Gól a asistence, ale také pivo pro celý stadion. Reus se rozloučil ve velkém stylu

19.05., 10:18
Aktuality
Marco Reus při rozlučce s fanoušky (© AFP)

Marco Reus se v sobotu rozloučil se svými fanoušky ve velkém stylu. Už před jeho posledním zápasem v Bundeslize oznámila Borussia Dortmund na sociální síti X, že její odcházející hvězda zaplatí všem na stadionu pivo. Do vyprodaného hlediště přišlo víc než 81 tisíc diváků. Ne všichni sice mohli Reusovu nabídku využít, ale mnozí si podle agentury AP několikrát přidali. Pivní účet Borussia nezveřejnila.

"Děkuji za všechno! Pivo na rozloučenou je na mě, váš Marco," bylo napsáno na lístcích, které byly připevněny k barovým pokladnám. Další dárek svým příznivcům Reus servíroval přímo na trávníku. Při výhře nad Darmstadtem 4:0 jeden gól připravil a druhý dal parádním přímým kopem. "Doufám, že si to užili. Jsem neuvěřitelně vděčný za lásku, kterou mi lidé za posledních pár let projevovali," řekl po utkání.

Čtyřiatřicetiletý záložník odehrál ve žlutočerném dresu dvanáct sezon a ve 428 zápasech vstřelil 170 branek. Dvakrát byl zvolen německým fotbalistou roku. Na kontě má 48 reprezentačních startů a v nich 15 gólů.

Sportovní ředitel klubu Sebastian Kehl připomněl, že Reus ještě neřekl poslední slovo. "Bylo by to perfektní loučení, kdybychom ho nechtěli korunovat ještě jednou. Další dějství bude ve Wembley a skvělé pocity z dneška si tam vezmeme s sebou," řekl Kehl s vyhlídkou na finále Ligy mistrů proti Realu Madrid.

Reus se nechystá s fotbalem skončit, i když o své budoucnosti toho zatím moc neprozradil. "Cítím se dobře a věřím si, určitě ještě chci hrát," řekl po svém posledním utkání v Dortmundu.

Autor: ČTK

Komentáře (29)

Přidat komentář
Aurora

Nebyť tých vážnych zranení, tak by ešte dnes mohol byť oporou Dortmundu a ladil formu na domáce EURO.

Reagovat
Martin9719

Tak dnes už nejspíš ani bez zranění ne, ale mohl se dostat na ty minulé šampionáty.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
St. Pauli

Tu LM prosim.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Pharrell

NE!

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
St. Pauli

No to je mi docela jasny, ze Ti to nebude po chuti.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Smíšené pocity, Reus je pro mě legenda, stejně tak Dortmund mám rád. Ale Real je Real. Každopádně kdyby se to nepovedlo, nebudu zas tak zklamaný

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
vceradnesazitra

Pivo na stadionu stojí 5euro, někdo si to pivo nedal, někdo si dal více, 81000 diváků, to muselo být minimálně 100k piv = 500.000 euro. Reus má týdenní plat kolem 150k, takže za to dal 3-4 týdenní plat

Reagovat
St. Pauli

Tak asi mu to nepocitali s marzi, ne? Spis za nakupku, pokud vubec, tipoval bych ale, ze to bylo prikryto nejakym budgetem na marketing.

Reagovat
Kocour Klapuška

Já bych se spíš přikláněl k tý nákupce

Reagovat
Kucka

Reagovat
Moshe Dajan

Čekal jsem, kdo to spočítá, díky

Reagovat
guzman

Reagovat
Uwe háže buly

Nevím jak v Německu, ale u nás stojí desítka v nákupu nějakych 14 korun.

Reagovat
St. Pauli

Rizla vodou z toho post-mixu na nekterych stadionech i min bych rekl.

Reagovat
Kucka

Reagovat
ratusek

Reagovat
Uwe háže buly

A v civilizované Evropě se dává plat měsíčně.

Reagovat
dantetomas

Este to prepocitat na Fabie, prosim

Reagovat
ratusek

Reagovat
Csaplárova past

Si jako myslis, ze fotbalisti neplati dane? Vzdycky me rozesmeje, kdyz nekdo rozdava tyhle rozumy

Reagovat
8lampard8

A ted prosim ve fabiich

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Raffaello

Reagovat
herbage

Borec

Reagovat
Kluivert9

Legenda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele