Nejošklivějším hráčem všech dob byl zvolen Dowie

03.03.2009, 19:27
Aktuality
Anglický deník The Sun zveřejnil ve svém dnešním vydání žebříček deseti nejošklivějších fotbalistů všech dob. Na první místo Angličané posadili Iana Dowieho, na dalších místech figuruje i několik současných hráčů v čele s Dirkem Kuytem z Liverpoolu a Ronaldinhem z AC Milán.

Portrét Iana Dowieho uvozují redaktoři The Sun slovy: "Děti by se teď neměly dívat." Pravděpodobně by nevyhrál, kdyby nebyl Brit, ale i tak se dá s výběrem souhlasit, což ovšem bývalého útočníka West Hamu a Crystal Palace pravděpodobně moc nepotěší.

Stejně jako hláška na adresu stříbrného Luka Chadwicka, který je prý víc známý pro svou ošklivost než pro fotbalový talent. Z bývalého záložníka Manchesteru United, který momentálně hájí barvy Milton Keynes Dons, si The Sun utahuje také proto, že o své místo na hřišti soutěžil hlavně s Ryanem Giggsem a Davidem Beckhamem, kteří patřili k miláčkům fanynek.

Trochu překvapivě je na třetím místě útočník Liverpoolu Dirk Kuyt. Po shlédnutí přiložené fotografie však musíme uznat, že v anglickém deníku sestavovali žebříček opravdu lidé na svém místě. Až na čtvrté příčce se umístil tajný favorit z AC Milán Ronaldinho. Toho si fanoušci po letech určitě budou pamatovat nejen pro jeho fotbalové parády, ale také kvůli "věčnému úsměvu".

Nečekaně vzadu je i legendární brankář Coventry Steve Ogrizovic, který za 16 let odchytal v klubu z Midlands přes šest set zápasů. Nejen za ně by si asi zasloužil medaili. Šesté místo obsadil pravděpodobně nejošklivější fotbalista 90. let. Kapitán bulharských bronzových medailistů z MS 1994, obránce Trifon Ivanov.

Českého fotbalistu v Top 10 deníku Sun nenajdeme, ale přesto stojí za to vzpomenout na jeden primát. V roce 2000 byl tehdejší kapitán českého národního týmu Jiří Němec zvolen nejošklivějším fotbalistou mistrovství Evropy v Belgii a Nizozemsku.

Celkové pořadí Top 10:

1. Ian Dowie, 2. Luke Chadwick, 3. Dirk Kuyt, 4. Ronaldinho, 5. Steve Ogrizovic, 6. Trifon Ivanov, 7. Robert Earnshaw, 8. Peter Beardsley, 9. Robert Prosinečki, 10. David Hopkin.


Ian Dowie

Luke Chadwick

Dirk Kuyt

Ronaldinho

Steve Ogrizovic

Trifon Ivanov

Autor: Jiří Fišara / thesun.co.uk, goal.com

Komentáře (487)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele