Neměla to být penalta, a to mě štve, řekl dánský trenér Hjulmand

08.07.2021, 10:56
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (94)

Přidat komentář
Kostomlat

Dánové hráli opravdu dobře.

Reagovat
Jolly Roger

V druhý půlce a prodloužení už jim došla šťáva.

Reagovat
Kostomlat

došla, ale to bylo po náročném ČF v Baku s náma očekávatelné

Reagovat
eibe

zase tak náročný fotbal proti nám nepředváděli, to my jen hráli o parník hůř

Reagovat
Kostomlat

Cestování a počasí jistě vzalo hodně sil

Reagovat
smazaný uživatel

A přesto nedostali regulérního góla.

Reagovat
Kixi Syhimour

Bude i článek o Sterlingově vyjádření?

Na iDnesu už ho mají, nebo nechcete aby spadl EF?

Reagovat
Kily

bude, jen se vybírá fotka k článku, zatím jsou dva návrhy

Reagovat
Kixi Syhimour

Díky , tak jsem zvědav

Reagovat
pedroLFC

Šachtar a jaká je ta druhá?

Reagovat
Akinfeev

Myslim, že je z čeho vybírat

Reagovat
Kily

pytel hoven a kýbl sraček, ale asi neprojde ani jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
vacin

Vidím, že nakonec jste vybrali jedno hovno bez pytle

Reagovat
Mass

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Joe.Cole

Je směšné, jak UEFA pořád tlačí heslo FAIR PLAY a přitom za x desítek let neudělala ani jedno rozhodnutí, kterým by potrestala simulanty (podvodníky).

Větší šašci jsou už jenom samotní hráči, kteří se těch kampaní účastní. To už víc věřím vypasené herečce v reklamě na přípravek na hubnutí.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
PP

nebo Respect je taky dobrý.. A když vidíš tyto nápisy na hráčích typu Neymar, Alba, Sterling, Immobile, Ramos, Suarez a poslední dobou i Kane, tak je to na poblití.

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
BBystr

a pritom sa mi zda, ze uz ani zlte karty za simulovanie rozhodcovia nedavaju

Reagovat
clinger

přesně.vždyť je to podvod jak korupce. klidně bych dával kriminál (trošku přeháním,ale..) podvodem ovlivníš výsledek a připravíš soupeře často o spoustu peněz. a nikomu to nevadí?

Reagovat
eibe

Reagovat
montaigne33

Reagovat
Infi

Reagovat
ratusek

Reagovat
FC Porto

Jasná penalta, není o čem.

Kolenem ho trefil.

Reagovat
Nizzie

Může být, ale hra měla být prostě přerušená dávno kvůli dvěma míčům na hřišti. Tečka. Jsou to šašci, jsem si myslel, že víc vypatlaný národ jako amíci nejsou, ale pak se podíváš na anglány a to je takový výběr idiotů, že tomu prostě nejde přát momentálně. A to jsem jim hodně fandil dříve.

Reagovat
Han střelil první

To nebyla penalta.

Reagovat
ttopi

Když už se UEFA odhodlala ke zrušení away goal rule, co takhle zrušit dorážku z penalty? Přijde mi krajně nespravedlivé, že brankář penaltu chytí, ale jelikož pak třeba leží po zákroku u tyče, na dorážku již nedosáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pojďme rovnou zrušit všechny dorážky

Reagovat
ttopi

Proč všechny proboha? Penalta je standartní situace, stejně jako nájezd v hokeji třeba.

Reagovat
emanuel habasko

Tohle by bylo víc fér. Prostě si to kluci kopnou. Pak rozehraje tým, proti kterými byla penalta. Buď z půlky, když padne gól, nebo z odkopem od brány a zdarec.

Ta dorážka je nefér vůči gólmanovi, hlavně když má nadváhu.

Reagovat
El Cid z City

Po standartce je ve fotbale zakázáno dorážet?

Reagovat
Modroočko

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
naheCZ

Stejně jako mi stačilo zrušení venkovního gólu při prodloužení, tak tady bych to taky udělal asi jen částečně. Aby dorážet nesměl jen exekutor.

Reagovat
ttopi

To by mohlo být složité. Představ si že se míč odrazí přímo k exekutorovi - co pak má dělat?

Reagovat
OnderCZ

Rychle uhnout. Pokud se mu to nepodaří a míče se dotkne, tak se pískne a tým, co se proti němu kopala penalta, tak z toho místa bude rozehrávat.

Reagovat
naheCZ

To samé, co by dělal, kdyby se to do něj odrazilo od tyče...

Reagovat
bakasa

Reagovat
bakasa

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kattos

Reagovat
vilp

Reagovat
Mass

Je to penalta, měl by to být trest a 75% proměněných je tak akorát. Horší je, že se ty penalty pískají i za doteky, naopak třeba nepískne ani částečný svlečení ze dresu, což už sme taky tady na šampionátu viděli. To by se měli hráči odnaučit.

Reagovat
Dody10

Reagovat
montaigne33

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Nikikrew

Ziadna penalta a to som sa zhodol aj s UKI ludmi.

Takto prehrat semifinale musi byt hodne tazke, verim ze by to ubranili na penalty kde by mali aj vyhodu kvoli brankarovi. Velka skoda, bol by to krasny pribeh po tom, co sa stalo Eriksenovi.

Nic, sice Talianov nemam v laske ale radsej oni ako anglicka repre napriek tomu ze tam je Saka....

Reagovat
Squinty

Že takhle nemluvil i při tom vymyšleném rohu na gól proti nám

Reagovat
Rakoid

No...on ale vymyšlený nebyl, jak se později ukázalo

Reagovat
emanuel habasko

Už se domluvte… tak byl nebo nebyl?!

Reagovat
smazaný uživatel

Jednému nechápem...vie mi niekto vysvetliť, prečo tí trápni angláni ako jediní (s výnimkou jedného zápasu) hrali všetky zápasy vo Wembley? To potom takto mohli hrať doma stále aj dáni, španieli, taliani... niekto sa tento rok na nich poriadne zameral. Dúfam, že im to taliani v tom finále spočítajú aj s tým ich trápnym heslom.

Reagovat
Modroočko

Lebo celá Európa zúrivo onanuje nad údajným posvätným statusom Wembley a jeho veľkosťou...je to ale len čisto anglický lobbing spôsobený tým, že ich FIFA ani UEFA nemali pred desiatimi rokmi moc radi, tak sa povymieňali vedúce štruktúry a hrdý Albion aj s americkou asociáciou ťahajú za rozhodujúce nitky.

Reagovat
Shevchenko

Wembley prostě mělo hostit final four, o tom bylo rozhodnuto dlouho dopředu, osmifinále měla Anglie hrát v Dublinu, kterému to vzali. V tom případě ale měli ten zápas dát do Petrohradu nebo do Baku, a ne jim takhle okatě vyjít vstříc.

Reagovat
ttopi

Dneska jsem to zrovna říkal kamarádovi. V podstatě jsou v roli pořadatele EURA, všechno hrajou doma

Reagovat
smazaný uživatel

Oni jsou v mnohem výhodnější pozici, než kdyby byli pořadatelé Eura. Jako pořadatel Eura by hráli všechno doma, ale i jejich soupeři by hráli v jedné zemi a nemuseli létat z prdele do prdele a např. v případě Čechů a Chorvatů kvůli covidovým pravidlům v UK dokonce létat domů i přesto, že hrají 3 zápasy po sobě v UK. V podstatě nikdy nikdo neměl v rámci mezistátního fotbalového turnaje tak velkou výhodu jako letos Angláni. Jestli ani tak nedokážou vyhrát, budou zaslouženě sklízet ještě větší posměch než dosud.

Reagovat
Mass

Reagovat
JeséRodriguez

nechápu, že někomu tohle nedochází a srovnává to s klasickým pořádáním turnaje

Reagovat
Puskas

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Nebelung

Reagovat
eibe

Dánové hráli celou skupinu doma a stejně skoro všechno prohráli, čili hrát doma není výhoda

Reagovat
eibe

Podle Dánska je to nevýhoda, hráli celou skupinu doma před vlastníma fanouškama a ze 3 zápasu vyhráli jediný a přesto postoupili

Reagovat
Kop do titulků

Prohra s Finskem se nepočítá. S Belgii se obvykle prohrává a Rusy smetla jak nic.

Reagovat
El Cid z City

Protože měli klasicky vypadnout se skopčákama nebo s někým jiným z eFka hned v osmifinále, byla to tutovka.

Reagovat
Acrocephalus

Včerejší zápas vidím v několika rovinách:

1) Výkon - Anglie včera předvedla obrovskou sílu, jaká v ní dřímá. Dánové hráli výborně, ale tahali prostě za kratší konec. Moc jsem jim to přál, byl však cítit ten drtivý tlak, který Anglie s každou minutou stupňovala. Penalty by byly pro Dánsko určitě vysvobození a velkou šancí na postup, Anglie chtěla rozhodnout před penaltami, pač nechtěla nic riskovat. Ke konci už Dánové vypadali jako my s Dánama - prostě se silami v koncích. Nechápu, kde se v Angličanech bere tak ohromný fyzický fond, ale když ovládáte míč a soupeř bez něj musí běhat a vykrývat prostory, tak to je podstatně náročnější, víc vyčerpávající.

2) Sporný verdikt - o tom se bude mluvit ještě dlouho a bylo vidět, že ač Anglie je silná, nedokázala se férově probít až k dánské bráně. Kde nebyla hradba Dánů, tam byl bezchybný Schmeichel. Takže zvolili jinou taktiku "hrát pokud možno na vybojované standartky a penalty." Což je samozřejmě hnus, který se morálně ve fotbale netoleruje, ale bohužel hráči praktikuje. Jsou to profíci, ví kdy si míč odpíchnout od nohy, aby soupeřova noha zavadila o jeho nohu, v tom je bravurní i Ronaldo. Ale je to nechutný, když vidíte, jak takovej statnej chlap jako Kane padne k zemi, jen ho pírkem polechtáte. Strašně ponižující, ale jak se říká účel světí prostředky. Hráli prostě na vybojované penalty, už dlouho předtím, než byla písknuta ta Sterlingova. Ta mimochodem neměla být písknuta vůbec, ne kvůli tomu, jestli kontakt byl nebo nebyl, ale protože do pole přistál druhý míč, kousek od hrajícího. Písknout a rozehrát znovu z toho místa, tečka. Vše co bylo potom už bylo nerelevantní.

3) Tlačenka a arogance - skoro všechny zápasy doma. To není normální, pokud se tedy má hrát ve 12 zemích světa. Nemohu se zbavit dojmu, že tady prostě někdo ze zákulisí tlačí Angličany vzhůru, nehledě na to jak a s kým. Připočtěte si tu typickou anglickou aroganci, kdy zbytek světa ve fotbale je jen jejich kusila. Bez respektu k soupeři, od hráčů, expoertů i fandů. Někde jsem četl, že to je nyní zápas Anglie vs zbytek fotbalového světa, jak Anglie nasrala ostatní. Jaká by byla odpověď anglického fanouška? "To MY jsme fotbalový svět." Byla nebo nebyla penalta, koho to zajímá, jsme ve finále, jak řekl Owen. Prostě "jdeme přes mrtvoly, historie se už nebude ptát. Anglie trpěla ostatní na trůnu už dost dlouho, aby konečně na něj sama usedla, jak se sluší a patří."

4) Fanoušci a média - to úzce souvisí s předešlým bodem, aneb v Anglii se vůbec nepřipouští, že se nebude vyhrávat. Fanoušci i média mají naprosto jasno, Anglie je mistrem Evropy a je jedno jak toho dosáhnou, a jestli zbytek světa bude brblat. Anglie je kolébkou fotbalu, to MY vás fotbalu naučili, tak držte huby a krok.

Je to děs. S tím narůstá i tlak na hráče, kteří snad hrají i se strachem (?), aby neprohráli. Kdoví, jestli v zákulisí jim a jejich rodinám není vyhrožováno a to nejen od pomatených fanoušků. Pak se možná nelze divit, že prostě chce Anglie vyhrávat nehledě na použité prostředky. Ale to prostředí vytváří média, vždycky tomu tak bylo. Hlavně kvůli nim se furt řeší rasismus, seznam kdo poklekne a kdo ne, jestli UEFA podporuje LGBT, no prostě ty levicové progresivní sračky, které sice nemají ve sportu nic dělat, ale znáte tu mentalitu progresivistů: "revoluce" musí proběhnout všude, ve všech aspektech lidského života.

Takový může být obrázek včerejšího zápasu. Na druhou stranu je potřeba se sklopenou hlavou připustit, že pokud bychom spornou penaltu měli kopat my, budeme cítit, že to není správné, ale řekneme si, že jsme dál a to je hlavní. Viz Rezek, který nám zařídil postup. Bylo to hnusné, ale v tu chvíli by málokterý fanoušek něco namítal. Takže se pak moc nejde divit anglickým fanouškům, že bude skrze tohle zkreslený, subjektivní vidění penaltu posuzovat. Gary Lineker se radši nevyjádřil, což se divím. Sám asi ví, že ta penalta byla hovadina, ale vznesená námitka by se rovnala veřejnému lynči. Takže radši držet hubu a nechat emoce opadnout, hlavně aby se to nějak nedotklo jeho pověsti.

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi pěkně zhodnoceno. Čistě fotbalově byli Angličané ke konci zápasu výrazně lepší. A to o hodně. Dánové mají bohužel velmi slabou lavičku. V tom se liší od od Anglánů i Italů. Mně osobně je taktika, ubráníme to na penalty krajně nesympatická. I tak jsem Dánům fandil. Nicméně postoupilo lepší mužstvo. Albion si to měl ale uhrát bez pomoci rozhodčího.

Reagovat
Acrocephalus

Nebyla to podle mě jejich primární taktika, ale už se na víc nezmohli, na nějaký brejky dopředu nebo stálý tlak vepředu. To už šlo jen o to přežít až do penalt, živit naději.

Ale bylo to stejné jako u nás: pokud se snažíš výsledek dorovnat, stojí tě to mnohem víc sil, než výsledek nějakým způsobem ubránit. To platí v případě, pokud to vedení trvá delší dobu. My jsme se vyšťavili, že jsme bez úvodních 5 minut jen doháněli, Dánové to měli podobně. Jako Anglie hrála lépe, ale ten způsob, jakým výsledku dosáhli, je vážně odsouzeníhodný. Přitom kdyby využili čistě svých kvalit, tak by jim na to nikdo neřekl ani popel. Ale takhle...

Reagovat
Kiwi-21

Souhlasím

Reagovat
ttopi

Dobře. Ale co má podle tebe slabší tým dělat, když se chce k těm penaltám dostat a tam zkusit loterii? To co říkáš není moc logické. Nesympatické je zdržovat (alá Italové), povalovat se, či jinak kouskovat hru. Ale slabší tým prostě musí bránit, jinak rychle inkasuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím.

Jako přídavek k bodu 3 jeden z příkladů mediální arogance, která mně opravdu vyrazila dech.

Pokud takový příspěvek vyšel, ač pak byl přepsán, tak vážně nevím... To je takový druh pohrdání, kdy člověk už jen tupě a bezmocně zírá.

https://mobile.twitter.com/Olly4756/status/1413068319876395014/photo/1

Reagovat
montaigne33

Reagovat
icefish

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

súhlasím so všetkým. Presne tak to vidím aj ja.

Reagovat
smazaný uživatel

Kam se najednou vytratila ta jeho pokora? Čísla nelžou. Tlak Anglie byla velká, dánové by to i bez té sporné penalty prohráli. Dánsko odehrál výborný turnaj, na finále to však nestačí.

Zasloužený postup Anglie!

Reagovat
kattos

Jenže pořád je fakt že rozhodla chyba rozhodčích

Reagovat
eibe

výborný turnaj určitě, prohrát doma před vlastníma fanouškama 2 zápasy ze 3 a přesto postoupit

Reagovat
mayday

Že prej Dánové by to i tak prohráli... Vole to nemůžeš vědět, chybělo v podstatě pár minut, že byla Anglie lepší nikdo nerozporuje, ale hraje se na góly a ten vítěznej Anglie do té doby prostě nedala, ať má tlak jak velkej chce. Tohle byla darovaná penalta a nic jinýho, naprostej hnus tohle písknout a posvětit videem v prodloužení semifinále mistrovství Evropy. Na dědině by se za tohle styděli.

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi kus jelita, jestli jsi neviděl rozdíl v kvalitě. Anglie není Česká republika nebo Wales. Dánové se plazili po čtyrech, byla otázka času kdy dostanou v prodloužení gól. Jasně, že je teď všechno jen hypotéza, ale je zbabělé se vymluvit na jeden sporný moment, když tvůj tým celý druhý poločas vč. prodloužení zápas odchodil.

Reagovat
Maník Otrava

Semifinálová sestava nejlepších: K. Schmeichel - K. Walker, L. Bonucci, J. Vestergaard, L. Shaw - F. Chiesa, P. E. Højbjerg, Pedri, D. Olmo - H. Kane, M. Damsgaard

Náhradníci: G. Donnarumma, A. Laporte, J. Alba, Jorginho, R. Sterling, M. Braithwaite

Reagovat
LeonardoUžoa

To muselo Eriksena u telky ranit

Reagovat
montaigne33

Sympatický člověk- a zdá se, že opravdu intelig.- kvalitní trenér

Reagovat
smazaný uživatel

UEFA mafie se snazi procpat brity k vytouzenemu zlatu. Snad se ty zkorumpovane prasata nedockaji FORZA ITALIA !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele