Chceme být dominantní, ale teď je jediným cílem titul, řekl Priske po derby

14.05.2023, 11:02
Aktuality

Trenér Brian Priske hájil způsob, jakým fotbalisté Sparty přistoupili k vítěznému pražskému derby se Slavií v utkání 2. kola ligové nadstavbové skupiny o titul. Letenští na rozdíl od dvou nedávných domácích zápasů s městským rivalem vsadili na zabezpečenou obranu a přenechali mu výrazné držení míče. Podle Priskeho musela jít snaha o dominanci stranou, jelikož jediným cílem týmu je první titul od roku 2014.

Sparta v předchozích třech soutěžních derby v sezoně Slavii neporazila. V říjnu prohrála v Edenu 0:4, poté s ní v polovině dubna doma remizovala opět v lize 3:3 a zkraje května jí na Letné ve finále domácího poháru podlehla 0:2. Včera ale odvěkého soupeře udolala 3:2 díky gólu Ladislava Krejčího mladšího z penalty v sedmé minutě nastavení. Tři kola před koncem vedou Letenští tabulku o pět bodů před Slavií a mají titul na dosah.

"Když se podíváte na naše zápasy v sezoně, snažili jsme se v nich být dominantní, soupeře zlomit a využít kvalit našich hráčů. Skoro ve všech utkáních jsme měli držení míče kolem 70 až 75 procent, ale někdy musíte obětovat sebe, tým a svou filozofii, abyste zvítězili. Bojujeme o titul, který jsme nevyhráli devět let. To je dlouhá doba," řekl Priske na tiskové konferenci.

"Filozofie Sparty je taková, že chceme být dominantní. Snažili jsme se předtím Slavii třikrát porazit, ale nepovedlo se nám to. Když se hraje otevřeněji, jsou lepší. Někdy to musíte zavřít a dnes jsme ukázali zranitelnost Slavie. Využili jsme toho, měli trochu štěstí a získali tři body. Doufám, že se k filozofii dominance vrátíme, ale teď máme jediný cíl, a to získat titul," uvedl Priske, který v neděli oslaví 46. narozeniny.

Svým svěřencům naordinoval jinou taktiku než v minulých vzájemných zápasech. "Snažili jsme se zkrátit prostor na hřišti a hru zpomalit. Přenechali jsme iniciativu Slavii. Poslední dvě derby byla hodně otevřená, nahoru dolů. Musíme být upřímní, proti Slavii to předtím nebyly naše nejlepší zápasy," prohlásil Priske.

Někdejší dánský reprezentant připustil, že zápas byl pro všechny nesmírně těžký. "Nebylo snadné sledovat soupeře, jak má 80 procent času míč, ale kluci si vedli skvěle a užili si to. Bojovali, běhali, udělali vše, co mohli," řekl Priske.

"Myslím si, že i fanoušci pochopili, o čem to dnes bylo. Chtěli jsme to Slavii ztížit, a to se nám povedlo. Když se mě zeptáte, jestli se mi to líbilo, tak vám řeknu, že ne. Ale kluci byli naprosto úžasní. Týmová disciplína byla neuvěřitelná," mínil někdejší trenér Midtjyllandu či Antverp.

Autor: ČTK

Komentáře (126)

Přidat komentář
delfin

Konečně nějaký Sparťan uznal, že je Slavie dnes není ta horší.

Reagovat
delfin

Škrtout *je*, to tam nepatří.

Reagovat
patas92

ja su neni

Reagovat
Jolly Roger

Bílek číslo 2.

Reagovat
Salfovic

Tak ten za to takovou čočku určitě dostávat nebude. To spíš budou ódy na geniálního dánského taktika

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Beči

Tak já za to osobně třeba nikdy nekritizoval ani Bílka. Je to prostě účelný fotbal, se kterým ale má výsledky a spoustu světových trenérů tenhle hnus uplatňuje taky (Allegri, Simeone...)

Reagovat
Selänne

Reagovat
r.mrazik

Nasednu světové týmy nikdy zezadu nehraji.

Světové týmy počítají hlavně naběhane km

Reagovat
r.mrazik

*naštěstí

Reagovat
verv

Reagovat
kilobyte

Bílek nehrál nic jiného. Priske to hrál jen z donucení.

Reagovat
Beči

Rozdíl je ten, že Bílek tenhle styk hraje konstantně (ale na druhou stranu proč ne, když to má výsledky? Simeone by mohl povídat), Brian to hraje pouze kvůli tomu, že mu momentálně nic jiného nezbývá a je to jediná cesta, jak Slávku překonat.

Reagovat
smazaný uživatel

Trpisovsky projebal i s realizačním týmem Slavii titul. Není možné, aby s 83% držením míče dovolil Spartě nejen mít víc střel na bránu, ale hlavně celý zápas prohrát. To by nedokazal ani Martin Pulpit krizeny s nějakým trenérem z okresu. Tečka.

Reagovat
Salfovic

Netrénuje náhodou teď Pulpit někde v okresu ?

Reagovat
Kily

na podzim Vysoké Mýto, v únoru šel do Sokolova a hraje s ním atraktivní fotbal

https://www.eurofotbal.cz/kluby/cesko/banik-sokolov-1948/zapasy/cfl-a-2022-2023/?cID=416&sID=304

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
oddy

Reagovat
delfin

Reagovat
kilobyte

Reagovat
ACSeRw!n

ouch

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Sokolov ve třetí lize

Reagovat
delfin

A Brian s tím 17 procentním získal všechny body.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo nad slunce jasné, že každý fanoušek, který se nad tím zápasem byť jen trochu zamyslel, věděl, že Sparta s 2 bodovým náskokem, kdy navíc stačí remíza, prostě zaleze a všechno podřídí výsledku. Zvlášť po těch posledních neuspesich proti Spartě. A na tohle měl tým Trpisovsky připravit. A neudělal to. Kdyby ano, tento zápas nemohli nikdy prohrát. O tom, že nedokázali s 83% držením mít ani víc střel na bránu, o tom psát už nebudu. Tohle snad je celosvětová rarita.

Reagovat
delfin

"Zvlášť po těch posledních neuspesich proti Spartě."?

Reagovat
smazaný uživatel

Prohráli finále, v 93. minutě vlastním gólem Slavie zachránili aspoň remízu v lize, a dostali na Slavii debakl 4:0.

Reagovat
delfin

No pravě, koukni na to co jsi sám napsal.

Reagovat
dantetomas

Sparta nema supera, ta sa moze porazit len sama

Reagovat
delfin

To je super

Reagovat
Pablos

super súper

Reagovat
delfin

Reagovat
delfin

Jak to, já myslel, že říkal, že ho nemá.

Reagovat
kilobyte

Je to borec.

O svatý Briane jenž jsi ve Spartě,

posvěť se jméno tvé.

Buď vůle tvá, jak v tréninku, tak i v zápase.

Nedopusť další čekání a přines nám titul.

Sparta.

Reagovat
delfin

Hh, taky mu přicházím na chuť.

Reagovat
Neon

už od jeho skoro první náhledový fotky tady na EF bylo jasný, že to je spasitel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Bowie

Reagovat
Bechy1893

Reagovat
Cotton

Reagovat
ACSeRw!n

kral

Reagovat
Milan.B

sparta

Reagovat
Sosi

Radsi neklikam, desim se, kdo na me vyskoci...

Reagovat
exse

Je to větší haluz než loni Plzeň, ale pro ligu je to vlastně dobře. Slavii očividně loňská facka nestačila a letos si to posrali zase sami. Snad je to nakopne a budou pokračovat v posilování kádru do kvality, tak jako v zimě, a ne jen do kvantity, jak předchozí 2 roky. Pokud to tak bude, tak jim v lize nemůže nikdo konkurovat.

Reagovat
KingMaster13

Ty poslední 2 roky se to šíleně posralo ty přestupáky, teď mi přijde, že se to opět zlepšilo ale doplácí se zpětně na ty tahy z posledních 2 let. Snad se bude pokračovat v posilování typu Ogbu, Zafeiris

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nebudou peníze, nebudou poháry a kvalitní hráči z ciziny o slavnou Slavii fakt uvažovat nebudou

Reagovat
kilobyte

Pokud skončí druzí, tak budou začínat ve 3. předkole EL. Takže by museli 2x vypadnout, aby se nedostali do pohárů. Což se stát může, ale není to zase tak pravděpodobné.

Slavné hráče z ciziny do české ligy nedostaneš, ale neslavné ano.

Reagovat
KingMaster13

Však Ogbu, Zafeiris nebo Bah slavní nebyli nebo Stanciu

Reagovat
Beči

Proč haluz? S naším kádrem prostě nemůžeme Slávce natvrdo konkurovat, takže s nimi hrajeme, tak jak je zapotřebí. Fotbal to není krásný, ale účelný, což se dá ale v téhle konstelaci pochopit.

Reagovat
exse

Haluz především skrze penalty a v podstatě 2 vlastní góly, které si proto nim dala Slavia v nastavení dvou zápasů.

Reagovat
Beči

S tím souhlasím, ale taky to k té hře patří. Navíc Slávka si za to mohla sama, kdyby tam včera nešel Ogbu takhle nešikovně a zbytečně, byla by to plichta.

Reagovat
Beči

Brian Po dlouhé době první kouč u nás, který ví co dělá.

Reagovat
delfin

Jj, marný to není, titul sere pes. Hlavně ať hrajou něco v pohárech.

Reagovat
r.mrazik

Na poháry sere pes, hlavní je titul.

Reagovat
delfin
Reagovat
r.mrazik

Reagovat
delfin

Jsou tam ještě lepší, třeba: https://www.bugemos.com/?q=node/602

Reagovat
delfin
Reagovat
delfin
Reagovat
r.mrazik

tenhle je dobrej :))

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
delfin

Reagovat
FCSL

Slavia ho včera zachránila tim, že to tak prosrala, jinak by dostal hroznou bídu. Takovej beton a stejně dostat 2 fíky. Ogbu to neskutečně zazdil a Kolář je díra. 2x tekhle posrat konec sezony je na zamyšlení. Minulou jsem ještě chápal, hráli čtvrtfinále EKL, ale ted... Ztratit 5x za sebou venkovní zápas je úlet.

Reagovat
Pablos

za sebou určitě né

Reagovat
Jacks11

Slzy sešivaných kktků 3 2 1 .....

Reagovat
Front hell

Tak posledních pár let to byly slzy rudých kokotu. Změna je život

Reagovat
smazaný uživatel

To víš že jo, ty experte, ty vlez radši do kanálu s tim svym Arsenalem ,,,

Reagovat
Front hell

Myslíš tam,kde jsi byl ty rudá chátro zalezlý tolik let?

Reagovat
_Franklin_

Nene tam je zalezly Arsenal, letos jste malem vylezli a celou sezonu prvni a zaver takhle poserete

Reagovat
Front hell

Díky trapné Chelsea a hlavně ještě trapnejsimu lampardovi už není v kanále místo

Reagovat
_Franklin_

Jen hlupák se bude trefovat do klubu, ktery je v totalni prestavbe...je jasny, ze to chvilku potrva, nez si vse sedne, kdyz tam probehlo tolik zmen

Reagovat
Front hell

Tolik změn tam vůbec nemuselo proběhnout najednou. To nemá nic společného s přestavbou,ale s totálním amatérismen. Zběsile nakupování hráčů které vůbec nepotřebovali. 3 trenéři za sezónu. Hlavně jmenování nejhoršího manažera v historii PL. Momentálně není na světě více k smíchu tým než Chelsea. Mlíčňák

Reagovat
_Franklin_

Sezona byla spackana uz za Pottera, ani ten vas Arteta by s tim v te dobe nic neudelal natoz Lampard....je uplne jedno koho by tam docasne vlozili, stejne by tam nikdo nic nevykouzlil...Lamps tam hlavne ani neprisel kvuli nejakym vysledkum, pohary by z toho nevyzdimal, ta ztrata byla velka, prisel spis kvuli tomu, aby tem hracum vstepil co to znamena hrat za Chelsea a vyhravat trofeje, on to vi nejlip a aby je v hlavach srovnal a pripravil pro Pochettina Pristi sezona teprve ukaze jak na tom Chelsea je Tohle byla takova prechodova sezona, milion zmen ve vedeni, v kadru, v trenerech...Majitele se aspon muzou poucit z chyb

Reagovat
Front hell

No úplně jedno to není, jelikož lampard tím svým amatérismen tu jejich krizi akorát prohluboval. A sobě absolutně pohřbil jakékoliv šance na angažmá v PL. Protože po něm by už sáhl jen totální zoufalec.

Reagovat
_Franklin_

Vsak nikdo tady taky nerika, ze je to skvely trener, presne tak jak to dopadlo jsem to i cekal...jako hrac byl skvely, ale trener dobry fakt neni, ale on i Arteta si to pekne posral temer celou sezonu 1. a zaver takhle posrat, to je taky umeni Asi jako letos Slavka v lize, 7 bodu naskok po podzimu a nakonec slavi titul Sparta

Reagovat
Front hell

Posralo se to na konci, o tom žádná. Na druhou stranu,udělal úplnou přestavbu týmu a dotáhl Arsenal zpátky do LM. A taky díky odloženým zápasům,ten náskok nebyl nikdy takový jako se skutečně zdálo.

Reagovat
_Franklin_

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě jako nezaujatého diváka je letošní liga super podívaná, takže já jsem si to užil a po těch letech to Spartě přeji. Hlavně doufám, že urvou nějaký úspěch i v Evropě.

Reagovat
delfin

Reagovat
Pablos

stejný pohled na věc

Reagovat
Beči

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Kucka

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Imos

Reagovat
Slavia10

Gratuluji Spartě, za to jak venku hrajeme si titul nezasloužíme. Je čas na pořádný zemětřesení. Nicméně jsem zvědavý, jak to bude vypadat v pohárech s českými týmy. Plzeň je v troskách momentálně, my s naší děsivou bilancí venku, kde už rok neumíme hrát dostaneme někde v Polsku 3:0 a vyletíme. A Sparta? Ač ji po letech opravdu gratuluji k titulu, tak od ní teď přesně očekávám, že si budou myslet že Priske a jejich kádr je úplně bezchybný a půjdou do předkol s velkým očekáváním, že už není třeba na ničem pracovat. Trpiš a Bílek by se nad sebou měli zamyslet. Mě ve finále ani nevadí tak 2 místo za Spartou jako to, jak se ten klub poslední 2 roky vede úplně špatně. Jak jsem chválit Tvrdíka za přístup, tak poslední 2 roky je tohle úplná katastrofa.

Reagovat
kilobyte

Podle mě to vidíš moc černě.

U Plzně bude dost záležet, co s nimi provede nový trenér a jaký budou mít los. Bez nového majitele to budou mít ale těžké.

Vám se povedl zimní přestupák a dost hráčů, kteří už u vás "přesluhovali" bude končit. V předkolech si proti slabším můžete dovolit hrát venku tužku, když je doma roznesete.

Na Spartě musí všichni vidět, že ten kádr není ideální a i z vyjádření Priskeho je cítit, že bude potřeba dost změn. Navíc jestli uděláme titul, tak budeme mít šanci po dlouhé době na skupinu LM (v mistrovské části je to o hodně snazší), takže ty posily prostě budou muset přijít.

Dost starším hráčům s velkým platem bude končit smlouva a i kdyby se prodloužili, tak dostanou o dost méně. Takže čekám takovou menší čistku a dost příchodů.

Reagovat
Beči

Přesně, už i Rosa se vyjadřoval, že bude mít v létě Priske volnou ruku na posily a zrovna u něj věřím, že ty posily vytipuje zkušeně a přijdou kvalitní hráči.

Reagovat
r.mrazik

na sparte rozhodne vsichni vidi,ze je potreba dost posilit, preci jen priske tam je prvni rok

Reagovat
kilobyte

Já jsem zvědavý, jestli už konečně přivedou pravého beka a nebo Priske přijme výzvu a obhájí titul s duem Mejdr & Wiesner.

Reagovat
ACSeRw!n

chce to i levyho.. pry se vraci Rynes, coz by nemuselo bejt spatny

Reagovat
kilobyte

Tak jestli se vrátí Ryneš, tak levý bek je vyřešený. Hojer, Ryneš a Zelený.

Reagovat
r.mrazik

neni rynes spis prave kridlo?

Reagovat
kilobyte

Je to levák a v Hradci hrál často levého wingbeka.

Reagovat
r.mrazik

aha, ok ok

ja ho mel jako prave kridlo prave

Reagovat
ACSeRw!n

Zeleny slusny na ligu, ale v Evrope tezce nebude stihat

Reagovat
kilobyte

Tak jako třetí možnost stačí. Navíc zahraje i stopera a v nutnosti i ve středu.

Reagovat
r.mrazik

ja doufam, ze tam nejsou slepi a jeden pravy bek proste MUSI prijit

takhle by to bylo zase jak hrat na vyssi obtiznost

Reagovat
Mass

Férové hodnocení Priskeho

Jen bych teda neřekl, že vyhráli se štěstím, prostě měli svůj den, podobně jako třeba minulej tejden Slavia s Bohemkou, kdy Jurečka 5 kopl do balonu a byly z toho 4 góly. Včera se to od něj zase při druhym gólu Sparty odráželo jak tyčky na pinballu. Haraslín to taky takhle parádně trefí jednou ze 20 pokusů, a včera se povedlo. A jak už je v derby zvykem, vždycky to nějakej stoper posere, ať už Vitík namaže soupeři, Panák nebo Ousou si dá vlastňáka nebo Ogbu vyrobí zbytečnou penaltu. Tentokrát to zase vyšlo na Slávistu.

Jinak teda zopakuju to, za co se v preview na mě sparťánci sepsuli, že Priske není žádnej taktickej génius, kdyby se jim nepovedlo dát tyhle tři góly, tak by byl za připosránka, kterej naordinuje beton a stejně dostane dva góly. Ano, dali tři góly ze standartek, ne po nějakej hlavičkách z rohů nebo přímáků, což asi bylo v plánu spíš, když mají značnou výškovou převahu. Jen vybral taktiku, která zafungovala, sám řekl, že honit se Slávisty po celym hřišti nemá cenu a když to dvakrát nešlo, jen blbec by to udělal potřetí.

Na druhou stranu, hráče vybírá dobře, Sorensen nebo Kairinen sou dobří a snad mají kvalitu i na poháry.

Reagovat
ratusek

A pojebaná nadstavba je rozhodnuta na 99% po druhém kole. Geniální ty vole

Reagovat
Pablos

Mě ta nadstavba třeba baví... resp. mám problém jen s tou vypíčenou prostřední skupinou a ještě víc, když ten vítěz může hrát o poháry (pokud máme 5 zástupců). Jinak v lize přeci taky může být klidně rozhodnuto už 2-3 kola před koncem ligy.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
verv

Reagovat
Mass

Chtěl bys to hrát play-off?

Reagovat
kilobyte

Takže kdyby byla remíza a nebo by vyhrála Slavia, tak by najednou ten samý systém byl dobrý? Nebo jak?

Reagovat
mistr129

Reagovat
ratusek

Nebyl. Jen další argument o její nesmyslnosti aspon tak, jak to vymysleli ti naši dementi

Reagovat
kilobyte

Tak to je dost blbý argument, když bez nadstavby by mohlo být o titulu rozhodnuto taky 3 kola před koncem. Nebýt prostřední skupiny, tak je podle mě nadstavba v pohodě.

Máš lepší?

Reagovat
Mr.Mike

Ono kdyby byla rozhodnuta liga 5 kol pred koncem tak je to vlastne lepsi

Reagovat
ratusek

Tak liga jako taková má x kol a může se rozhodnout klidně na podzim. Ale nadstavba se dělala, aby se liga zatraktivnila a když nepočítám minulý ročník, tak se o nic nehrálo a nic nevyřešila. A letos je na 99% rozhodnuto, takže ano, bylo by to lepší

Reagovat
verv

Letos bylo díky nadstavbě rozhodující derby o všechno. Nebýt nadstavby, tak rozhodnou zápasy Sparty v Liberci a Slavie s Hradcem, to mi teda nepřijde atraktivnější.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Slavistum rupne žilka, až na podzim Sparta bude hrát LM s Realem a Slavia vypadne v předkole s nějakým gibraltarským superklubem

Reagovat
Petr325

Zase bych to klidnil, ještě nemáme ani ten titul

Reagovat
fellaininho

Já si myslím, že tento beton by měli použít i v těch předkolech a doufat, že se záporným xG to vždy na 1:0 uhrajou. Jakmile to otevřou tak neprojdou přes první předkolo.

Slávie potřebuje nějaké kladivo do vápna, které dokáže dát góly i proti úplnému betonu.

Plzeň beztak zkusí přetáhnout Veselého, aby za nějaké rozumné prachy hrál vrch tabulky.

Reagovat
Lof

Jojo, povíme si na podzim v pohárech klaune.

Reagovat
verv

Slyším tady pláč?

Reagovat
Lof

Ne, jen konstatuji co vás čeká.

Reagovat
kilobyte
Reagovat
ACSeRw!n

?

Reagovat
Lexi Belle

Zapomněl jsi v nicku na A a S

Reagovat
Lof

Koukám že je pro rudou chátru těžký si přiznat realitu.

Reagovat
ACSeRw!n

i kdyby vylitli z poharu v prvnim kole, tak nevim co tady resis

Reagovat
Petr325

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele