NEDĚLNÍ ŠLÁGR NIZOZEMSKÉ LIGY

22.10.2004, 17:07
Aktuality
V neděli se proti sobě v nizozemské nejvyšší soutěži postaví dva největší aspiranti na titul: PSV Eindhoven a Ajax Amsterdam. Role domácích se zhostí PSV, který na svém stánku nesoucím jméno Philips Stadion s Ajaxem za posledních deset let ani jednou neprohrál. O první příčku v tabulce se po neúplných osmi kolech dělí zatím neporažený PSV s Feyenoordem, Ajax je po několika zaváháních až čtvrtý.

1. PSV Eindhoven761023:519
2. Feyenoord Rotterdam861124:819
3. FC Utrecht851217:1016
4. Ajax Amsterdam843120:1115

Nejlepším střelcem PSV je kanonýr Jan Vennegoor of Hesselink, který má na svém kontě už šest gólů, Ajax po odchodu Zlatana Ibrahimoviče postrádá střelce, nejlépe si zatím vede ofenzivní klenot Rafael van der Vaart, který se trefil třikrát. Síla obou mužstev tkví především v jejich středových řadách. V záloze PSV dominuje defenzivněji laděné duo Phillip Cocu a Mark van Bommel, Ajax má k dispozici Wesleyho Sneijdera, Stevena Pienaara a zmiňovaného Rafaela van der Vaarta.

Ajax si po několika menších neúspěších v domácí lize alespoň částečně spravil chuť v úterním utkání Ligy Mistrů, když si na domácím hřišti snadno poradil s bezzubým Maccabi Tel-Aviv. Ajax je nyní ve skupině C po třech zápasech třetí se ziskem tří bodů, což mu zaručuje alespoň účast v poháru UEFA. S případným postupem ze skupiny to ale bude mít tým z Amsterdamu nesmírně těžké, skupinu vede Juventus před Bayernem Mnichov.

Zvítězit dokázalo i mužstvo PSV, které si ve středu odvezlo cenné tři body ze hřiště Rosenborgu Trondheim a vede skupinu E před Arsenalem a Panathinaikosem Athény.

V úvodu sezony má tedy PSV i po mnoha odchodech klíčových hráčů znatelně lepší formu a právě nedělní zápas může hodně napovědět, kdo je v této sezóně větším aspirantem na titul. Zapomínat ale nesmíme ani na Feyenoord, který vstoupil do sezony rovněž velice dobře a i přesto, že byl před sezonou odborníky pasován až za Ajax a PSV, mohl by se z titulu nakonec radovat právě on...

Autor: Michal Maršal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele