Nejlepší noc kariéry. Konečně mám zlato, vyhrkl šťastný Klopp

02.06.2019, 09:26
Aktuality
Jürgen Klopp prolomil sérii finálových nezdarů a konečně se dočkal vítězství. Vítězství Liverpoolu v Lize mistrů pak označil německý kouč za nejlepší noc v jeho profesionální kariéře.

Na straně poražených už stál Klopp v roce 2013 v barvách Dortmundu, který se musel sklonit před Bayernem Mnichov. Už jako manažer Liverpoolu si pak smutek po finále Ligy mistrů zopakoval před rokem, kdy jeho tým podlehl Realu Madrid.

Celkem měl Klopp do včerejška na kontě šest finálových porážek ve všech soutěžích za sebou, z toho tři už na lavičce Liverpoolu!

Včera na madridském stadionu Wanda Metropolitano ale konečně mohl slavit. "Je to nejlepší noc našich profesionálních kariér. Viděli jste někdy takhle bojovat nějaký tým, který už v nádrži neměl žádné palivo?" ptal se Klopp.

"Mám doma už spoustu stříbrných medailí. Konečně mám zlatou," dodal německý manažer, který věří, že Liverpool může po dvou finále v řadě v úspěších pokračovat. "Věřím, že je to teprve začátek. Tým je skvěle věkově složený," soudí Klopp.

"Byla to pro nás obrovská výzva. Měli jsme tři týdny volno, což jindy nikdy nemáte. Řešili jsme, jestli zachovat rytmus přípravy, nebo jej narušit a pak se do něj zase vracet. Navíc proti nám stál další anglický tým, ale zase ve vedru, na které nejsme zvyklí. Chlapci dnes ukázali obrovskou odolnost. Alisson nás podržel skvělými zákroky, byl nepřekonatelný Bylo to pro nás stejně důležité jako vstřelené branky, rozplýval se Klopp.

Teď jsme šťastní, ale až pojedeme i s pohárem naším městem, tak nám teprve dojde, co jsme dokázali. Teď už to můžu říct. Vyhrát Ligu mistrů a k tomu získat 97 bodů v Premier League, to je neuvěřitelné!" dodal Klopp.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (508)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele