Nic nevzdáváme, ale umíme počítat, řekl k boji o titul kapitán Slavie Holeš

13.05.2023, 22:28
Aktuality
Tomáš Holeš (© Slavia Praha)

Kapitán Slavie Tomáš Holeš navzdory porážce 2:3 na hřišti Sparty označil výkon svého týmu za nejlepší ze tří jarních derby pražských "S". Litoval ale neuhlídaných standardních situací, ze kterých Letenští duel rozhodli. Slavia ztrácí tři kola před koncem ligové nadstavby ve skupině o titul na odvěkého rivala už pět bodů, podle třicetiletého českého reprezentanta ale motivaci do zbytku ročníku hledat nemusí. Holeš nicméně připustil, že mistrovský primát se vršovickému celku výrazně vzdálil.

"Cítím velké zklamání, naštvání. Bodový rozdíl je už velký, což mrzí o to víc, že v závěru ligy jsem cítil z týmu velkou sílu a odhodlání titul udělat. Samozřejmě nic nevzdáváme, ale umíme počítat," uvedl Holeš na tiskové konferenci.

Slavia dokázala v dnešním derby dvakrát srovnat. Na úvodní trefu Lukáše Haraslína z přímého kopu odpověděl ještě v prvním poločase jiný slovenský hráč Ivan Schranz. Sparta si vzala vedení zpět po hodině hry zásluhou Asgera Sörensena, v 85. minutě opět srovnal střídající Stanislav Tecl. V sedmé minutě nastavení ale rozhodl domácí kapitán Ladislav Krejčí mladší z pokutového kopu, který zavinil skluzem na Awera Mabila stoper Igoh Ogbu.

"Když jsme dali gól na 2:2, tak jsem věřil, že už Sparta nemá sílu a naopak my jsme schopni třetí branku vstřelit. Bohužel jsme z nákopu udělali penaltu a dá se říct, že jsme Spartě darovali vítězství. Igoh šel zbytečně do skluzu, i když z mého pohledu ze hřiště to byla penalta přísná," mínil Holeš.

Slavia si podle něj nezasloužila prohrát. "Herně jsme nepodali vůbec špatný výkon, možná nejlepší ze všech třech jarních derby. Bohužel nás srazily individuální chyby, nepohlídali jsme si standardky," podotkl někdejší hráč Jablonce či Hradce Králové.

Slavia ve čtvrtém soutěžním derby v sezoně poprvé prohrála, ale v posledních dvou ligových duelech se Spartou nezvítězila. Před měsícem v závěru základní části na Letné remizovala 3:3, když domácí srovnali až v nastavení. Podle Holeše byly přímé souboje s hlavním konkurentem důležité, jeho tým ale ztratil spoustu klíčových bodů i v zápasech s celky z nižších pater tabulky.

"Dospělo to až sem, ale zápasů, co jsme ztratili v posledních minutách nebo nevýrazným výkonem proti slabším soupeřům, bylo hodně. Prohospodařili jsme spoustu bodů, do současné pozice v tabulce jsme se vůbec nemuseli dostat," mrzelo Holeše.

O titulu se může definitivně rozhodnout už příští sobotu. Sparta přivítá Bohemians 1905, Slavii čeká domácí souboj s Plzní. Letenští by získali jistotu prvního mistrovského primátu od roku 2014 v případě, že by za týden uhráli více bodů než rival.

"Motivaci určitě najdeme. Hrajeme ještě dva zápasy doma, chceme předvést dobrou hru, aby se fanoušci bavili. Chceme vyhrát, abychom ligu důstojně zakončili. Dokud to bude matematicky možné, tak pořád jedeme," dodal Holeš.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
PtákOhnívák

Hoši, když předvedete takovou zoufalost, tak prostě nemáte nárok.

Upřímě, kdybych byl v té pozici a Trpišovský už to neměl podepsaný, tak mu novou smlouvu nedám. Absolutní zoufalost co předvádí v momentě, kdy proti němu soupeř prostě zaleze na 25metrů a betonuje. Tam není vůbec nic, ale vůbec nic!

Ti kluci si neumí nahrát na 3 metry, neumí si narazit, nikdo pořádně neví, co udělá spoluhráč vedle něj. XY ztracených balónů protože ty kluci na sebe nejsou vůbec zvyklý... Včera i pár zápasů před tím to bylo krásně vidět, jak je dohání ta nesmyslná rotace co na jaře předváděli... Nikdo nereaguje na kolmé přihrávky, protože ti kluci na to nemají absolutně žádné návyky a nejsou tam žádné automatismy. Nikdo neumí vystřelit z hranice vápna.

Zoufalost!

85% držení míče za 95min... A oni ani pořádně nevystřelí na bránu...

Hráči co chtějí hrát LM...

Oni to do zblbnutí pořád točí dokola až to skončí u rohového praporku. Tam do toho náhodný hráč doslova na blind plácne a doslova doufá, že to útočník co je v kleštích mezi dvěma stopery trefí...

Ubohost, zoufalost, katastrofa...

Kluci co berou cca půl míče měsíčně se neumí před centrem podívat, kam a na koho to kopou...

Prohráli si to jen a pouze vlastní nemohoucností! Sparta byla absolutně zoufalá, dala dva náhodný góly a stejně jí to stačilo, při 15% držení míče...

O penaltě se vůbec nemá smysl bavit. To je prostě další "česká penalta" = výsměch.

Jen další desítka-ne desítka podle parametrů "Kuchta v Liberci"... Samozřejmě že si jí zase rozhodčí i komise obhájí, protože "tam kontakt byl"...

Sečteno a podtrženo: Sparta ubohá, ale stačilo jí to. Titul zasloužený!

Slavia? Katastrofa, zoufalost!

Titul nemá zcela zaslouženě! Protože nejlépe placení hráči a trenéři ligy, nezvládají ani základní návyky a taktiky. A to by s tím chtěli hrát Evropu... Dobře jim tak!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele