Neprodlužujme agónii. Protikandidát vyzval prezidenta Barcelony k rezignaci

16.08.2020, 14:53
Aktuality
Očekávaný protikandidát na prezidenta Barcelony Victor Font vyzval dosavadního šéfa klubu Josepa Bartomeua k okamžité rezignaci. Katalánský gigant se zmítá v krizi po ostudném vyřazení z Ligy mistrů od Bayernu Mnichov.

"Páteční výsledek má jediné pojmenování - a to je ponížení." řekl Font v rozhovoru pro deník Mundo Deportivo. "Neprodlužujme dál tuhle agónii a neplýtvejme časem. Bartomeu by měl rezignovat a nové volby proběhnout tak rychle, jak to jen bude možné," dodal Font.

"Potřebujeme klub přebudovat a vrátit Barceloně zase její ztracený image," pokračoval ostře Font.

O nutnosti změn v klubu mluvil bezprostředně po drtivé porážce 2:8 i dlouholetý obránce Barcelony Gerard Piqué. "Pokud je třeba udělat prostor mladým, budu první, kdo odejde. Musíme se dívat na to, co je důležité pro celý klub," uvedl.

V příštím týdnu by se mělo uskutečnit mimořádné zasedání vedení Barcelony a očekává se, že přinese řadu důležitých rozhodnutí. Na spadnutí je například odvolání trenéra Quiqueho Setiéna.

Vedle Fonta by měl kandidovat také bývalý prezident Joan Laporta.

Autor: Jiří Fišara / football-espana.net

Komentáře (305)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele