 vyšla pre Shawa lepšie ako pre Robba, no určite nie o toľko, aby sme mohli tvrdiť, že je najlepší bek ligy o parník. O parník bol nad všetkými práve napr. Robbo v sezóne predtým, tam absolútne nemal konkurenciu, o čom svedčí napr. fakt, že len v tej jednej sezóne nazbieral viac asistencií ako Shaw za všetky sezóny United dokopy.

Reagovat
Bayern +

Možno práve ak by Kane išiel do United tak jo. Uvidíme ako sa chytí Sancho, ale s Martialom vpredu veľa vody nenamútia, Cavani už má vek a Rasforda zavarili už v minulej sezóne.

Reagovat
Nebelung

Shaw o parník lepší než Tierney?

Reagovat
pingla

*o tři, máš pravdu

Reagovat
Nebelung

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea, naprosto v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

Těším se jak se dozvím jak mohla o dost horší obrana akorát bez Varana dostat vloni o 8 gólů méně a vyhrát LM s méně obdrženými góly než United v EL

Reagovat
Greny

nebud na ne tak hodnej .. at srovnavame stejne souteze ...

s mene obdrzenymi goly za celou LM nez United v zakladni skupine LM

Reagovat
Busby babes

na papire mozna, v realite teprve uvidime jak to bude fungovat

Reagovat
mithro

a hlavne, stale je potvrdeny len sancho a rash out na 12 tyzdnov.

Reagovat
Kixi Syhimour

Myslím, že Varaneho (případně i jiného stopera) si útect nenecháte, jsem ale zvědavý, jestli dáte to DM, to už by byl pro vás snový přestupák.

Reagovat
mithro

Varane moze pokojne robit tzv Ramosov move, ktory skonci dobrou novou zmluvou. DM by bol sen ale bojim sa, ze nakoniec bude len realita

Reagovat
Kixi Syhimour

Mně přijde, že už vážně chce odejít a v tuto chvíli máte nejsilnější pozici, dle mého to bude otázka času, než doopravdy přijde. A i kdyby tak stejně někde stopera seberete.

S DM bych si tak jistý nebyl, přeci jen ty výdaje budou s Varanem docela vysoké a vysypat dalších asi 50 milionů za opravdu kvalitního defenzivního záložníka už by mohl být problém. Nicméně samozřejmě nevylučuju, že si na příchod DM vyděláte prodeji.

Reagovat
Busby babes

Jako taky čekám až na fotku s dresem, ale takhle daleko to okolo Ramose nikdy nebylo.

Reagovat
mithro

no to teda bolo. necital si detaily, co pisal Mitten? dohoda uz bola, len sa Ramos zlakol a nebol to schopny povedat Perrezovi. Na ich meetingu ho zlomil a bolo, nova zmluva.

Reagovat
Busby babes

spis myslim to jak jsou uz domluveni kluby a tak. to beru jako ze je o dal..

Reagovat
mithro

to som nezachytil zatial. vsetci pisu, ze to riesime len s hracom nie? teda, nejake seriozne spravy-

Reagovat
Busby babes

ve spanelsku se uz pise, ze uz se jen jedna o tom, v jakych splatkach to budem platit. 50 mega liber.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ederson - lepší než oba golmani co si vypsal + není třeba mít dva top golmany na soupisce když to nejsou zrakvenci

Cancelo a Walker - lepší dvojici na svém postu v PL nenajdeš, to nevynahradí Bissaka, který za sebe nemá kvalitně srovnatelný backup

Stones, Dias, Laporte - Dias nejlepší stoper ligy, Stones vedle kvalitnějšího partáka dokáže hrát stabilně, Laporte sice měl nějaký ústup, ale pořád mi příjde lepší než takový Lindelof, když počítáme tři obránce do rotace

Aké, Cancelo, Zinchenko, Mendy - Oka tady je Shaw určitě lepší než všichni ostatní. Cancelo přes nohu horší, Aké může být, Zinchenko dejme tomu, Mendy sračka...ale opět Shaw nemá kvalitní zdvojení, jestli tedy Telles odejde do AS Řím. Pokud zůstane tak beru.

Reagovat
Benzema

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
O.Giroud

ale dost bude zalezat v akej forme sa vrati VVD a ci sa Robbo dokaze este priblizit k svojmu peaku, minuly rok nebol sice zly, ale nudny

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik prace, a takova picovina

Reagovat
Taiger

Ty si kdo? kokůtek asi

Reagovat
icka

Taky se muze stat, ze Varane sezonu promarodi, ale za ty penize bych to riskl. Shaw ma/mel o parnik nejlepsi formu v lize, nejlepsim LB bych ho nenazval. AWP patri do nadprumeru, nic vic. Dle meho lepsi obranu ma porad City, pokud by Live sehnal kvalitniho druheho stopera tak je srovnatelna ne-li lepsi, ale zalezi na forme hracu.

Reagovat
Swarley

Jestli to vyjde, tak na Oleho už bude brutální tlak a musí se dostavit pořádné výsledky

Reagovat
Shevchenko

Zajímavý hráč, teď rozhodnul finále ME do 21 let proti Portugalsku a před 4 lety rozhodnul finále ME do 19 let proti Portugalsku, akorát že hrál za Anglii.

Reagovat
Seydou Doumbia

za 5 let rozhodne finále MS v dresu Francie a bude to mít komplet

Reagovat
db18

Jeho bratr to vzal dle TM taky zajímavě.

U16 Anglie

U18 Německo

U18 Anglie

Reagovat
Kinky7

Tak letos už 50M do pokladničky.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele