Neymar chtěl hrát už před Ligou mistrů, Tuchel věří v obrat

19.02.2020, 09:20
Aktuality
Neymar (© AFP)
Brazilec Neymar se vrátil v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů v Dortmundu do sestavy Paris Saint Germain a vstřelil jediný gól svého týmu při porážce 1:2. Předtím nehrál téměř měsíc kvůli zranění žeber. Podle vlastních slov byl ale připravený k zápasu už dřív a zpochybnil tak rozhodnutí trenéra Thomase Tuchela nenasazovat ho v ligových zápasech.

Neymar utrpěl zranění žeber před měsícem v utkání proti Montpellieru. V posledních týdnech už trénoval s týmem, nicméně do zápasů se nedostal. "Nechceme nic riskovat," opakoval vytrvale trenér Tuchel.

Neymara poslal do zápasu až v úterý večer v Dortmundu a Brazilec se hned gólově prosadil. V 75. minutě vyrovnával na 1:1, nicméně jeho tým vzápětí inkasoval a nakonec do odvety půjde s porážkou 1:2.

"Nebyla to moje volba, že nebudu hrát v lize, ale až tady," prohlásil Neymar. "Chtěl jsem hrát a cítil jsem se dobře. Klub měl ale o mě obavy, tak jsem to musel protrpět," doplnil Neymar.

Tuchel vysvětloval Neymarův zdravotní stav už před víkendovým zápasem v Amiens. "Trénuje s námi, ale to je něco jiného než zápas. V tréninku můžete ovlivnit míru rizika. Takže se třeba objevuje ve hře jako takový žolík a nepodstupuje některé souboje," uvedl Tuchel.

Po porážce v Dortmundu nebyl německý kouč nijak zdrcený a věří, že v odvetě dokáže jeho tým dvojzápas otočit. "Dnes jsme prohráli 2:1 a určitě jsme mohli hrát lépe, věřím však, že v Parku princů v odvetě budeme opravdu lepší. Věřím, že Kylian Mbappé a Neymar najdou společný rytmus a že postoupíme," řekl Tuchel.

Autor: Jiří Fišara / dailymail.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
Andis

Presne tak sam vlastne prizna ze spoleha co udelaj Neymar nebi Mbape. Vcera byla Pariz zase otresna. Jako kazdy rok v play off

Reagovat
wishmaster

takto ustrachane PSG ako vcera som dlho nevidel

Reagovat
Seydou Doumbia

každý rok v play off LM hrají tužku...a můžou předtím klidně vyhrát 300 zápasů v lize i skupinové fázi lm bez ztráty gólu, ale i to je jím k ničemu

Reagovat
Lopiger

To bych rozhodně neřekl, že každý rok hrají tužku, první zápas United, s Realem i Barcelonou hráli například velmi dobře, mnohdy bylo vypadnutí docela smolné (ne vždy). To jak zahráli včera ale bylo otřesné, přišlo mi, že směrem dopředu nehráli podle žádného systému a bylo to jen o tom co/jestli něco vymyslí individuality

Reagovat
Seydou Doumbia

myslel jsem to tak že v klíčových zápasech si to vždy poserou sami...

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

Oni maji celkove ustrasenou mentalitu. Tohle jim prohralo dvojzapas s Barcelonou i United a dost mozna jim to prohraje i ted. Chybi jim velke zapasy z ligy. Tady se sestri skoro cela sestava na dva zapasy a kdyz to nevyjde, tak je vlastne z jejich pohledu cela sezona v haji.

Reagovat
smazaný uživatel

"Kylian s Neymarem najdou společný rytmus a postoupíme." co to je za vyjádření? Právě proto nevyhrajou, protože spoléhají na dva hráče a ne na tým.

Reagovat
kilobyte

I kdyby postoupili, tak se jim do konce sezóny zraní Neymar a pak hned vypadnou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele