Neuvěřitelné momenty, oddechl si Reus po triumfu v poháru

14.05.2021, 11:22
Aktuality
Dortmund slaví triumf v Pokalu (© AFP)
Až nečekaně jednoznačný výsledek přineslo včerejší finále DFB-Pokalu, v němž proti sobě nastoupily RB Lipsko a Borussia Dortmund. Vestfálský celek měl skvělý úvod a především díky první půli nakonec vyhrál 4:1, velká úleva byla znát například na Marcu Reusovi...

Dortmund měl letos velké problémy, pravidelně ztrácel body a dlouho to vypadalo, že se ani nekvalifikuje do příštího ročníku Ligy mistrů. V průběhu sezony vyměnil trenéra, na lavičku usedl Edin Terzić a mladý kádr BVB nakonec dokázal probudit. V ligové tabulce je Borussia na čtvrtém místě a dokonce získala trofej.

"Tohle jsou neuvěřitelné momenty. Můžeme na sebe být pyšní, dnes jsme odehráli vynikající zápas, v uplynulých týdnech ukázali neskutečnou mentalitu a vrátili se do sezony, v níž nás už všichni odepisovali," prohlásil Reus.

"Ve druhém poločase jsme měli i štěstí, jelikož Lipsko nás dostalo pod tlak, ale výhru jsme si zasloužili, první půle byla vynikající. Pro Edina Terziće nebylo snadné převzít tým v takové situaci a on už od prvního dne odváděl velmi dobrou práci, i když výsledky se nedostavovaly hned," řekl dále kapitán BVB.

Dortmund ve čtvrtek večer opanoval první poločas, po němž si do kabin nesl pohodlný tříbrankový náskok. Hned dvakrát se trefil Jadon Sancho a po změně stran měl obrovskou šanci na hattrick, když obešel brankáře Gulácsiho, místo uklizení míče do opuštěné svatyně ovšem se zakončením otálel a gólman mu jistou branku nakonec dokázal sebrat.

"Ze dvou gólů mám velkou radost, navíc jsem jeden připravil pro Erlinga Hålanda. Sám ani nevím, co se stalo při mé další velké šanci, až se na to podívám v televizi, bude mě to asi mrzet. Mohl z toho být hattrick, příště zakončím dříve," slíbil Sancho.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (5)

Přidat komentář
Kucka

Reagovat
Kixi Syhimour

Hrál fantasticky

Reagovat
Frantszek

Pro Piszczeka vyborne louceni s karierou Reus hral fantasticky.

Reagovat
smazaný uživatel

A ja som Marca už v minulej sezóne posielal do dôchodku

Reagovat
Tromas

Kongratulace do Dortmundu hráli prostě fantasticky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele