Návrat ztraceného syna? Reus by podle tisku mohl zamířit zpět do Gladbachu

16.01., 16:15
Aktuality
Marco Reus (© AFP)

Ke svému konci se zřejmě chýlí působení Marca Reuse v Dortmundu. Ofenzivně laděný fotbalista v BVB loni podepisoval nový jednoletý kontrakt, letos už prodloužení spolupráce pravděpodobné moc není a nabízí se tak jeden velký návrat.

Reus koncem května oslaví 35. narozeniny a ve Vestfálsku kroutí svou dvanáctou sezonu. Za Dortmund odehrál 410 zápasů, nastřílel 167 branek a získal dva Německé poháry, celkem třikrát byl zvolen nejlepším hráčem sezony v 1. Bundeslize.

Podle informací deníku SportBild není pravděpodobné, že by Reus dostal nabídku nového kontraktu a začíná se tak spekulovat o další budoucnosti. Jedinou reálnou variantou v rámci Německa pak má být návrat do Mönchengladbachu, za Hříbata dříve Reus odehrál tři sezony, ve 109 duelech dal 41 gólů a klub za něho v červenci 2012 dostal přes sedmnáct milionů eur.

"Pokud by Reus chtěl zpátky do Gladbachu, jednalo by se o obrovsky atraktivní tah. Nejdůležitější věcí budou finance, nesmí dojít k porušení platové struktury. Díky zkušenostem by byl pro Gladbach dobrou volbou, můj oblíbený hráč Rocco Reitz by se toho od Reuse mohl hodně naučit. Reus dovede chladnokrevně proměňovat šance, to je vlastnost, která současnému týmu chybí," myslí si Wolfgang Kleff, bývalý dlouholetý brankář Borussie a mistr světa z roku 1974.

Autor: Tomáš Pavlík / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Rudnevs

Neviem, nakoľko je to reálne, ale čiste z nostalgických dôvodov som za. Reus v Gladbachu bol jeden z prvých hráčov, čo som poznal a v tej dobe veľký fenomén.

Reagovat
Martin9719

Za mě i z logických důvodů. BVB se musí naučit hrát bez veteránů. Byť Reus má stále nějaký herní impact, už to prostě není hráč který by měl nastupovat v každém zápase pokud se chce BVB posunout. Pokud by se do Gladbachu vrátit chtěl, proč ne, přál bych mu to. Nebo může přijmout nějakou roli v BVB i třeba jako stále aktivní hráč, což je ale podle mě nepravděpodobné.

Reagovat
Rudnevs

Myslím si, že stále má čo dať aj Dortmundu, ak ale prijme svoju rolu a nebudú tam nejake rozbroje (ako napr. s tým Terzicom). V Gladbachu by taktiež mohol byť platný, asi aj s trochu väčšou rolou než v BVB, tam by sa v útoku s Hackom či Pleou mohli dobre doplňať.

Úprimne si ale myslím, že jeho vzťah k BVB je príliš veľký na to, aby odišiel a keď už, tak skôr niekam do USA etc. Zaujimalo by ma, na čom Sportbild vytvoril túto špekuláciu. Len tak z nudy?

Reagovat
Martin9719

Je to bulvár no a pokud to dává byť jen trochu logiku a někdo něco zaslechne tak to otisknou. Myslím, že u něj žádná exotika nehrozí, on není žádný dobrodruh a nikdo ho na žádné peníze nedostane. To je v podstatě věta kterou prohlásil už 10 let zpět když byla ta éra Lewa, Götze, Hummels do Bayernu a on řekl, že on nikdy nebude hráčem Bayernu byť tam nějaký zájem za ty roky být musel. A splnil co slíbil, což se dnes už opravdu nevidí.

Reagovat
Rudnevs

No to je pekné, ale tá otázka je, či by to tak bolo aj nebyť zranení. Tým, že skoro vždy aspoň nejaku časť sezóny premarodil, nemal úplne možnosť BVB prerásť. Ale je pravda, že asi to nie je úplne ten typ dobrodruha.

Reagovat
Giginek

Ano, nikdy se nestal hráčem Bayernu a nikdy nevyhrál německý titul a ani už nevyhraje.

Reagovat
kilobyte

Škoda, že loni mu nevyšel ten titul. Určitě by si ho zasloužil a bylo by to pěkný rozloučení s Borussii.

Reagovat
oli9

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
FC Porto FC

Kdyby Reus nechtěl zpátky do Gladbachu tak by zůstal v BVB ne snad?

Reagovat
Martin9719

R.I.P. Kay Bernstein

Reagovat
Rudnevs

Veľmi smutná správa.. dobrý chlap, možno nie úplne neomylný, ale myslel to s Herthou úprimne dobre a aj za tú nedlhú dobu ju posunul vyššie a postavil dobré základy. Vždy aj ako prezident nosieval modrú mikinu Herthy, priblížil klub opäť bližšie k fans…

Vraj mala dnes jeho dcéra narodeniny…

Reagovat
Martin9719

To jsem ani nepostřehl s tou dcerou, ale je to obrovská ztráta, řekl bych i tragédie pro fanoušky Herthy už jen proto jaký měl vztah ke klubu. Druhá věc je samozřejmě jak se to na klubu podepíše a kdo ho nahradí, protože ta pozice nemůže zůstat prázdná, ale na to si myslím že je brzy, je to hodně čerstvá zpráva.

Reagovat
Rudnevs

To s tou dcerou písal niekto do diskusie na Transfermarkt, ale nezisťoval som si, či je to pravda. Ja som jeho kvality spočiatku moc neuznával, keď sa vtedy priviedol Cigerci, Dardai a všetci títo Herthaneri, prišlo mi to trošku na silu ako návrat do minulosti, ale časom ten tím v druhej lige začínal dostávať tvár a aj tých mladých hráčov má Hertha asi najlepších v lige, čiže všetko nejak do seba začalo zapadať, s odstupom času sa mu musím ospravedlniť. Športovo postavil silné základy, navyše športový riaditeľ vyzerá byť taktiež šikovný. Ak tam nepríde nejaky totálny kokot, tak to Hertha športovo snáď prežije. Ale ako človek bude obzvlášť chýbať - identifikácia 100%, ľudskosť a podobné vlastnosti nie su na tejto pozícii samozrejmosťou. Raz nejaky novinár robil súhrn “500 dní Bernsteina v Herthe” a on Kay ho následne pozval na stretnutie, pretože s tým nebol úplne spokojný a chcel vedieť ako fanúšikovia vlastne vnímajú Herthu, udajne bol veľmi príjemný a spolu sa dosť nasmiali.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele