Není to jednoduché, přiznává Kežman

12.11.2008, 23:33
Aktuality
Útočník Mateja Kežman vyměnil v létě turecké Fenerbahce za Paris-Saint Germain. Zde ale překvapivě nedostává tolik příležitostí a přiznává, že je ze současné situace nešťastný, nadále ale věří, že se dokáže do základní sestavy PSG prosadit...

Když přicházel srbský útočník do Ligue 1, očekávalo se, že bude jednou z hvězd tamní soutěže. Opak se ale stal pravdou a Kežman se zatím marně pokouší probojovat do základní jedenáctky, ve které dostává přednost francouzský kanonýr Hoarau. Trenér Le Guen navíc údajně nemá s hráčem nejlepší vztahy poté, co se za něho postavilo vedení a chtělo, aby častěji nastupoval v základu.

Nespokojený útočník nastoupil celkem k deseti utkáním, odehrál ale pouhých 335 minut a vstřelil jediný gól. "Moje situace není jednoduchá. Jsem profesionálním fotbalistou již po 12 let, ale dosud se mi nestalo, že bych déle než tři zápasy seděl pouze na lavičce. Je to o to složitější, že jsem přišel do Paříže střílet góly a vyhrávat trofeje," postěžoval si devětadvacetiletý Srb.

"Když jsem se v létě dozvěděl o zájmu PSG, ani chvíli jsem neváhal. Bylo mým snem oblékat dres tohoto klubu, musel jsem za svůj cíl tvrdě bojovat a nakonec mě Fenerbahce uvolnilo na hostování. Je nemotivující, když trenér vidí, že se na trénincích snažíte, ale pak se opět posadíte na lavičku. U nás v Srbsku se ale říká, že nejdřív přijde déšť, a až poté vysvitne slunko. Já musím tomuto pořekadlu věřit. Musím tak nadále pokračovat v tvrdé práci a zůstat profesionálem, snad jednou dostanu důvěru a dokážu ji splatit. Udělám, co bude v mých silách, abych přesvědčil kouče o svých schopnostech. Pro mě, jako pro útočníka, je jasným úkolem střílet branky," vysvětlil Kežman.

Srbský reprezentant se v základní sestavě PSG objeví možná již v příštím ligovém kole, kdy jeho tým zajíždí do sestupem ohroženého Le Havru.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
georgeo

škoda, že se mu poslední léta nedaří. začátek jeho konce byl přestup do Chelsea

Reagovat
j_mrazik

Tam začaly konce spousty fotbalistů...

Reagovat
smazaný uživatel

jooo,to je fuckt!Spousta dost dobrých hráčů přišla na Stamford Bridge a neprosadila se!Posepsat kontrakt z oligarchou je jako podepsat smlouvu na fotbalovou euthanazii!!

Reagovat
stas87

mas pravdu tohle mi pripomina sevcenka abramovic taky chcel aby hral a mourinho neposluchal treba sa vrati na rok domov do srbska zahra dobre a kupi ho klub kde na nom budu stavet hru

Reagovat
smazaný uživatel

TRENÉR PSG NECHÁVÁ ZAPARKOVANÝ MERCEDES NA LAVIČCE A JEZDÍ TRABANTEM....

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu,nechápu zlatý atletiko madrid...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele