Nejlepší fotbalový zápas, jaký jsem kdy odehrál, rozplýval se Tadić po Realu

06.03.2019, 08:55
Aktuality
Naprostou senzaci způsobili fotbalisté Ajaxu Amsterdam v odvetě osmifinále Ligy mistrů na půdě Realu Madrid. Po domácí porážce 1:2 senzačně otočili průběh dvojzápasu a po vítězství 4:1 se radují z postupu do čtvrtfinále. V galapředstavení nad jiné vynikal Srb Dušan Tadić, který jeden gól dal a na další dva přihrál.

Třicetiletý záložník připravil první dvě branky pro Hakima Ziyecha a Davida Nerese v prvním poločase. Třetí brankou po hodině, kdy si na šestnáctce připravil míč ke střele a parádně ho poslal do šibenice, pak Realu zasadil rozhodující zdrcující úder.

"Nejspíš to byl ten nejlepší fotbalový zápas, jaký jsem kdy odehrál," svěřil se Tadić po utkání. "Porazili jsme nejlepší klub na světě. Jsem nesmírně hrdý a myslím, že jsme dnes v noci udělali spoustu lidí šťastnými," dodal.

Ajax ukončil éru panování Realu na evropské scéně. Po třech triumfech v řadě Real nyní opouští scénu hned na začátku vyřazovací části. Ajax naopak může snít opakování 24 let starého triumfu, kdy generace Patricka Kluiverta či Clarence Seedorfa pozvedla nad hlavu ušatý pohár naposledy. Ve finále byl Ajax ještě o rok později v roce 1996.

"Už jsme potrápili Bayern Mnichov, který patří k favoritům a teď jsme vyřadili obhájce trofeje. Kdo ví, jak daleko můžeme jít?" tázal se s úsměvem kapitán Matthijs de Ligt.

"Tento výkon měl od nás blízko k dokonalosti. Během těchto dvou zápasů jsme si bezesporu zasloužili postoupit. Naprosto jsme si pohled na náš tým užíval,"vykládal spokojeně kouč Erik Ten Haag.

Může Ajax opravdu dotáhnout až úplně na vrchol?

Autor: Jiří Fišara / espn.com

Komentáře (163)

Přidat komentář
hona.kub

pokud budou hrát tak, jak v tomto dvojzápase, tak dojdou hodně daleko...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano presne tak. Uz v prvom zapase mi ich bolo luto, lebo boli lepsi ale prehrali. Vobec ma neprekvapuje, ze vcera vyhrali. Paradny vykon, Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec by mi nevadilo, kdyby ajax narušil nadvládu gigantů.

Reagovat
Gazdo

To asi nikomu. Mne by jedine vadilo ze keby to vyhraju cele (akoze nevyhraju lebo vcera tam bolo strasne vidiet taka ta mladicka naivita v obrane), tak aj tak to po sezone rozpredaju a budu tam kde vzdy. Skoda toho ked v tej holandskej lige je talentu na rozdavanie, keby si to tie timy postrazili tak za dva tri roky maju skvelu ligu ktora by mohla byt konkurencieschopna v EU co by prilakalo sponzorov a nemuselo by sa takto predavat. Bohuzial sa nikomu nechce cakat

Reagovat
celeb

Urcite predaju min. 3-4 hracov. De Jong uz je kupeny, do Di Ligta je bitka a Tadic sa vcera predviedol vo fantastickom svetle. Pozitivom pre Ajax je to, ze nabehli na vyborny model, kedy vychovavaju, resp. zhodnocuju mladych hracov a slusne na tom zarabaju. Verim, ze ak dobre nalozia s obrdzanymi peniazmi, tak si udrzia uroven. Mozno prave po tejto sezone uz budu na tom financne natolko dobre, ze uz nebudu musiet predavat hracov.

Reagovat
Generalní Gladiator

Kdyby ti bylo 22,hrál za ajax,dávno přerostl hol. ligu a měl nabídku z juve/barcy/realu/united za neskonale větší prachy, ty bys tam zůstal?

Reagovat
celeb

Ako v 1. rade musi suhlasit klub, ked je hrac zazmluvneny. A to je jedno, ci hra v Barce, Reale, MU, ... . Moze zacat trucovat, ale to je VELMI nebezpecna cesta. Ajax si bude moct uz dovolit prist za hracmi s novymi zmluvami, s vyssimi platmi aj vykupkami. A ked chce aj mlady chalan odist, mozu sa s nim dohodnut, aby este rok (dva uz asi nie) pockal, ako Frenkie. AJAX bol dlhe roky len prestupnou stanicou, ale prave tento model ich dostal tam, kde teraz su. Ja netrvrdim, ze sa hned teraz zaradia ku klubom ako Barca, Real, PSG, Juve, City, Bayern, ... ale su na dobrej ceste a vyrazne sa priblizili.

Za vzor si mozu zobrat ADM, ktore sa pod Cholovym vedenim dotiahlo na spicu a uz mu chyba len ta LM.

Reagovat
Generalní Gladiator

O spoustu kluků byl zájem už vloni, takže maj čekat další sezonu a hrát s emenem,bredou,zwollem nebo týden co týden zažívat velké zapasy třeba v PL?

Reagovat
rave

Tady hraje velkou roli i celková atraktivita domácí soutěže, která těm top klubům přináší skrz vysílací práva obrovské sumy. Ajax v tomhle bude vždycky pozadu třeba za Atléticem, které zmiňuješ, a to i přesto, že si udělá jméno v Evropě a vydělá hromadu peněz z prodeje hráčů.

Reagovat
Tochal

To je hrozně hypotetická otázka, do téhle situace se nikdy nedostaneme, ALE umím si představit, že kdybych byl od mala fanoušek Ajaxu, celý život bych tam klidně a s hrdostí zůstal. Přece jenom je to něco jiného než zůstat celý život v Karviné.

Reagovat
Generalní Gladiator

Je tam spousta cizinců nebo kluků,co dorazili v pozdějším věku..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pokud hráči budou odcházet do největších velkoklubů, není to problém. Je třeba minimalizovat odchody do různých průměrných týmů pouze za účelem lepšího platu, v čemž cítím pod vládou Overmarse a van der Sara pokrok. Například Tadić chce zůstat dlouho, což je fajn.

Reagovat
Gazdo

Lenze Tadic ma 30 tam uz to nejak do buducna podstatne nie je max tak 3-4 sezony a aj to neviem ci neprehanam. Samozrejme ze budu predavat talenty ale niektori by zostat mohli a postupom casu sa dostat na spicu s ajaxom. Lenze problem je to ze to sa nestane nikdy kedze by to tak musela robit cela liga aby jej kvalita isla hore a to sa naozaj nestane. Vidno to aj na francuzskej lige kde keby PSG nedopovalo z ropy tak je to naozaj pre europske pohare v podstate bezvyznamna liga aj ked su tam kvalitne macafty ako lyon, marseille, monaco ale tie vyletia max na sezonu a potom ich velkokluby rozkupia. Bohuzial je take fungovanie futbalu. Je to len obchod a nic viac. Velki zostanu uz velkymi uz asi nepridu pady velkoklubov ako kedysi div ze nie do druhych lig a ani sa nove velkokluby bez poriadnych financnych injekcii ani nebudu rodit vdaka koncepcnej a uspesnej praci ak sa nieco nezmeni lebo momentalne su male kluby dost sikanovane finacne silnejsimi gigantami

Reagovat
smazaný uživatel

Tej filozofii nerozumiem. Ak by tento káder zostal pokope, tak ak by to aj tento rok nevyhrali, na rok by boli silnejší, skúsenejší, takticky ostrieľanejší.

Aj v roku 1969 to na prvý pokus Ajax s Cruijffom nedal.

Ak to rozpredajú, čo sa už vlastne začalo, tak zas budú začínať od začiatku...a tak dokola.

Možno tam kompetentným pohladí ego, že vždy dokážu "vstať z popola" ako Fénix...neviem.

Reagovat
Generalní Gladiator

Liga je nepřipraví dostatečně, občas se takové zázraky dějí, ale ti hráči pro další růst musí ven.

Reagovat
Bandita_Harry

dalsi rok to bude zas ine zas budu mat hraci inu formu zas budu mozno ini zraneni, budu mat inych superov , neznamena to hned ze musia byt na dalsiu sezonu lepsi... hlavne pri mladych hracoch ktory maju dost nekonzistentne vykony, no su uplne inde ako ked boli vo finale EL s United... vyradili Real asi preto mas teraz pocit ze by to mohli cele vyhrat no ten je momentalne hrozny , kazdopadne sa mame na co tesit

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
F.Torres

celkově by letos mohl vyhrát někdo překvapivě - porto, ajax, atleti

Reagovat
Hokaido

Atleti jsou mezi třeba 5 největšími favority už pár let.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak naštěstí je to klaunoklub a nikdy to nevyhraji.

Reagovat
F.Torres

to sice ano a už celkem zaslouženě by to urvali, každopádně i PSG by byla změna

Reagovat
Rudnevs

Bola by to zmena, ale nie natoľko sympatická, ako keby to vyhral niekto z tých vyššie uvedených klubov. Než aby to vyhrali ropáci (či už PSG alebo City), to už radšej nech to vyhrá Barcelona.

Reagovat
F.Torres

ano, vidím to podobně, ale možná tu změnu by to chtělo a nebo konečně ten Juventus ale ten bude mít asi konečnou nyní...

Reagovat
jáá

asi tak nějak

Reagovat
smazaný uživatel

city?

Reagovat
F.Torres

k těm city moc nechovám tým z PL a navíc ropáci jak PSG

Reagovat
smazaný uživatel

ale bylo by to překvápko s jejich bilancí v LM

Reagovat
F.Torres

samozřejmě, ale ne moc pozitivní z mého pohledu. Celkově překvápko by byl momentálně kdokoliv mimo Barcelony, Atletů/Juventusu, Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

tak letos díky VARu v to překvápko docela věřím..

Reagovat
smazaný uživatel

To by asi potešilo mnohých. Rovnako ako to potešilo mnohých začiatkom 70tych rokov, keď sa Ajax sám zaradil medzi gigantov.

Reagovat
smazaný uživatel

proč by ti to mělo vadit?

Reagovat
PP

jenže teď už je nikdo nepodcení a proti precizní obranné hře jako má např. Atletico, Juve či momentálně Barca by vyletěli.. Vím, že můžou překvapit, je to navíc fotbal, ale teď budou na ně všichni nachystaní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kecy v kleci

Reagovat
Stiksxx

Doufám, že půjdou hodně daleko. Přeju jim to. Bude zase los na čtvrfinále? Včera zářil. Zidanovka jako prase, šibenice a dvě asistence. Ale stejně je tam jiný klenot. A to Hakim Ziyech..Hrozně bych si ho přál vidět v Barce.

Reagovat
Mercury

Reagovat
afc ajax

Tak Hakom si tu kvalitu dúfam že nechá na štvrťfinále

Reagovat
afc ajax

Hakim

Reagovat
Stiksxx

On si nemusí nic nechávat.

Reagovat
smazaný uživatel

To mne se daleko vic libi Neres.

Reagovat
Elliasson

Ziyech i Neres si řekli o velký přestup.

Reagovat
TheTopFootbaler

Jedním zápasem?

Reagovat
Superme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ziyech už kvalitu potvrzuje delší dobu a Ajax pomalu přerostl, Neres je podobný hype jako třeba Vinicius.

Reagovat
Gazdo

Ani jeden z nich nie je hype, oba velke talenty (vinco trosku vacsi). Jedine co potrebuju zlepsit je finalka a decision making a mozu byt svetovi hraci

Reagovat
TheTopFootbaler

Ziyech je kvalitní, to určitě, ale nemyslím, že má na přestup do velkoklubu. Možná jako back-up, proč ne, ale týmy kalibru třeba Realu na takových hráčích nemůžou stavět. O Neresovi jsem nikdy předtím neslyšel, takže nemůžu soudit.

Reagovat
Superme

Včera hrál Ajax výborně jako celek, ale Neres mi z nich přišel jako jeden z nejslabších spolu s Mazraouim. Naopak van de Beek je skvělý. Ten se mi líbí dlouhodobě a Tagliafico taky bezchybný výkon.

Reagovat
ADM

Chudak de Beek tam bol snad 57x pred prazdnou a pytal si prihravku, ale kazdy ho ignoroval (podobne aj prvy zapas )

Reagovat
Hristo Stoichkov

On není tak nápadný, na míči žádný zázrak, ale těmi svými náběhy roztrhá jakoukoliv defenzivu a vytvoří spoustu prostoru pro ostatní. Takový hráč by se imho hodil spoustě velkoklubů.

Reagovat
Elliasson

Jó, Donny je perfektní. Strašně nedoceněný hráč.

Reagovat
jáá

Jojo, myslím si to samé. Škoda Nouriho, dost jsem se na ně těšil ve společné záloze...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...…………………

No nevím, vyřadit přeceňovaný a letos katastrofální REAL, to TADIČOVI stačí opravdu málo. Nicméně - gratuluji.

Reagovat
YNWA__MSN

Ty se priprav na ctrvrtek.... Az si odvezete poradnej nášup

Reagovat
smazaný uživatel

Aaaaaa, fanoušek berbrovské Plzně předpovídá...………….

S kým hraje ve čtvrtek Plzeň, pane YNWA MSN???

Jediný, kdo si letos jezdil po Evropě pro nášupy je berbrovská Plzeň. Naše SLAVIA V sEVILLY neprohraje, uvidíte!!!

Reagovat
YNWA__MSN

tvl ty si ale kokot

Reagovat
smazaný uživatel

A Vy jste slušný člověk, což zde plně potvrzujete...………………..

Já pouze napsal pravdu. Ale chápu že pravda je pro berbrovce krutá.

Reagovat
smazaný uživatel

co se vůbec vyjadřuješ ty viktoriánské čuně

Reagovat
YNWA__MSN

Třebíčská pička se ozvala... Jdi si radši najít Fattyho

Reagovat
ratusek

Určití trollové aspoň mají úroveň. Ty to jedeš na sílu

Reagovat
smazaný uživatel

Troll budete asi Vy, pane RATUSEK, Váš příspěvek mluví za vše.

Co Vám vadí na tom, že gratuluji Tadičovi?,?

Reagovat
Rudnevs

Mne ten jeho štýl písania tak trochu pripadá, akoby bol rok 2002 a on práve objavil internet a diskusné fóra.

Reagovat
Gazdo

Opatrne pán RUDNEVS..........

Vaše príspevky nehovoria o veľkej inteligencii a slušnosti!!!

A internet ste práve objavili asi Vy?!!

Reagovat
Rudnevs

Ale ale, pan GAZDO...........................

Radšej než o moje príspevky, ktoré sú podľa mňa úplne v poriadku, by ste sa mohli starať o Vašu obľúbenú BARCELONU!!! VAN GAAL je totiž slabý tréner a budete mať čo robiť, aby ste v budúcej sezóne dohnali VALENCIU alebo LA CORUÑU!!!!!

Reagovat
Gazdo

Reagovat
eibe

Zaslouženě, včera Tadič neskutečný

Reagovat
andrew96

Po vypadnutí BVB jasní oblíbenci.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Gazdo

Reagovat
2miguel1

No tak tento bol vcera vyslovene skvely

Reagovat
patas92

Všera to byl vyloženě Messi tier výkon od Tadiče

Reagovat
smazaný uživatel

Ten druhý gól jak připravil Neresovi to bylo libový, ta "Zidanovka" a následná přihrávka. Ve 31 má kariéru dá se říct na vrcholu.

Reagovat
AjaxFans

Paráda klucii,neskutečná radost

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Předloni finále EL, letos už jisté čtvrtfinále LM. Asi vaše nejlepší období v pohárech za posledních 20 let.

Reagovat
afc ajax

To áno len v lige bolo veľa zbytočných strát

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase se vám to "vrátilo" takhle v LM. Už bylo na čase udělat něco v Evropě.

Reagovat
Stiksxx

Na titul to dáte. Máte nejlepší kádr, co pamatuju snad a k tomu o něco lepší los než my.

Reagovat
smazaný uživatel

O titulu rozhodne zápas Ajax - PSV, protože to je takzvaný zápas o 6 bodů.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

co takhle nějakou originální přezdívku, fanoušci Ajaxu? To je samé "AjaxFans" nebo "afc ajax" a co bude příště? "ajax" nebo "afc ajax fan"?

Reagovat
Kixi Syhimour

Zrovna Fantomasova sestra je synonymum originality.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší klub na světě už to rozhodně není...Lucas to je tak tragicky hráč že to snad není ani možné...Vinicius to je omyl....Nacho ke podprůměrný až hanba

Reagovat
smazaný uživatel

Vinicuse budu soudit až příští rok, teď si o něm nemyslím nic, ať hraje a zvyká si. Příští rok už musí ukázat, jestli dokáže být opravdu konkurent Mbappeho.

Reagovat
Bastaron

Konkurent Mbappého?

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle případě si myslím, že spíš konkurent Dembelého

Reagovat
smazaný uživatel

konkurent Dembelého? až dá aspoň dva góly, může být konkurent průměrných ligových křídel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy dal aspoň dva góly nazdárek Vinicius?

Reagovat
Y.N.W.A

Vinicius není omyl, potenciál má velkej

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jseš omyl.. Vinicius je skvělej.

Reagovat
20fredy20

Sancho 8+10 Vinicius 2+0 rovnake rocniky

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, kde si vzal ty statistiky, ale z Barcelony si dělal srandu, minulý zápas zařídil skvělou asistencí gól Benzemovy.. V lize pravidelně podává kvalitní výkony na svůj věk a to hraje v Realu madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tunkic

Reagovat
smazaný uživatel

Hrali paradne len sa troska obavam ze po sezone odide tak 5-8 hracov a dopadnu ako monako ked hrali dobre v LM uvidíme kazdopadne mam znich moc dobry pocit. Este aby sa neporucala aj barca 0:0 v Lyone doma to vidim kludne na remizku 1:1

Reagovat
20fredy20

Keby bol VAR skor Real neviem ci by to vyhral 3x po sebe, inak v Ajaxe uz neni tolko odchovancov co kedysi ale zamerali sa skor kupit mladikov a vychovat, jedine asi Tadica kupili ako hotoveho hraca

Reagovat
Lamskej#RMCF

Ta první věta

Reagovat
20fredy20

Pravda boli

Reagovat
Gazdo

Ja vidim len jednu vetu

Reagovat
r.mrazik

ten druhy gol byl skvely

Reagovat
Lamskej#RMCF

Reagovat
Hristo Stoichkov

Fantazie, aspoň si je už nikdo nedovolí podceňovat na základě slabší ligový soutěže. Ajax má letos špičkový tým.

Reagovat
Visca el barca

Radost pohledět Frenkie je poklad

Reagovat
smazaný uživatel

Já to teda neviděl live, ale dneska jsem na to koukl v práci ze záznamu, ale Frankie jakože wow. Sice měl jednu katastrofální chybu, ale jinak v tom středu kraloval. Jestli ustojí ten přestup v hlavě, tak by to mohla být docela platná posila.

Reagovat
Visca el barca

Tak ta chyba byla za stavu 1-4. Je vidět, že si hodně věří, tak jako Arthur a to je jedině dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Příští rok teda Sergio - Arthur, De Jong? Vyhoví si ti tři? Jak se bude hrát Frenkiemu s menším počtem balonů? Protože Bude v prostoru, kde za ním bude Sergio, který má rád míč a těsně před ním bude Messi, který má rád míč ještě víc. Messi bude muset chtě nechtě jít víc dopředu a nechodit si pro rozehrávky.

Reagovat
Visca el barca

Já si dokonce myslím, že by se s Frenkiem zvedl i Couts a mohl hrát v záloze. A Busi by si konečně víc odpočinul. Tak jako tak, máme konečně po letech příjemné problémy ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Já Coutsovi už nevěřím. A teď navíc bude mít v záloze o dalšího velkého konkurenta víc. Nevím, co by se muselo stát, aby předstihl v tom pořadí Arthura. Myslím si, že ho v létě prodáme. Potřebujeme prachy, abychom vyřešili devítku.

Reagovat
Visca el barca

A vsaď se, že neprodáme. To vedení neudělá nevěřím tomu. Já mu pořád asi jako jedinej věřím. Jer to furt top fotbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

A právě proto, že je to TOP fotbalista, tak by měl mít pořád i TOP cenu. A u nás mu to prostě nesedlo. Jeho talentu je na lavičce škoda. Je v zájmu všech stran, aby se Couts zvedl (a to u nás nejspíš nebude).

Reagovat
Visca el barca

Tohle všechno chápu. Ale, já prostě nevěřím, že po roce a půl půjde o dům dál. Ernesto není Pep.

Reagovat
Visca el barca

Nehledě na to, že máme 4 gólové hráče a 2 z nich je 32 let. Já tohle prostě nečekám. On ještě ukáže.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako bylo by to dobrý, ale....

Reagovat
celeb

nemame na nho peniaze a nepotrebujeme ho. Ak by sme ho mohli vymenit za De Ligta, tak to beriem vsetkymi 10timi. Navyse sa nam ta strata rychlo vrati na rozdiele platov, nehovoriaz o tom, ze Brazilcania casto koncia o par rokov skor s TOP vykonmni, nez by sa cakalo.

Snad dostane CFC este odklad, Real kupi Hazarda a Roman Coutsa. Prerobime na tom, ale to sa vedelo uz pri tom sialenom nakupe. Takto mame sancu z toho vyjst co mozno najlepsie.

Reagovat
Elliasson

Chelsea Coutihna v létě nekoupí určitě.

Reagovat
celeb

odvolali sa, mali by to stihnut

Reagovat
ADM

Pred 2 týždnami si mu prestal veriť, tak ako to je

Reagovat
vilp

Vyhoví, akorát dohromady nebudou mít moc kanadských bodů, což na druhou stranu s Messim zas tak nevadí. Podle mě ideální záloha na LM, do lize o kus slabší.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Bude to složení, který prakticky nelze připravit o míč. Jak na tom budou s produktivitou se ukáže až na hřišti a z velký části to bude záležet na Frenkiem. Samozřejmě i na Valverdem, který mu musí najít optimální roli. S Messim je to vražedná kombinace, bude se moct konečně soustředit na finální třetinu hřiště a nesuplovat absenci kreativity v záložní řadě.

Kdyby vyšel i Matthijs, bylo by to úplně snový

Reagovat
Generalní Gladiator

Nezapomínejme,že dvojice arthur de jong u nás může být 10 a více roků, jednou budou bez busquetse, takže se vklidu jeden může chopit dm a k nim pořídíš někoho kreativního nebo to naopak bude stačit a pořídí se dm, oni jsou tvární a než odejde bus,tak se vyprofilují. Na odchod messiho musíme být připraveni především v záložní řadě, ta musí dominovat a bejt nejlepší na světě. Novej messi se hledat nesmí,to je blbost, talentovanejch křídel je tak nějak vždycky dost, tam takovou obavu nemám.Samostatnou kapitolou bude devítka, ale pokud opět koupíme teď nějakou mladou, po messiho odchodu bude v nejlepším věku, to je dle mně nejlepší recept na to,aby barca tolik neklesla, mít hotovou přestavbnu.

Reagovat
vilp

Včera Matthijs slušný, ale k nám chci určitě víc Militãa. Zase tam měl zbytečnou chybu při rozehrávce, po které dal nakonec Bale tyčku. Tu zálohu máte hodně slibnou, jsem zvědavý, kdy a jestli vůbec se zase objeví někdo jako Frenkie, ten mě fakt bude srát stejně jako Mbappé.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já volím Matthijse, je to na svůj věk až neuvěřitelně vyzrálá osobnost a lídr, což je pro mě u stopera jedna z nejdůležitějších vlastností. Pokud by byla nějaká reálná šance ho přivést, neváhal bych ani tehdy, pokud by to mělo být na úkor nějaký hvězdy (čti Coutinha). Záloha vypadá do budoucna fenomenálně, pokud ty hráče dokážeme ještě rozvíjet, dá se říct až nezastavitelně. Ideální čas toho využít a zpeněžit Rakitiće či Vidala, dokud o ně bude zájem. S Frenkiem se ti nedivím - pro mě je to špičkový hráč už delší dobu a neměl jsem o něm pochybnosti, ale to jak hrál v těch velkých zápasech je v jeho věku až neuvěřitelný a myslím, že i největším pochybovačům vyrazil dech. Nečekal jsem, že proti jeho ceně už se nebude nic namítat ještě předtím, než poprvý oblíkne náš dres.

Jinak nemůžu nezmínit, jak špatný (a zvlášť bez Ramose) je Varane. Ten kluk tolik spoléhá na svou rychlost (v tom je mu podobný u nás třeba Semedo), že pozičně je to totální průser, za ty roky tam není žádný výrazný posun. V tom mi přijde de Ligt super, ačkoliv rychlost ani rozehrávka nepatří k jeho nejsilnějším stránkám.

Reagovat
vilp

Nevím no, Varane má obří podíl na všech LM i MS (vedle Umtitiho). Jo, sezonu hraje hroznou, o tom žádná, ale podle mě se od odchodu Mourinha i Carletta zlepšil dost.

Reagovat
celeb

VAR by to aj tak neuznal, lebo mu zobrali loptu cez faul. Ked uz zastavili hru na 4 minuty, co kontrolovali ten aut pred 3. golom, tak by museli skumat aj hento.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Přehrál Modriće s Kroosem, což je zejména v LM známka výjimečný kvality. Navíc si u něj nedokážu představit, že by to neustál v hlavě, on má herní inteligence, rozumu i sebevědomí na rozdávání. Prostě TOP posila, snad už nikdo nemůže věřit tomu, že přichází leštit lavičku. Rakitić musí dostat slabší roli nebo odejít, jiná cesta není možná.

Reagovat
Generalní Gladiator

Působil na mě vždycky inteligentně,spíš jako studentík, ale proti realu přidal hodně srdíčka,tvrdosti, šlo na něm vidět,že už teď je nemá rád, to je moc dobře.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Fyzický souboje rozhodně nepatří k jeho slabinám, v tom je z podobných typů hráčů dost unikátní. Zbytku se nelze divit, ten zápas musel jako hráč Barcy chtě nechtě vnímat speciálně.

Reagovat
Jerichoo

majú to poskladané super, ale v obrane majú veľké rezervy a nábeh na to dostať od súpera vo väčšej ofenzívnej pohode náklad. To čo tam nedal Varane, Bale a Benzema sa len tak nevidí.

Reagovat
20fredy20

Horel Mazouri, ale ten strasne podporuje utok, cez Tagliafica skoro vobec nepresli

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak to už můžu zmínit PSG

Reagovat
Hristo Stoichkov

Můžeš, ale je to úplně jiný kontext.

Reagovat
Kixi Syhimour

A co z tvého příspěvku o Ajaxu o PSG neplatí?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Málokdo zpochybňuje kvalitu PSG, narozdíl od Ajaxu, který měl do včerejška minimální pozornost.

Reagovat
Kixi Syhimour

No nevím, dost spousta lidí tady PSG degraduje, že jsou to poserové a že nejsou tak kvalitní, právě díky jejich lize. Neřekl bych že málokdo. Minimálně ti nejhlasitější jejich kádr neopěvují, ale zpochybňují

Reagovat
mayday

Nevadilo by mi, kdyby se Ajax zase zařadil mezi nejužší evropskou špičku, ale s jejich stylem budování mužstva je to asi nemožný.

Reagovat
Agent z Melmacu

inak budovať mužstvo asi nemôžu, tí hráči nechcú hrať slabú holandskú ligu a o plate, ktorý dostanú niekde inde ani nehovorím...

ajax to robí najlepšie ako vo svojej pozícii môže

Reagovat
mayday

Jo, však jasný. Ale byly doby, kdy byli i v té špičce, dokonce s vítězstvím v LM. Mohli by se ale aspoň stabilně zařadit třeba k Portu a dělat pravidelně play off ligy mistrů.

Reagovat
Agent z Melmacu

ja by som bol za...

bol to môj prvý klub, ktorému som ako decko fandil + Fiorentina kvôli Batistutovi

Reagovat
Godwinson

Hodne jsem si to uzil, hrali moc pekne. Hodne bych se ale divil, kdyby nevyleteli v pristim kole, at uz tam potkaji kohokoliv.

Reagovat
Gazdo

obcas hrali dost naivne

Reagovat
smazaný uživatel

Perézi ty prase snad ti je dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne mi to pripomenulo ich zapas z polovice 90rokov,aj ked som len chodil do skoly.Real sa doma ani nedostal k lopte,ked nahodou ano fanusikovia jasali od radosti.Lenze vtedy mladucky tim Ajaxu bol suverenne najlepsi v Europe.Skoda ze kedze islo o mlady tym tak hraci rychlo poodchali do Barcelony,Juventusu a dalsich velkoklubov.

Reagovat
smazaný uživatel

Potom holandska reprezentacia hrala skvele na MS 1998,vypadli az v semifinale na penalty s obhajcami titulu z Brazilie okolo Ronalda,bol to uzasny zapas a Holansko v nom bolo lepsie.

Reagovat
madridcan

Neviem ci to tu uz niekto podotkol, lebo diskusiu pod zapasom som necital, ale tolko k tomu ako mal byt ten zapas formalitou a vrela vdaka Ramos Nikto sa nad tym asi nepozastavi, ale toto by Raul aleho Hierro proste nespravili a toto chlapec pociti. Je to legenda, ale pili pod sebou konar tymito blbostami

Reagovat
Agent z Melmacu

Reagovat
rave

Mně spíš přijde, že není nikdo, kdo by se nad tím nepozastavil. Ta kauza ohledně jeho trestu byla dost medializovaná a Ramos teď schytává výsměch ze všech stran. Pro madridisty jsou ale pochopitelně v přední palebné linii Solari a Perez.

Reagovat
madridcan

Moze to byt medializovane ako chces, druha vec ta, ze tu spojitost si malokto vybavi. Mozme mu dakovat za uplne vsetko, ale tento kalkul v obdobi

-ked ako kapitan vidi, ze to ma potiahnut

-ked ako lider obrany musi vediet, ze to stoji na nom

-ked ako vie, ze aktualny Varane a Nacho proste formu nestretli a Varane asi este doteraz oslavuje MS

-ked proste musi vediet, ze aj keby sme vyhrali 0:2 v Amsterdame, tak sme zalostni

Byt tam on, neverim, ze minimalne nebojujeme do konca o postup. Takto sa kapitan nesprava a neverim, ze mal pokyn. Spravil to sam. Predtym mal pokyn od Mourinha, teraz 100% to islo z jeho hlavy.

Vcerajsok ma az tak nezobral a z tychto vysledkov a vykonov ma najviac mrzi 0:3, ale ked si mam na niekoho vyjebat hnev, tak je to proste Ramos.

Slza v oku, ked si spomeniem na Raula, ktory mohol mat hocijak slabu sezonu, ale skrz zranenia a bez kalkulu isiel v dolezitych zapasoch, cize LM, Barca, Atleti, Valencia, Sevilla az na krv

Reagovat
Visca el barca

Nenatáčel na tribuně nějaký dokument?

Reagovat
X-bano-X

jj

Reagovat
X-bano-X

Ja som zvedavý či to bude v dokumente čo o ňom tam včera točili. Mal tam vyzerať ako fandiaci kapitán a výjde z toho ako kus vola.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne takéto výkony táto súťaž potrebuje ,Ajax nádhera

Reagovat
Nadržený šimpanz

A tos ještě nezažil,až vyřadíš Barcu ve čtvrtfinále

Reagovat
Gazdo

To by mi ani potom nevadilo keby nas ajax vykopol ale to sa nestane kedze maju take obcasne zmatky v obrane a my mame messiho ktory by ich jednoducho znasilnil za to

Reagovat
DonAndres

Nemilosrdný týden pro Real, ale Ramosova Karma zapůsobila takřka dokonale!

Na druhé straně Ajax. Famózní výkon.

Frankie do Barcy skvěle zapadne

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Real

Reagovat
Free_player

stačí 1:4 pro Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Dival sem se az dnes ze zaznamu, ale kdyz si odmyslim Messiho, tak dlouho, dlouho sem nevidel tak dobrej individualni vykon

Reagovat
ernyyyy

Moc jsem nechápal jeho přestup do Ajaxu. Moje očekávání byl někdo z ligy z top4. Už v Anglií dokazoval co umí s míčem. Ale jak to kolem něj postavili pánové v Ajaxu. Kloubouček

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax dokáže zahrát skvělý zápasy, ale taky dokáže neskutečně propadnout jako třeba na Feyenoordu či PSV a v dalších zápasech Eredivisie.. Uvidíme kam se dostanou...

Reagovat
oli9

Po sezoně do rakového West Hamu tipuju

Reagovat
Bandita_Harry

to tazko... odisiel kvoli tomu ze chcel zmenu tak snad sa nevrati do priemerneho anglickeho klubu nema ziadne trofeje a LM hra prvy krat to suzrejme jeho priority momentalne, west ham mu ich slubit nemoze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele