Nejsme tým, vidím sobecké hráče, zlobí se Conte

19.03.2023, 11:09
Aktuality
Antonio Conte (© AFP)

Trenér Antonio Conte (53) pokáral hráče Tottenhamu za sobectví poté, co v sobotu promarnili vedení 3:1 na hřišti posledního Southamptonu a nakonec pouze remizovali 3:3, díky čemuž ztratili důležité body ve snaze udržet se na čtvrtém místě Premier League.

Zdálo se, že góly Harryho Kanea a Ivana Perišiče zpečetily vítězství, které by Tottenham vyneslo na třetí místo tabulky. Jenže Theo Walcott nejprve snížil na rozdíl jedné branky a v 93. minutě zařídil bodový zisk Southamptonu James Ward-Prowse, jenž si skvěle poradil s nabídnutým pokutovým kopem. Tottenham má tak na svém kontě 49 bodů z 28 zápasů, ale pátý Newcastle United jich má 47 z 26 utkání.

"Pro mě to nebyla penalta. Ale daleko horší byla situace, která se odehrávala na hřišti. To, co se děje v posledních měsících. To, co se děje v mé druhé sezoně," řekl Conte novinářům.

"Myslím, že je ten správný okamžik promluvit, protože si myslím, že po tomto výkonu je to pro mě nepřijatelné. Vyhráváme 3:1, máme zápas pod kontrolou a inkasujeme dva góly. Nejsme tým, jsme jedenáct hráčů, kteří jdou na hřiště. Vidím sobecké hráče, fotbalisty, kteří si nechtějí pomáhat a nedávají do toho srdce," nebral si Conte servítky.

Italský kouč, který je dlouhodobě pod palbou kritiky ze strany fanoušků, pokračoval v plísnění svých svěřenců. "Do dnešního dne jsem se snažil situaci skrývat a vylepšovat ji slovy," řekl. "Taktika a technika, to je jedna věc. Druhá věc je touha, oheň, který musíte mít v očích, v srdci. To musíte mít v každém okamžiku. V letošní sezoně jsme v porovnání s tou minulou v tomto ohledu horší. Když nejste tým, nemůžete se zlepšit," dodal.

Conteho slovní výpad naznačuje, že v šatně není všechno v pořádku, přičemž zněl jako kouč, který je připravený ukončit své působení v Tottenhamu. "Klub má odpovědnost za přestupový trh, ale trenér taky. A co hráči? Vidím jen jedenáct individualit, kteří hrají sami za sebe," uvedl na tiskové konferenci.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (104)

Přidat komentář
VTID94
Reagovat
SunFells

"Vidím jen jedenáct individualit, kteří hrají sami za sebe" - tohle je zrovna od něj taky super

Reagovat
Mates_Matesović

Už konečně vypadni

Reagovat
Ranoth

Ak su v tyme degeši a majitelia neochotny investovat tak by tam nepomohla ani kombinacia Kloppa, Pepka a Ancelotiho... Keby ste neboli hlupy, mohli ste pred 2-3 rokmi luxusne predat Kanea za 150+- a vybudovat novy tym a nie byt stale zavisly len od 2 hracov (Kane a Son)

Reagovat
SunFells

Asi se podívej, kolik poslední roky investovali do kádru.

Reagovat
Mönchengladbach

Vždyť jen v létě utratili za hráče 170 mega éček.

Ale z kombinace Pepka, Jürgena a Carla by vznikl slušnej Trpišákovskej paskvil, to byl chtěl vidět, ti chlapi jsou navzájem nekompatibilní.

Reagovat
Seydou Doumbia

tady nejde o investic do kádru, dnes každá sračka stojí raketu...ale aby to reálně šlo vidět na kvalitě kádru a na výsledcích, to je ten problém...s tím kádrem jaký ted tottenham má by potřebovali šejky ze city a na 5 postů koupit hráče za 60,80 mega, aby průměraci seděli na lávce a nehráli základ takhle mi to příjde, tam nestačí jen jednoho, dva hráče vyměnit a vše bude fungovat

Reagovat
Fendi

Hrozný žvást

Reagovat
mistr129

on je fakt mezi trenéry s přehledem největší kretén, což je v konkurenci Mourinha a dalších docela úspěch

Reagovat
madridcan
Reagovat
Bakary3

mezi nima dvěma těsný

Jinak

Chce oheň, přitom jeho týmům často ordinuje pasivní sracku

Vyčítá jeho hráčům, že nehrají za znak - on, kterýmu je u prdele Juve, inter, spurs, Chelsea ..

Individuality - on jako největší individualista neschopnej kompromisů

Z něj se stal hroznej Lojza

Reagovat
Čenda

hezky shrnuto

Reagovat
Swarley

Tak v tomhle je ale stejny celou dobu, jen ted nema vysledky

Reagovat
xjert02

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
stuff

Reagovat
Rizek

Hezky

Reagovat
xjert02

Sorry, ale ma pravdu. Tohle je v DNA Slepic. Zrovna on je kouc s velmi viteznou mentalitou a do toho kurniku se vubec nehodi.

Reagovat
jk

První trenér od odchodu MP, který dokázal ten tým kritizovat i veřejně.

Bodů ze zápasů ve kterých jsme prohrávali mluví docela proti tomu co tvrdí Conte. Ale to, že ten tým je psychicky labilní je prostě fakt. A to, že ENIC má přehnaná očekávání a snaží se furt prodlužovat setrvačnost, která v týmu je od úspěchu, které tam vybudoval Poch, jen ten tým udržuje v tomhle bídném stavu. Čtvrté místo držíme jen neschopností soupeřů.

Na druhou stranu Conte je součástí tohohle problému a on byl ten co to má změnit. A jestli tohle je poslední zoufalý pokus jak těm hráčům otevřít oči tak ok. Ale před dvěmi týdny kritizoval Richarlisona za to, že mluví jen o sobě a ne o týmu a teď Conte dělá to samý. 6 hráčů ze základu, kteří včera nastoupili si přivedl on. Pokud někdo nepracuje pro tým, má z toho Conte vyvodit důsledky a ten hráč prostě další zápas hrát nebude.

Reagovat
Seydou Doumbia

Všechny hráče, které Conte přivedl číslo 1? Nebo chtěl jiné hráče, ale na ty nedostal peníze, nebo nechtěli příjít a potom musel brát záložní varianty? To se asi nedozvíme co...jako reálně nedozvíme, ne to co máme v médiich, ale pravdu

Reagovat
jk

Jediný koho reálně chtěl a došel někdo jiný je Zaniolo. Místo něj přišel Kulusevski a asi i Conte ví, že je to tak lepší. Reálně by mohl pičovat na to, že nedošel LCB, ale prostě ty hráče které chtěl přivést v létě ani zimě nešlo.

Reagovat
Seydou Doumbia

napíšeš přesný jména koho chtěl přivést? zajímá mě to

Reagovat
Eichel

Bastoni

Reagovat
jk

Ale Bastoni prostě nechce odejít z Itálie. Pau Torres další skautovaný. Priorita byla pravý obránce, útočník, záložník a LCB. Porro pravda přišel až v lednu ale v létě ho prostě Sporting uvolnit za žádnou cenu nechtěl. Na LCB přišel pak Lengelt jako krizovka. Bissoumu byl do zálohy taky přesně to co chtěl, Richarlisona si taky odsouhlasil. Úplně špatné okno to z Conteho pohledu určitě nebylo.

Reagovat
Gunner14

Hlavne Richarlison, to je panecku shooter

Reagovat
jk

Od svého debutu nastřílel v CHL víc gólů než woolwich. #fact

Reagovat
Jardin

Reagovat
Eichel

Tam by som to vedeniu urćite nevyčítal, Bastoni bol v lete nereálny. Bude zaujímavé sledovať, či sa to zmení po sezóne, keď je inter v prdeli. Pau by mal ma´t zmluvu len do 24, nie? Ten by tiež mohol byť reálny. Ja osobne by som videl prioritu LCB a GK. Na LWB verím Udogiemu a myslím, že Richarlison by sa mohol po zmene trénera chytiť.

Reagovat
jk

Jako na přestupovém trhu si myslím dostal Conte od Spurs celkem solidní podporu. Neříkám, že by ti nešlo líp ale na poměry Spursnurčitě nadstandart.

Reagovat
Eichel

To je to, čo ma hnevá. V lete sa do tímu investovalo a mám pocit, že tá hra vyzerá skrátka horšie.. nevidím tam žiaden posun vpred.

Reagovat
matZz

já hlavně nechápu, proč to tak hrotí, jestli skončí teď nebo po sezóně, tak je to prostě jeho fail. jsem upřímně překvapenej, jak moc mu jde Levy celou dobu na ruku (a jsem za to rád!). Nikdo nečekal nic víc než 4. místo.

Reagovat
vceradnesazitra

Tak co čekal, Spurs, to je jen takovej o trochu lepší Arsenal.

Reagovat
Gunner14

Vetsi picovinu si nemohl napsat

Reagovat
Seydou Doumbia

kdyby to napsal loni tak by to ještě dávalo smysl že

Reagovat
Gunner14

No nedavalo no, vzhledem k tomu, ze my jsme vyhrali 4x FA Cup v jejich nejlepsim obdobi za hodne dlouhou dobu a oni i tak nevyhrali ani blbej League Cup

Reagovat
Seydou Doumbia

Neříkám že by to byla pravda, pozor na to, jen že by to mohlo dávat smysl. Vy jste vyhráli FA Cupy a byli ve finále EL, oni každý rok skončili před vámi v lize, hráli pravidelně alespon skupinu LM a dostali se do jednoho finále, to taky není špatný přece.

Reagovat
Gunner14

Na Tottenham to urcite neni spatny a je to skvely pocin, ale my se bavime o tom, ze typek napsal, ze to je takovy trochu lepsi Arsenal a to proste par let kde skoncili nad nama a hrali pravidelne LM, fakt nedokaze

Reagovat
Seydou Doumbia

souhlas, mi spíš přišlo divný že na to vůbec někdo reaguje, když to je jasný trolling

Reagovat
Gunner14

Jo to je pravda, byl to docela bait, ale ja musel i tak

Reagovat
jk

Tpčo

Reagovat
Gunner14

Vas vlastni trener to rekne po zapase, ze jste zebraci co nikdy nic nevyhrali a nevyhrajou, ale budes se certit nad tim, ze to napise fanousek rivala. Ok

Reagovat
Nizzie

Reagovat
jk

Hele, zrovna ty to píšeš pravidelně, takže neobhajujou ty svoje pičoviny tím co tvrdil Conte tenhle víkend. Dik.

Reagovat
Gunner14

Ano to, ze jste sraci pisu pravidelne, ale je hodne vtipny, kdyz to rekne i vas trener

Reagovat
Hriktus Flavius

Poslední rok kdy jste skoncili nad nama je rok 15/16 ty vylizana gumo

Reagovat
Hriktus Flavius

7 let lezou kanalama aby kdyz jednou z leknuti vedou ligu kterou stejne poserou tak uz tu musis cist ty jejich kokoti.

Reagovat
SunFells

Hoch dostal mrtvičku zatímco to psal

Reagovat
Gunner14

Pravda je smrtici

Reagovat
Nizzie

Reagovat
TopinB

Reagovat
Gunner14

Klid owny

Reagovat
jk

Ty tu furt honíš nad FA Cupem, přitom i hráči woolwiche sami tvrdí, že radši než pochcanej FA cup by hráli CHL. Ta tvoje teorie na jejímž základě si tu denně honíš triko má fakt trhliny

Reagovat
VasAFC

Mázej to povědět do Kurníku te prázdné vitríně

Reagovat
xjert02

Reagovat
Gunner14

sasku, fanousek Tottenhamu bude nazyvat FA Cup pochcanym. Jses skoro stejne smesnej jak ten tvuj paklub, kterymu fandis. Se necerti a prijmi fakt, ze vzdycky zustanete hovnama a cela vase sezona se odviji na zaklade Arsenalu. Jakej uspech mate v ty LM? Jakej uspech mate v lize? Aha vid bez si pohonit na dvd, kde jste se dostali do finale LM, kde si vas Liverpool povodil, zijete z prohraneho finale a budes tu shazovat domaci pohar, protoze vis ze nemate sanci ho vyhrat. Zalez zpatky do kanalu za ownym, at tam neni sam a vyjdi az v kvetnu, az budeme slavit pochcanej titul z PL, slepicko

Reagovat
jk

No to běž říct třeba Xhakovi, na mě se tu nečerti

Reagovat
Nizzie

Reagovat
ᴏᴡɴʏ

sis dneska ráno nevzal prášek, co?

Reagovat
Gunner14

Ale ale, kdopak nam to vylezl z kanalu, zase zdrhnes na mesic po jednom komentu?

Radsi sprav ownysearch

Reagovat
VasAFC

Reagovat
xjert02

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Hyrax

Reagovat
ᴏᴡɴʏ

Reagovat
xjert02

Reagovat
SunFells

0 snahy

Reagovat
afc

o trochu

Reagovat
Zdechlina

Trolling slušný

Reagovat
Gunner14

Do nich Antonio! Drz se, zadny slepici ulet nebude.

Reagovat
Kincl

Ten tým kdyby hrál každý rok nějaké finále tak ho snad prohrají pokaždé. Ten tým prostě nemá v sobě žádné DNA vítězství

Reagovat
SunFells
Reagovat
John Obi Mikel

Klasik Conte. Já nic, ale všichni mi házej klacky pod nohy.

Reagovat
Agent z Melmacu

chce sa nechať vyhodiť, to je všetko

Reagovat
matZz

tohle už zní fakt jako konec éry. je mi to líto, protože Conte dal tomuto klubu po cca pěti letech nějaký smysluplný směr. Jinak Conte má samozřejmě pravdu, manažeři se můžou střídat jak na orloji, ale dokud nad nimi nebude nějaký schopný DoF/sportovní vedení, bude to dál jen přešlapování na místě.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Zdechlina

Hotsperm. Není vtipnějšího klubu

Reagovat
Jkb

Jeho tiskovka mi přišla celkem za hranou, myslím, že by se měl vyjadřovat trošku profesionálněji, v některých věcech má pravdu, ale v prvé řadě by měl on sám nést zodpovědnost a ne to házet na všechny okolo. Dostal hodně peněz na posily, měl dost času na práci a když jde do tuhého tak udělá takovej cirkus místo toho, aby makal na nápravě.

Nejsem fanoušek slepic a moc rád si do nich kopnu, ale Conte by měl respektovat aspoň ty fanoušky a nedělat takový divadlo.

Je před nima 10 utkání, ještě pořád se dá bojovat o Evropský poháry a tohle prohlášení v kabině asi moc dobroty neudělá.

Pro mě nepochopitelné.

Reagovat
Gunner14

tak rekl to na rovinu, borec se uz realisticky nejaky ten mesic vidi pryc a nechce tam byt a dava to najevo. Lepsi nez, kdyby je krmil srackama. Samozrejme, ze to je uplne mimo, tohle rikat jako jejich trener, ale aspon mame zabavu

Reagovat
Hollo

co ty chces kopat ? mozes pisat picoviny na fore max. :D

Reagovat
pecam

Conte je absolutně nesympatický člověk, na lavičce čumí, jak kdyby mu někdo do zadku strkal klacek. Absolutně neumí Anglicky, ty jeho rozhovory to je strašný mektání, tak vůbec nechápu, jak může hráčům sdělovat nějaké taktické pokyny či cokoliv jiného. Zodpovědnost za přestupy je u Spurs dlouhodobě nečitelná a bohužel se jim podaří jeden super přestup za 10 let a k tomu 50 mizerných.Už před sezonou museli vidět, že ten tým potřebuje hoooodně posílit a přišel jen sobecký narcis Richarlison, který není žádným přínosem. V základu je 5 hráčů, co na tuhle úroveň nemá a k tomu když připočtu, že Son, který je celou sezónu bez formy, neumí bránit a ani makat a je neustále v základu, tak to ani jinak vypadat nemůže. Ten paskvil, co Conte ordinuje týmu, kdy hrajeme proti týmům ze spodku s pěti obránci a dvěma defensivními záložníky to je taky něco...koukat se na to nedá a když nedá Harry z jedné šance 2 góly, tak je to v pr...

Reagovat
SunFells

Antonio Conte has clarified to the Tottenham board that his furious outburst was aimed purely at the players and not the owner or the chairman.

Já to tak nemyslel ...

Reagovat
krisa

no, majitelé a Levy teď za něho na hřišti duši nechají..

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Nizzie

Reagovat
LaVolpe

Reagovat
jk

Posera.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho zbožňuju. Co slovo, to perla a samá pravda

Reagovat
Gunner14

snad tam vydrzi do konce sezony, urcite je jeste nejak sejme verejne

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
LyEX

Tieto štýly futbalu sa už vytrácajú a dinosaury ako on a Mourinho upadnú do zabudnutia. Úspechy v dobe temna a "bus" futbalu nejaké mali, ale okrem fanúšikov tých konkrétnych klubov (pričom niektorí z nich majú rovnaký názor ako ja) nebudú nejak s nadšením spomínať na ich taktické "skvosty". Evidentne sám chce odstupné a ísť niekde na obnovu vlasov do Turecka, tak by tam aj mohol ostať a do PL sa už nevracať.

Reagovat
JohnnyBravo

Já ho teda snad poprvý slyším mluvit anglicky, ale wtf vždyt už trénuje v anglii kolik let, byl i v Chelsea a pořád se nenaučil anglicky ani na úrovni toho, aby dokázal říct jednoduchou větu bez chyby? Nebo že by za to mohly ty emoce

Reagovat
SunFells

Asi víme kdo mu dal vizitku na lektorku.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Front hell

Reagovat
Busby babes

vsak mluvil uplne v pohode, jen ma teda super italskej prizvuk. Takovej Brando z Kmotra.

Reagovat
JohnnyBravo

V pohodě na člověka co je v anglii na prázdninách no. Od člověka na takovýhle pozici si představuju trochu jinou angličtinu. Vždyt ani nedokáže vyslovit slovo acceptable

Reagovat
Busby babes

dokaze, jen to vyslovuje s italskym prizvukem. Nevim, divnej hejt mi prijde. Anebo jsem asi zvyklej z korporatu, kde jsou ruzny narodnosti, ze maj proste vyslovnost obcast zvlastni.

Reagovat
JohnnyBravo

Jako já jsem zvyklej na Indickou angličtinu, která je taky hodně specifická, ale tohle mi prostě přišlo jako když to nedokáže vyslovit. Ale ok, možná máš pravdu a je to jenom tim přízvukem, je pravda, že italskou angličtinu skoro neznám

Reagovat
Geordies

Ty jeho kecy už jsou strašně otravné. V jednom kuse brečí, že má nevyhovující hráče, úzký mančaft, že se hráčům nechce. Přitom od léta si přivedl přes 10 nových lidí a na papíře je ten mančaft na velice dobré úrovni. Letošní neúspěch jde čistě za ním, bez výmluv. Už kvůli Newcastlu budu doufat, že tam ještě chvíli vydrží, jelikož jsem přesvědčen, že po konci Conteho půjdou Spurs nahoru.

Reagovat
aragorn

Reagovat
Bandita_Harry

Títo sú v prdeli top4 dáme

Reagovat
Mato178178

Zaujimave ze su stale tak vysoko, snad sa nedostanu do LM

Reagovat
xjert02
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele